Šta je novo?

Fallout 3 (nastavak II) [spoiler alert]

Da sad sam video da treba tamo da idem, samo kako da znam gde je "megaton"? I drugo, nemam energrije uopste, kada me neko napadne jako tesko se odbranim. To jest, ne jako tesko, ali uvek izgubim solidnu kolicinu energije.

U PIPBOYU :type: ces naci sve sto ti treba (od mape, inventara do quest loga).
Leleee...Pa sta bi radio da si igrao F1/2, kada ovde na samom pocetku imas problema :trust:

Poslednja izmena:
@voodo: Mapa se ne otvara n "M", ne buni coveka.
Pogledaj svoj pipboy 3000 / data / world map, videces jednu veliku tacku (to je megaton) i par sitnijih tackica koji vode do strelice (tebe) .
...i sve te divotice + spisak zadataka + statistike svog lika + spisak opreme koju posedujes, dobijas pritiskom na "tab"(ili F1-za statistike lika, F2-za opremu,F3-za mape i zadatke).

Brate ko postavlja ovakva pitanja ni ne treba da igra ovu igru :S:

Nemojte tako, svi smo bili početnici. Svako od novih igrača Fallouta je potencijalni igrač prethodnih Fallouta.

Igra izgleda impresivno, ali mi ide na zivce kad ne znam sta trebam da radim. Nigde ni nema da pogledam trenutni "objective" ili tako nesto.... njah... ovo je jedna od onih igrica, koju skapiras sve tek kad je predjes. Znaci proci ce pola igrice dok ja udjem u stos. Tek drugi put kad budem igrao ce biti neki uzitak. Trenutno je malo frustrirajuce.
Objective pogledaj na quests, u pipboyu, koji pališ na tab. Možeš da putuješ preko world map, ali samo ako si već bio na nekoj lokaciji (moraš prvo da je otkriješ). Tako da - nađi Megaton na mapi i dalje sve ide samo od sebe ;)

Poslednja izmena:
shto je mnogo lepshe, dechko je ochigledno rpg ppochetnik. treba da mu pomognemo da ostane u zhanru.

shto je mnogo lepshe, dechko je ochigledno rpg ppochetnik. treba da mu pomognemo da ostane u zhanru.

Tacno tako ali ne mora bas za svaku sitnicu da zapitkuje. Previse "takvih" postova ima u poslednje vreme ovde na benchu. Svi nesto pitaju, traze, 'oce, nista im nije jasno. Pa 'bem mu sunce, uradite nesto i sami. Malo je onih koji imaju nesto u glavi a i dalje prate benchmark. Stare garde vise nema, nestala je.

Bila je neka prica da ce da se radi Fan Fallout sajt na nasem jeziku. Sta se desava sa tim? Bilo bi jako lepo da postoji.

da ima onaj sto ubrzava hodanje 10% povecava radijaciju i smanjuje dobijeni XP od ubijanja protivnika

inache proverio sam, Speech skill daje od 5 do 20 XPa sto je mizerno, kada svaki lockpick daje 30 XPa i ima ga na svakom koraku

Pustite tog Kuzmu ili idite na SK forum pa tamo do mile volje, interesuje nas F3 :)

Mene konkretno, ima li neki magični - nešto, što prima više stvari u inventar (težinski)?

Tacno tako ali ne mora bas za svaku sitnicu da zapitkuje. Previse "takvih" postova ima u poslednje vreme ovde na benchu. Svi nesto pitaju, traze, 'oce, nista im nije jasno. Pa 'bem mu sunce, uradite nesto i sami. Malo je onih koji imaju nesto u glavi a i dalje prate benchmark. Stare garde vise nema, nestala je.
To je i jedna od osnovnih namena foruma - da korisnici pomagaju jedni drugima.

Pustite tog Kuzmu ili idite na SK forum pa tamo do mile volje, interesuje nas F3 :)

Mene konkretno, ima li neki magični - nešto, što prima više stvari u inventar (težinski)?

imas onaj perk, zaboravio sam ime :) koji ti omugucava da nosis jos 50tak kg ili vec koja je jedinica za masu u fo3 :)

Perk na 8 lvlu, Strong back +50 na nosivost
Budzenje Strengha ili uz pomoc perka, ili uz pomoc PowerArmora, ili uz pomoc bobble head ili uz pomoc nekog questa dodaje 10 nosivosti po ulozenom poenu na tu karakteristiku

speech daje i po 70 exp-a

Jel moze neko da mi pojasni ono obijanje? Jednom sam samo uspeo da obijem bravu i nikad vise a izlomio sam bas dosta onih shnalica, nekako mi je u oblivionu bilo logicnije, cak sam i na obijanje kao karakteristiku potrosio dosta poena da bi mi kao bilo lakse ali i dalje se lome?

WSAD okrece kljucaonicu, ali samo ukoliko je ukosnica u odgovarajucem polozaju, uspesno ce je okrenuti do kraja. Moja tehnika se svodi na "kljucanje" W tastera dok ne cujem "klonk", onda pomerim malo snalu u stranu i tako sve dok ne otkljucam bravu do kraja. Bitno je ne silovati W taster jer to rezultuje lomljenjem ukosnice.

Postoji li negde detaljniji info u vezi podataka u PipBoy-u, neki manual ili sta vec...ima nekih sitnica koje mi nisu bas najjasnije (neke skracenice i tako to), da ne smaram sa pitanjima.
Tek sam stigao u Megaton, deaktivirao bombaju odmah (ono je neka fora, sta li :D nalozi te da nema sanse da odmah demontiras, kad ono odmah iz prve :d)...moracu da isprobam eksploziju :)

Ja nisam mogao iz prve, morao sam da pijem droge da bih podigao potrebnu statistiku...

Ae meni nek neko objasni nesto opet. Posto mislim da je u pitanju glupost.

Prvo, dakle dobio sam zadatak da deaktiviram onu bombu, i serif treba da mi da 100 onih djavola. E sad, prijavio sam onog lika serifu, sto je hteo da bomba explodira, i serif je zbog toga mrtav.

E sad.... naisao sam na onog klinca, sina od serifa (bio je kod bombe), i sad treba kod njega da raportiram kada deaktiviram bombu. I u medjuvremenu sam USPEO da deaktiviram bombu, i sad ne mogu da nadjem onog klinca? Kaze da se nalazi u megatonu, ali njega nema nigde? Jel to treba da bude tako, da ja ne mogu da ga nadjem, ili je on tu negde samo ne mogu da ga pronadjem, ako je tako, daj recite mi mrzim kada idem u krug znaci smorice me igrica nevidjeno.

Drugo, kada pijem kontanimiranu vodu, to me recimo zalechi, ali onda dobijem odredjen broj radijacije. Medjutim ja ne vidim nista konkretno lose od te radijacije. Ne vidim da mi se nesto lose desava, jel ima tu neka tabela koja me upozorava koliko imam radijacije na sebi? Mora da ima, posto kod onog doktora imam opciju da me oslobodi radijacije. Znaci recite mi gde pise koliko sam kontimiran radijacijom?

I trece, cisto komentar ovo nije pitanje. Isto sto mi se na neki nacin svidelo... ali i nije, nemam pojma, sto recimo necu da ukradem nista, jer dobijem losu karmu. I iako sam mogao da uzmem 300 onih djavola (zaboravio sam valuta koja je), nisam hteo zbog lose karme. I sad... naidjem na nekog lika ,koji je bio u nekoj bandi ranije, i kao zovem ga da mi se pridruzi, i kaze "ne moze da ti se pridruzi YOUR KARMA IS TOO HIGH"... mislim se MRSH! Da sam barem mogao da uzmem onih 300 djavola pa da ga pozovem. Ovako cu na neku glupost da izgubim karmu da bi mogao da mi se pridruzi.

^^Ozbiljno?Onda je neka random fora bazirana na luck ili necem drugom, posto sam bio tek 2.nivo po izlasku iz vaulta.Desilo mi se jednom (hakovanje Overseer-ovog terminala) da sam imao 4 pokusaja, a posle ucitavanja igre (posto je naravno crashovala zbog budjavog ffd showa) sam imao 5, i opet sam ubo iz prve :d
Posle te bombe sam instant 4. ili 5. nivo...malo mi to brzo deluje, al neka, ne bunim se :p

@Achilles82:
Nivo radijacije imas u PipBoyu, koliko se secam ima tamo gde ti pokazuje zdravlje, u vidu skale (RAD ili tako nesto)...a efekti, ko zna, ako su zadrzali smisla za humor, verovatno ce da ti izraste treca ruka kasnije u toku igre :D

Poslednja izmena:
@Achilles82:
Nivo radijacije imas u PipBoyu, koliko se secam ima tamo gde ti pokazuje zdravlje, u vidu skale (RAD ili tako nesto)...a efekti, ko zna, ako su zadrzali smisla za humor, verovatno ce da ti izraste treca ruka kasnije u toku igre :D

Ne znam da li se salis ili ne lol, ali setio sam se onih predavanja, sigurno da je to povezano.

Nego, sta je sa serifovim sinom? Gde se nalazio koj djavo? WHERE IS MY MONEY!? :wall:

Nemam pojma gde je, jedino da nađeš neki walkthrough, izgleda da niko od nas nije prijavio onog lika :)

Ево шта може да се деси кад се озрачиш... плати ме она риба из Мегатона да јој будем заморче и да се озрачим на 600 RAD. И одем брчкам се мало поред бомбе и набијем 600 RAD. После зрачења добијем нови перк, (заборавих како се зове) који омогућава аутоматско зарастање обогаљених удова али само када имаш напредно тровање радијацијом :d.

ja sam prijavio ono za nuklearku a usput sam i sachuvao sherifa od mr. burke-a... vidim ja sumnjiv njihov razgovor i cim je potegnuo silenced 10mm stoljpi ja krk u glavu :) izljubi me sherif, josh me zari njegova chak noris brada :d

gde se dobija na speech 70 xpa? ja preko 20 nikad nisam dobio

...E sad.... naisao sam na onog klinca, sina od serifa (bio je kod bombe), i sad treba kod njega da raportiram kada deaktiviram bombu. I u medjuvremenu sam USPEO da deaktiviram bombu, i sad ne mogu da nadjem onog klinca? Kaze da se nalazi u megatonu, ali njega nema nigde? Jel to treba da bude tako, da ja ne mogu da ga nadjem, ili je on tu negde samo ne mogu da ga pronadjem, ako je tako, daj recite mi mrzim kada idem u krug znaci smorice me igrica nevidjeno....

klinac je u svojom kuci, prva sa desne strane kada gledas sa ulaza u megaton

Izašao patch.

Što se tiče karme - Fallout je igra koja te ne nagrađuje kad si dobar niti te kažnjava što si zao. Sve ima svoje prednosti i mane. Ja sam recimo ultra-dobar (pisalo mi je paladin, ali se promenilo u nešto, zaboravih šta)

Nazad
Vrh Dno