Šta je novo?
Gotik 1 i 2 su na taj fazon igre, samo se tamo više išlo na reputaciju kao u stvarnom životu, a manje na skilove i atribute.

Poslednja izmena:
glas u glavi je samo glas u glavi. to čak nisi ni ti. ti si ono što čuje taj glas u glavi :) realnost je nešto sasvim drugo.

ali to je već težak offtopic, pa nastavite slobodno dalje da opljuvavate, a ja ću nastaviti da vas nerviram :p

Ti ne bi pisao nebuloze da znas nesto od toga.

bojim se da si ti taj koji piše nebuloze, a pozivaš mi se na nekakav nazovi spiritualizam kad pričaš o tome kako možemo promeniti realnost svojim stavom. svojim stavom možemo promeniti svoju realnost, a realnost u igračkoj industriji stvaraju svi učesnici u njoj, neki u manjoj neki u većoj meri. ali igračka industrija nije nekih desetak autističnih nazovi iskusnih gejmera, već developeri, izdavači, mediji i pre svega milioni konzumenata iste, a vas deset je samo vas deset, i ne služite ničemu nego da uveseljavate nekog poput mene.
pritom da si imalo spiritualan ne bi toliko podložan tom konstruktu stvorenom od tvojih misli koji te je ubedio da si toliko bitan, odnosno da je tvoje mišljenje toliko važno. bio bi mnogo, mnogo, mnogo manje sklon pljuvanju, ocenjivanju i lepljenju mentalnih etiketa, i još manje sklon tome da se kriješ u skupini sebi sličnih i iz te "tvrđave" osipaš paljbu po onima koji ne misle kao ti.

ne forsiram nikakvu priču nego konstatujem realnost, a bethesdu cenim i iz razloga jer su svojevremeno izdavali sjajne igre i iz razloga što su ne samo opstali na tržistu nego postali megauspešni u tome što rade. pritom, jako me nerviraju svi elitistički stavovi koji polaze od teze "ja znam, ja sam iskusan" i na njih, možda i preoštro reagujem.

Postali su megauspešni ne kada su pravili i/ili izdavali one igre koje mnogo voliš (najbolje u svojoj kategoriji) nego kad su se prešaltovali na shareholder-happy strategiju koju si opisao u prethodnom postu. Da su nastavili da ih prave, ne bi opstali u vrlom novom neelitističkom svetu besplatnog koksa za 10/10 rivjuove. Beth iz ta dva perioda nije ista kompanija, to valjda znaš. A nekoga nerviraju i ad populum stavovi.

Nekog ad populum, nekog kvazi old skul gejmerski elitizam. Od koga i sam povremeno bolujem, priznajem, al vi ga momci preteraste sa pljuvanjem igre koja nije ni izasla.

Da, nazvaće se elitizam sve ono što nam ne odgovara po potrebi u datom trenutku. Najjače mi je sveprisutno licemerstvo - mogu da se pljuju Facebook, casual i mobilne igre, uz obavezne spuštanje™ Wii/Nintendo igara kao detinjastih, a kad se neko usudi da krititikuje/uporedi popularne 'ardkor hajprodakšn igre nastaje haos i optužbe za elitizam, snobizam i tako to.

cemu kuknjava kad ce svi da igramo narodnu verziju :D, em dzabe i jos ne valja... eeee al ste razmazeni...

Da, nazvaće se elitizam sve ono što nam ne odgovara po potrebi u datom trenutku. Najjače mi je sveprisutno licemerstvo - mogu da se pljuju Facebook, casual i mobilne igre, uz obavezne spuštanje™ Wii/Nintendo igara kao detinjastih, a kad se neko usudi da krititikuje/uporedi popularne 'ardkor hajprodakšn igre nastaje haos i optužbe za elitizam, snobizam i tako to.

Lepo si to prepakovao, svaka cast. Elitizam je to sto ti tvrdis, da samo "vi" imate prave odgovore i znanje na tu temu, a svi ostali ako ne prihvate takav stav, automatski su xyz. Takodje, pljuvanje po pojavama koje si pomenuo je elitizam, imalo licemerja od strane pojedinaca ili ne, njihovo licemerje ne menja tu cinjenicu.

Znači nema fundamentalnih pravila, kriterijuma vrednovanja. Ne postoji distanca ni između čega, sve je jednako. Tzv. demokratija, slepo crevo tzv. civlizacije.

Lepo si to prepakovao, svaka cast. Elitizam je to sto ti tvrdis, da samo "vi" imate prave odgovore i znanje na tu temu, a svi ostali ako ne prihvate takav stav, automatski su xyz. Takodje, pljuvanje po pojavama koje si pomenuo je elitizam, imalo licemerja od strane pojedinaca ili ne, njihovo licemerje ne menja tu cinjenicu.

Tako je o pamtiveka... nista to nije novo.

Jedno pitanje samo: jel vama, fanovima Fallout-a, F3 i NV bolja igra od prethodnih (kad se sve sabere i odzme) ili nije?

Znači nema fundamentalnih pravila, kriterijuma vrednovanja. Ne postoji distanca ni između čega, sve je jednako. Tzv. demokratija, slepo crevo tzv. civlizacije.

Imalo ili nemalo, ne vidim kako se to moze pretociti u korist tvog elitistickog stava. Sem ako nisi nadmen toliko da svoje misljenje proglasis za "fundamentalan sistem vrednosti", sto je jos visi stepen elitizma, pomesan sa arogancijom.
Mogu misliti sta je takva demokratija, slepo crevo civilizacije u poredjenju sa takvim blago fasisoidnim elitizmom - cist dobitak za svakog coveka koji od povrsnih stvari tipa gaming industrije ne izvlaci duboke filozofske impresije i lamentiranja o smislu postojanja.

@muzzy
ne bih mogao sa sigurnoscu da kazem, uostalom nisam fan Fallouta (ni 1-2, a ni 3-NV). Smatram da su zanimljive igre,ali nista posebno bitne (meni). Vecina kaze da je NV mnogo bolji, po meni, malo je bolji NV ali nista drasticno (koliko mogu da se setim od pre 3-4 godine)

Poslednja izmena:
gde s ti to video 'ardcore haj prodakšn igru? sve su to casual naslovi pa ih nema smisla pljuvati. konzole su samo vrsta igračke platforme a hejtovati nešto čime se igramo je totalno van pameti.

Poslednja izmena:
Tako je o pamtiveka... nista to nije novo.

Jedno pitanje samo: jel vama, fanovima Fallout-a, F3 i NV bolja igra od prethodnih (kad se sve sabere i odzme) ili nije?

Ne. Najludje je kada neko ko je sa Falloutom krenuo da se igra tek od treceg dela, pocne da sere kao foka, a kada ga pitas da odigra prva dva dela, pa onda ih uporedi sa F3 ili NV, krece da se vadi na grafiku i kao ne moze da odigra, jer mu ona toboze smeta. Ne, nego ljudi ne znaju da igraju F1,2 i lakse im je da teraju lika iz prvog lica i da nemaju vise od dva ponudjena odgovora u dijalozima.

Imalo ili nemalo, ne vidim kako se to moze pretociti u korist tvog elitistickog stava. Sem ako nisi nadmen toliko da svoje misljenje proglasis za "fundamentalan sistem vrednosti", sto je jos visi stepen elitizma, pomesan sa arogancijom.
Mogu misliti sta je takva demokratija, slepo crevo civilizacije u poredjenju sa takvim blago fasisoidnim elitizmom - cist dobitak za svakog coveka koji od povrsnih stvari tipa gaming industrije ne izvlaci duboke filozofske impresije i lamentiranja o smislu postojanja.

Sreća pa jednakosti nema u drugim oblastima, inače bi u se školi čitali Stefani Mejer i E. L. James umesto Dostojevskog i Orvela. Mada, ko zna, za koju deceniju se i to promeni.

gde s ti to video 'ardcore haj prodakšn igru? sve su to casual naslovi pa ih nema smisla pljuvati.

Pa tako ih vidi/klasifikuje industrija i oni koji odlučuju koje će se igre praviti. F3 je tako hardcore a Wii Fit casual igra, iako niko pouzdano ne zna na šta se ti termini konkretno odnose jer nisu ni definisani.

Poslednja izmena:
Nekome ko sada kao mlađi gamer bude igrao FO4, neki budući Fallout za 10+ neće biti tako dobar, ni za primaći tada "starom dobrom" FO4. Ljudi tako funkcionišu.:)

bojim se da si ti taj koji piše nebuloze, a pozivaš mi se na nekakav nazovi spiritualizam kad pričaš o tome kako možemo promeniti realnost svojim stavom. svojim stavom možemo promeniti svoju realnost, a realnost u igračkoj industriji stvaraju svi učesnici u njoj, neki u manjoj neki u većoj meri. ali igračka industrija nije nekih desetak autističnih nazovi iskusnih gejmera, već developeri, izdavači, mediji i pre svega milioni konzumenata iste, a vas deset je samo vas deset, i ne služite ničemu nego da uveseljavate nekog poput mene.
pritom da si imalo spiritualan ne bi toliko podložan tom konstruktu stvorenom od tvojih misli koji te je ubedio da si toliko bitan, odnosno da je tvoje mišljenje toliko važno. bio bi mnogo, mnogo, mnogo manje sklon pljuvanju, ocenjivanju i lepljenju mentalnih etiketa, i još manje sklon tome da se kriješ u skupini sebi sličnih i iz te "tvrđave" osipaš paljbu po onima koji ne misle kao ti.

Kada su ove "stvari" u pitanju ja nikada ne pisem nebuloze.

Btw, ako hoces raspravljati u realnosti, pridruzi mi se ovdje - http://forum.benchmark.rs/showthread.php?318697-Wardenclyffe-Tower-IT-Tema&highlight=tesla+tower Pa da vidimo koliko dobro si potkovan?

A ovo boldovano se moze shvatiti kao uvreda? Medjutim ja na to "gledam" drugacije.

Nazad
Vrh Dno