Šta je novo?

Far Cry

Zar nije malo jadno i ruzno igrati Far Cry sa ukljucenim HDR-om i iskljucenim Antialisingom?
Mogu misliti kakve su ivice bez Antialisinga? Zestoko izlomljene? Hdr sluzi samo da se izgube oci od bljeskova svetlosti i da nista nevidis.Zar nije malo preterano i zar to lici na realnost?

mnogo bolje izgleda igra sa HDR-om. Ako bi morao da biram AA ili HDR izabrao bi HDR :)

Haha, evo instalirao sam vistu i igra se vise ne restartuje. Bye bye XP, bilo je lepo sa tobom :)

Jaruzelski, ja imam dual core masinu i Far cry mi radi odlicno. Jednostavno se neki faktori potrefe pa igra ne radi dobro kod svakog.

Ma jeste, to je neki issue sa 7xxx nvidiama na XP-u, pregledao sam forume. Problem je u tome sto nvidia ne izdaje nove oficijalne drajvere za XP vec pola godine.

Da li igra Far Cry kada se instalira mora da radi na kraju instalacije extrakting arhiva koje traju mnogo dugo? Igra koju imam je na tri cd ,jer ona dvd/ju neradi to?

da li je to uopste bitno ?! Mislim, jel neka zurba ili sta ?

Da li je bolje da ukljucim v sinhronizaciju ili ne i koliko ona utice na kvalitet slike i na fps?

Da li je bolje da ukljucim v sinhronizaciju ili ne i koliko ona utice na kvalitet slike i na fps?
Bolje nemoj. To je vrlo zahtevna opcija koja ti broj frejmova ogranicava na vrednost osvezavanja monitora....a sluzi da se ne pojavljuju horizontalna "cepanja" slike...koja se javljaju kada je broj frejmova u sekundi veci od "hercaze" monitora....
Bolje je imati sto veci fps, u svakom slucaju.Taj "Tearing" slike se ionako retko vidja u zahtevnijim igrama :p

Poslednja izmena:
Igram matto4 ali nemam nigde sejvove rubrika je prazna zna li neko u cemu je fora instalirao sam patch 1.4 jer bez njega nisam ni mogao da okrenem ovaj mod to mi se isto desava i sa matto3 u cemu je fora?

Zasto imam samo za vodu ultra haj podesavanje u far cry/ju ,a video sam da se sa pakom 1.4 dobija sve ultra haj?

E steta a bilo bi super da ima,voda izgleda bolje nego u fearu i ostalim novijim igrama.

Poslednja izmena:
Uuu, bice gadno...covek je neumoljiv :)

Poslednja izmena:

Da,da...kralj se ne predaje...jedino ako neko ne uslisi molbu sa imdb-a da ga likvidira...
Ali svejedno jedva cekam da vidim sta ce da bude od toga...igra ima (kao i 99.9% drugih igara) glupu pricu, a mogu misliti sta ce biti kad se prenese na film...(ok za digitalnu konzumaciju, ali ne i za nesto vise)
Jedino igre koje imaju neki "knjiski" predlozak imaju potencijal da budu dobar film...ali sta vredi kad se snimaju filmovi samo po megahit igrama koje po pravilu imaju imbecilnu radnju...
Go, Uwe, go!:D

Poslednja izmena:
pazi, valjda ce ga jednom us***i da napravi dobar film :) Posle toliko filmova...jos 10-tak da snimi i eto nama hita ! :)

Ljudi, pročitah sad ovaj thread od početka pa mi nisu neke stvari jasne. Te PATCH 1.3 za ovo pa 1.32 za ono, 1.33 za nešto treće itd... Jel dosta da samo skinem Cumulative patch 1.4 (cca 180mb), piše da up-date v1.0 na V1.4 pa da dobijem sve te grafičke up-grade-ove tipa HDR, bloom,... jer bih samo zbog toga probao ponovo igru? Zadnji put sam je prešao kad je izašla na AMD 1600+ i 9600pro na 10x7 rez. pa bih sada sve napucao na HIGH u 12x10 da vidim kako to izgleda. Čisto da odmorim oči.

Jeste, dovoljno je. U slučaju da budeš imao probleme sa mišem (po instalaciji 1.4, dešava se da miš ne radi u toku igre ali radi u meniju), dovoljno je da resetuješ kontrole na default i problem nestaje.

Eto ti ga sad. Kupim danas posle posla original Far Cry. Turio ga malo da se instalira i sidjoh da skuvam kafu dotle, kad mi izbaci error! Disk je valjda oshtecen ili shta ti ja znam. Sad, nije ni to toliki problem nego što je Subotica mala sredina i u jednoj jedinoj(!!!) radnji imash da kupish par originala i naravno da od svakog imash po jedan primerak tako da cu za zamenu sada čekati par dana i dotle će me proći hype... Bzvz.
BTW Far Cry, Swat4, Doom3, Hitman 1,2,3... i tako ti kultni naslovi koštaju 800din a glupi Sims2 i svi mogući dodaci za njega 2999 din.(Ne svi u paketu nego svaki disk posebno 2999din.) Pa je li moguće da se ti simsi tako dobro prodaju i kod nas kao i u inostranstvu da mogu da drže takvu cenu u Srbiji?!

naravno da je moguce...simsi i slicno s**nje su najprodavanija igra svih vremena, a dovoljno je baciti pogled na bilo koju US/EU listu sa najprodavanijim igrama tog meseca, od top10, bar pet-sest su simsi i derivati...pa ti vidi...

ATI problem!

Pozdrav. Opet ja!
Jel bi mogao neki ATI user da mi kaze sa kojim drajverima Far Cry fercera jer iz priložene slike se vidi da sa ovim mojim neće da može! Probao sam 7.4 i 7.3. Pretpostavljam da mi trebaju neki stariji ali pitanje je koji jer bih mogao da instaliram jedan po jedan drajver do u jutro. Inače stavio sam instal+patch v1.4.
E da i još nešto. I nakon patch-a nemam u setting-u (ili ja ne vidim) nigde opciju Paradise nego je very high max (osim za vodu koja naravno ima i ultra high).

Prilozi

• FarCry.jpg
    FarCry.jpg
    85.7 KB · Pregleda: 79
meni se to desavalo ranije na staroj mashini.
Probaj sa XG Warcat driverima ... slobodno instaliraj zadnju verziju.
Em su brzi od standardnih em je slika bolja em sve fercera ko podmazano

Sa 6.4 radi bez problema a za novije ne znam jer nisam probao.

Ma džaba. Izgleda da nije do drajvera. Probao sam i sa XG i sa 6.5 i neke starije, po random uzorku, i problem ostaje. Naime, nakon instalacije drajvera, bilo kojih, prva dva-tri pokretanja igre je sve u redu ali već 3. ili 4. put slika se zabaguje kao na slici što sam dao. LM odustao sam. I onako sam samo hteo da vidim kako izgleda sa HDR-om na ultra-high. I to sam video i mogu reći VAU...

Poslednja izmena:
Vrh Dno