Šta je novo?

Fallout 3 (nastavak II) [spoiler alert]

A jeste li probali za ponovonapunjenu verziju da uradite ovo...

1. Click Start
2. Click “All Programs” (or just Programs, depending on the version of Windows, whether they’re using “classic,” etc.)
3. Go to the ffdshow folder.
4. Click “Audio decoder configuration.”
5. In the left hand pane, click “Info & debug.” This is the second entry in the list.
6. In the right hand pane, near the bottom, find a check box labelled “Don’t use ffdshow in:”
7. Check that box, and in the text box underneath (it lights up when you check the check box), add “fallout3.exe” (don’t include the quotes). If there is already something in that box, put a semi-colon ( ; ) after what’s already there, and fallout3.exe after that. Do NOT use spaces, since ffdshow will think that’s part of the filename. A valid entry would be “explorer.exe;fallout3.exe” (without quotes).
8. Finally, click “Ok” and start Fallout 3.

Ako ffdshow folder u programs pogledajte kod codec pack-a koji imate instaliran... ajd ko ima ponovonapunjenu da proba da nekupujem dzabe...

Neki moj komentar, igrao sam je malo, oko 3 sata: potpuno ok, ono o čemu sam najviše brinuo - da sa lepom grafikom obliviona wasteland ne počne da izgleda lepo, je odlično odrađeno - svet oko vas je i dalje vrlo ružan :) Deluje mi odlično, ali samo za sad

I ja nisam igrao oblivion, tako da ne mogu da ga poredim s istim. Poredim ga samo sa prošlim falloutima

Po meni je igra dosta dobro odrađena.
U svakom pogledu je kompletna.
Naravno da se vidi "uticaj" Obliviona,ipak je to stil Bethesda progaramera.

Stvarno je extra.

E sad što ne liči na prve Fallout-e,***...
A i glupo je je porediti ih,bolje uživati.
Meni se sviđa i staro i novo.

A i renapunjeni mi radi ok.

Poslednja izmena:
Braco, ovoliki hype oko igre nije bio ni pojavom FarCry-a, Bioshocka.
Ma samo da zavrsim neverovatni dugacki "Exodus from the Earth".

Nego kad stizete da odigrate sve , u zadnje vreme hitove, Fallout3, James Bonda...

Animacije i pokreti (covekolikih) likova pri napucavanju su komicni. Jedini pokretni delovi tela su im noge, a dok drze pistolj ruka im je savijena u laktu pod uglom od 90 stepen malo iznad kukova i podizu je samo kada menjaju okvir.

Poslednja izmena:
Mnooogo liči na Oblivion :)

Naravno da se vidi "uticaj" Obliviona,ipak je to stil Bethesda progaramera.

Naravno da se vidi "uticaj" Obliviona kad je rađen na istom endžinu, samo malo doteranom. Juče sam uspeo da odgledam intro, napravim lika i kad je došlo do onog "Godinu dana kasnije", morao sam da prekinem da ne bih propustio "Queen".
Zanima me zašto neko toliko pljuje po ovoj igri?? Betsheda se vodi logikom biznisa i zna da bi igra sa izometrijskim pogledom (kao prva dva Fallout-a) prilično loše finansijski prošla, dok će svako ko vidi onog baju u oklopu i nekakvom budžom u rukama, pohrliti odma da je kupi, samo zato što je "Oblivionolika". A oni nisu moćni kao Blizzard pa da dozvoljavaju sebi luksuz da prave "retro" igre kao što to ovi rade sa Diablo 3. Zamislite samo Diablo 3 iz trećeg lica i baju koji vitla mačem, sekirama, kamama & co. tamaneći horde karakondžula, sa rasutim udovima, krvlju do kolena i limfom do pojasa (Kerac, "Ubedljivo nepobedivi")???! Pa to bi se prodavalo kao alva, dok bi ljubitelji Diablo franšize (među kojima sam i ja) bili prosto zgroženi. A njima je baš do fanova, koliko i do lanjskog snega, samo da kinta kaplje.
Zato bi ljubitelji Fallout-a trebali da zaborave na prošlost i da, ako je to moguće, uživaju u onome što je sada Fallout 3. Nema druge...

To nije trebalo da kažeš :) U odnosu na tu priču od prošle godine, stvari su se malo izmenile, u međuvremenu je izašao Witcher koji je pokazao da može da se napravi odlična ravnoteža između komercijale i true rpg-a, itd.

Inače, one-line komentari kako je igra užasna potiču od ljudi koji je nisu ni probali, ignore.

Poslednja izmena:
igra je uzasna
probao
jadno

tuga u mom srcu i stomaku

... Nema druge...

cekaj lose bi prosla kao sto prolaze sve iso igre? zapravo iso igre prolaze sasvim dobro, znas moze od igara da bude nesto drugo osim fp... d3 u fp? mislish hellgate? eno ga zatvara servere igra je mrtva

lose bi prosla da je imala turn based borbu? kings bounty anyone? space rangers? heroji? ma bilo sta

da su hteli, zapravo da su znali, da naprave igru kako treba uradili bi to... ovako su samo jedan veliki fail u ocima onih koji imaju vise od 18 godina ili se tak osecaju :d
ne stvarno, ovo je zalosno
da je bar sve glatko i pitko kao u mass effectu pa da progutash njihovo baljezganje o imerzivnosti... ukochene animacije i josh jadnije napucavanje siromashne texture repetitivni dizajn, da nije toga pa da i progutash knedlu i opravdas prelazenje u fp...

uvek govorim ako je fp onda bar mora ebeno da izgleda savrseno, daleko ja ovo od toga
na normal je igra brutalno prelaka
nisam dovoljno igrao da prochesljam sta tu sve od rpg-a ima, samo sam istestirao na poslu na brzaka...

kompletnije utiske kasnije, mora malo i da se radi ;)

aj poz

Poslednja izmena:
Tek kad se uđe u prvi grad vidi se sa koliko detalja je ovo urađeno. Ušao sam u školu i vidim da je na svakom hebenom koraku odrađeno. Treba igrati na nekom težem nivou, makar hard. Ostaju mi i dalje prvi utisci da je ovo vrh :). Atmosfera je takođe odlična. Ima propusta, ne sviđa mi se borba "hladnim oružjem" ali šta da se radi.

Utisci nakon tutoriala i bežanja iz vaulta (što je trajalo nekih 45 minuta):

Nije loše.

VATS je vrlo dobro urađen, prebacivanje traje brzo, a ceo sistem je naročito koristan protiv grupe protivnika.
Ceo tutorial i gradnja lika su sasvim lepo urađeni, možda mali previše čizi, al ****ga, Bethesda...
Takođe je dobro što do kraja tutoriala može da se isproba i melee i gun kombat kao i speech i lockpicking, pa pre izlaska iz Vaulta, što je analogno izlasku iz kanalizacije u Oblivionu, lepo znaš šta ti je od koristi a šta ne i preraspodeliš skillove. Tamo ništa živo ne isprobaš i posle možeš samo da kukaš kako si se za****...

Uglavnom, first-person akcija je pomalo bangava tako da već vidim da ću (pre)često koristiti VATS koji je, opet, sasvim udoban za korišćenje, ne smara i lepo je izveden.
Od celog tutoriala, najzanimljivije mi je ono "pljuvanje u buhtlu" :D i GOAT test, gde su pitanja skroz zanimljiva i šaljiva.

Grafika nije ništa specijalno, igram na high bez AA. Ali je pogled na pustaru po izlasku iz Vaulta skroz breath-taking.

Po dosadašnjim utiscima, neka "ocena" bi bila 7/10. Verovatno će biti bolje kad vidim kakvi su questovi i dijalozi u ostatku igre (a možda ni neće, trenutno niti sam oduševljen niti nešto specijalno razočaran), a mehanika ima iste probleme kao Oblivion i jedino VATS vadi stvar.

Josh jedna od plastelinolikih igara!!!

Ja sam se sa tim pomirio jos kad je izasao Doom 3. Cini mi se i da Rage nastavlja istim putem. Bolje je prihvatiti to kao cinjenicu. Ili cekati Crysis 2.

cekaj lose bi prosla kao sto prolaze sve iso igre? zapravo iso igre prolaze sasvim dobro, znas moze od igara da bude nesto drugo osim fp... d3 u fp? mislish hellgate? eno ga zatvara servere igra je mrtva

Hellgate je neopisivo dosadna igra, zato i nije čudno što su je ugasili. Ne kažem da je svaki FPS ili TPS odličan, ali šljašteća grafika prodaje sve. Da je u Crysis-u loša grafika, niko tu igru ne bi ni pomenuo, a kamoli odigrao. "Just Cause", na primer, ima 10x bolju priču od Crysis-a, 20x zanimljivije ostrvsko okruženje, 30x zanimljivije misije, ali nju više niko i ne pominje. Zašto? Grafika nije nešto, a i izvođenje je trapavo. Ali je zato smorni Crysis postao hit samo zbog grafike i što se psihopate hvale svojim mašinama i karticama i ko je koliko FpS-a izvukao u sekundi. Mada, sad Crysis ionako samo spominju kao test za kartice...

lose bi prosla da je imala turn based borbu? kings bounty anyone? space rangers? heroji? ma bilo sta

Naravno da takve igre loše prolaze. Kod nas se sve piratizuje, pa se oduševljavamo igrama koje, da smo na zapadu, nikada ne bi kupili, ne zato što nisu dobre, nego da li bi za svaku igru koju imaš dao 60-ak evra?? Naravno da ne. Pre bi uzeo, ne znam, PES 2009 ili Crysis, zbog većeg Hype-a, nego King`s Bounty.

da su hteli, zapravo da su znali, da naprave igru kako treba uradili bi to... ovako su samo jedan veliki fail u ocima onih koji imaju vise od 18 godina ili se tak osecaju :d
ne stvarno, ovo je zalosno
da je bar sve glatko i pitko kao u mass effectu pa da progutash njihovo baljezganje o imerzivnosti... ukochene animacije i josh jadnije napucavanje siromashne texture repetitivni dizajn, da nije toga pa da i progutash knedlu i opravdas prelazenje u fp...
uvek govorim ako je fp onda bar mora ebeno da izgleda savrseno, daleko ja ovo od toga
na normal je igra brutalno prelaka
nisam dovoljno igrao da prochesljam sta tu sve od rpg-a ima, samo sam istestirao na poslu na brzaka...
kompletnije utiske kasnije, mora malo i da se radi ;)
aj poz

Ja je nisam ni toliko probao, pa ne mogu da sudim, ali se sećam koliko je ljudi pljuvalo po Oblivionu, govoreći kako je to daleko lošija igra od Morrowind-a, kako nije ni blizu po kvalitetu, bla, bla, a opet je Oblivion igralo MNOOOGOOO više ljudi nego Morrowind, a i danas posle dve godine se još uvek priča o njoj.
Ipak vredi odigrati bar pola igre, pa onda kuditi ili kovati u zvezde. ***, jedna je MAFIA... ,)

Nema potrebe da se raspravljaš s njim, čovek koji se žali na grafiku u falloutu - smešno, kraj razgovora.

Igra mi puca kad stavim high podešavanja umesto ultra - bugovi, u skladu sa starom fallout tradicijom :D
Za sada, smeta mi što u Megatonu nema frakcija, nego su svi složni i svi se vole - nadam se da je to samo slučaj s ovim gradom. I previše je pucanja, ali to sam znao da će biti. VATS slabo koristim, iako nije loš, ali može i ovako

Probah i ja ovo chudo. Dopada mi se za sad, u vaultu sam sve na brzinu odradio/otaljio samo da bih shto pre izashao na povrshinu da vidim framerate. Kad ono 25 fps :S:, podeshavanja su bila na Ultra High. Nakon kraceg tumaranja, puche igra ...
Stavio sam na High 4xAA i 15 AF(nema 16 :zgran:) i radi lepo, odokativno 40fps+.
Tripujem se da to pucanje vazhi zbog prevelikohg graphic setovanja, bash cu da igram duzhe na High pa da vidimo kako se ponasha.
Problem je shto sad lepo treba sesti i igrati pored toliko dobrih igara koje su pojavile skoro, ne zna covek kud ce pre. :D
Ko je voleo Oblivion, ni Fallout mu nece tesko pasti.

Igra mi puca kad stavim high podešavanja umesto ultra ...
E bash sam ovo hteo da chujem. :wall:

Poslednja izmena:
Hellgate je neopisivo dosadna igra, zato i nije čudno što su je ugasili. Ne kažem da je svaki FPS ili TPS odličan, ali šljašteća grafika prodaje sve. Da je u Crysis-u loša grafika, niko tu igru ne bi ni pomenuo, a kamoli odigrao. "Just Cause", na primer, ima 10x bolju priču od Crysis-a, 20x zanimljivije ostrvsko okruženje, 30x zanimljivije misije, ali nju više niko i ne pominje. Zašto? Grafika nije nešto, a i izvođenje je trapavo. Ali je zato smorni Crysis postao hit samo zbog grafike i što se psihopate hvale svojim mašinama i karticama i ko je koliko FpS-a izvukao u sekundi. Mada, sad Crysis ionako samo spominju kao test za kartice...
da ne razvlachimo pricu, krajzis je vrh igra, sjajan fps... sta da ocekujes od fps-a osim dobrog napucavanja i sjajne grafike?
Naravno da takve igre loše prolaze. Kod nas se sve piratizuje, pa se oduševljavamo igrama koje, da smo na zapadu, nikada ne bi kupili, ne zato što nisu dobre, nego da li bi za svaku igru koju imaš dao 60-ak evra?? Naravno da ne. Pre bi uzeo, ne znam, PES 2009 ili Crysis, zbog većeg Hype-a, nego King`s Bounty.
proveri jos jednom da li lose prolaze, ne ne prodaju se u 10 mil primeraka ali sasvim dobro prolaze ;)

Ja je nisam ni toliko probao, pa ne mogu da sudim, ali se sećam koliko je ljudi pljuvalo po Oblivionu, govoreći kako je to daleko lošija igra od Morrowind-a, kako nije ni blizu po kvalitetu, bla, bla, a opet je Oblivion igralo MNOOOGOOO više ljudi nego Morrowind, a i danas posle dve godine se još uvek priča o njoj.
Ipak vredi odigrati bar pola igre, pa onda kuditi ili kovati u zvezde. ***, jedna je MAFIA... ,)
koliko sam ja proverio po oblivionu su poceli da pljuju kada se poceo spominjati fo3 od bethesde, i to na onim istim sajtovima na kojima je dobijao cistke desetke... 2 godine kasnije odjednom se svi setili da oblivion ima mana i to ne malo :) ali nebitno... zamisli tek kakav je fo1&2 kada se o njima price 10 godina posle ;)

Nema potrebe da se raspravljaš s njim, čovek koji se žali na grafiku u falloutu - smešno, kraj razgovora.

Igra mi puca kad stavim high podešavanja umesto ultra - bugovi, u skladu sa starom fallout tradicijom :D
Za sada, smeta mi što u Megatonu nema frakcija, nego su svi složni i svi se vole - nadam se da je to samo slučaj s ovim gradom. I previše je pucanja, ali to sam znao da će biti. VATS slabo koristim, iako nije loš, ali može i ovako

pa proveri po netu svi se slazu da grafika je poprilicno losa za danasnje standarde... tvoj problem ako ti je to tesko da priznas, mada mi nije jasno zasto... fallouti nisu pucali, mozda nisi znao da ih instaliras...

gledam da zbrishem ranije sa posla pa da seciram igru malo vishe :)

Nisu pucali, ali su bili puni bugova. Nikome ne preporučujem igranje bez patcha, posebno prvog fallouta.

Hehe, i baš lepo što jedva čekaš da opet igraš :) Sviđa ti se :d

da ne razvlachimo pricu, krajzis je vrh igra, sjajan fps... sta da ocekujes od fps-a osim dobrog napucavanja i sjajne grafike?

Jedini SJAJAN fps je prvi Half Life, svaki Call Of Duty, sve ostalo je dobro, solidno i loše...ne računam, System Shock 2 i (žurim, dopisaću posle)

proveri jos jednom da li lose prolaze, ne ne prodaju se u 10 mil primeraka ali sasvim dobro prolaze ;)

Sve ispod milijun primeraka je "slaba" prodaja, a o miliončetu svaka od tih igara može samo da sanja. To je zakon biznisa. Ako bi se po zaradi gledalo, čak ni WOW nije "najbolja igra" već Simsi.

koliko sam ja proverio po oblivionu su poceli da pljuju kada se poceo spominjati fo3 od bethesde, i to na onim istim sajtovima na kojima je dobijao cistke desetke... 2 godine kasnije odjednom se svi setili da oblivion ima mana i to ne malo :) ali nebitno... zamisli tek kakav je fo1&2 kada se o njima price 10 godina posle ;)

Znam, igrao, sam, voleo, ali svi starimo, pa i FO...

pa proveri po netu svi se slazu da grafika je poprilicno losa za danasnje standarde... tvoj problem ako ti je to tesko da priznas, mada mi nije jasno zasto... fallouti nisu pucali, mozda nisi znao da ih instaliras...

gledam da zbrishem ranije sa posla pa da seciram igru malo vishe :)

Rekoh da nisam ni počeo igru, maltene, pa ne mogu da cenim...javiću svoje mišljenje kao i svi vi...

Sad sam igrao vishe od sat vremena i za sad nema pucanja. Grafika High + josh neke stavke ... :)

@nastyb da hl1 je sjajna neprevazidjena fps igra, dvojka je ocaj, krajzis je izmedju...

ako je nekom ono dobra grafika definitivno treba da se zapita malo :)

anyway bukvalno je igra onakva kako sam i ocekivao da ce biti, samo sto je realno ruznija nego sto sam mislio...

iskreno, ne znam o kakvim detaljima goran prica u springvale skoli... beskorisne trice i kuchine pobacane unaokolo, bash kao i u oblivonu (znam da ima ljudi kojima je pasija da skupljaju nepotrebne stvari, ali meni je to glupos' :))

iskreno, ne znam o kakvim detaljima goran prica

Da li je zaista bitno? Šta god sa napišem ti ćeš uzvrattiti da je to smeće.

Upravo iz tog razloga nisam kvotovao ni tebe ni bilo kog drugog kome igra nije dobra jer ne želim da se bespotrebno rasplinjava rasprava sa onima koji neće igrati igru jer je loša. Ima onih kojima se sviđa i želeli bi da diskutuju o istoj. Ok, ne sviđa vam se i kraj.

Uh shto ovaj thread podseca na Far Cry 2. Vec vidim warnove u vazduhu.

kratko i jasno ... nema price o grafici i ostalim - crap-ovima ... ova igra je dobra ... ;) definitvno must try pa posle kako ko voli ... po meni .. FC2 je za 2 koplja iza ove a i dead space-a

p.s. bas me boli sto grafika nije po " danasnjim standardima " ,) pa i opel astra je mozda standard pa je vozi 2 % populacije ...

OK je igra, preterase sa pljuvanjem da je akcija dok je po meni sigurno dosta potpunija igra od Mass Effect-a od koje je sigurno 3x duza... sto se tice grafike ja bi pre obimnost i duzinu a ne buckuris sa 2-3 lokacije sa lepom grafikom...
mogli bi oni koji su je zavrsili na xbox-u (ako ima takvih) kazu neke pointere sta treba razvijati i na sta obratiti paznju

Slažem se da je preterano pljuju igra je odlična, bar za sada, tek sam je probao - malo sam se navukao na Dead Space po meni neočekivano-odlična igra.
A što se FPS-a tiče od novijih izdanja Bioshock je dao domaći zadatak - eye candy grafika + fenomenalna priča, COD4 - fenomenalno + optimizovano do krajnjih granica, Kriza - samo solidna , Kriza dodatak - ništa gluplje skoro ne probah+neoptimizovano , Far Cry 2 - dosta se očekivalo a malo dobilo

Da li je zaista bitno? Šta god sa napišem ti ćeš uzvrattiti da je to smeće.

Upravo iz tog razloga nisam kvotovao ni tebe ni bilo kog drugog kome igra nije dobra jer ne želim da se bespotrebno rasplinjava rasprava sa onima koji neće igrati igru jer je loša. Ima onih kojima se sviđa i želeli bi da diskutuju o istoj. Ok, ne sviđa vam se i kraj.

ja tebe lepo pitam koje su to sitnice koje su te odushevile... igra je poluprazna... nema cak ni descrioption itema i opreme... oprema nema requirementse... dijalozi u jednoj rechenici... svuda neke kashike lonci i prazne tegle, kao da zimnicu treba da spremash... budikakva oprema koja daje bonuse na statse, odelo koje daje +5 science, imerzija sta li...

sve mi je veci utisak da je oblivion igretina za ovaj isprdak

Dal si normalan bre, dvojka je vrh :)
jes vrh, ako ne gledash prvi deo :)

roknem par mersenarija u megatonu pokupim opremu svu, izadjem iz grada uz zvuke pucnjave u vazduhu i vratim se posle 15 min, i jedino sto me doceka je sherifov preki pogled lal

zaradim adv.radiation poisoning i dobijem perk da mi se crippled limbs sami leche, radijacija lechi ljudi moji :)

nevidljiv detektor kradje je i dalje u igri

grafika je ocaj :| sve je kockasto, texture od pre 3 godine, zvuk napucavanje katastrofa... pa ljudi ovo podbacuje sa svakog aspekta...

dajte mi mass effect 2 :(

xex... meni zatvorise anketu... a bas sam hteo da vidim da li vredi pocinjati sa Falloutom 3 uopste. ali posle ovog Govog komentara moram da vidim da li je bas toliko njesra! :)

igra je extra
igrao sam i fallout 1 i 2
i skoro sve dobro sto je izaslo u poslednjih 10-ak godina
a to sto je nekome glavna stavka u igri kao sto je fallout grafika(koja btw uopste nije losa) vise govori o tom nekom nego o igri

1. onaj kome je krajzis "vrh" definitivno nije normalan
2. onaj ko koristi rech "vrh" se samo josh vishe diskredituje
3.hl2 je sranye
4.oblivion je sranye
5.fo3 je prilichno dopadljiv na prvu loptu

Vrh Dno