Šta je novo?

Fallout 3 (nastavak II) [spoiler alert]

Pa svi je ispljuvashe a na kraju :

"The title has climbed to the top of the PS3, Xbox 360, PC and overall charts in the region. We find it hard to believe, but GI.biz reports the game has already surpassed the combined regional sales of Fallout, Fallout 2, Fallout Tactics and Fallout: Brotherhood of Steel."

"Bethesda Softworks announced this morning that Fallout 3 has dropped 4.7 million units on retail and (Geiger) counted sales of over $300 million. Initial retail data from the UK shows the game is a hit on every platform it was released on."

Pa svi je ispljuvashe a na kraju :

"The title has climbed to the top of the PS3, Xbox 360, PC and overall charts in the region. We find it hard to believe, but GI.biz reports the game has already surpassed the combined regional sales of Fallout, Fallout 2, Fallout Tactics and Fallout: Brotherhood of Steel."

"Bethesda Softworks announced this morning that Fallout 3 has dropped 4.7 million units on retail and (Geiger) counted sales of over $300 million. Initial retail data from the UK shows the game is a hit on every platform it was released on."

Uh, neka su ti podatci, ali ovo nikad nije bilo merilo. i britni se prodaje u platinumskim kolichinama, pa je ne slusha vecina gotivnih i pametnih ljudi koje ja znam.

Ma nemoj da te G!!! preplaši, zar ne vidiš da čovek uživa u igri....
Neki od nas su odrasli na F1 i F2, pa nam je pre svega proradila sentimentalnost i sećanja na neka stara dobra vremena, jednostavno prvu ljubav ne može ništa da zameni, pa ni ona prava.... :D

Ono što je najbitnije atmosfera post-apokaliptičnog sveta je jako dobro odrađena, definitivno ćeš biti uvučen u priču i svet, a što se tiče toga da je igra pravljena za široke mase ima istine u tome, jednostavno, neke stvari su možda previše uprošćene, a ima i velikih gluposti i ne logičnosti, kao što je kupovanje karme na primer, ali to su samo kapi u moru... Definitivno su napravili veliki napredak u odnosu na ES serijal u svakom smislu. Svet je jako dobro odrađen, npr. ne postoji osećaj bezpotrebnog lutanja po prostranstvima kao što je postojao u Oblivion-u, kvestovi su uglavnom zanimljivi i raznoliki, a još kad se doda da nema magija,niti ima čovekolikih reptila i mačaka koji govore, niti vražjih kilometarskih pećina, katakombi, podruma ili čega već na sve strane......etc..... sve u svemu nije shit, a nije ni neka revolucija, već samo evolucija, a sad da li je u dobrom smeru još ne mogu da kažem, možda kad kompletiram igru i kad se slegnu utisci.

F3 je RPG based FPS. Daleko je iza F1/2 po atmosferi. Nije bitno za koliko se igra predje. F1/2 ima fazone koji su provaljeni tek posle par godina i iznova ljudi uvek nesto novo pronadju. F1/2 si mogao da predjes za 5-6 sati, za 9 minuta ili za 100 sati. F3 je ispao tako kako je ispao i tu vise ne moze nista da se promeni. Ja se uzdam u data files i modove.

I na kraju jedno bitno podsecanje.

U pitanju je F2 i jedan od side kvestova u restoranu u Broken Hillsu. Fora je da se obara ruka za stolom s jednim mutantom. Ko pobedi dobija Power Fist oružje. Ako izgubis mutant vodi kuci na jednu noć, a posle se u inventaru dobija za uspomenu, sexy loptica za usta :)

Ovakvih stvari nema u F3 i to je zalosno za samu igru.

Zato prilikom igranja ove igre u potpunosti treba smetnuti sa uma F1 i F2, ja sam od početka bio spreman na oblivion with guns, a dobio sam više od toga....

Ajde jedan totalni off ako se neko seca u F2 kako da brzo putujem po mapi tj. sta sam za*eb'o pa nece odmah da predje iz jednog u drugi grad vec putuje polje po polje i naravno moram da se bijem sa kojekakvim likovima...izvinjavam se jos jednom moze odgovor i na pm.

Postoji uopšten problem sa nastavcima igara (i filmova), kao što reče neko iznad, prva ljubav je bolja i od prave... Kad smo kao klinci igrali F1 i F2 doživljaj je bio jedinstven i takav će i ostati. Bez obzira što je igra (ili film) objektivno bolja od prethodnika... Taj osjećaj više se ne može doživjeti... (btw. zato i većina ljudi o prošlom životu pričaju kao o "dobrim starim vremenima)...

Thanks za Commons HOuse...Tek sam krenuo a natovario se stvari ali stvarno mi se ne bacaju...Zalutao sam na jug i borio se sa SuperMutant i pokupio njihove puske pa flamethrowere i minigun od nekih uniformisanih likova pa i njihove armore...E sad se treba dovuci do Glavnog grada i sve to prodati/stackovati...
Samo imaj na umu da stvari mogu da ti nestanu iz common house (a i iz kuce koju dobijes u gradu), jer se vrata ne zakljucavaju, a NPC su tako programirani da setaju gradom, ulaze u kuce i uzimaju sta im treba (najcesce hranu i oruzje). Ne desava se cesto, ali moze da se desi.
Sto se kondenzatora, baterija i slicnog tice, osim za prodaju to ti treba jos samo ako se deo koristi za pravljenje custom oruzja.
Par stvari ti treba za neke questove:
-pre-war books mogu da se prodaju u Arlington library za 100 bc + 10exp po komadu
-sugar bombs mogu da se prodaju za 30 bc + exp u NW Seneca metro station
-scrap metal se prodaje u fabrici vode u Megatonu
-Chinese assault rifle treba da se daju prodavcu u Paradise falls-u (20 komada)

Meni još ništa nije nestalo ni iz commons ni iz moje kuće. Jesi li siguran?

Ako izgubis mutant vodi kuci na jednu noć, a posle se u inventaru dobija za uspomenu, sexy loptica za usta :)

Ovakvih stvari nema u F3 i to je zalosno za samu igru.

Niti ce ih biti na zalost (osim preko vrlo detaljnih modova) zato sto se svi vode profitom, a ako ubace takve stvari igra malo nece biti za decu i oni nece da zarade podjednako! E sad sto se nama veteranima to ne svidja je druga prica.

Uzgred, jel neko instalirao neki mod, ja sam probao da stavim neke ali mi skroz srede igru (nestane mi invertar, skilovi...)?

Koje vam je oruzije omiljeno? Zovite me primitivnim ali ja nekako po najvise volem repetirku:D

Meni još ništa nije nestalo ni iz commons ni iz moje kuće. Jesi li siguran?
Primetio sam da su mi uzeli par nuka cola quantum iz common house, jer sam ih cuvao za neki quest, pa sam procitao na netu da se i drugima desavalo.
A jednom prilikom sam jurio nekog "civila" koji je pobegao u tudju kucu i uzeo pistolj iz ormara i uzvratio paljbu. Znaci sve zavisi od situacije, tj. da li im nesto treba bas u trenutku kad prolaze pored tvog inventara. Iz moje kuce u Megatonu nista nije nestalo (bar ne da ja znam), jer nisam ni primetio da neko prolazi tuda.
A uzimaju sigurno, ne nuzno iz tvoje kuce, jer kad nekom od njih ukrades oruzje, desi se da se posle nekog vremena pojavi sa drugim (i to drugacijim od onog koje si ukrao).

Poslednja izmena:
Niti ce ih biti na zalost (osim preko vrlo detaljnih modova) zato sto se svi vode profitom, a ako ubace takve stvari igra malo nece biti za decu i oni nece da zarade podjednako! E sad sto se nama veteranima to ne svidja je druga prica.
O čemu pričaš ti? Igra nosi Mature rejting, svejedno se ne prodaje po Wallmartu i sličnim lancima supermarketa, deca je ionako ne igraju.

prochitah 50% teme ...

shta ispade na kraju ? revolucija ili shit ?

na prvih 25 stran se pricha o tome kako je igra crap, josh pre nego shto je izashla. narednih 8 strana se diskutuje o quest-ovima, ali ostaje zapamcen G!!!-jev tekst o tome kako je igra pretrpana crap stvarima, i loshe odradjena, jer je pravljena za vecinu, tj amere.

Pitam, poshto Fallout ni jedan deo nisam nikad igrao, a 'teo sam neshto novo da instaliram, pa se upravo smorih kad sam prochitao ovu temu ...

ako nisi fan oldskul rpgova (a nisi cim nisi igrao fo1 i 2 :)) igra ce ti se najverovatnije svideti... ako zanemarish bagovitost i ruznjikavost koju ovaj engine prezentuje, ocajan AI, extremno loshe napucavanje i slicno sto nekako FPS podrazumeva... RPG deo ce ti verovatno leci jer nije nista prekomplikovano, questovi se maltene sami reshavaju, ima krajnje zanimljivih momenata a boga mi i onih dosadnijih... Dijalozi su kratki i jasni (mada bih ja rekao retardirani)... VATS je za nekog otkrovenje, a zapravo je kao kombinacija bullet time-a i RT sa pauzom, daleko od toga da je taktichan...

ako nisi omirisao fallout pre ovoga, sigurno cesh imati dovoljnu dozu zabave... lucky you...

inache cini mi se da je cifra od 4.7 miliona je kolicina plasiranih primereka u shopove... kako god svakako pokazuje da je igrea komercijalna do bola, odgovaralo to nekom ili ne

O čemu pričaš ti? Igra nosi Mature rejting, svejedno se ne prodaje po Wallmartu i sličnim lancima supermarketa, deca je ionako ne igraju.

lol

Poslednja izmena:
ja i moj sluga:D

Prilozi

• ScreenShot5.jpg
    ScreenShot5.jpg
    283.3 KB · Pregleda: 168
Kakvo ******, predjoh je za dva dana:( A taman se zagrijao....

Prilozi

• ScreenShot13.jpg
    ScreenShot13.jpg
    185.4 KB · Pregleda: 175
Poslednja izmena:

Ups, moja greska izvinjavam se :( Pretpostavio sam da je to u pitanju jel mi inace nema drugog objasnjenja za ocigledne propuste.

Ajde jedan totalni off ako se neko seca u F2 kako da brzo putujem po mapi tj. sta sam za*eb'o pa nece odmah da predje iz jednog u drugi grad vec putuje polje po polje i naravno moram da se bijem sa kojekakvim likovima...izvinjavam se jos jednom moze odgovor i na pm.

Koliko se je sećam ne možeš da izbegneš putovanje kroz sektore. Kada imaš otkrivena mesta ona ti omogućuju samo da selektuješ odredište i da kreneš ka tamo a usput imaš ili nemaš random encountere, ali nema "teleportacije".
Tako da pre početka snimiš poziciju. I ako naletiš na neki encounter koji te uništi onda load.

Koliko se je sećam ne možeš da izbegneš putovanje kroz sektore. Kada imaš otkrivena mesta ona ti omogućuju samo da selektuješ odredište i da kreneš ka tamo a usput imaš ili nemaš random encountere, ali nema "teleportacije".
Tako da pre početka snimiš poziciju. I ako naletiš na neki encounter koji te uništi onda load.

Ok, hvala, ja sam bio ubedjen da sam "leteo" sa jedne tacke na drugu, davno bilo...ne mogu da igram ovaj F3 nikako ali F2 kick ass :p

Instalirao.....pokusao....ali ne ide. Nece dusa pa to ti je. I onaj infantilan pocetak sam mogao da svarim. Ali prvi razgovor sa nekom droljom mi ga je ogadio. Kao da sam razgovarao sa bibliotekarkom. Nije mi to to. Da igra nema naziv F3 bila bi mi kud kamo igrivija. Ovako :(
Kada je pocela da mi crashira bas sam se obradovao. Mozda se nekad i nateram da je igram, ali F2 mi je ipak isuvise znacajan da se nesto napnem da sada F3 igram.

evo lepo me je obradovao 4850, nije mi do sada nijednom pukla igra sa njim.

igra puca jedino u river city-ju ali nista strasno meni za 30 sati pukla 3 puta...
nerazumem ove smarace koji su igrali fallout2 dodje mi da sad opet krenem da igram, otvorim novi topik i ispljujem 100 stvari koje mi smetaju u toj igri i onda je proglasim gore od tetrisa kao oni sto rade

Predjoh igru... u principu je kratka. Igra se igra dugo ali vise zbog zadrzavanja na pojedinim mestima, tipa rivercity ili megaton. Samo u ta dva grada istrazujuci sam proveo par sati sve zajedno. Ocekivao sam duze malo da ide prica.

Igra je odlicna za one koji vole ovakav zanr. Ja vise volim FPS klasican da igram, tako da nisam nesto preterano odusevljen.

Hm, ja sam relativno brzo nasao snajp...

Zadatak za onu sto vrsi eksperimente (riba sto ima radnju u Megatonu,Moira bese), daje kvest da odes do nekog gradica i pokupis par nagaznih mina (za njen survival vodic koji pravi).
U tom naselju te vreba neki snajperista sa rusevine, njega koknes i imas snajper.
Btw, nasao sam i 44 magnum pistolj sa snajperom, otkida glave, al jako malo dzebane nazalost, i ne secam se gde sam ga nasao...tek 5i nivo, maltene sam na pocetku.

Poslednja izmena:
ma svu opremu nadjesh na samom pocetku... problem je jedino odrzavanje iste :)

sniper ima na više mesta

Bethesda Ruins, s prozora Raider snajperiše.
Povremeno kod Raider ekipe se pojavi.
A dedica je crven tj. neprijateljski raspoložen jer si uzeo onaj mezmetron i ogrlicu, prvi zadatak u Paradise Falls (čini mi se, ona lokacija sa velikim čovekolikim spomenikom)

Ja sam 7. level, još nisam ni naišao na Megaton :D

^
hm, na mene je pucao svejedno, nisam ni bio u Paradise Falls...znam da sigurno nisam imao kvest sa ogrlicom i tim mezmetronom

Inace, da li vama povremeno nestaje novac iz cista mira?Nisam sto posto siguran, ali mislim da mi novac nestaje ili dok spavam u svojoj kuci, ili se setam kroz Megaton, nisam uspeo da provalim...ovde ima lopova? :D

Vrh Dno