Šta je novo?

FEAR izasao...

Civil je napisao(la):
Stigao sam do 11. nivoa, skocio sam u onu veliku prostoriju gde me je napalo puno onih nekih demona i kada sam ih poubijao ne znam sta dalje da radim. Dalje nista ne moze da se radi, kroz vrata ne moze da se prodje, daske na zemlji ne mogu da se razvale... na kapiram...

Ja sam juce preso taj deo i celu igru
a kada sam ih poubio onda je doslo do eksplozije
i stvorila se rupa na podu !

U pitanju je bio bag. Prvi put se nije napravila rupa na podu a drugi put jeste.

Jako mi je zao sto nisam pohvatao pricu jer skoro da i nisam slusao one poruke na sekretarici, nisam se udubljivao uopste na pricu izmedju likova, itd. A vidim da je prica sjajna. Samo sam isao i pucao a sada ne znam ni ko je Alma. :(

Poslednja izmena:
Da li se još nekome dešava kao i meni da svaki put kad starta igru za strafe udesno umjesto D stoji naše slovo đ, a za saginjanje umjesto C stoji naše ć? Zato svaki put moram to opet vraćato na D i C. Zna li neko kako to trajno srediti?

Inače igra je odlična.

Meni su na 1024*768 fontovi jako mali,
a glas koji govori jos tisi tako da sam
odustao od tih poruka odma na pocetku !

samo da se upisem da sam poceo igru i da sam srecan ko dete za rodjendan :D
gledajuci zahtevnost igre mislio sam da je nikako necu moci igrati (B2500@3200;512MB rama;R9800Pro), subjektivno mi se jako svidja kako igra "klizi" (doduse na 800x600) ali...... :)

Odavno sam prestao da slusam komentare likova sa Bencha u vezi zahtevnosti igara i od tada mi sve leti.

@ToxiC
ma bre igraj ko covek na 1024X768.ja igram na 9600xt,1GB ddr400,barton 2600@3200,detalji na high/medium i izvlacim 25-30FPS u proseku.jaaako retko pada ispod 20,a to je meni dovoljno za pristojnu igrivost.

Za igrivost F.E.A.R.-a u 1024/768 sa minimum detalja ne treba nikakva zver.
Evo i ja ne mogu da verujem, ali GF3Ti200 i dalje ceka naslov koji ce ga primorati da ode u penziju. Doduse, slabo igram u zadnje vreme...
Treba samo malo vremena za "experimentisanje sa opcijama"
Sto obicno znaci " oslobadjanje igre od suvisnih detalja, prevelike rezolucije, kao i od mnogobrojnih, a potpuno nepotrebnih efekata" :D

pazi,ja prezirem 800*600.jednostavno oci ne mogu da mi se naviknu na tu rez i ne mogu da igram.e sad,isto je besmisleno igrati ne min detaljima,posto tako potuno unistavas igru.
ima igara koje fino izgledaju u nizim rezolucijama sa nabudzenim detaljima (npr riddick),ali ja jednostavno ne mogu da igram na 800X600,a necu da unistavam igru stavljajuci detalje ne min.do sada se nije pojavila igra koju moj rade nije mogao da istera na 1024/medium/high,ali sam svestan da mu vreme prolazi i da ce ga ubrzo zameniti neki mladji brat.

Mnogo su se neki ovde profinili, tipa: "ne mogu ocima da vidim 800*600". Kako vam je svima to bila dobra rezolucija pre nekih 7-8 godina...
Ove tipa 1280x1024 sa 4xaf i 4xaa da ni ne spominjem. Pa sustina dobre igre nije samo grafika vec i interesantnost, zanimljivost, tj. sposobnost igre da vas zainteresuje da joj posvetite mnogo vremena.

Super, al' kod mene (a i kod drugih :)) na TFT 800x600 ocajno izgleda... :(

Jedino, nadam se da mi nece u skororije vreme ni trebati. :)

@GoranM

pre 4 godine sam maltene tek nabavio 17" monitor i 800x600 je i tada bilo "jel mora ?" :) a sada sa 17" TFT-om 800x600 je "no no no" rezolucija, a i razmazio sam se priznajem :d

ej ljudi jel probao neko, i da li se vidi konkretna razlika u igri, ako se igra na nekom grafickom akceleratoru PS2.0 i PS3.0?
znaci ne sad nabudzena grafika, nego default graficka setovanja (sto god to bilo) a samo PS2.0 i 3.0 u igri :)

Ja sam molio da neko okaci scrinove u nekom ranijem threadu, recimo da se ne secam da je stigao neciji odgovor :D

joriq je napisao(la):
malo je off, ali je li ko igrao Psychonauts? Meni je (ne znam kako ostalima) na sve preko 800x600 (na 6600GT) seckalo, ali u 800x600 sve izgleda vishe nego OK (AA je ukljucen po defaultu), i to je jedina igra koja mi na 757dfx u 800x600 izgleda OK (preciznije: ne primjecuje se niska rezolucija).
ja sam picio doticnu 1024*768 sve na max sa 6600gt

Danas sam presao F.E.A.R. i jos malo i zavrsicu i Call of Duty 2, i izgleda da je to to sto se tice odlicnih FPS koji su ove godine izasli, jer Quake 4 nije nista posebno.

Poslednja izmena:
Igra je napravila revoluciju po svim pitanjima.Jedino sto je malo monotona.Samo si u zgradi.Nije kao HL2.Ali nema veze.Extra je.

hmmm
po kom je pitanju,majke ti,fear napravio revoluciju?
jeste dobra igra,ali ne donosi nista revolucionarno.mene je cak i smorila malo.stigao sam do 6 chaptera i nemam snage da zavrsim.zavrsicu sigurno ovih dana,ali igram na silu.q4 sam vise izgotivio od feara.

malo je off, ali je li ko igrao Psychonauts? Meni je (ne znam kako ostalima) na sve preko 800x600 (na 6600GT) seckalo, ali u 800x600 sve izgleda vishe nego OK (AA je ukljucen po defaultu), i to je jedina igra koja mi na 757dfx u 800x600 izgleda OK (preciznije: ne primjecuje se niska rezolucija).
moj rade 9600xt ju je vrteo na 1024 sve na high.

Evo i ja da bacim utiske...

Odlican AI i nista vise, smorio sam se od onih jednolicnih hodnika vec posle par sati igre! Za AI stvarno samo reci hvale, nekad se stvarno iznenadim kakvu akciju umeju da izvedu. A devojcica me smorila vec posle 3-ceg pojavljivanja, doslo mi da joj nalupam samare

Pa igra je na max grafichki jaaaako atraktivna. Malo je monotona zbog istih hodnika, besmislenih zadataka, i gomile istih detalja (chitaj prokletih chekica). Ali mi je sve u svemu znatno bolja od Quakea4 koji sam se jedva naterao da igram jedno 2sata. Josh uvek me najvishe odushevljava raznolikost igrivost i mala zahtevnost HL2.

evo juce sam je instalirao, nista specijalno sto se engine-a tice, AI je predobar, sto je za svaku pohvalu, ali grafika je kao u counter strike-u (izuzimajuci senke), kad se iskljuce senke igra je na nivou 2001 godine... ne znam sta je vama tu lepo i dobro, teksture su osrednje, enterijeer je ko u Half life-u 1 na pocetku igre samo sto ima senke i neka mesavina HL2 enterijera u urban delovima... Gameplay izvlaci celu stvar, ali grafika pored D3 engine-a, crytec engine-a i jos nekih, nema sta da trazi u poredjenju na njih. Jedino zahtevnost moze da se poredi - na zalost. Painkiller - battle out of hell ima bolju grafiku od ovoga i manje je zahtevan !

Markosmi je napisao(la):
Taj kodek je na F.E.A.R. DVDu, ne znam sad tacno u kom folderu. Kopirati znaci kopirati. A instalirati znaci pokrenuti exe fajl...

ima ga i u instalcionom folderu, tj tamo gde se igra instalirala ;)

gx-x je napisao(la):
Painkiller - battle out of hell ima bolju grafiku od ovoga i manje je zahtevan !
off topic:
konacno, ali konacno da neko sem mene ceni grafiku u painkiller-u :)
imas pice za ovo, samo da se dovucem do NS
:wave:

Poslednja izmena:
Ne znam da li je neko video grafiku u ovom novom sc-u , izgleda vrhunski i nije zahtevna ni malo na 512 ram i modovanaom leadtek-u radi sa maksimalnim podesenjima i da negde ne secne , sto je jos jedan dokaz da ako se malo poradi na optimizaciji da dobra grafika ne mora biti preterano zahtevna.

ToxiC je napisao(la):
off topic:
konacno, ali konacno da neko sem mene ceni grafiku u painkiller-u :)
imas pice za ovo, samo da se dovucem do NS
:wave:
Hm.... pa ima razloga shto samo vas dvojica cenite grafiku u Painkilleru. To je samo gomila mraka. Potrajala je čitavih 30min i onda sam je uninstalirao a ona mi je iz osvete restartovala komp dok sam bio na netu :mad:

E bas si se onako "potrudio" da probas igru CELIH 30min, al si zato veoma lepo napisao kako je lose odradjena!
Bilo bi fer bar zbog drugih usera da smanje komentarisanje igara svi oni koji nesto probavaju i procene u celih 30min.

Pozdrav ,)

@sentenced:

ima i razloga zasto je tebi to gomila mraka, zato sto si toliki noob da ne znas da posvetlis monitor :) u prvom painkilleru je mrak samo na groblju tj u prvom nivou, u dvojci je mrak u "prihvatilistu" i to se predje za 10 min i odlican horror smek...

Pa ne očekujete valjda da ako se nekom ne dopadne igra sadi 2 dana igrajući je ???
A grafika mi nije bila problem već ceo Serious Sam trip sa hiljadama istih neprijatelja.

Poslednja izmena:
Vrh Dno