Šta je novo?

Far Cry - par stvari...:)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
maxer je napisao(la):
Pa neznam koju karticu imas (nV ili ATi) ali kod mene se ista stvar desavala sa ATi 4.2 cat. a kad sam presao na 4.4 sve je OK.

ATI. 4.3 su drajveri a gde si ti nasao 4.4? Ja sam pre par dana skinuo 4.3 sa official Ati sajta. :sceptic:

Mislim da je igra precenjena i da samo na prvu ruku bi je dao ocenu preko 90% posle zavrsetka igra ne bi je dao vise od 83,4 %, prica nije mogla da bude gluplja, sami monstrumi i karakondzule su ocajno odradjeni, za graficki aspekt svaka cast ali dzabe kad mi treba najnovija alienware zverina ! AI u nekim trenutcima zablista u drugim totalno zakaze, likovi se jednostavno zabaguju, nerealno su precizni i pucaju na tebe cak i ako te nisu spotovali samo zbog cinjenice da si ti zumirao snajperom na njih ! I dalje nenadjebiva pucacina po meni je Undying, e to je igra koja mozda ne moze da se meri po ni jednom aspektom sa novijim naslovima ali zato atmosfera je VRH !

Ma super je igra. Kad sam provalio, u onom delu kad ubijes Krigera i odes u magacin po oruzje pa krenes na Dojla, da mogu da zablokiram vrata stolicom kako bi mogao da se vracam po municiju i sakrivam od neprijatelja, sa osmehom na licu sam zavrsio igru bez po muke. Dok mi to nije palo na pamet jednostavno mi je jako tesko bilo da povatam one ultra precizne, skakutave karakondzule koje malo po malo skinu dosta health-a dok se ja na drugoj strani bijem sa onim debelim kreaturama sto ispaljuju raketle:)
Posle Call of Duty(koji je bio izuzetno katak), ovo je prvi fps koji mi je bas onako lego'.

Poz

Znaci karakondzule iz Far Cry-a ne valjaju ali psi bez glave i sa telecim nogama iz Undyinga valjaju ? :)

OptiPlex je napisao(la):
Znaci karakondzule iz Far Cry-a ne valjaju ali psi bez glave i sa telecim nogama iz Undyinga valjaju ? :)

Udying je sav bolestan tako da takve stvari mu i prilice(pa kakva moze da bude kad je pravljena po Barkeroom romanu koji je i sam radio na igri), ali posle napucavanja sa merceneryjima nekako mi je totalno bezveze da se koljem sa mutantima majmuna... Ajde samo mi reci da li FC koji sem grafike i fizike i kratkotrajne zabave moze po prici i atmosferi da se nosi sa UD ?

razore dzhaba se ubedjujesh sa filipenkom :)

OptiPlex je napisao(la):

Najvise volim kada neko iskopa neku staru igru kojom se tada odusevio (utisak o nechemu ne stari, ali tehnologija stari), a ni tada nije bila nesto primecena, pa onda pocne da je poredi sa novim... Kao lik koji je nedavno poredio prvi Unreal (pa to je radilo i softverski) sa FarCry-om... A i onaj Doom 1 nije losh, a? :D

Maxonjo ti si ****** ... ono, definitivno.

Undying je jedna od retkih igara koje mogu bukvalno da ti slede krv u zilama dok igras. I veoma je lepa za oko ma sta ti pricao.

A doom1 ima bolje nivoe od FarCry-a...
provrti ga po mobilnom videces i sam.

byMaX je napisao(la):
Najvise volim kada neko iskopa neku staru igru kojom se tada odusevio (utisak o nechemu ne stari, ali tehnologija stari), a ni tada nije bila nesto primecena, pa onda pocne da je poredi sa novim... Kao lik koji je nedavno poredio prvi Unreal (pa to je radilo i softverski) sa FarCry-om... A i onaj Doom 1 nije losh, a? :D

Si igrao ti mozda doticnu uopste ako nisi cemu komentar... ako jesi probaj je ponovo i videces o cemu pricam !

Poslednja izmena:
Razorman je napisao(la):
Si igrao ti mozda doticnu uopste ako nisi cemu komentar... ako jesi probaj je ponovo i videces o cemu pricam !

Undying sam odigrao, naravno... Ledio je krv u zilama i sve to, ali mislim, njegovo vreme je proslo ljudi...

Pa tehnicki gledano da... ali ima fenomenalnu atmosferu, pricu i igrivost je maximalna!

byMaX je napisao(la):
Undying sam odigrao, naravno... Ledio je krv u zilama i sve to, ali mislim, njegovo vreme je proslo ljudi...

Pa nije poenta u tome da li mu je vreme proslo vec sta je mogao da pruzi u to vreme...

Pa ovde i jesmo pricali o tehnoloskom aspektu... A mene je i prvi AVP znao da sledi do koske :)

maxer je napisao(la):
Jel ti to mene za'ebavas ???
Pre "par dana" si skinuo ... ovaj, ti imas neki mnoooooogo duuuuuugacak dan.
I jos me cimas da odgovaram na ovakvo pitanje :eyebrows:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=41701

Sorry dude, nisam bukvalno mislio pre par dana vec ima preko nedelju dana.. mozda nedelju i po. A oni vec izbacili nove, pih :smash:

Ajd videcu i sa tim 4.4... :party:

Marti Misterija je napisao(la):
Pa tehnicki gledano da... ali ima fenomenalnu atmosferu, pricu i igrivost je maximalna!
I enterijere koje nije jos ni jedna igra uspela da prevazidje. Ne mislim na bump mapping i ostala sr... vec dizajn i mastovitost.

Razorman je napisao(la):
Udying je sav bolestan tako da takve stvari mu i prilice(pa kakva moze da bude kad je pravljena po Barkeroom romanu koji je i sam radio na igri), ali posle napucavanja sa merceneryjima nekako mi je totalno bezveze da se koljem sa mutantima majmuna... Ajde samo mi reci da li FC koji sem grafike i fizike i kratkotrajne zabave moze po prici i atmosferi da se nosi sa UD ?

Pa tako isto i ja mogu da kazem kazem da mene smara nabadanje sa cudovistima vec da hocu sukobe sa realnim ljudima i po tom kriterijumu automatski ti ceo Undying ispada sr**nje i igra koja ne nudi ni atmosferu ni zaraznost ni bilo sta.

Moja poenta je da to sto se TEBI ne svidja da u istoj igri imas i "realnu" i "nerealnu" borbu ne moze da bude objektivni sud. Ne kapiram kako mislis da je bilo koja igra losa generalno, a da pri tome ima kao sto i sam kazes zvuk, atmosferu, fiziku i sjajnu grafiku ? :d

Da ne bude zabune, ja sam oljustio Undying i igra je zaista bila FE-NO-ME-NA-LNA ali ne vidim u kom kontekstu se moze porediti sa Far Cry-em kad su totalno drugaciji pristupi u pitanju, posebno u prici, sem sto su obe igre u fps izvodjenju. Ne mislim u smislu da li je bolja ova ili ona ali neko ko obozava horore nikad nece priznati da je Undying bolji i obrnuto.

Inace i ja mislim da su atmosfera i prica bolji u Undyingu. (BTW uvek se moze procitati knjiga i od toga bolje price i atmosfere nema :)) Ali postoje jos neke osobine u kojima Undying zbog starosti jednostavno ne moze da se meri sa Undyingom.

I pusti Hajlija da loopeta :d :D

OptiPlex je napisao(la):
Pa tako isto i ja mogu da kazem kazem da mene smara nabadanje sa cudovistima vec da hocu sukobe sa realnim ljudima i po tom kriterijumu automatski ti ceo Undying ispada sr**nje i igra koja ne nudi ni atmosferu ni zaraznost ni bilo sta.

Moja poenta je da to sto se TEBI ne svidja da u istoj igri imas i "realnu" i "nerealnu" borbu ne moze da bude objektivni sud. Ne kapiram kako mislis da je bilo koja igra losa generalno, a da pri tome ima kao sto i sam kazes zvuk, atmosferu, fiziku i sjajnu grafiku ? :d

Da ne bude zabune, ja sam oljustio Undying i igra je zaista bila FE-NO-ME-NA-LNA ali ne vidim u kom kontekstu se moze porediti sa Far Cry-em kad su totalno drugaciji pristupi u pitanju, posebno u prici, sem sto su obe igre u fps izvodjenju. Ne mislim u smislu da li je bolja ova ili ona ali neko ko obozava horore nikad nece priznati da je Undying bolji i obrnuto.

Inace i ja mislim da su atmosfera i prica bolji u Undyingu. (BTW uvek se moze procitati knjiga i od toga bolje price i atmosfere nema :)) Ali postoje jos neke osobine u kojima Undying zbog starosti jednostavno ne moze da se meri sa Undyingom.

I pusti Hajlija da loopeta :d :D

Nisam rekao da FC ima atmosferu vec samo dobru grafiku i fiziku (zvuk takodje nisam spomenuo) . Nisam ja rekao da je napucavanje sa realnim ljudima smara ili sta vec, vec da je neadekvatno da posle bijem koje kakve karankondzule ! To sto ljudima na zadnji sud najvise utice wow vidi kakva je voda u igri ili druge stvarcice govori samo o tome kakvi su gameri, pre bih sada igrao undying ili recimo q2 nego da ponovo ukljucim FC , toliko o tome koliko igre ne mogu da se porede.

Razorman je napisao(la):
Nisam rekao da FC ima atmosferu vec samo dobru grafiku i fiziku (zvuk takodje nisam spomenuo) . Nisam ja rekao da je napucavanje sa realnim ljudima smara ili sta vec, vec da je neadekvatno da posle bijem koje kakve karankondzule ! To sto ljudima na zadnji sud najvise utice wow vidi kakva je voda u igri ili druge stvarcice govori samo o tome kakvi su gameri, pre bih sada igrao undying ili recimo q2 nego da ponovo ukljucim FC , toliko o tome koliko igre ne mogu da se porede.

Pa dobro, igraj Q2 ili Undying, nema problema. Ne shvatam samo zasto je neprikladno da se nakon borbe protiv ljudi bijes i sa mutantima u ovoj igri, a u drugim igrama je ok.

Ako se tebi nesto ne svidja ili ti ne ispunjava ocekivanja ne mozes nametati to i drugima. Recimo meni licno ne postoji idealniji fps koncept od "dodji do cilja (najcesce u protivnickoj bazi), izmedju tebe su patrole + garnizon, da li ces da sve snajpujes, da li ces da uleces ko Rambo, da li ces da se sunjas, da li ces da pravis diverzije - to je tvoja stvar, a sve se odvija na ogromnom otvorenom prostranstvu i imas vise nacina da ostvaris cilj"

P.S. obrati paznju da ja grafiku stavljam na ako ne zadnje a ono predzadnje mesto sto se uzitka tice tako da to sto prozivate Maxa zbog toga jer on to potencira ne moze da utice na kritiku onoga sto ja kazem. Ne gledaju svi isto u nekoj igri i ne traze isto od svake igre.

Poslednja izmena:
OptiPlex je napisao(la):
Pa dobro, igraj Q2 ili Undying, nema problema. Ne shvatam samo zasto je neprikladno da se nakon borbe protiv ljudi bijes i sa mutantima u ovoj igri, a u drugim igrama je ok.

Ako se tebi nesto ne svidja ili ti ne ispunjava ocekivanja ne mozes nametati to i drugima. Recimo meni licno ne postoji idealniji fps koncept od "dodji do cilja (najcesce u protivnickoj bazi), izmedju tebe su patrole + garnizon, da li ces da sve snajpujes, da li ces da uleces ko Rambo, da li ces da se sunjas, da li ces da pravis diverzije - to je tvoja stvar, a sve se odvija na ogromnom otvorenom prostranstvu i imas vise nacina da ostvaris cilj"

P.S. obrati paznju da ja grafiku stavljam na ako ne zadnje a ono predzadnje mesto sto se uzitka tice tako da to sto prozivate Maxa zbog toga jer on to potencira ne moze da utice na kritiku onoga sto ja kazem. Ne gledaju svi isto u nekoj igri i ne traze isto od svake igre.

Ma pusti ih Opti, kazem ja, kompleksi, ovi ili oni. Ne znam sto se ljute za to "kompleksi", verovatno zato sto ne shvataju tu rech. Ne mora ona uvek da implicira na nešto ružno. FarCry je best igra ovog žanra, generalno (ne u svim aspektima), i tu nema priče. Sada se čekaju Doom III, HalfLife2 i Stalker (mada su prva i treća nabrojana druačije koncipirane, te mislim da će HL2 biit najsličniji FarCry igri, bar po konceptu).

pozdrav

Kako su se pojavili mutanti, tako sam prestao da igram FC.
A ne da su lose uradjeni, nego strasno.
A valjda ce se svi sloziti da igrica izgleda ko zbrzana, kako ides ka kraju, tako je osecaj veci.

Pozdrav!

p.s. i bre, M5 i P90 da su bolji od M4A1, stvarno nisu razmisljali

byMaX je napisao(la):
Ma pusti ih Opti, kazem ja, kompleksi, ovi ili oni. Ne znam sto se ljute za to "kompleksi", verovatno zato sto ne shvataju tu rech. Ne mora ona uvek da implicira na nešto ružno. FarCry je best igra ovog žanra, generalno (ne u svim aspektima), i tu nema priče. Sada se čekaju Doom III, HalfLife2 i Stalker (mada su prva i treća nabrojana druačije koncipirane, te mislim da će HL2 biit najsličniji FarCry igri, bar po konceptu).

pozdrav

Ne vidim kako igra poput FC koju sam jednom presao u koju verovatno necu vise nikad upaliti barem dok ne dobijem neko zanimljivo parce hardvera da ga isprobam moze da bude najbolja u svom zanru ali ako ti tako kazes k...

OptiPlex je napisao(la):

Ova rasprava je dobila sasvim drugi tok i pravac... ja sam prokomentarisao kako FC i nije bas WOW najbolji FPS ikada, a gledaj dokle je doslo do toga da ako mi se ne svidja treba da igram UD :) Iznosenje svog misljena nije isto sto i nametanja doticnog drugima... Da li cu da snajpujem da to bi mozda i funkiconisalo kad me neprijatelji nebi spotovali onog trenutka kad im ubijem jednog saborca iako sam recimo 1km udaljen od njih zabijen u nekom zbunju bez ikakve sanse da me izvale i naravno zatim cu umreti(za par sekundi na vecem nivou tezine) o mozes li zamisliti od cega od raketa i neprijateljski snajpova koji su izbalansirano precizni :) A da diverzija u FC bi se svela na to da iskoristim funkciju bacanja kamena i da ih zavaram kako ima nesto i da im smugnem iza ledja... Kako samo sami sebe lazete da ova igra ima grafiku recimo jednog CS ili Quake2 i sve ove funkcije ne verujem da biste i dalje pisali ove hvalospeve igra bi prosla kao samo prosecno ostvarenje sa solidim AI i solidnom MP podrskom ! Da kakvog li samog osvezenja posle bitke sa mercenyrima da bijem stvorenja koja imaju poligona koliko i cudoviste iz war3 i artisticku vrednost 0 ! Mislim oni mutanti su preocajno odradjeni !

Cinjenica da u ovoj igri mutirani majmuni smetaju i nerviraju. U Wolfenstein-u mi nista nisu smetali na primer...

Sasa je napisao(la):
p.s. i bre, M5 i P90 da su bolji od M4A1, stvarno nisu razmisljali

Ovo stoji !

@ostali
ali nije mi jasno zasto vas mutirani majmuni nerviraju ? Sta je to sto mutirane majmune Far Cry-a cini toliko gorim od drugih mutiranih majmuna ? :)

Meni se bas svidja sto borba sa mutantima zahteva drugaciju taktiku, kao i paznju prilikom borbe jer ako im dozvolis da skoce nema spasa :)
Jedino sto je zaista lose uradjeno je sto kad majmun jednom skoci, makar ja u medjuvremenu odstrejfovao ~4m od njega on mora da zakaci, pa to ti je :smash:

@razorman
aha, tebi smeta sto su odradjeni u malom broju poligona, pa sto ne kazes...;)
Elem, nemoj me pogresno shvatati, ne zelim da me smatras za "neprijatelja" ili sta vec, ali kad kazes "Kako je Far Cry bolji kad ja daleko vise uzivam u Undying-u" to je po meni nametanje misljenja. Svako moze tako da kaze "kako je neka igra dobra kad ja vise uzivam u..." i izvuce neku legendarnu igru a to je vec nesto drugo.

Valjda smo se razumeli :)

Pozdrav !

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno