Šta je novo?

(FAQ u 1. postu) - POPUSTI - AliExpress, Temu, eBay... (samo linkovi i kratak opis)

Moze i za 5500 za 1TB, moze verovatno i za jos manje, samo preko telefona u Coins. Mrzi me da trazim bolji dil.

Naravno, kome se rizikuje.

Za 1TB ne znam,ali za 512gb je razlika duplo!
Meni garancina ne vredi i kod nas.
Da placam da vracam proizvod nazad nema sanse.
Za neke stvari vredi rizikovati za neke ne.

Ne znam da li i kako uvazavaju garanciju ali to nisu sve kopije nvme
Dosta su i gigabyte modeli,ima u ocenama dosta gde ljudi pokazuju ispod nalepnice sta se krije.
Nije nikakav problem u garanciji, ako je napisano godinu dana uvažava se ali prvo vrati proizvod pa idemo dalje a slanje je skuplje nego što si platio. I novo neispravno bolje je zakrpiti se sa bar 50% troškova nego povrat. :ROFLMAO:

Nije nikakav problem u garanciji, ako je napisano godinu dana uvažava se ali prvo vrati proizvod pa idemo dalje a slanje je skuplje nego što si platio. I novo neispravno bolje je zakrpiti se sa bar 50% troškova nego povrat. :ROFLMAO:
Postarina 2800din je bila pre 😁
Zato se odmah dogovoris sa kinezom da vracanje robe nema nazad.
A novu mora da posalje 😂

Postarina 2800din je bila pre 😁
Zato se odmah dogovoris sa kinezom da vracanje robe nema nazad.
A novu mora da posalje 😂
Dogovaraj se koliko hoćeš ako u uslovima kupovine piše prvo da vidim da je u mojim rukama može zamena. Druga je priča ako si redovan kupac u toj prodavnici onda postoji dogovor.

Tu sam i ja selektivao za 11.11. 👍☺️

Naručio sam ovaj rack za navede ni SSD, jedino što me buni je što nige u specifikaciji rack-a ne piše koje sve form factor-e M.2 podržava. Ima ih valjda 4 i nijedan nije naveden. Znači li to da možda podržava i 2280? Pitao sam po se podršku (😂), kažu da podržava.
Inače sam rack naručio za $5, a vidim da je sada dosta više.

Zaboravih da ostavim link za navedeni rack (case, enclosure): https://vi.aliexpress.com/item/1005005682884558.html

Inace, NVMe vam je standardno oko 3500-3700 dinara za 1TB.
Na linku koji si mi ti poslao je KC3000 = 6.800 = $62, i nisam našao jeftinije od toga. Minus $4 za svakih $20 za 11.11, ako je prodavnica u 11.11. akciji (a ova nije).
Kod nas Kingston KC3000 u prodavnici do mene košta 8.436din, tako da se AE baš i ne isplati, em nemam garanciju, em pošta/carina mogu da me obraduju. Hm?
Ne znam od kada su te cene za 1TB od 3.500-3.700 i da li se odnosi na Kingston KC3000, vidim da je jedan momak 1.11. naručio KC3000 za malo manje od $50, stavio je screenshot.
6800 kod njih a kod nas crvenu vise.Da li se to isplati?Plus ako te potkaci i carinu da platis e onda si napravio posao veka.
Ne, kod nas i manje, mogu ti poslati link, i to u prodavnici na Vračaru do koje mi treba 5min hoda!
Moze i za 5500 za 1TB, moze verovatno i za jos manje, samo preko telefona u Coins. Mrzi me da trazim bolji dil.
Tražio sam, ali nisam uspeo da nađem.

Onda rack ostaje, radiće mi uz KC3000 M.2 NVMe, a KC3000 kupujem u BG? (y):cool:

Poslednja izmena:
Update: KC3000 1TB je 6.500 finalna cena u drugoj prodavnici, umanjena za $12 zbog 11.11.

Tja, isplati li se to, ako je u BG 8.436din? 2.000din razlike uz sve moguće probleme.

Ljubazno molim da pogledate moj link za rek (case, enclosure )da mi kažete da li u njega mogu da stavim navedeni SSD, form factor 2280. Hvala veliko! 👍😃
Evo još jdnom: https://vi.aliexpress.com/item/1005005682884558.html

Radi algoritam, raznosi.

1. Otvori ovaj link preko telefona

2. Izadji iz tog proizvoda

3. Udji u Coins deo

4. Nadji ovaj isti NVMe sa 12% popusta (ako ga nema odmah, kreni opet sa korakom 1 par puta dok algoritam izvali da ti se svidja ova plocica

Pogledajte prilog 412560

5. Cena 5500

6. Profit

Hvala veliko! Nisam išao baš kao što si mi re kao, ne namerno. 😄
Dobio sam za 5.533din ($50.47). Da li je to dobra cena? Da nastavim sa kupovinom? Šta kažu i drugi? Otvaraju li SSD na BG carini? Da pišem da stave nižu cenu?

Screenshot_2023-11-09-14-18-03-627_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg

Ljubazno molim da pogledate moj link za rek (case, enclosure )da mi kažete da li u njega mogu da stavim navedeni SSD, form factor 2280. Hvala veliko! 👍😃
Evo još jdnom: https://vi.aliexpress.com/item/1005005682884558.html
Može, jer ako si se ti prevario... i ja sam, jer sam ga i ja poručio i trebao bi stići za nedelju-dve (cenim). Samo što ga ja nisam platio 5 dolara što je odlična cena, već duplo više.

Gledao sam fotke i našao fotke ljudi koji su stavljali 2280 diskove bez problema. Javim svakako 100% kad stigne.

edit: i odgovor na pitanje... da, radi za nvme diskove (kao što je kc3000). Vidim iz komentara na aliju da sata ne rade doduše.

@Lanikor
Čekam da mi javiš da li je ponuda koju sam dobio i prikazao kao screenshot dobra i da li bi trebalo da pristanem na nju. Imam ukupno 24 časa da donesem odluku.

@dzonihsv
Hvala najlepše na ovoj potvrdi, znači naš rek radi sa form factor 2280. Sad sam odahnuo.
Uzeo sam ga juče, ne znam kako tako jeftino, odmah posle kupovine je poskupeo. Nisam AE ekspert. ☺️

@owim
Ta ponuda nije vremenski ograničena. Pretpostavljam da je bolje da sačekaš 11. pa da iskoristiš i ove 4/20$ popuste.

@owim, mislim da Lanikor ni ne prati kc3000, vidis da je trazio specijalno za tebe.
Ta cena koju si dobio je blizu najbolje koju sam video. Ja sam ga pre nekog vremena narucio za nepunih 49, i to je najbolje sto sam video.
Inace, rusi su testirali kc3000 sa alija, i iako nije isto pakovanje kao u ostatku sveta, kazu da je sam drajv original. Proverili i softverski i skidanjem nalepnice i testiranjem.

Inace, nisam proveravao, ali intuitivno, rekao bih da je kc3000 cist overkill za tu fioku.
To je gen4 drajv sa dram, odlican je kao sistemski, dok za fioku mislim da mozes da prodjes i sa jeftinijim.
Ponavljam, nisam istrazivao, napisao bih odmah preporuku za koji jeftiniji, ali prosto nisam pratio ponudu. Napisao sam ovo cisto zato sto mi izgleda da bi hteo da prodjes sto jeftinije, pa te motivisem da uradis domaci, ili neko drugi mozda zna da kaze odmah sta je najbolje za fioku.

Nego, ako nekoga interesuje punjac za akumulator, na coins stranici se ovaj moze uzeti za nesto iznad $7, sto mi deluje jako jeftino. Ja ga nisam narucio jer ne mogu vise da gomilam gluposti po kuci kao ludak (imam vec imax b6 koji koristim i za akumulator), ali, iskocio mi je u ponudi, pa da podelim

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi objasni kako funkcionise to sa novcicima?
Ima li ko preporuku za Dac sa blututom?

@del botRo
Ova ponuda nema logo 11.11, što znači da nije deo 11.11 ponude.
Kolega kaže da je to praktično najniža cena koju je video - onda uzimam! 😄

@Rio
Rack (fioka) je privremen. Znam da ima rekova koji mogu i 20 i 40Gbps, uz podržani Gen 4x4 na kompu. (Ova može max 10Gbps.)
Kako to nemam, SSD će do daljnjeg biti u rack-u, a sa novim kompom (one day) - interni SSD.

Iskreno, uzimam ga samo zbog Samsung najave da će NAND da poskupi i da više nikad neće biti po ovoj ceni i to je sve. Inače mi trenutno ne treba novi SSD.
Uostalom, to je $50 + možda raspakivanje i/ili carina. Nije bogatstvo.

Ali ako mislite da je glupo kupovati za "tamo neku budućnost", ne moram da ga uzmem. Znam da se stvari (standardi) i uslovi menjaju. Savet bi mi značio.

Prilozi

• Screenshot_2023-11-09-16-37-33-632_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2023-11-09-16-37-33-632_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    108.8 KB · Pregleda: 44
@Moca
Skupljaju se na gomilu nacina. Ja ih uzimam samo kada mi je usput, tj. nakon porudzbina i jednom dnevno ono sto daju na coins stranici.

Ali, mogu se igrati i igre za novcice, i ko zna sta ima sve, nego nije to nikakva deficitarna roba, pa nema potrebe da ih covek juri (osim ako je nov na aliju ili je do sada potpuno ignorisao novcice, pa nema nista, a bas sada mu trebaju. To je verovatno jedini slucaj da moraju da se jure po tim igricama i glupostima. Tj. tako bar meni deluje - mozda nekome ko bas mnogo kupuje treba svaki novcic koji moze da nadje)

A sto se same kupovine tice, to je vec objasnjeno, al ajd sumirano: stvari koje si generano gledao/pretrazivao na aliju i dodavao u wish list u poslednje vreme ti cesto iskacu kao posebna ponuda na coins stranici, gde ti kao nude da deo cene platis novcicima, a deo pravim parama.

@owim tesko je odgovoriti na to pitanje. Bilo bi lako da nisu u pitanju memorijski cipovi, jer je sa svim ostalim komponentama se zna: ako kupis nesto sto ti ne treba odmah pogresio si :)

Ali ovo stvarno jeste specificna situacija. Cene svih tipova memorije su jako pale, a ko dovoljno dugo prati, imao je vise puta prilike da vidi da to nije jedini smer kretanja cena.

Mozes da koristis i trik sa bacanjem novcica: ako na bacanju ispadne da ne kupujes, a bude ti zao, svejedno kupis :)
Ili bacis jos jednom.

Edit: nije nemoguce da za 11.11. bude neka najbolja ponuda ikad na super deals stranici npr. Mozda i ne bude, mozda i ova sadasnja nestane, sve zavisi koliko koji kinez ima komada na prodaju, i koliko je prodato. Jedino sto je sigurno je da stvari koje vas najvise interesuju treba da budu u wish listi, i da ih pregledate pred 11.11.

Poslednja izmena:
@owim ako ti odgovara cena uzimaj, meni licno KC3000 ne treba sto kaze Rio, imam A2000 i KC2500 i dosta mi je.

Tih 24h ne znam odakle ti, isto ce da kosta i pre i posle. Eeeeventualno moze da bude jeftiniji 11og ako se vauceri nekako stackuju sa novcicima ali ne verujem da su Kinezi toliko naivni.

Ono sa cime ce verovatno moci da se stackuje su ovi "kuponi" iz Merge igrice, koja je inace jako glupa i nagrade su bezveze i u visim tirovima.

Hvala vam svima na lepim odgovorima, cenim. 🤑

Još bih hteo sada da kupim combo tastaturu sa mišem (znam da nije za ovu temu, ali sada kada smo tu), tastaturu koja je bežična, mid-size, prenosiva, nije mini (ima num pad) ili nije full, 370mm širine recimo, konekcija 2,4GHz dongle + nekoliko bluetooth nezavisnih.

Izdvojio sam tri - odokativno, jer nemam načina da ih probam, dakle, pomalo "mačka u džaku":

1) Klasika, poznatiji kineski proizvođač SeenDa, ne sviđa mi se što su kursorski tasteri tako jedan blizu drugoga i mali tako da se teško nalaze na slepo: https://www.aliexpress.com/item/1005004625831984.html

2) Rapoo 9350M, od poznatog kineskog proizvođača Rapoo, ovo je novi model koji menja 9300M, star više od 2 ili 3 godine: https://www.aliexpress.com/item/1005004207480990.html

3) SeenDa backlit tastatura (nikad nisam imao takvu), nema ni jednog prikaza, piše "new arrival", čudno ali tako: https://www.aliexpress.com/item/1005006195377332.html

Hvala unapred! (y):sneaky:

@owim tesko je odgovoriti na to pitanje. Bilo bi lako da nisu u pitanju memorijski cipovi, jer je sa svim ostalim komponentama se zna: ako kupis nesto sto ti ne treba odmah pogresio si :)

Ali ovo stvarno jeste specificna situacija. Cene svih tipova memorije su jako pale, a ko dovoljno dugo prati, imao je vise puta prilike da vidi da to nije jedini smer kretanja cena.

Mozes da koristis i trik sa bacanjem novcica: ako na bacanju ispadne da ne kupujes, a bude ti zao, svejedno kupis :)
Ili bacis jos jednom.

Edit: nije nemoguce da za 11.11. bude neka najbolja ponuda ikad na super deals stranici npr. Mozda i ne bude, mozda i ova sadasnja nestane, sve zavisi koliko koji kinez ima komada na prodaju, i koliko je prodato. Jedino sto je sigurno je da stvari koje vas najvise interesuju treba da budu u wish listi, i da ih pregledate pred 11.11.

Potpuno razumem sve, jako lepo si napisao, mislim da bi onda trebalo kupiti! Pomogao si mi da presečem! 🤗

Tih 24h ne znam odakle ti, isto ce da kosta i pre i posle. Eeeeventualno moze da bude jeftiniji 11og ako se vauceri nekako stackuju sa novcicima ali ne verujem da su Kinezi toliko naivni.

Neke narudžbine mogu samo 24h sada da budu poručene a neplaćene (konkretno, odbrojava mi 24h, pogledaj SS), i ova može 24h nakon čega se poništava i gubim kupon radnje i koine koje sam iskoristio.

@del botRo
Vezano za tvoj baner:

AliExpress Collection 11-11.png

Objasnili su mi da se to ne odnosi na SVE Ali Express Collection proizvode, već samo one koji participiraju u "11.11" promociji. Konkretno, tu ima više firmi koji nude svoje proizvode a pod zajedničkim su kišobranom Ali Express Collection. Ako ima logo "11.11" onda je u promociji $4 off za $20 potrošenih. Ali jedan agent kaže tako, drugi drugačije, treći "videćemo 11.11", tako da sam izgubio puno vremena ni za šta i ništa ne mogu da potvrdim. 🤢

Evo šta mi kaže četvrti agent kojem sam poslao i baner i SSD link, kao i svima pre njega:

jSsXCIv.png

Ali mislim da je $50 sasvim dobra cena za navedeni SSD i da teško da može da bude bolja, agent kaže:
The item might be included for the sale of 11.11.
I'm sorry but we cannot guarantee if that item might be included to the sale

Ako neko ima drugo info, ili drugo iskustvo, neka kaže, meni je ovo prvi put da se bakćem sa kuponima, koinima, i jurim ponude i uzima mi jako puno vremena, daleko više nego što vredi vreme zbog kojeg ću uštedeti $10! 🤔

Poručio sam KC3000 za 50.57$, tenutno imam neki Patriot burst SSD od 256gb. Mene KC3000 kod nas najjeftinije izlazi 9000 sa poštarinom. Nekad se rizik isplati, videćemo da li će tako biti i u ovim slučaju. 😀

Dok dodaš još 15 za carinu i PDV, uštedećeš taman 10e u odnosu na tih 9000din, nadam se da ti garancija neće trebati.

Javiću kako sam prošao sa carinom. Ne bi bilo prvi put da pogrešim, a ni prvi put da prođem dobro.

RN4 i Jiayu s3 i dalje rade 😁

Nazad
Vrh Dno