Šta je novo?

FarCry & UT2004 - stigli!!!!

• Začetnik teme deki30
  • Datum pokretanja
lucky2001 je napisao(la):
Ne bi bilo lese kad bi svi frapsom odredili koliko imaju frejmova ,znaci min,max i avg.
Primeceno je da se FX katastrofalno snalazi sa igrom cak se prica da su iskljucili Pixel Shader 2 bas zbog FX-ova, primeceno je cak da se GF4 od ti4200-4600 mnogo bolje snalaze cak i od 5900 u 1024 u maksimalnom renderingu i najvecim detaljima naravno bez aa i af-a.

Konkretno 5700-tke se lose snalaze sa 56.64 dok se sa 53.03 bilo obicnim bilo 53.03 starstorm HQ mnogo bolje snalazi i vidno je brze.
Nisam probao sa 52.16 ali se prica da oni najbolje teraju.

Najnoviji beta 56.82 nisu nista bolji iako su bazirani na starijem core-u od 56.64.

Ima li nekog sa nekom 5700 i 5700 ultra da je probao FAR CRY u 1024 sve na maximumu i da je minimum OC-ovao karticu na 540/630 a da ima nf2 na 200mhz fsb TB 2200mHz a da mu secka sa 56.64 Forceware , sve jedno da li je DVD ili DVD-rip verzija.

FX5900, 2.2@200, 56.64, 1024x768, posle 10 minuta igranja (jurcanje dzipom, pucnjava u dzungli, baza placenika itd itd) average mi je 38 fps. Naglasavam da je SVE !!!! na najvisim mogucim setovanjima. to znaci AF8x, bez FSAA.

M

MAD_MUzzY je napisao(la):
Koja je komanda za ukljucivanje "refleksija" koje vec postoje?
Ja sam i rekao da na VeryHigh/high setovanjima igra cesto koci a desavalo se (doduse mnogo redje) da pande na neigriv frame-rate. To sve sa 4x aniso sto je dovoljno.

Ja sam mislio da ti imash ochi! Dakle, komanda se zove r_Quality_Reflection, opis je :Enables reflection of virtually anything on the water surface. Integer. Range: [0, 1]. 0 - off, 1 - on.
Ne iz konzole, nego iz advanced setupa pod Water Quality. I na Very High je to na 0, dakle jedino odatle mozes da ukljucis. Uostalom kad se vidimo pokazacu ti

Kod mene je na very high 1,a jeste videli opciju AI auto da li je bolje ukljuciti da li se neko igrao sa tim.

miha\zero je napisao(la):
FX5900, 2.2@200, 56.64, 1024x768, posle 10 minuta igranja (jurcanje dzipom, pucnjava u dzungli, baza placenika itd itd) average mi je 38 fps. Naglasavam da je SVE !!!! na najvisim mogucim setovanjima. to znaci AF8x, bez FSAA.

M

Tesko da imas 38 sa samo 512mb rama. No, provericu. :d

Maxonjo, to je na very High setvanjima na 1. Sve vreme mi to stoji ukljuceno.

Vec sam apsolvirao konzolne komande i mogu ti odmah reci da - lupash!!! Kada namestis Quality Reflection na 1, u igri ti se pojavi Ultra High u padajucem meniju za Water Quality. Kada vratis na Very High, vise ne mozes da vratis na Ultra High iz igre, vec samo u advanced setupu... Uzasno mrzim kada je neko povrshan i ne pogleda lepo o cemu prica!

Ne znam, braco i sestre, ja sam rucno sve namestio na najjace moguce i bez ikakvog AA ili AF-a sve lepo radi u 1024 :)

byMaX je napisao(la):
Vec sam apsolvirao konzolne komande i mogu ti odmah reci da - lupash!!! Kada namestis Quality Reflection na 1, u igri ti se pojavi Ultra High u padajucem meniju za Water Quality. Kada vratis na Very High, vise ne mozes da vratis na Ultra High iz igre, vec samo u advanced setupu... Uzasno mrzim kada je neko povrshan i ne pogleda lepo o cemu prica!

Krelcu bre, postavio sam iz tih opcija van igre! I pre i posle cackanja po ostalim opcijama.

koji ste sabani obojica, sta se koji moj pre*eravate tu oko water qualitija BRE!

Krelcu bre, postavio sam iz tih opcija van igre! I pre i posle cackanja po ostalim opcijama.

Onda ok, budi samo precizniji kada se izrazavas ... :)

jerbo jedini vas dvojica mozete kako-tako da poterate tu igru ovde, i sad svi moraju da znaju...
prepucavajte se preko PM.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
koji ste sabani obojica, sta se koji moj pre*eravate tu oko water qualitija BRE!

Obrati paznju na izrazavanje, decko. Nemamo svi iste prioritete pri igranju. Neko smanji kvalitet i iskljuci sve detalje, posvetli da ne lici ni na sta, da bi igru presao brze ili da lepse izgleda. Ja volim da bude sto nabudzenije, sto kvalitetnije i da se sto vise uzivim, pa makar od trave ne video neprijatelja kada se shunjam. Uostalom tako bi bilo u realnosti...

Izgleda nije tako strasno -izgleda je samo onaj nivo u carrier-u zahtevan,ono posle i ja mogu da teram na 1024 sa svim na medium,shadows na low i water na ultra high i jos plus AA x4 ili medium antialiasing kako u igri pise.

Milan82bh je napisao(la):
Mislim da imam jedno resenje za tebe(i takve kao ti....citaj Mad_M....)....
U Vojsku!!! :p :d :d

Jeste samo je nezgodno ako tamo dozivis Game Over :S:

Milan82bh je napisao(la):
Mislim da imam jedno resenje za tebe(i takve kao ti....citaj Mad_M....)....
U Vojsku!!! :p :d :d

Neka 'fala :d

E Voodoo, ovde smo da diskutujemo o igri i svim njenim aspoektima ukoji spada i vizelni dozivljaj. Nismo mi uopste jedini koji mogu da je "tako poteraju". Sto je i najcrnje ja i nemogu jer imam fx-a. Tako smiri dozivljaje i ako nemas nista pametno da dodas nemoj smarati svojom sujetom.

poz.!

nije sujeta, nego se prepucavate oko madafakin' water qualitija!!! eeeej bre! ako ti se svidja igra, igraj je, a ako ti treba benchmark, ti onda (idi na benchmark.co.yu :) ) instaliraj 3dmark 2003!

FarCry na 9000pro (kakav jad u odnosu na vase zveri :() radi 1024x768 lepo ali sve uglavnom na low i medium (ultra low ne postoji), AF i AA naravno iskljuceni. Sve preko pomenutih setovanja izaziva pucanje tekstura....

Poslednja izmena od urednika:
Voodoo_NBGD je napisao(la):
nije sujeta, nego se prepucavate oko madafakin' water qualitija!!! eeeej bre! ako ti se svidja igra, igraj je, a ako ti treba benchmark, ti onda (idi na benchmark.co.yu :) ) instaliraj 3dmark 2003!

Ma iskuliraj bre :whip: . Kao sto vec rekoh prica se i o vizuelnom delu igre, a posto smo vec svi jednoglasno rekli da je igra ima odlican gameplay i atmosferu onda nema potrebe da se brecas.

A bre imas plus kod mene samo zato sto sam i ja veliki fan metallice :-devil-: .

Uglavnom, probao sam i sve ove LOD fore ... uh :wall: Maxonjo kad cu da dobijem onog 9800pro sto ti lezi sa strane? :p

Kad moderatori odu u totalni offtopic...
Stvarno , mislim da komentari o vojsci i patnji i tome kako se ne vidjate nisu primereni ovde , lepo je vreme , izadjite negde pa se ispricajte ;)

Misa...

Dokle ste bre stigli u FC?Ja sam trenutno na pocetku nivoa kad treba da nadjem Night Vison,drpio sam camac onim pacovima i sad sejem strah po obali! :D

edit by Miroslav: evo ja sam sklonio offtopic i ostavio tvoje pitanje vezano za Farcry, moze ovako? :)

byMaX je napisao(la):
Obrati paznju na izrazavanje, decko. Nemamo svi iste prioritete pri igranju. Neko smanji kvalitet i iskljuci sve detalje, posvetli da ne lici ni na sta, da bi igru presao brze ili da lepse izgleda. Ja volim da bude sto nabudzenije, sto kvalitetnije i da se sto vise uzivim, pa makar od trave ne video neprijatelja kada se shunjam. Uostalom tako bi bilo u realnosti...

Mislim da je Max ostao zgrozen mojim konfigom za ut2004/q3 :)).
P.S Kako bi se FarCry ponasao na bartonu 2500, 512 ddr sa r9500 pro? (bez aa i af u 1024*768)

Spameri su pocisceni. Jeste da bi o offtopicu u koji ste zasli svako na forumu imao da kaze po nesto (uglavnom ruzno), ali to nije nit tema ovog foruma, nit ove sobe, a narocito ne ove teme :smash:

Sto reche Misha, idite malo napolje, pa prosetajte :D

Crni je napisao(la):
Spameri su pocisceni. Jeste da bi o offtopicu u koji ste zasli svako na forumu imao da kaze po nesto (uglavnom ruzno), ali to nije nit tema ovog foruma, nit ove sobe, a narocito ne ove teme :smash:

Sto reche Misha, idite malo napolje, pa prosetajte :D

Ako ovako mislite da nastavite da brisete svaki post koji nije vezan za postojecu temu onda to ne vodi nicemu!Crni zamisli kad bi svaki mod obrisao post nekome ko ga je ili uvredio(sto se neretko desava)ili je rekao nesto sto se ovome ne svidja ili pak kad bi samo pomenuo nesto sto nije vezano za temu(sto je ovde i slucaj).
Meni postaje sve ovo malo glupo,mislim da je ZverBre ipak bio za nesto upravu!
Stavi se malo u polozaj obicnog membera(sto si i bio do skora)pa razmisli dal' sam u pravu.I nadam se da ce neko procitati ovaj post dok ga ili ti ili neko slican tebi ne izbrisete.
Mislim da je zapoceta (off topic)tema ipak bila koliko toliko zanimljiva a i hteo sam da nas vratim na prvobitnu temu ali ti si okrutno izbrisao sve!!!
:mad:

Milane, nisi bas najtacnije primetio,
moderator najcesce ne obrise post u kome ga neko proziva, vec odreaguje replikom, kao i svaki drugi member, to je veruj mi, primerenije ljudskoj reakciji na prozivku/provokaciju. Brisanje se u "kriznim" situacijama maksimalno izbegava.
Crni konkretno obrisa off-topic postove. Koji nisu vezani za temu. Tako i treba :)

igor2 je napisao(la):
Mislim da je Max ostao zgrozen mojim konfigom za ut2004/q3 :)).
P.S Kako bi se FarCry ponasao na bartonu 2500, 512 ddr sa r9500 pro? (bez aa i af u 1024*768)

XP1700 OC-ed do blizu Bartons family, radi jako dobro. Sad se vidi R300 sa 8 pipelines, cak nije ni OC. :smoke: 2x256 na nf2, mislim da ima puno razlike u odnosu 1x512. Slobodno ukljuci aa i ...

Nazad
Vrh Dno