Male su šanse da u FO4 bude nešto drugačije, osim setinga.
Ne verujem da će se mnogo razlikovati dizajn kvestova, multi-linearnost, dijalog opcije i razni okidači, itd. Uticaj skilova i atributa isto tako... Mislim da će opet biti više linearna avantura nego rpg.
Ubistvo cara je moralo da bude okidač za određene posledice.
Problem koji recimo Skyrim ima su pokvareni kvestovi, kontradikcije.
Igra ti dozvoljava da radis sta hoces, da ubijes Cara i to dva puta bez bilo kakvih posljedica i da se kasnijes pridruzis Carevoj gardi iako svi znaju da si ti ubica? Igra je puna ovakvih gluposti ukljucujuci i glavni kvest.
Glupo je uopšte ubijati cara ako to ubistvo neće pokrenuti nikakve posledice ili promene.
Igra ima puno sadržaja zahvaljujući takvim glupostima a nije skriptovana i određen put, niti je određen lik sa kojim se igra. Moje lično mišljenje je da bih rado zažmurio na tim glupostima ako može da bude više sadržaja u igri i više slobodne.
I btw, kada bi propisno igrao roleplay bilo bi mnogo manje tih gluposti. Mislim stvarno, odeš i ubiješ Cara a onda se priljučiš njegovoj vojsci da se boriš za njega? I onda se žališ? Pa ti se uživi umesto da budeš completionist pa ti neće biti glupo.
The history of role-playing games begins with an earlier tradition of role-playing, which combined with the rulesets of fantasy wargames in the 1970s to give rise to the modern role-playing game.[1] A role-playing game (RPG) is a type of game in which the participants assume the roles of characters and collaboratively create stories. Participants determine the actions of their characters based on their characterization, and the actions succeed or fail according to a system of rules and guidelines. Within the rules, they may improvise freely; their choices shape the direction and outcome of the games.
Nije u neku ruku u pravu, nego je potpuno u pravu. RPG - role playing game. Ideja je da se igrač uživi u ulogu koju je izabrao, i da u skladu sa time sam sebi nametne određena pravila i ograničenja. Tako bi trebalo da bude u svakom RPGu koji nudi pravu slobodu i ne stavlja veštačka ograničenja pred igrača.
Poređenje ti je čista glupost. Ovde se radi o tome da možeš da uradiš nešto u okviru sveta i sistema pravila igre, a da igra ne reaguje na to na bilo kakav kršten način.Ali, to ti je isto kao da si rekao igrao sam monopol ili riziko, i pošto mi nije išlo ja sam digao tablu, prosuo figure i pocepao sve i to znači da igra ne valja. Igra valja, nego si ti rešio da izađeš iz okvira, prestao si da budeš rollplayer, vratio se u real world, i odatle gledaš na igru kao papir i plastične figure. Igra ne može onda da bude riziko ili monopol.
Poređenje ti je čista glupost. Ovde se radi o tome da možeš da uradiš nešto u okviru sveta i sistema pravila igre, a da igra ne reaguje na to na bilo kakav kršten način.
Ti možeš sam da odlučiš da nećeš ljudima da kradeš nego samo ono što nađeš u divljini. To je rollplay.
Ne moraš samo to. Možeš i da zamišljaš kako te se mnogo boje pa zato ćute. Mnogima je i to polazilo za rukom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari