Šta je novo?

Fallout: New Vegas

Ne može više da se krade...
... u Silver Rush na foru da odneseš oružje u sobu sa terminalom, pa ga na miru uzmeš u inventar. Neće da te napadnu, ali kad sledeći put dodješ do radnje, napašće te...

Update 4 je doneo poboljšanje recepata, sada su zahtevi za sastojcima dosta niži.

Poslednja izmena:
Pređoh igricu sa YesMan-om i uzeh branu i Vegas za sebe.
Ukupno sam igrao 50 sati i otkrio oko 65-70% lokacija, na kraju sam uzeo Explorer Perk čisto da vidim šta nisam otkrio, po meni nema smisla uzimati ga ranije, jer se menja cela koncepcija igre (glupo je kad znaš tačno gde se šta nalazi, bez i malo lutanja).
U odnosu na F3 najveću razliku pravi veliki izbor oružja i razni upgrejdi za njih, kao i hard core mode, koji je pravo osveženje.
Priča je prilično kompleksna i u svakom trenutku postoji veći izbor prilikom kvestova nego u F3, po meni previše kompleksna, postoje 4 glavne frakcije između kojih igrač donosi odluke, NCR, Legia, Mr.House i YesMan, često nisam znao koju stranu da izaberem.
Glavnih kvestova je trebalo da bude više, ako uzmemo u obzir kompleksnost mape i veliki broj sporednih kvestova, mislim da je i maksimalni level trebao da bude podignut na recimo 35.
Odlična igra koju svako treba da proba. U odnosu F3 donosi primetne novine, ali ipak mi je F3 za nijansu draži (ipak je on prvi izašao), takođe mislim da je New Vegas dosta bagovitija nego F3. Ocenjujem negde između 8.5 i 9, 9-9.5 ocenu je po meni imao F3.

Poslednja izmena:
Probavam upravo. Onako. Vapim za novim sadržajem već neko vreme i u tom smislu DLC ispunjava. Malo je jednolično sa onim uličicama. Saću da vidim šta se dešava kad uznapredujem kroz fabulu.

Mogu da napišem samo kao spoiler

Dead money dodaje sasvim dovoljno sati dodatne igre. Zabavno je. Bez veze je što ne može da se vrati u Sierra Madre kad se završe misije i što samim tim stvari koje se pokupe tada - to je to, nema više. Nervira me što ne mogu da iznesem sve zlatne poluge iz sefa :mad:, sredili su to zakrpom... Nije da mi fali keša, ali bi bilo sjajno da mogu da ih ponesem sa sobom.

Da, ti su čist šit (lično mišljenje koje ne predstavlja opšte mišljenje).

sjajno! napokon sam seo da igram fallout 3 (to je jedna od 5-6 igara koje planiram vec duze vreme da odigram (ostale su novi DeusEx, nova Alica...)).

elem. igram Fallout 3 vec jedno 12 sati i UBER je dosadan! ne znam da li nesto propustam, gresim ili sta vec... ne znam da li ce kasnije biti zanimljiviji ali moj utisak posle ovih par sati je sledeci:

- ima previse likova, prica, predmeta... tesko je sve to ispratiti. glavni quest je ok.
- igra se svodi na lotovanje lokacija > skupljanje predmeta > popravku > prodavanje > kupovinu municije (RPG elementi igre sluze samo da bi se ovaj sled dogadjaja "unapredio")

tetris ima bolji gameplay od ovoga.

jednostavno ceo Fallout 3 izgleda potpuno isto kao i ElderScroll (samo sa drugom grafikom, isti princip).

Fallout 1 i 2 sam presao nekoliko puta (poslednji put ~ bas kad se pojavio Fallout 3) i to su jednostavno prelepe igre. Zato pitam da li ja nesto propustam ili se i ostali fanovi keca i dvojke slazu da je 3 podbacila? da li NewVegas menja nesto u gameplayju ili je samo expansion pack (nova grafika)?

btw - VATS je ****** jer ga imas ograniceno (koja je onda njegova poenta uopste - ionako je lakse izbusiti protivnike u realtimeu).

Poslednja izmena:
Nikad ne moze da bude previse price, NPC-ova i predmeta u rpg igri samo moze da ih bude premalo. ;)

pa ova igra je stvarno VRH! :D :D :D

sad sam izvalio:

- sa Z pokupis neki predmet, npr. Assault Riffle, i preneses je do nekog coska u sobi, cucnes sa CTRL i dok si hidden pokupis ga sa E

ovo je stvarno smehotresno :d gameplay je 100% iskopiram ElderScroll sa Fallout grafikom i pricom.

sad se cak gubi i RPG element igre koji sluzi za unapredjivanje: "lotovanje lokacija > skupljanje predmeta > popravku > prodavanje > kupovinu municije" :D

---

ok. delete. Deus Ex - Human Revolution

btw jel vredi da skidam Fallout: New Vegas ili je isti kao i Fallout 3? (mislim da li je ista promenjeno u game playju ili je NV samo expansion pack?)

mi izgleda nismo igrali istu igru, ili nam se pristup igrama totalno razlikuje, Fallout 3 mi je bio fenomenalan, i jedina zamerka mi je bila nedostatak humora iz dvojke. Ali ***.

Meni je NV bio za nijansu bolji (a i nesto je izazovniji sto se tezine tice), ali opet je isti feel kao F3

mi izgleda nismo igrali istu igru, ili nam se pristup igrama totalno razlikuje, Fallout 3 mi je bio fenomenalan, i jedina zamerka mi je bila nedostatak humora iz dvojke. Ali ***.

ili imam 10 godina vise nego kad sam igrao Fallout 1 i 2 :D

skoro sam igrao ponovo I & II i opet su mi zanimljive igre. Ova 3jka ima previse questova i previse stvari mozes da krenes da radis u isto vreme - tako da se ja totalno pogubim ko mi je sta kad rekao i sta treba gde da uradim. :)

10x nex, onda cu preskociti i NV... evo Deus Ex R. samo sto se nije skinuo :)

NV jeste nesto bolji, mada mi nije jasno kako se izgubis u F3, samo prati glavni quest ako ti nije do toga da ides u sirinu...mada to je draz takvih igara

za glavni quest ste u pravu. i sam sam rekao da je zanimljiv :)

ipak cu skinuti NV :)

nego, jel jos neko radio to da sa Z pokupis sta ti treba, odes u cosak gde te niko ne vidi i ukrades item ??

nisam ni znao za to, a presao sam Fallout 3 dva puta :S:
sa druge strane NV ima dosta drugaciji pristup i prici i svemu. Mozda ti se bude svideo.

evo skida se ... :) hvala na savetima!

sad citam da su na New Vegasu radili ljudi koji su radili i na 1cu i 2ci! :)

NV je puno bolji.

Igra te ne tretira kao klinca od 10 godina. I nema dobra i zla, tj. sve je stvar perspektive.

Ova 3jka ima previse questova i previse stvari mozes da krenes da radis u isto vreme - tako da se ja totalno pogubim ko mi je sta kad rekao i sta treba gde da uradim. :)

Nikad ne moze da bude previse kvestova u rpg igri. Pa nije krivica igre sto se ti pogubis, niti je ona zbog toga losa :). A sto se Deus Ex-a tice tu sigurno ne mozes da se pogubis imas par kvestova i tri ulice i 10-tak npc-ova.
I nisam to radio sa skupljanjem stvari, nemam pojam cemu sluzi.

Poslednja izmena:
Nikad ne moze da bude previse kvestova u rpg igri. Pa nije krivica igre sto se ti pogubis, niti je ona zbog toga losa :). A sto se Deus Ex-a tice tu sigurno ne mozes da se pogubis imas par kvestova i tri ulice i 10-tak npc-ova.

