Šta je novo?
To sto si ti napisao je cisti elitizam. Ono; ja sam dosta stariji, znam bolje, ti da cutis!? Da je bar tako!?.
ja to nisam napisao. stavljaš mi, s oproštenjem, u tastaturu nešto čemu si ti sklon, ne ja. svako može da vrati dve strane unazad i da vidi šta sam napisao.

I priznao si da ne igras novije Bethesda igre. Sta ces onda u ovoj temi?
da bih sprečio vas "ja sam dosta stariji, znam bolje, ti da cutis!" ekipu da mi blamirate generaciju jer nismo svi takvi.

Ne valja taj argument. Svi su nekada bili deca (definisano godinama u ovom slučaju). Nekima se poklopilo da to budu u vreme postojanja elektronskih igara, a jedan njihov podskup kaže da su određene igre bile bolje u tom periodu nego X godina kasnije. Onda ti isti ne mogu indirektno tvrditi da je ono što su igrali bilo njesra.

Polazim od sebe. U vreme starih fallouta, arcanuma, gotika bio sam klinac. Samo sam probao te igre i batalio jer su mi brzo dosadile. Tada su mi igre bile driver, vice city, razne pucačine... sve što danas ne mogu da igram jer mi je jednostavno i monotono. Dok ove starije rpg-eve danas prelazim i po više puta.

razumem uruka donekle jer klinci definitivno jesu podložniji hajpu, ali da imaju loš ukus... hm... kako koji klinci. meni je doomdark's revenge uvek bio zanimljiviji od psssst i cookie, o elite da i ne pričam. kad sam je se dohvatio, samo se ona igrala bar dve tri godine.
mada kad pogledam sa ove distance, iako elite definitivno jeste bio sjajan naslov, ne možete da zamislite koliki ju je hype pratio.

hype zapravo obično prati dobre igre, zar ne?

Kao i kod literature i filmova sve ima svoju publiku i ravna se po njima i njihovom načinu shvatanja nekih stvari. Zna se ko je ovde najbrojnija publika i ciljna grupa.

Meni su bezvezne. Fliper mi je danas zanimljiviji od takvih igara... Ali ima igara koje sam igrao tada, i mogu danas da ih igram.

ja to nisam napisao. stavljaš mi, s oproštenjem, u tastaturu nešto čemu si ti sklon, ne ja. svako može da vrati dve strane unazad i da vidi šta sam napisao.

da bih sprečio vas "ja sam dosta stariji, znam bolje, ti da cutis!" ekipu da mi blamirate generaciju jer nismo svi takvi.

Ma jok, Djed Mraz je to napisao? Rekao si covjeku da suti jer si ti stariji, i kao znas bolje? Problem je u tome sto ne znas.
Objasnio sam ti lijepo da od vecine starijih mozes nauciti sta ustvari ne treba raditi. Jer upravo ti stariji su *****ali sve, pogotovo ovdje na Balkanu. Onih sto znaju i zele znati je jako malo.
Tebi su ti stariji mozak isprali, i nemoj misliti da te vrijedjam.

Ti mene ne mozes sprijeciti u bilo cemu.
Ja kad kazem da je Skyrim retardirana igra, lijepo objasnim zasto. To sam uradio vise puta, i jos niko na ovom forumu mi nije rekao da to nije tako, ili da nije istina. Ima onih koji kazu da im to nije vazno i ignorisu to. Vecina nazalost te probleme ne primjeti uopce u igri. Upravo taj glupi hype koji samo zaglupljuje ljude.
Za F3 manje-vise se moze reci isto.
Kao sto rece Muzzy; ne bi postojali toliki modovi da Bethesda to radi kako treba. Opet modovi mnoge bitne elemente u Skyrimu i F3 ne mogu popraviti.

I bolje im je 100 puta da slusaju "nas". A tvoj problem je sto nemas nikakav valjan argument, vec se samo ponavljas ovdje i smaras sa prodajom.
To ovdje ne prolazi. Ovo nije burek forum.

84' sam godiste... i u naponu snage :D

Klilnjo :D. Al' na ovoj temi svaka ti je ko Njegoseva.

Polazim od sebe. U vreme starih fallouta, arcanuma, gotika bio sam klinac. Samo sam probao te igre i batalio jer su mi brzo dosadile. Tada su mi igre bile driver, vice city, razne pucačine... sve što danas ne mogu da igram jer mi je jednostavno i monotono. Dok ove starije rpg-eve danas prelazim i po više puta.

U vreme Shadow of the Beast (ko se toga seca) bio sam klinja, u vreme Vice city-a sam vec upoznao neke slicne dame iz igre...
Kad vec svi pricamo o godinama.

hype zapravo obično prati dobre igre, zar ne?

Ne.

Ova diskusija je otisla u tri lepe.

Poslednja izmena:
U vreme Shadow of the Beast (ko se toga seca) bio sam klinja, u vreme Vice city-a sam vec upoznao neke slicne dame iz igre...
Kad vec svi pricamo o godinama.

Godine su bile u smislu da se mnoge stvari pa i igre prave da bi zadovoljile ukuse i standarde određene grupacije (deca, odrasli, gejevi, feministikenje, konzervativci, liberali, demokrate, pametni, tupavi, itd.) I to je jedan od razloga zašto se stvara veliki jaz između starijih i novijih fallouta, mada se može reći da takav jaz postoji i između starijih i novijih rpg-eva. Naravno imho... i tako jeste.

Ja kad kazem da je Skyrim retardirana igra, lijepo objasnim zasto. To sam uradio vise puta, i jos niko na ovom forumu mi nije rekao da to nije tako, ili da nije istina. Ima onih koji kazu da im to nije vazno i ignorisu to. Vecina nazalost te probleme ne primjeti uopce u igri. Upravo taj glupi hype koji samo zaglupljuje ljude.

Onda si i ti bio dosta dobro zaglupljen kada si se nalozio na Skyrim, nekoliko mjeseci si proveo praveci modove i sta sve ne kako bi posle odredjenog vremena ustanovio da je igra "retardirana"?! Sta to govori o tebi kao igracu?! Sada najvecim mogucim pljuvanjem po svemu sto ima veze sa Bethesdom pokusavas da se kao "operes" ruzne proslosti?!

Takodje si se nalozio na Witcher 3 govoreci kako je to najkompleksnija, najbolja igra svih vremena... Mislim, to opet govori koliko si upravo ti podlozan hajpu. Da me neko ne razumije pogresno Witcher 3 je fenomenalan, ali reci kako je to najsavrsenija igra i sta sve ne, a pri tom ni prvo poglavlje igre nisi presao, je po meni klasican primjer osobe koja je podlozna upravo tom "glupavom hajpu".

:rupa:
sta napravise od FO fransize.gif

Onda si i ti bio dosta dobro zaglupljen kada si se nalozio na Skyrim, nekoliko mjeseci si proveo praveci modove i sta sve ne kako bi posle odredjenog vremena ustanovio da je igra "retardirana"?! Sta to govori o tebi kao igracu?! Sada najvecim mogucim pljuvanjem po svemu sto ima veze sa Bethesdom pokusavas da se kao "operes" ruzne proslosti?!

Takodje si se nalozio na Witcher 3 govoreci kako je to najkompleksnija, najbolja igra svih vremena... Mislim, to opet govori koliko si upravo ti podlozan hajpu. Da me neko ne razumije pogresno Witcher 3 je fenomenalan, ali reci kako je to najsavrsenija igra i sta sve ne, a pri tom ni prvo poglavlje igre nisi presao, je po meni klasican primjer osobe koja je podlozna upravo tom "glupavom hajpu".

Vise puta sam objasnio zasto sam pravio mod za Skyrim. I to nema apsolutno nikakve veze sa hypom i lozenjem. Zadnja igra na koju sam se lozio je Stalker.
Ti prije svega ne znas sta sam ja govorio o Morrowindu i Oblivionu ovdje. Nisi bio na ovom forumu tada niti ucestvovao u razgovorima, i znaci pises/pricas na pamet.
I moras igru prvo igrati da bi znao kakva je?

Pa W3 i jeste najkompleksnija open-world igra. Ne postoji niti jedna druga open-world igra sa toliko kvalitetnog sadrzaja, niti blizu. Nisam rekao da je najsavrsenija, vec da je nesto najbolje ikad napravljeno.
I to nije hype. Hype je reci za Skyrim kako je nesto najbolje, a zanemariti ogromnu kolicinu gluposti u toj igri, ili pak to ne prepoznati.

Izmisljas ronine, i nekako mi se cini da to radis namjerno?

Ti prije svega ne znas sta sam ja govorio o Morrowindu i Oblivionu ovdje. Nisi bio na ovom forumu tada niti ucestvovao u razgovorima, i znaci pises/pricas na pamet.

Forum pratim jos od 2000. godine ali nisam imao nekog pretjeranog razloga da kreiram profil i nesto postujem, to je vise radio moj drug koji je tada bio aktivniji na forumu, a tovji postovi vezani za Morrowind i Oblivion mislim da nisu toliko bitni u ovoj raspravi. Tako da ne znam sta to pisem na pamet?!

I moras igru prvo igrati da bi znao kakva je?
Moras je odigrati u svakom slucaju, ali je isto tako moras preci do kraja kako bi donio konacan sud.

Pretjerivnje je pisati takve hvalospjeve pa ne znam kakva igra da je u pitanju - pogotovo kada je mainstream naslov u pitanju. Ispravno je reci da je W3 odlican i za sada najbolja igra u OVOJ godini, ali reci da je to najbolja igra svih vremena, najsavrsenija, najkompleksnija itd. je klasican primjer kada neko podpadne pod uticaj hajpa ili taj neko nije igrao dovoljno igara u zivotu pa je prosto odusevljen.

Poslednja izmena:
Koja je to igra koja je kompleksnija po pitanu sadrzaja uz ovakav fidelity, glumu, pricu i izvodjenje od W3? Vec se iz videa za F4 vidi da je nece nadmasiti bar po 4 stavke sa ove liste a izacice dosta posle W3 sa neuporedivo jacim finansijama i osobljem za razvoj (brojcano naravno).

A te price "nisam ja bio aktvan nego je moj drug/ortak/komsija/baba gled'o" ostavi za neki drugi forum. Glupo je.

Witcher 3 je plitka igra sa plitkim gameplayem i još plićom pričom. Glupo je uopšte ubacivati u kategoriju sa kompleksnim rpg-evima.

Poslednja izmena:
Kad već pominješ kompleksnost odigraj jedan stvarno kompleksan rpg pa posle sam proceni gde se nalazi W3. Mogu ti ja dati par predloga ako te zanima.

Poslednja izmena:
Divinity je imao dobar početak, ali mi je kasnije postao monoton, nisam ga još ni završio. Witcher 3 sam odigrao samo onu prvu lokaciju, za sada ispod proseka za jedan rpg, ali ću mu dati šansu kad izađe ee verzija.
Nego poenta mog posta je bila da rpg ne bi trebalo ocenjivati po priči u ovom uobičajenom smislu te reči, jer će nekom biti plitka, drugom vrh, trećem detinjasta, itd.

@MAD MUzzY
Ako si gadljiv na poteznu borbu odigraj stare gotike ili bloodlines. Ali greota bi bilo propustiti stare falloute i arkanum, jer i u poteznoj borbi ima adrenalina kao i u akcionoj, samo malo drugačije udara.

Poslednja izmena:
Realno stariji gotici su plitka boza u odnosu na TW3.

Običan goblin skeleton iz starijih gotika je i kompleksniji i zanimljiviji od svega što sam do sada video u TW3.
Edit:
Na stranu interakcija sa likovima i okolinom, ai i npc-ovi. Uzmi neki kvest iz tih starijih gotika, arkanuma ili fallouta, izbor mogućih pristupa, različita rešenja i posledice, i uporedi sa najkompleksnijim kvestom iz TW3 pa ćeš videti šta je boza. Ne moraš čak ni da igraš te igre, kao što verovatno i nisi, nego samo okači kvest iz vičera, a ja ću iz gotika pa ćemo uporediti.

Poslednja izmena:
moji postovi govore da sam otvoren, da ne potežem svoje godine ni svoje iskustvo kao argument, da očekujem pristojnost u komunikaciji. pritom, trudim se da uvažim svačije mišljenje, i pokušavam da vas podsetim sve vreme da su ukusi različiti. to će reći otvoren um.

Iskreno bas si me slatko nasmejao... :) Dvolicna osoba si :)

to što ti tumačiš da kad ti se neko suprotstavi nije pristojan i da ne uvažava tvoje mišljenje je opet samo tvoj problem. prođi malo kroz moje postove i nađi tačno mesta za koja ćeš da se uhvatiš kako ne radim to što sam gore napisao i quotuj to, pa si me uhvatio u laži. ovako samo TUMAČIŠ moje postove na način na koji tebi odgovara, ali to, bojim se, ne znači da sam ja dvoličan.

Muzzy, Fallout ima mnogo više toga da ponudi pa i u lošem izdanju nego neki generički fantasy RPG. Igrao si ga kao još jednu igru u godišnjem repertoaru a to nije bio ni sa prvim ni sa drugim delom, ma koliko lošiji RPG bio treći deo od prva dva.
Dizajn nivoa, karaktera, muzika, pozadinska priča... Ako te to ne radi, šteta, ima izvrsnog dizajna, na stranu loše karakteristike endžina.
Fallout je totalni vintage, all over :)
New Vegas se igra samo uz aktivan radio.
To ti je kao da si igrao GTA3 bez "Fernando's new beginings" :D

ta dobra prodaja je odličan argument da se ljudima nešto dopada šta god ti o tome mislio.
Moram ovde da se umesam. Ovo ovde je klasican straw man argument.

https://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man

Dokazujuci da je nesto popularno, pokusavas da dokazes da je nesto kvalitetno, sto cesto nije slucaj. Tom logikom mozemo tvrditi da su grand show, fifty shades of gray i justin bieber proizvodi vrhunskog kvaliteta.

Ili...
Ako svi skoče sa mosta, zasto bi morao i ti za njima?

ne, nego kazem da to sto je nesto popularno znaci da se ljudima dopada. a sta je kvalitet a sta ne, zavisi i od ocekivanja, i od ukusa, i od oka posmatrača.
to sto neko misli da mu je ukus istancaniji mu ne daje za pravo da ostale diskvalifikuje kao neiskusne / konzolase / casual gamere. to sto troluje temu je vec stvar ega i kucnog (ne)vaspitanja.

Moraš da uspostaviš neke kriterijume, jer sa ovakvim stavom da je nešto kvalitetno zato što je obožavano od masa postaješ laka meta manipulatorima i prevarantima(marketing). Eno ti čovek okačio lepo objašnjenje pa pročitaj.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno