Šta je novo?

Far Cry Nastavak?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Offtopic: U filmu samo fali stiven sigal da se pojavi kao backup :p
Okay, so this is the part of the movie where i magically jump from this ship and fly over to that beach overthere. It's really tough so everybody make shure that they believe really hard, but there's always one scumbag that doesn't believe :D

Pojavila se dva fenoenalna "Tech Demo Walkthrough-a"...

Part 1.
HD - 43 mb
SD - 14 mb

Part 2.
HD - 64 mb
SD - 20 mb

inpresivno, posebno 2. video. ovo ce izgleda biti sampion zahtevnosti, ali dobro, ionako ce se igrati sa sledecom grafickom :)

Šta znam, ja ću to izgleda igrati na RSX-u.

Šta znam, ja ću to izgleda igrati na RSX-u.

Tooo, zabodi nam ga onako posteno konzolaski :d.
Ma cisto sumnjam da ce to biti zahtevnije od Crysisa, to je pretpostavka naravno.

A meni (nam :)) je Crysis lepo radio na 12x10 AA off, nadam se da ce i ovo.

Poslednja izmena:
Lepi su ti efekti dana i noci,svetlosti i senki....ali generalno Crysis i dalje izgleda lepse na oko.

Lepi su ti efekti dana i noci,svetlosti i senki....ali generalno Crysis i dalje izgleda lepse na oko.

Da, ali lokacije su potpuno razlicite, tako da je tesko porediti ove dve igre. Mislim da ce biti dosta kompleksnija i jos nelinearnija od Crysis-a, a i mogucnosti endzina nisu nista manje impresivne, cak naprotiv.

A meni (nam :)) je Crysis lepo radio na 12x10 AA off, nadam se da ce i ovo.
aha, lepo je radio kada se setas po sumi, ali kada krene polivanje radio je ocajno, na AA i mogao da zaboravis a very high detalje ni da sanjas :)
no dobro, presla se igra i tako (doduse na jedvite jade zbog bagovitog save/load sistema)...

no dobro, Afrika ce biti pravo osvezenje sto se tice okruzenja, a vidim da i engine-u ne manjkaju mogucnosti...samo je pitanje koja je cena svega toga...

Poslednja izmena:
@filipenko

gamepadom...Bolje nemoj ni igrati...

Poslednja izmena:
Mislim da je dovoljno samo to sto će iz vec dosadnih predela tropskih ostrva koja su smorila kroz Far Cry i Crysis tematika biti prebacena u predele Afrike, do sada ne koriscene u takvim igrama i da će to biti pravo osvezenje.

Engine je sjajan, može biti samo još bolji nego Crysis, što se može i videti iz do sada prikazanih trailer-a.

I najbitnije je to da nema Alien-a kojim su po meni i zayebali Crysis.

aha, lepo je radio kada se setas po sumi, ali kada krene polivanje radio je ocajno, na AA i mogao da zaboravis a very high detalje ni da sanjas :)
no dobro, presla se igra i tako (doduse na jedvite jade zbog bagovitog save/load sistema)...

no dobro, Afrika ce biti pravo osvezenje sto se tice okruzenja, a vidim da i engine-u ne manjkaju mogucnosti...samo je pitanje koja je cena svega toga...

Pa ne znam u kom si tripu :trust:.
Znaci ja sam govorio o high, a ne very high i o AA off. Nemoj mi reci da je Kriza tako izgledala lose, izgledala je sjajno, a i nisam nesto (po slikama) loodeo za very high.

Ako meni sa GTS 320MB fps nije padao ispod 25 u najgorim krljacinama (primer recimo poslednji nivo na nosacu), onda ne vidim kako je tebi moglo da bude gore. Znaci jedini nivo koji mi je losije radio bio je Ascencion (kada se rusi ona planina, i to u retkim trenucima).
Jedino ako si navikao na 100+ frejmova stalno i uvek i o'ma :d :p.

Ako meni sa GTS 320MB fps nije padao ispod 25 u najgorim krljacinama (primer recimo poslednji nivo na nosacu), onda ne vidim kako je tebi moglo da bude gore.
bice da sam ja lud pa sam video da mi je islo ispod 25 (i to ohoho), ili mozda lazem, ili mi pak nesto ne valja kod masine. policu je benzinom i zapaliti za svaki slucaj...kao sto rekoh u 2. threadu, kada sam rokao ono cudo u poslednjem nivou (dakle ne onaj brod na kraju nego ono cudo pre toga) sam imao jednocifren broj fps...

bice da sam ja lud pa sam video da mi je islo ispod 25 (i to ohoho), ili mozda lazem, ili mi pak nesto ne valja kod masine. policu je benzinom i zapaliti za svaki slucaj...kao sto rekoh u 2. threadu, kada sam rokao ono cudo u poslednjem nivou (dakle ne onaj brod na kraju nego ono cudo pre toga) sam imao jednocifren broj fps...

Jednocifren broj :trust:, bogami meni je bio itekako dvocifren. Secam kao da je bilo juce :D, malo cloacknem, pa mu prodjem ispod trbuha, pa malo prosaram sa onim topom, pa ga onda zguzim sa par raketa, pa me onda opali sa nogom ili me uhvati za gusu... pa tako ukrug jedno pola sata :d.
Ok, jeste tu padao fps, ali nije je.biga bilo neigrivo, nemam pojma, znam da meni tu nije padalo ispod 20 fps.

Da tebi mozda u settinzima (tj. u Nvidia ctrl panelu) nije stajalo sve vreme igranja AA override ili mozda bio ukljucen AF ? Da se graficka mozda nije znojila malo vise pa je trokirala...

Ma taj E2180 je propast, verovatno je zbog njega, jos ti nije valjao load/save, krshina ti je racunar :-devil-:.

to ti kazem, polivam ga benzinom, nema druge :smoke:

Ako meni sa GTS 320MB fps nije padao ispod 25 u najgorim krljacinama (primer recimo poslednji nivo na nosacu), onda ne vidim kako je tebi moglo da bude gore. Znaci jedini nivo koji mi je losije radio bio je Ascencion (kada se rusi ona planina, i to u retkim trenucima).
Jedino ako si navikao na 100+ frejmova stalno i uvek i o'ma :d :p.

ja ne znam sta si ti igrao, ali kod drugara sam krizu igrao na 8800gts 512 klokovanoj, na c2d @3200mhz i to je padalo ispod 25fps samo tako na high u 1440 rezoluciji. Zapravo, ne da je padalo nego je bilo stalno u tom neko 25-30fps tripu, a meni (i njemu) je to neigrivo i nepodnosljivo.

ja ne znam sta si ti igrao, ali kod drugara sam krizu igrao na 8800gts 512 klokovanoj, na c2d @3200mhz i to je padalo ispod 25fps samo tako na high u 1440 rezoluciji. Zapravo, ne da je padalo nego je bilo stalno u tom neko 25-30fps tripu, a meni (i njemu) je to neigrivo i nepodnosljivo.

Pa ti si lood, na GTS 512MB 25-30 frejmova, alo pa pricamo o 1280x1024 (ili 1440x900) bez AA i AF i na high, ne na very high. Podseti se malo bolje settingsa ;).

Ispascu na kraju jos i lood. Znaci igrao sam bas komotno veliki deo igre sa podnosljivim brojem frejmova, i to ne samo solo kroz sumarak, znaci mislim i na napucavanja.
Znaci kada sam solo, kroz sumu, imao sam uvek >30 fps-ova. Kada je napucavanje: 25-30 fps-a.
Kazem jedino mi je Ascencino slabije radio, kao i onaj prvi ledeni nivo. Tada je pri napucavanju fps padao na 20-tak, a bez napucavanja 25-30.

Dodje mi stvarno ponovo da instaliram Crysis, znaci jos cete me nabediti da mi je lose radio, a presao ga dva puta, i pri tom nisam mazohista. Dovoljno su mi igre seckale na predjasnjim racunarima, tako da me to strasno nervira, zato uvek performanse ispred kvaliteta grafike, a u Crysisu sam imao oba ;).

^^
pazi, kada kazem napucavanje, ne mislim na to da ja opalim par metaka i ubijem jednog Koreanca, nego na situacije gde je masovno sibanje sa gomilom NPC-jeva i gde prste eksplozije na sve strane i slicno. tada ode fps dodjavola. ali slazem se da je uglavnom 30+ kada se setkas po nivou i kada se nesto zahtevno ne desava. i tih 30 i kusur je sasvim dosta i igra radi bas nekako smooth. ali kada se iskomplikuje situacija onda ide fps jako, jako nisko...ali dobro.

^^
pazi, kada kazem napucavanje, ne mislim na to da ja opalim par metaka i ubijem jednog Koreanca, nego na situacije gde je masovno sibanje sa gomilom NPC-jeva i gde prste eksplozije na sve strane i slicno. tada ode fps dodjavola. ali slazem se da je uglavnom 30+ kada se setkas po nivou i kada se nesto zahtevno ne desava. i tih 30 i kusur je sasvim dosta i igra radi bas nekako smooth. ali kada se iskomplikuje situacija onda ide fps jako, jako nisko...ali dobro.

:d
Ok, delimicno se slazem. Problem je u tome sto smo igrali drugacijim stilom, ti rembo stajl, a ja splinter sel :p :d.

Ali i pored ovoga bilo je neminovnih/nezeljenih napucavanja u vecim razmerama, i nije bas seckalo, no dobro, drugacije utiske nosimo, mozda je tebi prag tolerancije bas ispod mog...

Ali kao sto rece ti, bitno je da smo igru presli, uzivali u grafici, + sa pristojnim performansama.

Poslednja izmena:
Far Cry 2, Ubisoft Montreal is taking a different kind of approach to first-person shooter narrative. The majority of the story is generated in a player's head, along the lines of something like S.T.A.L.K.E.R., but seemingly more free-from. That's not to say the game is entirely devoid of developer-generated story, but the way you interact with it is largely up to you.

According to narrative designer Patrick Redding, gameplay revolves around a player walking into towns or environmental spaces and playing two factions against each other. As the 50 square kilometer world is explored, you'll wind up taking on missions for each faction, killing NPCs, and generally affecting the game world, all of which impacts your infamy rating.

E ovo vec zvuci odlicno. Iskreno se nadam da ce takvo nesto i napraviti, a ne samo gurati grafiku. No moram im priznati da su dinamcino nebo odradili super.

Nove shotke

3 nove slichice :
286140fullns2.jpg

286141fullon4.jpg

286142fullnr0.jpg

"Datum izlaska"
63200921ei4.jpg
89654482bn4.jpg
95760570yr2.jpg

1. Aprila izlazi provereno! :D:d

hmmm,gledam ovo pod navodnicama "datum izlaska" i razmisljam da li si stavio navodnice zbog nesigurnosti obavestenja o samom datumu?Hah ali sam tek sad video o onoj aprililili sali :d .Salu na stranu,nema potrebe da se komentarisu shotovi,nada postoji za datum izlaska u suprotnom,zakazecmo miting...

Poslednja izmena:
Paranoia in L.A. Nije ovo neshto bre!:p

Ta slika sa onom dvojicom likova i zumom mi je bas...cudna.
Deluje totalno nacrtano, kao da je cover-art za neki strip uradjen air-brushom.Ako ova igra iole puca na fotorealizam, ona slika mi bas "para oci" :D
A te sulude proporcije u odnosu na prugu da ne komentarisem :d

I uopste, zasto se ova igra zove Far Cry 2??Vremenom su izbacili bukvalno svaki element koji bi ovo povezivao sa Far Cry-jem.Nema istog junaka, radnja je vise nalik Boiling Pointu, a i endzin su prekrstili u Dunya ili sta vec.
Po meni, bas debilan pokusaj pravljenja hype-a za igru na racun "stare slave".Kao da nisu uopste sigurni u ono sto prave, pa ajd, za svaki slucaj da upecamo fanove FC-a na foru sigurne karte.
To mi se uopste ne svidja...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno