Šta je novo?

FarCry & UT2004 - stigli!!!!

• Začetnik teme deki30
  • Datum pokretanja
Xp 1700+ default, 512, Kt333 radeon 9000pro default.
Podesavanja: 1024x758, trilinear
teksture: medium radi i na high ali ima nesto swapovanja, sve ostalo na high osim water effects na very high i lighting effects koji je na low (jedini krivac za graficke bagove kada je podesen jace od "low"). AA i AF naravno na off. Radi jako dobro samo VPU recover izbaci ponekad poruku da je resetovao podesavanja graficke pri ucitavanju prvi put nivoa posle startovanja igre, naravno nikakvih resetovanja nema. Javlja se i nesto bagova u prikazu vode (kada se vidno polje pomera tj ugao gledanja u povrsinu vode promeni boja vode se naglo menja sto je dosta ruzno - pri stajanju nema problema) ali je to mozda i do shadera mada sumnjam. S obzirom kako izgleda igra uopste nije zahtevna.
AI protivnika je uzasan na bilo kom nivou tezine, nacrtas se u ragastov vrata i cekas da dodju baje da ih isprangijas - jadno.... Tako sam pocistio skoro ceo nosac aviona na pocetku. Ostao jedan snajperista i jedan na nekoj vrsti balkona. Opaske koje upucuju neprijatelji su smesne. "Scared, ha" je jedna od tih - glupo...
Opsti (moj) utisak: prelepo izgleda mada ima cudnih nedoradjenosti i (kod mene) nesto grafickih bagova, atmosfera prosek do OK, AI katastrofa-treba samo cekati dovoljno dugo i dobijas protivnike, zvuk prosecan. Sto se opste atmosfere tice nije ni do kolena zemaljskom delu Half-life-a (gde su protivnici ljudi). Deinstaliram da bih je odigrao kada uzmem jaci hardver ali samo zbog stvarno dobrog izgleda ....

Poslednja izmena:
Imam instalirane drajvere 53.03 na Fx5900 SP i sve lepo radi (2D) dok ne pokrenem igru a u igri sve plavo i nista se ne vidi sem onog kompasa u levom uglu. Sve sam probao od menjanja opcija u drajverima do samih podesavanja u igri i nista. Sa kojim drajverima igra radi?

Meni su 53.03 pravili probleme na nekoliko karti, pa sam odustao definitivno od njih...nabavi 56.56 ili jache, na njima sigurno radi na 5900....

driver je napisao(la):
Meni su 53.03 pravili probleme na nekoliko karti, pa sam odustao definitivno od njih...nabavi 56.56 ili jache, na njima sigurno radi na 5900....

E sada ovo vec nevalja...Isprobao sam malo pre i 56.56 i opet isto, cuju se zvuci iz igre ali je sve plavo i nevidi se nista...Da li je meni zapala neka bagovita verzija igre ili sta? Prijatelj je istu verziju igre terao na 9600se i kaze da mu radi. Nista mi nije jasno...

čekiraj opciju ½enable fog table emulation½ u directX driver sekciji.....

Milan82bh je napisao(la):
Ako ovako mislite da nastavite da brisete svaki post koji nije vezan za postojecu temu onda to ne vodi nicemu!Crni zamisli kad bi svaki mod obrisao post nekome ko ga je ili uvredio(sto se neretko desava)ili je rekao nesto sto se ovome ne svidja ili pak kad bi samo pomenuo nesto sto nije vezano za temu(sto je ovde i slucaj).
Meni postaje sve ovo malo glupo,mislim da je ZverBre ipak bio za nesto upravu!
Stavi se malo u polozaj obicnog membera(sto si i bio do skora)pa razmisli dal' sam u pravu.I nadam se da ce neko procitati ovaj post dok ga ili ti ili neko slican tebi ne izbrisete.
Mislim da je zapoceta (off topic)tema ipak bila koliko toliko zanimljiva a i hteo sam da nas vratim na prvobitnu temu ali ti si okrutno izbrisao sve!!!
:mad:
milane, eno vratio sam tvoje pitanje, ali izbrisao off topic, nadam se da je ovako bolje... c

Imam Sapphire 9100 128MB kartu i problemi koje je spominjao Minja se ispoljavaju sa svim catalist drajverima zakljucno sa verzijom 4.1. Teksture pucaju, voda se cas vidi cas ne, a na momente se igra potpuno zamrzne (ovo nema veze sa svopovanjem jer tada hard nista ne radi, a i imam dovoljno rama). Drugim recima iako je framerate pristojan (na nizim setovanjima za kvalitet prikaza-nesto medium, nesto low) igra je zbog vizualnih problema
totalno neigriva. Posebna prica su catalist drajveri 4.2 i 4.3 sa kojima igru ne mogu ni da startujem, jer me izbaci u windows i prijavi fatalnu gresku koju su doticni napravili, ili se masina potpuno skuca pa mora restart na dugme. Napominjem da na masini nsta nije overklokovano i da je windows instalacija potpuno sveza. Na stranim forumima sam procitao da i vlasnici drugih modela ATI-jevih directX 8 grafickih kartica (8500, 9200) imaju iste probleme, pa se pitam kako je moguce da je igra izasla a da ne radi kod ogromnog broja korisnika zbog necije (Catalyst makers) nemarnosti.
Inace igru sam probao i na masini sa Geforce Ti 4800 i odusevio se kako radi i kako izgleda.
Bez ikakvog problema i sa fenomenalnim performansama. Masina je po ostalim komponentama brza od prve nekih 20-25% ali je u igri sa Titanijumom 4800 brza bar tri puta. Sa svim opcijama na max i sa iskljucenim AA i Aniso igra retko secne, sto je posledica "samo" 512MB rama koji su ugradjeni.
Na net-u se pominje izlazak nekog patcha ali ne i sta on ispravlja. Da li neko nesto zna o njemu (najavljen za danas) i da li je neko probao igru sa ovim karticama i najnovijim Omega drajverima 4.3?

@Levibek: koristio sam 4.2 i 4.3 Catalyste. Problem zakucavanja pri startovanju resices ukljucivanjem VPU recover opcije iz drivera (po default je ukljucena verovatno si je iskljucio). VPU recover prijavi gresku i ponudi da obavestis ATI o tome, samo ga iskuliras tk odgovoris sa NO i podignes igru sa taskbara- ucitavanje ce se nastaviti. Razvaljene teksture se javljaju ako ti je lighting efekat iznad low - smanji ga na tu vrednost i bice OK. Vodu i lighting efekte ce verovatno ispraviti patch ili neki sledeci katalisti ili kombinacija patch -driver kao kod NFS Underground. Dx 8.1 radeoni kostaju cca 50 eur - za te pare tesko da moze bolje -ipak je to low end ATI. GF4 4xxx su i bolje i brze karte ali su i skoro duplo skuplje (ne slucajno). Omega driveri su malo tweaknuti Catalysti (uglavnom u OpenGL delu) tako da od njih ne treba ocekivati poboljsanja u igrivosti.

Poslednja izmena:
Ma znam ovo za VPU, tako mi se ponasa kada je ukljucen na ranijim catalistima. Na ove zadnje dve verzije ni on ne pomaze. Inace "znam sve" o kvalitetu i performansama ATI-jevih i Nvidijinih kartica (na forumu visim gotovo od njegovog pokretanja), ali nisam mogao da sakrijem iznenadjenje koliko je kartica iz serije GeForce Ti fenomenalno parce hardvera.
Isto tako ne mogu da sakrijem razocarenje ATI-jevim drajverima, koji nisu (za brojnu populaciju directX 8 ATI-jevih karti) kompatibilni sa trenutno najvecom hit-igrom. Sta su u ATI-ju radili zadnjih meseci i sa cime su tvorci igre testirali ove karte, to me zanima?
Na raznim forumima se onaj Toni "Makedonac" hvali kako su njihovi (ATI-jevi) drajveri uvek spremni,kompatibilni i optimizovani za nadolazece hitove,i to verziju ili dve pred izlazak igre. Sada sam video koliko je to istina. Pokrenes Farcry a ono "rasulo". To moze da im se oprosti sa nekim low-budget igrama ali sa ovom ne!

Catalysti se razvijaju mahom za nove kartice i najvise donose poboljsanja na njima. Low end karte su u drugom planu - to je jasno svakome ko hoce realno da razmislja. Na ispravke nedostataka u igrama treba cekati i po sest meseci - do tada mnogo ljudi i promeni karticu ... NV je u odnosu na ATI zakon sto se drivera tice. Em su vise nego duplo manji em su visestruko kvalitetniji. Problemi sa njima se mogu prebrojati na prste jedne ruke.

Minja je napisao(la):
Catalysti se razvijaju mahom za nove kartice i najvise donose poboljsanja na njima. Low end karte su u drugom planu - to je jasno svakome ko hoce realno da razmislja. Na ispravke nedostataka u igrama treba cekati i po sest meseci - do tada mnogo ljudi i promeni karticu ... NV je u odnosu na ATI zakon sto se drivera tice. Em su vise nego duplo manji em su visestruko kvalitetniji. Problemi sa njima se mogu prebrojati na prste jedne ruke.

A Notax i Nedjo upravo tvrde da tu Ati rastura Nv trenutno. I sta ja sad da mislim :zgran:
:)

Minja je napisao(la):

Ma neka novi Catalisti donose unapredjenja samo na novim serijama Radeona, al bar neka na prethodnim igra ovog kalibra radi kako treba, a ne da blokira sistem i pravi razna ****** sa teksturama. R200 im je svojevremeno bio udarni model-chip, i sa njim su poceli da sustizu i pritiskaju Nvidiju. Novi ForceWere drajveri rade odlicno i na GeForce 1 familiji sa novim igrama, a sa svakim novim izlaskom Catalista sjebu nesto sto je sa prethodnom verzijom dobro radilo. I to ne za neku nebitnu igricu tamo, vec za Morrowind npr.

Ljudi, uozbiljimo se. Polako klizimo u offtopic :d . Moderatori svevidecim ocima prate nase aktivnosti ovde ;) Tema je FarCry. Ima li ikoga sa GF4 4xxx, Radeon 9600pro/XT da iznese svoje utiske o igri ?

levibek je napisao(la):
Ma neka novi Catalisti donose unapredjenja samo na novim serijama Radeona, al bar neka na prethodnim igra ovog kalibra radi kako treba, a ne da blokira sistem i pravi razna ****** sa teksturama. R200 im je svojevremeno bio udarni model-chip, i sa njim su poceli da sustizu i pritiskaju Nvidiju. Novi ForceWere drajveri rade odlicno i na GeForce 1 familiji sa novim igrama, a sa svakim novim izlaskom Catalista sjebu nesto sto je sa prethodnom verzijom dobro radilo. I to ne za neku nebitnu igricu tamo, vec za Morrowind npr.
Razumem tvoju ozlojedjenost , naravno da nemamo svi pare za najnovija dostignuca u razvoju grafickih kartica , takodje nemamo iste kriterijume po pitanju kvaliteta prikaza ... neko ce sve da stavi na LOW i uziva u brzini cak i na slabijim karticama ...
Poenta price je manje-vise ocigledna i surova :

- po mom misljenju , najveci vrednost FarCry-ja je upravo vizuelni kvalitet , ne verujem da su momci koji su igru uradili zeleli to da kompromituju tako sto ce uraditi sjajnu podrsku za dx7 & dx8 kartice koje realno ne mogu da je prikazu bez spustanja detalja "u podrum" .
Ne treba smetnuti sa uma da igraci uglavnom okrivljuju ATI za probleme sa drajverima , mozete misliti koji je posao uraditi driver-e da odgovaraju stotinama "prljavo" pisanih igara koje ne postuju DX specifikaciju 100 % .
Ako nastavimo u istom smeru , nije daleko od pomisli kako nVidia "stimulise" razvojne timove da pisu kod na koji ATI stuca ? :D

- a kome ce da prodaju one silne nove kartice sto prave za velike pare , ako ne momcima koji bi da igraju FC , HL2 , D3 , ... :d

Pozdrav , Misa...:exploder:

P.S. Videh u medjuvremenu Minju-zmaja sa pitanjem ;)
Hmmm , imam Asus9600XT , imao sam i demo FC za koji sam vec postovao kako se ponasao sto vec i vrapci znaju .
Nagomilali su mi se silni naslovi u medjuvremenu , tako da jos nisam uzeo FC da probam (treba i DVD-player da kupim)
Ako ti nesto pomogne sledeci podatak :
512 Mb
Abit NF7
XP2600+ (11*200)...
grafika na default oko 3800 , 570/690 postize 4308 :banana:

Poslednja izmena:
Ja ne govorim o performansama ATI-jevih dx8 kartica, vec o tome da mi igra nece da radi ni sa jednom verzijom drajvera. Ako Farcry lepo radi na dx8 karticama konkurentske firme, zasto ne bi i na Atijevim, makar 3x sporije. Samo da radi! Necu da gledam rupe u zidovima, podu i vodu koja treperi kao pokvarena neonka, a povrh svega kuca mi masinu.

Poslednja izmena:
Vizuelni kvalitet u FarCry moz da bude kakav hocesh ( a jeste odlichan ), ali glavni kvalitet igre je fizika, oruzja, zvukovi, atmosfera, shto se retko deshava sa novijim FPSovima...sve preterano lichi na HL/HL2 osecaj, shto je mnogo jak adut igre...

levibek je napisao(la):
Ja ne govorim o performansama ATI-jevih dx8 kartica, vec o tome da mi igra nece da radi ni sa jednom verzijom drajvera. Ako Farcry lepo radi na dx8 karticama konkurentske firme, zasto ne bi i na Atijevim, makar 3x sporije. Samo da radi! Necu da gledam rupe u zidovima, podu i vodu koja treperi kao pokvarena neonka, a povrh svega kuca mi masinu.
Uff , pa nisi procitao lepo ceo post , a bas sam se trudio :D
Pa nemas mnogo izbora onda , prodaj R9200 i kupi GF4MX4xx :d

Misa...

Ni ti ne citas bas najbolje;) Nije "*****" 9200 vec 9100 iliti 8500Le.

driver je napisao(la):
Vizuelni kvalitet u FarCry moz da bude kakav hocesh ( a jeste odlichan ), ali glavni kvalitet igre je fizika, oruzja, zvukovi, atmosfera, shto se retko deshava sa novijim FPSovima...sve preterano lichi na HL/HL2 osecaj, shto je mnogo jak adut igre...

Bas tako. Ja hocu sada da je odigram i uzivam, a da je odgledam (i ponovo uzivam) imam kod koga.

driver je napisao(la):
Ma O.K. , istakao sam vizuelnu komponentu u duhu price ...
Mozda su i godine u pitanju , ali mi je kvalitet onoga sto vidim imperativ , ako uz to ima sve to sto si naveo ... HIT !
Pa dobro , mozda i pozurim sa kupovinom DVD-playera ;)

@levibek : cool , zato sam ja i prodao BBA8500 pre par meseci :eyebrows:

Misa...

Minja je napisao(la):
Ljudi, uozbiljimo se. Polako klizimo u offtopic :d . Moderatori svevidecim ocima prate nase aktivnosti ovde ;) Tema je FarCry. Ima li ikoga sa GF4 4xxx, Radeon 9600pro/XT da iznese svoje utiske o igri ?

Na XP 1600+ i Siluro 4200 64MB, 256 rama - igrivo u 1024 sa midijum environment setovanjima, lighting low, ostalo uglavnom midijum... Nisam probao druga setovanja, i ovako odlicno izgleda... Da imam jos 256 verovatno bi letelo, ovako prvi put ucitava jedno dva minuta, ali restart je odlicno odradjen - ucita za sekund

takodje na ti4200, sve na medium sem tekstura koje su na high, a partiks na low setingu, 1024x768. Preso sam par misija, presto da igram igru, steta je to igrati na medium detaljima u niskoj rezoluciji, radi tako super al nije to to. Odlozeno do daljnjeg :(

Postoji li neki HD texture packovi za Farcry 1?

Necro poster!

lol

gf 4200 titanium... kako je to bila jaka grafička :D

A ime teme je za pobedu :)

Ko je nekad koristio satelitski filefetch zna sta znaci "stiglo". Cekalo se da neko "push-uje" i onda se ceka termin da se "uhvati". :) I piraterija nekad bese za probrane. :D

Ma i danas je, znam gomilu ljudi koji pazare igre na buvljaku za 300 dinara.

Vrh Dno