Šta je novo?
Nekome ko sada kao mlađi gamer bude igrao FO4, neki budući Fallout za 10+ neće biti tako dobar, ni za primaći tada "starom dobrom" FO4. Ljudi tako funkcionišu.:)
Ne verujem da je to problem jer bi tako govorili i za FO2 u odnosu na keca. Meni je najveći problem to uproštavanje, pa nisu ni upola zanimljivi ako si igrao prethodne delove ili neke druge starije rpg-eve. Danas se ljudi oduševljavaju kada dobiju fight/peace opcije kod rešavanja kvestova, to je vrhunac igranja... a pre su ti kvestovi izgledali ovako:
Rescue Tandi from the Raiders.

If you spend two whole days outside of Shady Sands after dealing with the radscorpions and if Garl of the raiders is still alive when you return, Tandi will have been kidnapped. Seth will put Raiders on your world map, and Aradesh will give you a Spear. Talk to Razlo before leaving. If you tell him Tandi's been kidnapped and that you're looking for her, he'll give you 2 Stimpaks and 1 Fruit, and if you already delivered at least one tail to him you also get one Antidote.
You can get two rescue kits from Razlo by talking to him before and after 19.00.
Go to the Raiders. Opening the door to Tandi's cell will alarm the guard in the corridor, so you'll probably have to talk to Garl. There are several ways to effect Tandi's release:

* If Garl thinks you're his father you can tell him to release Tandi if you have IN 6 and pass a CH check or a Speech check.
* With Speech 45% you can attempt to threaten him (the "threat" line, not the "soul" line).
* Barter for her (she'll cost between $400 and $1100 depending on CH and Barter). If you leave the barter interface without "buying" her, Garl will attack.
* Fight him one on one (without weapons, Stimpaks and stuff). Despite what he says about the rules, he'll kill you if he knocks you out. If you win (talk to Garl after combat ends, or kill him), you'll get whatever was in Garl's inventory. Note that Garl does not return to the camp afterwards.
* Unlock Tandi's door, talk to her and fight your way out, or kill everyone and then release her.
* Use Sneak, unlock and open Tandi's door, talk to her and leave.

-Fighting Garl can be very easy or very hard depending on your stats; with a low Melee Damage you'll often do no damage, even though his armour is actually equivalent to leather and not metal. The best way to defeat him is to cripple one of his limbs or knock him out. If you have lots of AP you can use hit and run tactics: hit him once, then run to the other side of the enclosure. He'll follow you but not have enough AP to attack. Repeat until you get a few lucky criticals, optionally finish him off after he yields.

-Sebastian Cassten relates a way to get Tandi's head in your inventory: "You need a Bag or Back Pack for this (if you're lucky you might encounter a Bag near Vault 15, else the closest one is in Junktown). Now when you are at the Raiders camp for freeing Tandi, ask Garl to barter for her release. On the barter screen, buy her head and put it in the bag. When ending the dialogue Garl won't attack and Tandi's barter head will remain. But Tandi isn't free yet. For freeing her you can talk to Garl again and barter, fight or talk her out of her cage. You can also keep on going with the Tandi trick and get more of them. The Tandi head weighs 10 pounds and looks very strange when throwing it on the ground. This also works with the Light, Medium and Heavy Healing you can get from Razlo." Once you've got the head you can talk to Garl with the head in your inventory and say nothing at all; Tandi will be released and you get to keep the head.

You get 500 xp for freeing Tandi, minus 50 xp for every raider you killed to free her (including if you killed Garl in single combat). She'll stick with you as an NPC until you deliver her back to Shady Sands (400 xp and $500 from Aradesh), but she's not overly useful. Strangely enough, if she dies on the way back the people in Shady Sands won't have a word to say on the subject. When you return to the raiders next time they'll be hostile no matter how you freed her.

-If you take Tandi to the east side of Shady Sands by way of the town map, you won't drop her off right away. If you then attack the peasants she may turn on you, or stand there watching. In either case, you get the 400 xp when you leave to the west side as long as you don't kill her.

Poslednja izmena:
Naravno da nije, ni primaci u vecini stvari. Mada, moram priznati da je NV bio odlican, nekako je imao taj smek dvojke.

Ok, da sumiramo onda:
-Fanovima je F3 bio naslov nedostojan prethodnika od kojih ga deli skoro pa decenija razvoja tehnologije i digitalne umetnosti.
-Vecini iskusnih konzumenata video igara F3 prestavlja prosecan naslov prepun bagova, nedovoljno zanimljive price, questova, mehanike igranja i prosecnog vizuelnog dojma. Te stvari se koliko - toliko resavaju modovima koji dostizu TROCIFREN broj kada pocnu da se nabrajaju a realno su neophodni ako zelis bolje iskustvo. (i trebalo je da prodje 2 godine dok se nisu pojavili i optimizovali)
-Bethesda prodaje Morrowind preko jedne decenije samo sa drugim skinovima i vecini je to ok.
-Fallout 4 biva prezentovan i u startu izgleda inferiorno u odnosu na svu konkurenciju jos od F:NV ... graficki naravno. Gameplay-u su dodate jako diskutabilne novine koje tek treba da vidimo na delu. To nije hejt vec osnovana sumnja.
-Vecina ljudi dozivljava totalnu ekstazu i Fallout se ponovo prodaje u neverovatnim kolicnama... sta nije u redu sa ovom slikom?

Ono sto me jako zamara i nervira u ovakvim nazovi diskusijama je to sto ni najveci hype manijaci kao ova mukica koja se registrovala po XY put odmah nako banovanja (znamo ko si, ne sekiraj se), nikako da napisu sta je to konkretno zbog cega su toliko uzbudjeni oko ove igre sa svim predjasnjim iskustvom vezanim za firmu koja ovaj naslov pravi? Jel' ta cinjenica da ce ta mapa biti toliko velika dovoljna za vas? Jel' moguce da je samo to dovoljno da vas emotivno prodrma i uvuce u igru? Ili je mozda to ipak onaj momenat easy win bolesti od koje svaka novija generacija pati sve vise i vise? Uospte nije stvar toga da se bilo ko postavi ovde kao superioran vec je zaista vreme da se malo ljudi(deca) trgnu iz tog stanja. Stvari definitivno nisu iste kao pre ali zar je moguce da vam je ovo dobro? ...

Ne verujem da je to problem jer bi tako govorili i za FO2 u odnosu na keca. Meni je najveći problem to uproštavanje, pa nisu ni upola zanimljivi ako si igrao prethodne delove ili neke druge starije rpg-eve. Danas se ljudi oduševljavaju kada dobiju fight/peace opcije kod rešavanja kvestova, to je vrhunac igranja... a pre su ti kvestovi izgledali ovako:

Mislim da bi sve pljustalo od besnih komentara kako je igra namerno napravljena preteskom...

-Fallout 4 biva prezentovan i u startu izgleda inferiorno u odnosu na svu konkurenciju jos od F:NV ... graficki naravno. Gameplay-u su dodate jako diskutabilne novine koje tek treba da vidimo na delu. To nije hejt vec osnovana sumnja.
-Vecina ljudi dozivljava totalnu ekstazu i Fallout se ponovo prodaje u neverovatnim kolicnama... sta nije u redu sa ovom slikom?

Ono sto me jako zamara i nervira u ovakvim nazovi diskusijama je to sto ni najveci hype manijaci kao ova mukica koja se registrovala po XY put odmah nako banovanja (znamo ko si, ne sekiraj se), nikako da napisu sta je to konkretno zbog cega su toliko uzbudjeni oko ove igre sa svim predjasnjim iskustvom vezanim za firmu koja ovaj naslov pravi

Ovo ni ja ne kapiram. Ovako: nisam "hejter", ne mrzim igru zato što nije kao Fallout 1&2 (Fallout 3 mi je bio prva igra iz serijala).
ALI, uopšte ne shvatam FO4 hype. Onaj announcement trejler je smešan, a na gameplay snimcima se vidi: opet isti endžin, grafika ispod današnjih standarda + i dalje loše i "trzave" animacije a la Skyrim/Oblivion/Fallout 3/New Vegas, i sam gejmplej koji za sada uopšte ne izgleda kao napredak u odnosu na prošle dve igre. To, u kominaciji sa količinom kritike koju su igrači imali na prošlu Bethesda-inu igru bi trebalo da znači kiseo prijem na nivou onog za najavu 3545435345-og CoD-a? Ne.
Gde god pogledam na stranim forumima i komentarima po većim sajtovima ljudi su skakali od sreće posle onakvog prvog trejlera (što sam rekao u jednom komentaru pre nekog vremena, ko da su svršavali na trejler), i nastavili da skaču od sreće kada su počele da stižu informacije o igri i gameplay snimci, a "novinari" zvuče kao da su počeli da vrište i razbijaju nameštaj od euforije. Na svaku vest pršte reakcije tipa "OMG HYPE", "IGRA GODINE!","RPG DECENIJE", "OMG OĆU ODMA DA PREORDERUJEM".
Zašto, kog đavola? Zašto? Šta je to toliko impresivno u vezi onoga što je rečeno i prikazano iz FO 4? Jer, ja (najblaže rečeno) nisam video ništa impresivno.

Evo inspiracija za F4 ce naravno biti Skyrim, i pazi GTA V?

http://www.gamespot.com/articles/fallout-4-interview-we-re-probably-doing-too-much/1100-6428336/

Edit: samo za mmike-a!

Iz ovog clanka:
Yeah, I mean, take the mobile game. That's an idea we had a long time ago, and we felt like, let's just try it. There were definitely points in development when we were thinking that maybe it wasn't a good use of our time. We had to ask, how much of a distraction is it?

Upravo ono sto sam rekao oko gubljenja vremena, resursa, samo zbog glupog Sheltera?

Poslednja izmena:
Ma sve je to super i pozitivo. Podrzavam svaki oblik nekog sirenja gamplay-a makar to bila i mobile aplikacija (ima je i GTA ali je besmislena). Ali ne kapiram kako ljudima nije dosta? Kako neko posle Witchera moze da samo pogleda taj video i kaze "uuuu strava! Spremam pare za ovo!"? Kako? Zar je dovoljno samo to sto ce mapa biti veca i sto ce biti "pravi" open world? Zar zaista ima osnova da se bude optimista po pitanju dobre izvedbe tog koncepta od strane Bethesde koja to nije isporucila ni u prethodnih 5 svojih naslova? Sta su to videli ostali ljudi sto ja nisam? Stvarno pitam.
COD necu ni da spominjem...

Nemoj da u sve sto cujes i vidis po defaultu poverujes.
I na tarabi ... itd :D

Neko ce se na marljivom radu obogatiti a neko na odlicnom marketingu.

Nema šta da se smanjuje. Nisu preterivali sa osnovom. Engine je već podređen mogućnostima kutija od $400.

zapravo, znam da nećete verovati, ali bilo je svojevremeno ljudi koji su se bunili i zbog fo2, mada ste vi mahom tada bili baš mali a internet je za najveći broj korisnika bio ograničen na tzv akademsku mrežu. ovakve skupine elitističkih smarača su se uglavnom mogle naći po mrežnim konferencijama koje su bbs-ovi razmenjivali noćom. pitajte mame i tate o čemu se radi :)
da ne spominjem galamčinu koja se podigla na, meni iskreno skroz dobar brotherhood of steel. znam, nije to čisti rpg, ali tako me je boleo q*čić što nije čisti rpg i u slast sam se naigrao.

starac, boldovano je samo iskreno i nije bila namera da ikoga uvredim. mene ovo stvarno uveseljava. eto svakih 5 strana se nađe neki muzzy koji će da rezimira sa zaključcima koji njemu odgovaraju, i posle ćeš mene da optužiš kako govorim u ime svih vas. kako da mi to sve ne bude smešno? psi laju na karavane, a karavani prolaze...

što se tiče mobilne aplikacije, nemaš pojima koliko puta sam plakao za nečim što bi mi sa rust servera samo poslalo sms tipa: "čujem glasove i korake oko rock baze", ili "neko je postavio c4 uz bočni zid baze u next valley", ili "neko je upravo postavio svoj foundation uz istočnu stranu baze kraj big rada", ili "baza small rad, vrata koja gledaju na istok su upravo otvorena". pa bar da mi javi kad se neko iz moje ekipe uloguje na server, ili spawnuje u nekom od mojih objekata. ili samo jedno *ebeno "čuje se airdrop!"
misliš li da bi to rust učinilo manje hard core igrom? možda bi zbog toga postala više nalik na tebi očigledno omiljene sims-e?

šta je to tačno što vama momci smeta, osim što igračka koja očigledno nije vaša evoluira, baš kao i svaka druga igračka u ovoj industriji? i mnogo bitnije, nakon toliko potrošene energije na hejt, a očiglednih rezultata bethesde u pravcu promocije svog novog hita :) zašto smatrate da je vaše mišljenje bilo kome bitno? zato što ste bili fanovi fo i fo1? koga bre to uopšte zanima osim vas par? odnosno, da ne bude da vređam, koga bre uopšte zanima šta ja mislim o novijim xcom-ovima?
da ne spominjem koliko me nervira novi rust (experimental) i šta mislim o bednoj fori sa sklanjanjem opcije za pokretanje legacy-ja u "betas" meni na steam-u? zamisli kad ti se server bukvalno prepolovi posle update-a jer ljudi više ne umeju da pokrenu igru.
eh, ta cena progresa, hoće ljudi da gurnu nešto u stranu u koju su planirali, pa to ti je.

Poslednja izmena:
Zaboraviste kako je izgledao i F3 i NV ako vam je ova F4 grafika loša.
Meni je svaki novi Fallout radost a NV pogotovo i onaj trenutak kad se pojavio mr.House nekako mi je trigerovala onaj F2 osećaj...
F3 NV trejler:
https://youtu.be/l-x-1fm2cq8

Mazzy, kake veze ima ovaj Witcher sa Fallout-om, kako možeš da ih porediš, nije mi jasno?

poenta je upravo u tom rasutom hejtu, koji je poceo zbog beznacajnih tehnickih detalja, onda se nastavio u primedbe kako prethodnik nije bio dovoljno rpg, pa smo dosli do "bethesda nikad nije izdala nista da valja" i na kraju do teze da su svi kojima se fo3 svideo zapravo neiskusni lameri. to je uobicajena staza toliko puta predjena na ovom forumu po raznim temama. kako ih samo ne mrzi?

Ni meni nije jasan hejt u ovolikim kolicinama. Sta je trebalo da predstave ultra realisticnu grafiku?! Zbog cega sve ovo proseravanje kada ce na kraju svi da je odigraju isto kao sto su igrali i predhodne?!

Po ovome sto je napisano najveca zamerka kod ove igre je ta sto
je uopste i napravljena.
Resenje je jednostavno, ignorisite je, ne kupujte, ne diskutujte i ne anilizirajte screenshotove.
Odigracemo je mi koji nemamo tako visoke igracke standarde.

Mozda je najveci problem gejming kultura, danas svaka susa sebe naziva gejmerom. Zato i nije ni cudo sto stariji igraci koji su odrasli u tim nekim normalnim vremenima za video igre (jedan sam od te poslednje generacije) danas dobijaju ospe kada neki tamo dziber iz kladionice misli da je FALAUT TRI najbolja igra svih vremena, ili kada neka umisljena goticarka kaze kako je DRAGON EJDZ najbolja igra ikada jer ima romansi.

Skroz je toksicna atmosfera, ma uopste kultura. Pogledajte samo sta se sve servira sa "zapda", svako smece prolazi, sve se objerucke prihvata i usvaja, gledaju se na TV-u naj*****nije emisije, razni rijalitiji i ispira se mozak svakakvim sranjima, slusaju se razni "muziucki pravci", od turbo folka do turbo metala sa sve turbo dens/trens/euro/gej/vizijama... Jednom rijecju totalno retardirana civilizacija. E sad se svi mi cudimo zasto se takvi diletanti odusevljavaju nekim tamo erpidziJom Skajrimom. Nepismeni seljoberi koji brkaju "jer" i "je li" znaju sta valja a sta ne?!
Kako onda covjek da ne hejtuje?! Kako da ostane neutralan i da ne reaguje na sve te stvari!? Seljobera na sve strane.

Generalno F3 i NV uopste nisu lose igre, naprotiv odlicne su ali nisu odlicne onoliko koliko su njihovi predhodnici bili u svoje vrijeme, koji su vec sada klasici, a tek ce biti kako vrijeme prolazi. Tesko je u danasnje doba biti revolucionaran kada je skro sve vec vidjeno i izmisljeno.

Zato je meni ovaj E3 bio bezveze, sve jedno te isto osim one platforme u sitlu crtanih filmova iz 30. godina - e to je po meni revolucija, makar na vizuelnom planu, jer takvu igru jos nisam vidio niti igrao. :)

Poslednja izmena:
Mene najvise buni to sto ova igra ne zasluzuje da nosi ime fallout 4.
Kao da se nastavlja na 1 i 2 sto ne moze biti dalje od realnosti.
B. je kupila ime i stancuje to ko da nece docekati sutra :D(setimo se AC usera od ubijsofta itd. itd.)

Mene najvise buni to sto ova igra ne zasluzuje da nosi ime fallout 4.
Kao da se nastavlja na 1 i 2 sto ne moze biti dalje od realnosti.
Opet neka bolesna prica. Zar mora radnja da se nastavlja direktno jedna na drugu kako bi igra mogla da nosi redni broj?! Ne mora.

B. je kupila ime i stancuje to ko da nece docekati sutra :D(setimo se AC usera od ubijsofta itd. itd.)

Kakvo crno stancanje, napravili JEDNU igru i to je to. Stancanje je COD, Fifa, Assasins Creed, Need For Speed, NBA...

Poslednja izmena:
Lagano nemaš nikakav stav, samo pokušavaš da udariš kontru svakome, Damir-style.

zapravo, znam da nećete verovati, ali bilo je svojevremeno ljudi koji su se bunili i zbog fo2, mada ste vi mahom tada bili baš mali a internet je za najveći broj korisnika bio ograničen na tzv akademsku mrežu. ovakve skupine elitističkih smarača su se uglavnom mogle naći po mrežnim konferencijama koje su bbs-ovi razmenjivali noćom. pitajte mame i tate o čemu se radi :)
da ne spominjem galamčinu koja se podigla na, meni iskreno skroz dobar brotherhood of steel. znam, nije to čisti rpg, ali tako me je boleo q*čić što nije čisti rpg i u slast sam se naigrao.

starac, boldovano je samo iskreno i nije bila namera da ikoga uvredim. mene ovo stvarno uveseljava. eto svakih 5 strana se nađe neki muzzy koji će da rezimira sa zaključcima koji njemu odgovaraju, i posle ćeš mene da optužiš kako govorim u ime svih vas. kako da mi to sve ne bude smešno? psi laju na karavane, a karavani prolaze...

što se tiče mobilne aplikacije, nemaš pojima koliko puta sam plakao za nečim što bi mi sa rust servera samo poslalo sms tipa: "čujem glasove i korake oko rock baze", ili "neko je postavio c4 uz bočni zid baze u next valley", ili "neko je upravo postavio svoj foundation uz istočnu stranu baze kraj big rada", ili "baza small rad, vrata koja gledaju na istok su upravo otvorena". pa bar da mi javi kad se neko iz moje ekipe uloguje na server, ili spawnuje u nekom od mojih objekata. ili samo jedno *ebeno "čuje se airdrop!"
misliš li da bi to rust učinilo manje hard core igrom? možda bi zbog toga postala više nalik na tebi očigledno omiljene sims-e?

šta je to tačno što vama momci smeta, osim što igračka koja očigledno nije vaša evoluira, baš kao i svaka druga igračka u ovoj industriji? i mnogo bitnije, nakon toliko potrošene energije na hejt, a očiglednih rezultata bethesde u pravcu promocije svog novog hita :) zašto smatrate da je vaše mišljenje bilo kome bitno? zato što ste bili fanovi fo i fo1? koga bre to uopšte zanima osim vas par? odnosno, da ne bude da vređam, koga bre uopšte zanima šta ja mislim o novijim xcom-ovima?
da ne spominjem koliko me nervira novi rust (experimental) i šta mislim o bednoj fori sa sklanjanjem opcije za pokretanje legacy-ja u "betas" meni na steam-u? zamisli kad ti se server bukvalno prepolovi posle update-a jer ljudi više ne umeju da pokrenu igru.
eh, ta cena progresa, hoće ljudi da gurnu nešto u stranu u koju su planirali, pa to ti je.

Ti to smatras cistim hejtom jer se kosi sa tvojim utiscima, ok. A nekolicina nas zaista pokusava da vodi argumentovanu raspravu. Sve sto sam pitao i dalje stoji i nikako da dobijem kontretne (argumentovane) odgovore.

Zaboraviste kako je izgledao i F3 i NV ako vam je ova F4 grafika loša.
Meni je svaki novi Fallout radost a NV pogotovo i onaj trenutak kad se pojavio mr.House nekako mi je trigerovala onaj F2 osećaj...
F3 NV trejler:
https://youtu.be/l-x-1fm2cq8

Mazzy, kake veze ima ovaj Witcher sa Fallout-om, kako možeš da ih porediš, nije mi jasno?

Izvini, zaista ne razumem pitanje. Kako kave veze ima? Spadaju u (gotovo) isti zanr.

Sto se NV trejlera tice, drago mi je da si ga okacio. Ako ti ne vidis da su se samo MIZERNO pomakli od tog naslova gledajuci animacije, kretanje, osecaj velicine... (a i sta je moglo da se ocekuje kad je ISTI engine) onda ne vredi da se sa tobom(vama) ulazi u bilo kakvu dalju diskusiju jer spadate u grupu fanova kojima je vise bitno to sto ste dobili odredjeni naslov sa novim brojem u imenu nego dobru igru.
Da ne bude da se nesto distanciram od toga - ja sam ISTI takav kad je Diabo i Star Craft u pitanju. Dao sam (i davacu) pare za sve ekspanzije tih igara iako su debelo losije od svojih prethodnika samo zato sto su to Diablo i StarCraft... ***. Mada, realno, stagnacija u igrama koje Bethesda pravi je daleko veca i ocajnija nego u igrama koje izdaje Blizzard (osim WoW-a naravno...).

Jedini "hejt" koji ovde postoji je prema toj firmi i njenoj manipulativnoj moci kojom porpilicno lose utice na trizste. Isto zlo kao EA i Ubisoft...

Hehehehe znaci:

FORUMAS1: Meni se F3 nije svideo zato sto je bla, bla, bla (pa sredi objasnjenje zasto su sami questovi bili losije odradjeni i linearni, zasto osobine nisu imale nekog veceg uticaja na gamplay itd.)

FORUMAS2: HEJTERRRRRR!!!!!!!!!!!! Zasto dolazis ov HEJTERRR!!!!!! de i pricas o F3 kada igre mo HEJTERRRR!!!! raju da evoluiraju i ovo je jedini log HEJTERRR!!!! icni korak u tom smeru. HEJTERR!!!!!!! Nemoj da igras i nemoj da pi HEJTER!!!!!! ses nista o igri ukoliko ti se ne svidja.

Ljudi u redu je, ali nije ovo facebook pa da ima samo Like :d

edit: Nekako mi izgleda da "fanovi" F3/NV-a hejtuju kriticare istih...

Poslednja izmena:

Tvoj svaki post potvrdjuje koliko si indoktriniran.

Vjerovati da nisi bitan, da tvoje misljenje nije bitno je velika greska. Nije veliki problem kada jedna osoba to misli ili mala skupina ljudi, vec je problem kada to misli 100 000 ljudi ili vise.
Kada treba glasati i izabrati te neke budale, ili kada treba ici u rat, svi su bitni. Jedan glas vise moze donijeti pobjedu, a jedan covjek moze rijesiti bitku, samo jedan. Ja licno sam tome svjedocio u ratu.

Zasto ljudi ovako razmisljaju? Pa zato sto nemaju pojma ko su i sta su, ne znaju nista o realnosti ili jako malo. Cim za sebe kazes da nisi bitan i tako se ponasas, automatski Univerzum reagira na to i podrzava tu tvoju ideologiju. Akcija-reakcija!
Ako nastavis tim putem i jos druge uvjeravas da ja to u redu, imat ces situaciju kakvu imamo danas u svijetu. Ali uvijek imas izbor i mozes to promijeniti.

Zasto se to desava? Pa zato jer je promjena jedina konstanta u Univerzumu, i sve se uvijek mijenja.

To se naravno reflektira i na svijet video igara. TW3 se nikad ne bi desio da nema ljudi koji razmisljaju drugacije, i CDPR je cak prihvatio moj prijedlog da ostavi mogucnost finog tweakovanja cfg. fajlova, nesto sto u TW2 nisi mogao uopce raditi. Ja licno sam otvorio tu temu na njihovom forumu, i jedina je takva.

Nego ja i dalje ne mogu shvatiti tvoju opsjednutost Bethesdinim mlacenjem miliona, i uopce takav nacin razmisljanja? Sta ti imas od toga?
Izvini, ali to je extremno glupo.

Te iste kutije guraju dalko kompleksnije i drasticno vizuelno lepse naslove tako da ti je taj komentar besmislen.
mene vizuelni dometi apsolutno ne interesuju, tako da je pozivanje na njih, što se mene tiče totalno besmisleno.

Ti to smatras cistim hejtom jer se kosi sa tvojim utiscima, ok. A nekolicina nas zaista pokusava da vodi argumentovanu raspravu. Sve sto sam pitao i dalje stoji i nikako da dobijem kontretne (argumentovane) odgovore.
uspelo je da mi promakne da si bilo šta pitao. hajde konkretno?

Da ne bude da se nesto distanciram od toga - ja sam ISTI takav kad je Diabo i Star Craft u pitanju. Dao sam (i davacu) pare za sve ekspanzije tih igara iako su debelo losije od svojih prethodnika samo zato sto su to Diablo i StarCraft... ***.
tu sam te čekao ptico. zašto onda, s oproštenjem, priseravaš onima koji ne zameraju falloutima što se i dalje zovu fallouti?

Vrhunska rasprava.
kao i svaka druga u ovom podforumu.

Tvoj svaki post potvrdjuje koliko si indoktriniran.
Vjerovati da nisi bitan, da tvoje misljenje nije bitno je velika greska. Nije veliki problem kada jedna osoba to misli ili mala skupina ljudi, vec je problem kada to misli 100 000 ljudi ili vise.

...

Nego ja i dalje ne mogu shvatiti tvoju opsjednutost Bethesdinim mlacenjem miliona, i uopce takav nacin razmisljanja? Sta ti imas od toga?
Izvini, ali to je extremno glupo.
ja sam sasvim kao i svi ostali bitan, nekima i daleko bitniji ali to nikako nije bethesda nego ponekoj devojčici, mom sinu, momcima koji rade sa mnom u smeni, ekipi sa kojom volim da izađem, multinacionalnom timu sa kojim igram rust, mom kumu za koga bih ruku u vatru stavio i koji je definitivno mnogo veći fan fallout serijala nego ja (pa mu opet nije smetao fo3 ni fonv, nego je bio srećan što uopšte ima šta da igra na tu temu).

sa druge strane nisam opsednut bethesdom, nego ih poštujem, kao velikane zbog seadogsa, kao veoma uspešne zbog toga što su preživeli i čak definisali tržište pc igara u vreme kada je bilo jako za'ebano uopšte razvijati i izdavati igre za pc. čuj preživeli - namlatili ljudi milione u vrlo teškom periodu. i niko da kaže - svaka čast ..čiću :)

Kakva Bethesda i Seadogs... to su radili Rusi iz Akella. Da oni nisu izdali igru za zapadno tržište neko drugi bi to uradio, verovatno Codemasters, Buka (1C) ili Gathering of Developers. Ispade sad da igra ne bi videla izdanje van Rusije da nije bilo Bethesde, to su gluposti.

mene vizuelni dometi apsolutno ne interesuju, tako da je pozivanje na njih, što se mene tiče totalno besmisleno.

To se odnoslilo na opasku da su uradili uzasno traljav posao na vizuelnom delu igre zbog konzola. Ne kapiram sta je tu sad nejasno ili besmisleno?

uspelo je da mi promakne da si bilo šta pitao. hajde konkretno?

1. Zasto se od ovog naslova vec pravi GOTY i sta je to tako fenomenalno pretstavljeno na e3-u da bi zasluzilo takav hype?
2. Odakle toliko poverenje i postovanje prema firmi koja je toliko puta do sada izdala polu zavrsene proizvode koje je mod zajednica godinama drzala na infuziji dok se napokn sve ne uoblici i pruzi kvalitetnu zabavu za ulozene pare?

tu sam te čekao ptico. zašto onda, s oproštenjem, priseravaš onima koji ne zameraju falloutima što se i dalje zovu fallouti?

Zato sto je, kao sto sam vec napisao, apsurdno porediti stagnaciju Blizardovih naslova sa onim sto Bethesda radi. Nikakav fanboj tu ne treba biti vec samo treba biti objektivan...

1. ne znam, i nema sanse da saznam pre nego sto igra izadje
2. zato sto su izdavali dobre igre i kad su svi drugi odustali od pc-ja. ima tu jos ponesto, ali me mrzi da se ponavljam. prodji malo kroz moje postove na ovoj temi.

Kakva Bethesda i Seadogs... to su radili Rusi iz Akella. Da oni nisu izdali igru za zapadno tržište neko drugi bi to uradio, verovatno Codemasters, Buka (1C) ili Gathering of Developers. Ispade sad da igra ne bi videla izdanje van Rusije da nije bilo Bethesde, to su gluposti.
eh, sta bi bilo kad bi bilo.
ali nije izdao niko drugi nego bas bethesda. i nije slucajno bas to najbolji akellin naslov. zaboravih da spomenem i redguard koji je, za svoje vreme bio fenomenalan.

1. ne znam, i nema sanse da saznam pre nego sto igra izadje
2. zato sto su izdavali dobre igre i kad su svi drugi odustali od pc-ja. ima tu jos ponesto, ali me mrzi da se ponavljam. prodji malo kroz moje postove na ovoj temi.

eh, sta bi bilo kad bi bilo.
ali nije izdao niko drugi nego bas bethesda. i nije slucajno bas to najbolji akellin naslov. zaboravih da spomenem i redguard koji je, za svoje vreme bio fenomenalan.

Ako sam te ja udostoji molbe da ponavljam svoja vec nekoliko puta napisana pitanja budi i ti. Ovako samo kontriras (ponovo) bez cinjenica.

Koje je to dobre igre Bethesda izdavala i razvijala ranije (jer me zabole koliko je ili nije dobar izdavac)? (kojima nije trebalo 2 godine modovanja da budu ok)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno