Šta je novo?

Far Cry Nastavak?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nemam nista protiv da FC2 izadje i na konzolama...jedino mi je bitno da igra valja.
Samo da ne bude promasaj kao Assassin's Creed.

Sta li se toliko raspravljate kada ce kao sto i moze da se ocekuje nastavak Far Cry-a, biti apsurdno glup (cudovista po sumi i ostalo), ali ce imati dobru grafiku i okruzenje i onda ce svi pricati kako je to najbolja igra. Sto je opet i bolje od situacije, kada je Fear proglasavan za najbolju igru, a imao je dobru grafiku i uzasno okruzenje, gde po onim hodnicima i jazbinama nije ta grafika ni mogla da dodje do izrazaja, a u startu je bio krajnje glup.

Poslednja izmena:
Sta li se toliko raspravljate kada ce kao sto i moze da se ocekuje nastavak Far Cry-a, biti apsurdno glup (cudovista po sumi i ostalo), ali ce imati dobru grafiku i okruzenje i onda ce svi pricati kako je to najbolja igra.
Cike iz ubisofta su rekle da nece da bude nikakvih vanzemaljskih vrsta, znaci samo ljudski neprijatelji, nikakva cudovista, alieni i slicno. E sad oni su tako rekli pre par meseci, da li se nesto promenilo u poslednje vreme, stvarno ne znam.

Cike iz ubisofta su rekle da nece da bude nikakvih vanzemaljskih vrsta, znaci samo ljudski neprijatelji, nikakva cudovista, alieni i slicno. E sad oni su tako rekli pre par meseci, da li se nesto promenilo u poslednje vreme, stvarno ne znam.

Dovoljno je da ubace nekog pravog africkog nigera i eto ti vanzemaljca :D

Cuti da im je sinulo da izbace ta cudovista, izgleda taj trend u Americi nije prestao od pojave osmog putnika, nesto ljigavo sto te napada, a nije domaci politicar :)

Onda cu mozda i odigrati tu igru.

Evo, da ne bude da smo nekorisni :)

Far Cry 2 Q&A - interview
(hx) 02:57 PM EST - Jan,04 2008 - Post a comment / read (2)
PC Games Hardware Extreme has posted a Q&A with Dominic Guay as he talks about plans for Far Cry 2, the sequel to the 2004 released first person shooter. The topics include the Cry Engine, the renderer, the effects, the AI, the multi-CPU support and more. Here's a taster:
11) John Parks Ubi's Marketing Director said that Far Cry will have a very progressive AI. Could you please give some detail what makes your AI so smart? What are the advantages of your AI routines?

DG: One thing that FC brought forward was AI that were not scripted. There is a lot of shooters out there where if you play a section and quick load back and replay it, AIs will pretty much redo the same thing. They are scripted to react in a constrained manner. Far Cry wanted to let the player use varied strategies so it offered a systemic AI that fed on what was happening in the world to take decision, not what a designer wanted it to do at the time the game environment was built by predicting what the player would do. FC2 pushes further in that direction. Now with an open world game, we need our AI to be even more systemic and we are working at enriching the things it can do in the world. In order to do that, we need to feed our AI with a lot of information on what is happening around them.

Also, the AI in FC2 "lives" in the world, they are not just waiting to be shot at by the player. They have basic needs that they need to satisfy and they go about their business satisfying those needs. Obviously, those needs change according to the time of day or weather: for example most people like to sleep at night. ;-)
12) Your title will not be released before 2008 and by then many players will have changed to Windows Vista and PC hardware that supports the new DirectX 10 API. Will your engine support DX10? If yes, what are the technical advantages of that API?
If there will be no support for Direct X 10 what were your reason to do without?

DG: Yes, Dunia supports DX9 and DX10. DX10 has all sorts of interesting advantages from a developer point of view but in a simplistic manner, among other things, you could say it brings extra performance as the API layer has less overhead then DX9. For the player, it can translate in having more detailed graphics and/or a better frame rate. The impact is not so big that it means games must only support one or the other: it is possible to build a game in a manner where it can run under both APIs with different settings. One thing to note is that as far as the GPU itself is concerned, ultimately the raw power of the card is more important then the API that it is running under. Obviously, a high end DX9 board is still much more powerful then a low end DX10 one.

http://extreme.pcgameshardware.de/showthread.php?t=8308

Shit!!! tek sam sad izvalio ovo

Along with Tom Clancy's EndWar and Brothers in Arms Hell's Highway for the PC, PS3, and Xbox 360, Ubisoft last month delayed Far Cry 2 to a broad fiscal year 2009 release date, which runs from April 1, 2008, to March 31, 2009.

izvor je gamespot

Meni uopste nije jasno zasto izbacuju datum izlaska kada se do sada 90% stvari odlozilo :trust:. Mislim, bolje da kazu "dobicete igru za koju godinu", pa da posle dva meseca kazu "e, zavrsili smo igru, mozete je igrati".

Sad videh novu IGN release date listu i pise za Far Cry 2 da u Martu 2008 izlazi.
Tako da...........

IGN je veoma slab što se tiče datuma izlaska igara.

Sad videh novu IGN release date listu i pise za Far Cry 2 da u Martu 2008 izlazi.
Tako da...........
pa dok ne dobiju neko zvanicno saopstenje, drzace taj poslednji zvanicni datum za mart.....i dalje verujem da ce fc2 stvarno da se pojavi u martu :d

najvise zbog onog pre-alpha video klipa

Dobro stivo. Vidim da su ipak malo promenili ideju o health sistemu, ali mi bas i nije jasno sta ce im ova zbrka sa blokiranjem/kvarenjem oruzja. 3 zenska NPC pomagaca, hmmmmmmm :d

Nego vidim da su dodali dosta nekih elemanata RPG-a oko nabavke oruzja i vestine rukovanja istim. Ne znam koliko ce to da mi se svidi, ali ajde da ne kudim pre nego sto probam. Bas su gejevi sto ne daju odmah celih 50 kilometara, nego prvo 25 pa posle ostatak :d

Samo da se nadam da ce ispuniti ocekivanja :type:

i naravno Uwe Boill!:lupko:

Kanda se Uwe zakleo da unishti svaki dobar naslov?!

Traba ga sprechiti, silom:p

Ako nekog zanima Far Cry 2 izlazi u Septembru kaze IGN

Poslednja izmena:
Uwe Boll je fenomen! Napravio bi film i po FIFA serijalu.

Nema sanse da gledam film, Jack ne nosi svoju crvenu koshulju :d

Znači još jedna simplifikacija svega onog što bi želeli da igra bude ...Zaboravite na to o čemu ste sanjali ...

A CoD4... Blah, filipenko me već pretekao. Crysis i FC2 će biti jedne od onih igara kada će ono što Goran stalno priča konačno postati istina. Ne verujem da će ove dve igre imati very high detalje na konzolama jer je to nemoguće!

A CoD4... Blah, filipenko me već pretekao. Crysis i FC2 će biti jedne od onih igara kada će ono što Goran stalno priča konačno postati istina. Ne verujem da će ove dve igre imati very high detalje na konzolama jer je to nemoguće!

Ali to je vec istina Maxo ;). Nadji mi gde sam to govorio neistinu i prijavicu se MUP-u vec danas :)

jao vec vidim kako ce ovde opet poceti da se prepucavaju neki ljudi i normalno sve totalno nevezano za fc2 pa evo da molim unapred da se to ne desi (setite se samo da je ova tema u jednom trenutku imala 9 strana).

ako ign kaze u septembru, da znaci da od onog prvog roka koji je bio namesten za mart nema nista....nista, ostaje nam da cekamo septembar :d

Cekamo septembar kao sto smo i navikli na odlaganja.

Offtopic: U filmu samo fali stiven sigal da se pojavi kao backup :p

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno