Šta je novo?

F1 2010

Citat:
Citiram korisnika: Sam Fisher Pogledaj poruku
Jel ima neko jedan od ovih volana:

http://www.computerland.rs/logitech/...EX/index.shtml

http://www.computerland.rs/logitech/...el/index.shtml

Kostaju oko 5k din i cini mi se kao ok kupovina? Nema rucicu menjaca ali mi to i ne treba jer bih stavio na dugmad da se menjaju brzine. Jedino me buni da li ima force feedback ili ne jer na razlicitim sajtovima imam razlicit info pa ako ga neko ima neka kaze kakav je, ali iskreno. Thx..
Sam imam ovaj Force EX vec oko 3 god. i prvo da ti kazem da ima ff.Ovaj drugi ima samo vibraciju.Za te pare nema boljeg ff volana.Kvalitet izrade samog volana je na zavidnom nivou,lepo radi,sam feedback je odlican (za tu cenu).Jedino me nerviraju papucice koje se klizaju pa moras da ih prizbijes uz zid.Driveri su odlicni ,rade lepo na sedmici, u control app mozes da definises razlicite profile za igre,kalibracija traje 10 sec.
Za ove pare je best buy.Ima boljih ali i skupljih.

+1
I ja imam isti već dve godine i nema nikakvih problema, sem sa papučicama... Kad završim trku u formuli, treba da tražim gde sam ih odgurao. :D

Back to topic..

Meni se prvi put u Monacu desilo da su me zadržali 15 sekundi u pitu. Više ne izlazim, kad me zovu. Interesantno da do sada u trci nisam osećao da me toliko ugrožavaju, tek je u Monaku tako bilo. Inače igram na medium.

Poslednja izmena:
I za ovaj mod takođe prijavljuju probleme kada se trke voze po kiši.

Kako da reshim izbacivanje iz igre na ono send-dont send s.ranje. Imam najnovije drajvere za directx i nvidiu.
Ne mogu ni kvalifikacije da zavrshim!:mad:

Danas instalirah ovo čudo. Malo mi čudna fizika.
Više mi je odgovarala u Grand Prix 4.

na prvu loptu ja sam bash razocharan, deluje mi kao najgora arkada. nfs shift je keva za ovo. da ne prichamo o tome kako je loshe optimizovana.

Evo nekoliko odgovora iz Codemasters-a:

http://community.codemasters.com/forum/f1-2010-game-1316/433396-ai-issues-response.html

Practice & Qualifying AI
In practice & qualifying (P&Q) there are two fundamental issues which have meant that we had to make some implementation decisions for the AI in F1 2010. These two issues are our jump-to-sector feature and the fast-forward feature that is available on the car monitor in the garage. The latter prevents us from simulating the actual AI travelling around the track 100% of the time as we cannot accurately simulate 24 cars where we have accelerated the passage of time by as much as a factor of 30. With 30 times speedup, we cannot simulate car physics at 6000+mph without losing some fidelity. We therefore implemented a system whereby the AI times in such circumstances are calculated based on a ‘football management” style simulation model. Using this model all of the race factors, such as the car, driver, weather, tyres, engine, track conditions, traffic are all taken into account and a lap time is produced

Race AI
As none of the above feature restrictions are relevant in the race itself, we DO NOT use any other systems in the race other than the AI cars all physically driving the race just as the player does. Other factors also contribute to the AI lap times and the variation in their race pace. These include race start behaviours, their ultimate race pace which takes into account elements such as fuel and tyre degradation, weather, conserving / cooling engines etc, their in and out laps in the pit stop phase and their finishing pace.

We have seen several email and forum threads which suggest that an AI car’s performance is determined by where they are positioned currently in the race, or where they are in relation to the player which absolutely isn’t the case.

Pit Stop
Several pit stop issues have been reported; We’re currently investigating each of these issues and recognise that these would have a significant impact on the way that the race pans out. As ever with fixing these issues it’s a case of finding out how to repeat the problem so that we can track the issues down and fix them.

Fuel simulation and tyre degradation
This has been implemented for both players and AI cars. We’ll investigate the drop offs and see if the numbers need tweaking as part of the patch.

Practice & Qualifying AI
In practice & qualifying (P&Q) there are two fundamental issues which have meant that we had to make some implementation decisions for the AI in F1 2010. These two issues are our jump-to-sector feature and the fast-forward feature that is available on the car monitor in the garage. The latter prevents us from simulating the actual AI travelling around the track 100% of the time as we cannot accurately simulate 24 cars where we have accelerated the passage of time by as much as a factor of 30. With 30 times speedup, we cannot simulate car physics at 6000+mph without losing some fidelity. We therefore implemented a system whereby the AI times in such circumstances are calculated based on a ‘football management” style simulation model. Using this model all of the race factors, such as the car, driver, weather, tyres, engine, track conditions, traffic are all taken into account and a lap time is produced

Ahahahaha :d

Drugari aj mi plizzzz odgovorite da li jos neko ima problema tj ne moze da udje u Advanced Wheel Settings?

Evo imam i ja problem sa Advanced Wheel Settings, mada imam neki Acme volan. Pored toga mi i ne prepoznaje dodatne tastere na volanu, vec samo levo desno i pedale :mad:

Evo imam i ja problem sa Advanced Wheel Settings, mada imam neki Acme volan. Pored toga mi i ne prepoznaje dodatne tastere na volanu, vec samo levo desno i pedale :mad:

Ja sam pozajmio neki Trust gm 3500 r volan (dok ne kupim sebi neki) i mogu da kazem da sam bas zadovoljan sa ovim volanom,skroz je gumiran,sistem mu je na zupcanike,ima ff i 250 stepeni okretanja i bas je onako iznenadjujuce zadovoljajvajuc :D ,a pogotovo s obzirom da je relativno nepoznat,lepo radi na win7..... mozda ga na kraju i otkupim od drugara :d
E sad pretpostavio sam da nece da mi udje u Advanced Wheel Settings jer nije Logitech ili neki drugi preporuceni model,ali vidim ovde iz ranijih postova da ima ljudi kojima nece ni sa Logi-jem da udje,pa mi je to sve pomalo cudno :sceptic: ja nemam nikakvih problema sa tasterima,sve mi prepoznaje,cak i FF mogu da podesavam....

Ljudi kako stojite sa pucanjem guma?
Ja sa za 14 godina pracenja formule 1 nisam nagledao pucanja guma koliko u ovih nedelju dana igranja. Za svaku, ali svaku trku u karijeri mi pukne, ako ne u trci onda na treningu. Pocinje ozbiljno da me nervira, ne znam da li je to samo kod mene i zasto mi se to javlja. Znaci guma uopste ne bude istrosena, samo tako odjednom pukne. Ne idem bas non-stop po idealnoj trkackoj putanji, ne verujem da su bas tako napravili da ta prljavstina van idealne putanje busi gume.

To se desava bas cesto i meni. Hteli su neki random twist da naprave ko ce ga znati...zato uvek u steku imam replay za takav slucaj, samo vratim vreme 100 m unazad i guma bude ziva i zdrava:D

Ja sam upravo zavrsio sezonu i nije mi pukla guma nijednom.

Ali koje sra*nje su napravili su onim boksom to je neverovatno! Jednom sam usao sa drugog mesta u boks, i sa mnom je u boksu bilo jos 7-8 vozila zajedno. Ja sam prvi usao. Zavrsio sam sve za 5 sekundi i onda sam morao da cekam SVE NJIH da izadju pa onda ja da izadjem. Vratio sam se na zadnje mesto na stazu. Glupost.

P.S. Kako se povecava tezina, odnosno nivo AI-a? Sada me je kupio Red Bull pa mi je mnogo lako.

Mene je više iznerviralo kada mi je pukla guma u single race nego u šampionatu, za šampionat sam očekivao da se to desi ali ne i ovamo (i to u prvoj krivini, prvog kruga).

ima dosta decijih bolesti koje treba brzo leciti...

Zato ja i isključujem trošenje guma i goriva za sada, a nemam ni neku želju da pokrećem šampionat, kamoli karijeru. Nadam se da će se patch pojaviti barem do kraja ovog meseca.

Uzgred kako stoje stvari sa online Windows Live nalogom? Da li sa njim mogu da se ulogujem i na drugi komp (pošto živim na dve lokacije) i da li mogu da kopiram snimljene pozicije sa jednog kompa i prebacim ih na drugi i učitam?

Poslednja izmena:
Realistic Tires Update v1:

- Add sticker to the tires
- Add realistic abrasion
- Fixed tires color

tires_01.jpg

http://85.214.16.127/tires_update_v1.zip

Jel ovo gore resava pucanje guma ? ili je samo vizuelni dodatak ?

Shminka.

Ja cim krenem sampionat prilikom izlaska iz boksa na stazu i ucitavanja blokira mi se igra. Kruzic blokira kod ucitvanja i ostane blokiran. Time trial radi normalno. Probao sam sa 10.7 i 10.9 drajverima. Jeli imao jos neko takav bag ?

Poslednja izmena:
Šta se prikazuje kliktanjem LB na džojpedu, tj kada se ispod male formule desno na ekranu promeni sa °C na ! (uzvičnik)?

Vrh Dno