Šta je novo?

F1 2010

Meni puče guma, sama od sebe, u drugom krugu, ničim izazvano. Izgleda da lepo treba isključiti i simuliranje trošenja goriva i guma.

E ljudi jel neko docekao mrak u Abu Dabiju? Vozam 30% trke i nikako da padne mrak, stalno je sunce u zalasku.

Pomoc nikada ni ne korisim, a igram online vec 4-5 godina.
Evo pre nekoliko dana krug u Bahreinu.

http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2300099&postcount=571

Da li je dovoljno dobar krug?

Ovogodisnji Pole position
Sebastian Vettel - Red Bull / Renault 1'54.101.

Da li mislis da je ova formula i dalje simulacija ako se iskljuce sve pomoci?

Da li ti mislis da vozaci u F1 ne koiste nikakvu pomoc. Zasto se prosle godinu u brzim krivinama svima ukljucivao TC ?
Da li ti mislis da bez pomoci elektronike voze da se uopste startuje sa grida?

Svaka `simulacija` na Pc je napravljena da bi se makar malo docarala F1.
Za pravu simulaciju je potrebno uci u neki od F1 simulatora, kojeg imaju skoro svi timovi.

Da li ti mislis da vozaci u F1 ne koiste nikakvu pomoc. Zasto se prosle godinu u brzim krivinama svima ukljucivao TC ?

Ne znam samo kako je to uspevalo Fandju , Seni , Manselu, Prostu....
1200 konja , slabije aerodinamicko prijajanje, MANUELNI menjac (a ne poluautomatski , kao sto sada imaju) i laksi bolidi - sve bez elektronskih pomagala.

Svaka `simulacija` na Pc je napravljena da bi se makar malo docarala F1.
Za pravu simulaciju je potrebno uci u neki od F1 simulatora, kojeg imaju skoro svi timovi.

RBR recimo koristi fRactor Pro verziju za svoje simulatore a ni ostali timovi mi ne deluju bolje :p

Malo opshirnije o RBR simulatoru:

[YOUTUBE]yMXKpTmI1ms[/YOUTUBE]

F1 je postao fensi sport pun raznih elektronskih gedzeta, jos malo pa ce formule same voziti a vozac ce samo da sedi, gleda i razmislja o frizuri kad stane pred kamere. :D

A start sa grida i voznja bez pomoci elektronike je itekako moguca. IndyCar serija.

Nema TC-a u formuli vec drugu ili trecu godinu. Barem ne elektronskog, mogu da koriste mehanicki LSD ali je to vec prevazidjeno, tj sve bez elektronike je vec prevazidjeno u f1.

Za start ne koriste TC takodje jer je zabranjen, kako na trci tako i na startu, nego koriste posebne mape motora koje spustaju blokadu na nize obrtaje da se minimizira proklizavanje i kada auto uhvati potrebnu brzinu onda prebace u normalni mod, tj odgovarajuci posto ima nekoliko setova mapiranja motora koji moze vozac da koristi tokom trke (start/pit lane/overtake/save fuel, itd...).

A short while ago, we reported on the PC problems of F1 2010. However, it looks like the PS3 and 360 version of the title have their fair share of issues too. A list has been created and amongst the 360/PS3 bugs include, "Random lockups and game freezes, notably during any interaction with the Live Dashboard on Xbox 360 / XMB on PS3." No doubt Codemasters is working away on fixing all the issues, although it could take some time!

Here's a list from allaboutthegames

* AI drivers not pitting at all in a race, or too many times.
* Times that are pre-determined by cpu in qualifying rounds don't relate to actual race pace set by ai in the race itself.
* Pit lane exit/entry lines can be passed over without penalty during a race.
* Fuel Sim Mode has little or no effect on AI drivers.
* Random lockups and game freezes, notably during any interaction with the Live Dashboard on Xbox 360 / XMB on PS3.
* Race results not actually being shown accurately for the proper race itself.
* AI cars unaffected by weather conditions even in rain on slicks.
* Pit Limited on regardless of setting.

:type:

Evo top 8 rezultata za Bahrain. Kako je ovaj uspeo 1:22 pojma nemam. :S:

f1bahrain.jpg

Au.. sad citam Kimijev navedeni spisak propusta (igru ne igram jer jos uvek cekam volan) i bogami vidim da se radi o (pre)ozbiljnim stvarima.
Pogotovo ako kisa ne utice na AI kao ni gorivo.. to je cista glupost I ne znam kako su mogli da izdaju igru tako.

Sto se tice prefbrikovanih vremena, kao sto neko vec rece, mislim da je to namerno uradjeno ali da su mislili da se to nece kad tad primetiti I provaliti.. to je neozbiljno I glupo.
Prema ovome svemu F1 GP4 mi je mamara, tamo su I botovi leteli van staze po kisi a vremena su bila realno stanje stvari na stazi.

Poslednja izmena:
Da li u trci (šampionat) moram da idem u boks kada me pozovu ili mogu da ih iskuliram bez nekih sankcija?

Ok, to znam. Nego da li smem celu trku da završim bez odlaska u boks kada je suva staza?
Jurio sam Hamiltona koji je bio na prvom mestu (ja drugi) i pozvali su me u boks i svi iza su odlazili u boks a on i ja nismo. I posle par krugova od prvog poziva se malo zeznem i izletim sa staze, i iznerviran izađem iz igre. Pa čisto da znam za ubuduće da li mogu da ih kuliram, pošto u ovoj nisam dočekao kraj. :D

Snake1989,kako si ti resio problem oko save-a igre,ja nikako ne uspevam.

Snake1989,kako si ti resio problem oko save-a igre,ja nikako ne uspevam.

Nikako :(, aj bio bi ti zahvalan do neba ako uspes da nadjes resenje da pustis PM:)... Iznervirao sam se samo tako, ovo je vec 2.put da se to desava... Batalio sam F1 dok ne izadje patch mada sumnjam da ce popraviti to za save game corrupt

Pa kako ovi drugi igraju,jel kao i mi uvek ispocetka ili kod njih radi normalno.

Jel zna neko zašto ne mogu da uđem u Advanced Wheel Settings? Napravio sam profil za moj Logitech Formula Vibration Feedback Wheel, i samo mi se otvorilo Feedback Settings, ali ne i Advanced Wheel Settings? Želim da namestim volan da mi lepo skreće, jer kad ga malo pomerim, u igri volan ništa ne reaguje. Tek kad ga malo više okrenem, onda se aktivira volan. Ovo mi se nije dešavalo dok nisam napravio profiler za ovu igru.

Jel ima neko jedan od ovih volana:

http://www.computerland.rs/logitech/proizvodi/formula-force-EX/index.shtml

http://www.computerland.rs/logitech/proizvodi/Formula-Vibration-Feedback-Wheel/index.shtml

Kostaju oko 5k din i cini mi se kao ok kupovina? Nema rucicu menjaca ali mi to i ne treba jer bih stavio na dugmad da se menjaju brzine. Jedino me buni da li ima force feedback ili ne jer na razlicitim sajtovima imam razlicit info pa ako ga neko ima neka kaze kakav je, ali iskreno. Thx.. :)

Sam imam ovaj Force EX vec oko 3 god. i prvo da ti kazem da ima ff.Ovaj drugi ima samo vibraciju.Za te pare nema boljeg ff volana.Kvalitet izrade samog volana je na zavidnom nivou,lepo radi,sam feedback je odlican (za tu cenu).Jedino me nerviraju papucice koje se klizaju pa moras da ih prizbijes uz zid.Driveri su odlicni ,rade lepo na sedmici, u control app mozes da definises razlicite profile za igre,kalibracija traje 10 sec.
Za ove pare je best buy.Ima boljih ali i skupljih.

Meni je save pukao posle prvog dana igranja.

Nasao sam na netu da treba skinuti najnoviji Games for Windows Live.

Evo vec 2-3 dana radi bez problema, ali ja ipak backup-ujem save folder za svaki slucaj.

Sam imam ovaj Force EX vec oko 3 god. i prvo da ti kazem da ima ff.Ovaj drugi ima samo vibraciju.Za te pare nema boljeg ff volana.Kvalitet izrade samog volana je na zavidnom nivou,lepo radi,sam feedback je odlican (za tu cenu).Jedino me nerviraju papucice koje se klizaju pa moras da ih prizbijes uz zid.Driveri su odlicni ,rade lepo na sedmici, u control app mozes da definises razlicite profile za igre,kalibracija traje 10 sec.
Za ove pare je best buy.Ima boljih ali i skupljih.

Hvala.. i meni deluje to kao best buy.:)

Meni je save pukao posle prvog dana igranja.

Nasao sam na netu da treba skinuti najnoviji Games for Windows Live.

Evo vec 2-3 dana radi bez problema, ali ja ipak backup-ujem save folder za svaki slucaj.

Cekaj jel su ti proradili corrupt saveovi ili si od pocetka poceo sa novim GWL?

igra obiluje bagovima koje je i sam Codemasters priznao i uveliko se radi na patchu. Po meni ne treba još startovati Career mode dok se to ne ispravi.

Evo i lista bagova sa Codemasters sajta:

BUGS & GLITCHES OFFLINE

Priority=

-AI drivers not pitting at all in a race, or too many times.

-Times that are predetermined by cpu in qualy dont relate to actual race pace set by ai in race.

-pit lane exit/entry lines can be passed over without penalty!

-Fuel Sim ON, and Fuel Sim OFF: the players' car performance is noticeably affected,
but AI cars aren't?

-AI ghosting cars when entering pits also they slow down far too much before pitlane.

-Users reporting Corrupt Save Data (R&D causing this maybe)

-Freezing and locking up often

-Cars not being serviced in the pits and just sitting there, causing user to reset race if teammate is stuck

-driving assists abs staying active in sessions, unless proceed straight to hotlap or sector (when turned off)

-Pitstop exiting hesitation (see targa thread for temporary solution)

-Race results not portraying actual results

-AI blue flag issue, they get disqualified

-AI cars drive, dry times in the wet, on slick tyres when I can't even turn if I go over 100mph!

- too much grip in the rain on slicks

-Pit limiter auto on regardless of setting. Whole Pit lane routine doesnt work properly.

-Damage not affecting AI

-Flashbacks ruining laptimes

-gaining places when no cars actually overtaken

-Slight lag on controls of car (mainly PC)

-excessive punctures & punctures being replaced with punctured tyres on same compound.

Not Priority=

-Team mates showing incorrect on contract

-Driving line disappears often

-Wet Replay AI spray not visible

-Sound delay on shifting

-Split timing would be Usefull on screen.

-Sector 3 times don't stay up, you can't ever see your sector 3

-Tyre availability bug in practice sessions, e.g., no Primes available in P2 image

-live timer doesn't show personal best sector times

-third soft/hard tyre set not available in qualifying

-penalties given to player when ai hit you and also far too sensitive in certain forced situations

-IN/OUT laps not counted in lap count for sessions

-Odd objectives set by team (finished 22 then target was 12 in virgin?!)

-Occasional sound issue with rain sound on dry tracks/conditions.

-during a session the autosave symbol will continually spin.

-Horrendous frameskips on certain track corners (monaco)

Kad se zuri.. ocigledno im je trebala jos jedna godina, ali nema veze, nahajpuj, prodaj milione kopija, pa posle razmisljaj o posledicama..

Nazad
Vrh Dno