Šta je novo?

fan speed

CHuPa

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
609
hello...

postoji li neki program koji moze da kontrolise brzinu obrtaja na maticnoj ploci ( a da nije neko djubre od programa koji se dobija uz djubre od ploce (da imam losu plocu sa jos grdjim programom))

hvala

poz
CHu

ako speedfan "nevidi" vent. na ploci ( najcesce se desava da ga vidi ali nemoze da regulise brzinu) znaci da nepostoji mogucnost njegove regulacije brzine.
jedino resenje je da ga skines i da stavis neki pasivni, zalman i sl.

Ako je u pitanju ventilator na cipsetu ja bih to skinuo odmah. Izludjuje me kad stave vent, a maltene se i ne greje.. :)

sve dok ne krenes sa oc-om.... :smash:

Ej aj i ja da se nadovezem sa pitanjem, dodushe nije fan za matichnu vec na grafichkoj...
Sa kojim programom bih mogao da probam da regulishem brzinu fana samo da nije rivatuner i speedfan??
Poshto na 9800gtx izgleda rivatuner brljavi.. Ne mogu da ga ukljuchim da radi na 100%, kako ga upalim tako se zauka i onda opet stane... :/

Ej aj i ja da se nadovezem sa pitanjem, dodushe nije fan za matichnu vec na grafichkoj...
Sa kojim programom bih mogao da probam da regulishem brzinu fana samo da nije rivatuner i speedfan??
Poshto na 9800gtx izgleda rivatuner brljavi.. Ne mogu da ga ukljuchim da radi na 100%, kako ga upalim tako se zauka i onda opet stane... :/

Mozda nTune,mada ja ga nisam koristio u te svrhe...

Ma jok.. i on brljavi... Joj bem ti ovu temu kad je niko ne vidi........ :S

riva ima neki konflikt sa novijim nvidia driver-ima, desava se da u 3d modu vent na vga radi sa svega 10% i nemoze se povecati. sa starijim driver-ima radi , npr.163.71 ;)

Pa okej samo shto meni stariji drajveri ne rade na 9800gtx... Mogu da instaliram samo nove... :/

Ne znam da li je ovo normalno pa reko da preupitam nekog ko zna vise o tome.

Klokovao sam skoro procesor (cela konfiguracija je u infoboxu). Podigao sam ga na stabilnih 3,2 Ghz i kada sam hteo da izmerim temperaturu , dosao sam do sledecih ocitavanja:

speedfan1.jpg

Zanima me da li je voltaza za oba jezgra normalna? Isto me zanima da li je njihova temperatura 41,42C nakon oc-a dobro ocitana?

To se speedfan malo tripuje...I kod mene je Vcore 1 tacan a vcore2 neka nebuloza...Temperature deluju OK ali najbolje da opteretis oba jezgra pa onda prekontrolises iste.

Aha ok, fala!

Svi nesto hvalili ovaj program, pa reko ako mi se u njemu ne poklapaju vcore-ovi onda da se brinem. Sve je ipak u redu, mucen je par sati prime95-icom i sve je passed..

Aha ok, fala!

Svi nesto hvalili ovaj program, pa reko ako mi se u njemu ne poklapaju vcore-ovi onda da se brinem. Sve je ipak u redu, mucen je par sati prime95-icom i sve je passed..
Nevalja,Prime 95 je single thread aplikacija tj. vidi samo jedno jezgro.Da bi potpuno opteretio CPU potreban ti je Orthos.Mada mozes i dva Prime-a pa onda na "set affinity" desnim klikom na proces u task menageru.

Na task manageru mi je opterecenje bilo pod 100% i oba jezgra su iscrtavala grafik.
Mada bi to sto pricas objasnilo zasto je jedno jezgro bilo znatno toplije od drugog kada se zavrsio test.

Probacemo :) Tanx!

Na task manageru mi je opterecenje bilo pod 100% i oba jezgra su iscrtavala grafik.
Mada bi to sto pricas objasnilo zasto je jedno jezgro bilo znatno toplije od drugog kada se zavrsio test.

Probacemo :) Tanx!

Epa ako je tako onda je OK,moguce je da je to onaj noviji Prime koji koristi oba jezgra,ja ga nisam probao(koristim otrhos)

Vrh Dno