^...zavisi i kakvi su kvestovi.... Ako su tipa idi prenesi ovo od tacke A do tacke B, ili idi nadji taj i taj item, ili unisti 10 legla kripova, onda dzaba puno kvestova. IMO, svaki zadatak bi morao da ima skrivene i ocigledne ciljeve, vise nacina resavanja(teze i lakse) i svoje posledice. Onda bi igrac svojim odlukom i nacinom resavanja tih zadataka uticao na razvoj nekih dogadjaja, na svoj odnos sa NPC*ovima, otezavao ili olaksavao sebi dalji tok igre... To bi po meni bio otprilike kvalitetan C&C gameplay. Meni je bolje da ima ovakvih 10, nego 100 besmislenih fetch kvestova.

edit:
Nekad nije samo igrac kriv sto se pogubio... mnogo to zavisi i kako ga igra usmerava, barem u onom prvom delu, dok ne pocne da se sam snalazi u tom njemu novom svetu.

Poslednja izmena:
Nikad ne moze da bude previse kvestova u rpg igri. Pa nije krivica igre sto se ti pogubis, niti je ona zbog toga losa :)

bogme JESTE! ...za MENE je losa ;) pogotovo sto su questovi interesantni koliko i ... nemam pravu komparaciju sad u glavi :)

i Deus Ex 3 ubija koliko je dobar. bolji je cak i od originala!

btw Uruk je jako lepo objasnio sve :wave:

najbolji primer free world igre mi je Amber Star gde stvarno od samog starta mozes da istrazujes ceo svet ali te prica predivno vodi kroz svaki deo postepeno umesto da pocnes da lutas okolo besmisleno skupljas oruzja/municiju/xp ... (i uz to mozes nesmetano da krades sta oces sa Z + E :D) - apsolutno iste stvari koje su me odvratile od ElderScrolla 3 su me odvratile i od Fallouta 3. - najbolji deo u ElderScrollu 3 je bila grafika :) - secam se da je to jedna od prvih igara koje je koristila PixelShadere - voda je izgledala neverovatna na (tada) najnovijoj grafickoj koju sam kupio samo zbog ove igre. Ali ubrzo me je igra smorila upravo iz razloga sto je previse open i free. Zatim sam ukucao sifre za letenje i prolazenje kroz zidove i znam da sam proveo jedno dva dana obilazeci ostrvo uzduz i popreko i odusevljavajuci se sa grafikom ... :)

Poslednja izmena:
znam da je offtopic, ali tema ne postoji (kako search kaze), a besmisleno mi je da otvaram temu za fallout 2. :)

pukla me nostalgija za falloutom 2 pre par nedelja, pazario sam je za neke smesne pare i krenuo iznova da cepam, medjutim zaglavio sam se na gadnom mestu na gadan nacin imajuci jedan jedini save (da, glup sam).
jebao sam zenu bishopa iz new reno-a i ne znam kako izaci iz kuce od milijarde cuvara.
unarmed sam napucao na 200% i bez problema sam ocistio drugi i prvi sprat, ali prizemlje nema sanse, niti mogu da im pobegnem jer pucaju svi.
ima neko ideju kako pobeci odatle?

evo jedan delic iz walkthrougha

Male characters can sleep with Angela Bishop, but if you follow her to her room and then turn her down she'll cry rape and Bishop's guards will attack, which is bad. Female characters can scare her pretty good, but it doesn't do anything. If you are wearing power armour you'll have to remove it before talking to her.

Characters of either sex can sleep with Mrs Bishop any number of times if they meet with her approval, which requires either ST 6 or CH 6; she'll ask you to join her for a drink as you leave conversation. If you refuse you must find a dialogue option to tell her you'll be back, or else she won't talk to you again. If you follow her upstairs and then refuse to sleep with her, you'll need to use Speech to tell her you have an appointment with Jules or she'll call for the guards. After you've slept with her and left conversation, "talk" to her until she mumbles the combination to her safe, then Lockpick it to get the stuff inside. If you have IN 9, you can get an additional goody here. First you must ask her downstairs if she knows anything about the G.E.C.K. or Vault 13 (which means you must not have found them yet) and get her to mention Vault City. In the conversation after you sleep with her you'll then be able to ask her if she is from Vault City, and eventually she lets you have the Pip Boy Lingual Enhancer hidden in her safe (250 xp) which can be used for a permanent +10% to Speech and 500 xp. Neat! Some other pillow talk stuff: ....

http://user.tninet.se/~jyg699a/fallout2.html

koga interesuje neka baci oko, da shvati kako se nekada pravio rpg

Vrh Dno