Šta je novo?

Far Cry

uf, i ja dobih zelju da ponovo odigram igru, i sad, instalirah igru, patchovao je na 1.4... na mojoj masini sve nadrndano na max leti, ali opet onaj isti problem.... kad ukljucim AA, i u konzoli pokrenem hdrrendering 7, slika pobrljavi totalno..... secam se da je nesto pre bilo u pitanju da nvidia ne podrzava AA i hdrrend. zajedno, jel moguce da to ni u seriji 8xxx nisu ispravili pa da zbog toga brlja? i ima li nekog leka da mi rade zajedno AA i hdrr?

poz i thx

Zašto na izlazu iz igre uvek dobijem ovu poruku?
Verzija 1.4 je u pitanju, instaliran samo far_cry_v1.4_cumulative.exe...

13428323rv1.png

btw, Windows XP SP3 here...

E moram da dignem temu iz mrtvih jer imam jedan problemcic apropo Far Cry-a.
Nabavio sam org. igru (tek sad), i imam problem sa ucitavanjem checkpointa. Dakle, dok igram normalno checkpoint-evi se snimaju kako treba, i ako pozelim da loadujem neki u datom trenutku to mogu da ucinim. Kada izadjem iz igre (quit) i posle hocu da nastavim gde sam stao, checkpoint-eva za load-ovanje nema nigde. Proverih gde stoje u intalacionim folderima, i svi su na broju, ali se iz igre ne vide uopste. Igra je pach-ovana na 1.4.
Sta ovde moze biti problem? Popizdeh nacisto.

Pa mozda je do patcha.
Sto si ga uopste stavljao :).
Meni je, a i svima, 1.0 verzija radila bez problema, i ne secam se da je iko imao problem sa save-ovima, then again, to je bilo pre jedno 5 godina, a ja nisam slon :D.
Procesljaj temu, koristi search ;).

Reinstalirao igru i nisam turio patch, opet isti problem.

Probaj da kreiras profil u meniju igre (da ne bude defaultni "player" ili tako nesto), ako se dobro secam to je i preporuceno u readme-ju da se izbegnu problemi sa sejvovima.

Probao i to. Nece.

Hm, onda iz nekog razloga igra verovatno ne moze da "vidi" te sejvove...mozda joj brani antivirus, ili tako nesto...

Ajd probaj ovo:

1. Un-install the game.
2. Download, install and open CCleaner
http://www.ccleaner.com
3. Click the Registry icon in CCleaner. Scan your registry and let if fix every issue it finds.
4. Reboot your computer. Repeat step #3 until there are no issues found with your registry.
5. Re-install the game, and the patch if necessary. (1.3, 1.31 and 1.33 if you don't care about multiplayer... OR just the 1.4 Cumulative if you do)

Pogledaj moju masinu levo, Windows 7 64bit, 1920x1080, sve do kraja, leti bez problema, kao sto rece neko gore, verzija 1 bez ijednog patch-a.

Bas i ima sta da gleda nabudzio si grafulju i normalno da moze da potera,to zna svatko.
Koliko si je platio i meni ce da treba u skorije vreme.

Poslednja izmena:
Pogledaj moju masinu levo, Windows 7 64bit, 1920x1080, sve do kraja, leti bez problema, kao sto rece neko gore, verzija 1 bez ijednog patch-a.

Hahah, kakve veze ima koju ti masinu imas sa onim sto on pita :D

Nikakve :)

Hm, onda iz nekog razloga igra verovatno ne moze da "vidi" te sejvove...mozda joj brani antivirus, ili tako nesto...

Ajd probaj ovo:

Ma jok, probao sam i reinstalaciju, a ccleaner koristim odavno.

Dosao sam do izvesnih zakljucaka vezanih za ovaj problem, pa da podelim ovde:
Naime, kada hocu da ucitam cekpoint, u listi cekpointeva nema nista (dakle, prazno). Medjutim, ako pocnem novu kampanju (new camapign), iskoci mi upozorenje "ukoliko zapocnem novu kampanju, snimljene pozicije ce mi se izbrisati, i da je bolje da promenim profil i onda zapocnem novi igru". Ja to ignorisem i zapocnem novu igru. E sad, kada udjem u load checkpoints, sve moje snimljene pozicije su tu :trust:. Tek onda mogu da ucitam poziciju koju zelim.
Bre ***, aj da je igra fush ili tako nesto, nego fakin' original. Znaci u celoj mojoj igrackoj karijeri nisam video slican bag...

Inace, igru mozete da snimite na bilo kojoj poziciji sa komandom \save_game "ime" :)

Dodatak:
Hvala svima na pomoci, ali cini mi se da cu morati da se bakcem ucitavanjem pozicije na nacin opisan gore. Jednostavno, ne vole se drajveri, hardver i Far Cry.
Sto je najcrnje, nigde na netu nisam nasao da neko ima ovaj problem, a da ga nije resio reinstalacijom igre. Dakle, cini se da sam usamljen slucaj.

Poslednja izmena:

Ima veze jer sam mu naveo hardver i verziju igre koju koristim, sad cu ja da se hvalim ovde a ima ljudi ovde koji imaju 3 puta jaci racunar od mene :bottle:
Na temu, samo probaj sa prvom verzijom bez patcha pa javi da li radi.

Bas i ima sta da gleda nabudzio si grafulju i normalno da moze da potera,to zna svatko.
Koliko si je platio i meni ce da treba u skorije vreme.

Kao sto sam rekao, nije to poenta, mogu da igram u 800x600, ali bitno je da igra radi super cak i na Windows 7 a izasla je 2003 cini mi se :)
4890 sam uzeo kod mene u firmi pa je cena bila niza od retail ;) 17k dinara :p Ali je klasican model, znaci nije OC (moja radi Core 850Mhz a OC radi na 880Mhz ili 900). Najjaci model ti je Sapphire Toxic sa Vapor-X coolerom, core radi na 960Mhz ali se po meni ne isplati (ona kosta preko 250e).
Sorry za off ;)

Off na off ide.
Najjaca 4890 je sa gpu-om na 1GHz ;).

Znam, ali sve su to klokovani modeli i preskupi su.
Moram da odigram opet Far Cry :D

Nazad
Vrh Dno