Šta je novo?

F1 2010

Mnogima se to desava. Ocekujem da ce i meni kad-tad...Radi backup redovno...prebacuj save na neko drugo mesto. Mozda pomogne. Inace je to garant problem do genijalnog Live-a.

Jeej, prvi podijum. Lotus masincina:D Konferencija za novinare, glupa pitanja...glupi odgovori.

A sta bi sa podijumom, trofejima...prskanjem hostesa s...

...ampanjcem:D

Ali do sada koliko sam ceprkao po netu niko se ne javlja da je resio taj problem sa save gameom... :( Gotovo je sa F1 :(

Mozda se misli na resavanje problema u smislu- da se bug vise ne javlja... ovo sa backupom bi trebalo da radi, mada je i to veliko MOZDA.

Btw, ovo sa tog linka pod 28. mi je resilo problem sa zvukom, vise ne krci niti preskace:) Hebo ih Rapture3d i mambo dzambo...

Mnogima se to desava. Ocekujem da ce i meni kad-tad...Radi backup redovno...prebacuj save na neko drugo mesto. Mozda pomogne. Inace je to garant problem do genijalnog Live-a.

Jeej, prvi podijum. Lotus masincina:D Konferencija za novinare, glupa pitanja...glupi odgovori.

A sta bi sa podijumom, trofejima...prskanjem hostesa s...

...ampanjcem:D

Nisam ni očekivao da bude toga, Codemasters nas je navikao na spartansku prezentaciju kroz GRID i DiRT.

Zaista se nadam da ćemo narednih dana saznati nešto više o patchu i pre svega o tome šta može da se uradi po pitanju AI-ja. To me je baš ubilo u pojam danas. Pročitao sam kompletan topic na Codemasters forumu, ima dvadeset i kusur strana. Kvalifikacije su potvrđeno nameštene, jer Ego engine nije u stanju ih prikaže kako bi trebalo, ali se za trku ništa ne zna zasigurno, iako je jasno i da tu nešto nije u redu. Jedni tvrde da je i cela trka skriptovana, a drugi da je samo problem sa tajmerom, koji ne prikazuje tačna rastojanja između bolida.

Poslednja izmena:
Ovaj je pokusao da objasni kad je trka u pitanju

[YOUTUBE]lEZ6InjuYGk[/YOUTUBE]

Sad, stvari budu gore kad se boris negde za prvih 5...onda moze da se desi dzumbus. Mada odvozah danas opet Bahrein i nisam primetio anomalije, moze da bude svasta...meni u principu nije toliko stalo do kvalifikacija, jer ako vozim Lotusa i ne ocekujem pol poziciju, a jos sam i noob koji trenutno vozi na tastaturi na rtrd tezini.

Izgleda da su vremena fabrikovana samo za vreme kvalifikacija, za vreme trke nisu.
http://community.codemasters.com/fo...fficially-confirmed-times-not-faked-race.html
Naravno, uvek je moguće da jednostavno lažu.

I jel normalno da mi u boksu rade uvek preko 10 sekundi? Nisam probao da ne idem onaj krug kad mi kažu, ali uvek me vrate na poslednje ili pretposlednje mesto, daleko iza svih. A pre ulaska sam recimo, 2-3.

To sa boksom i suludim zadrzavanjem bez vidnog razloga je bug. Meni se desio jednom. Da kucnem u drvo, vise nije.

Ostaje mi samo da cekam patch i da se nadam da ce ispraviti to sa save game-om :(

Za save game corrupt resenje:
1. Copy the corrupt My GamesF1 2010 folder to a safe place.
2. Start the game and created a new profile, overwriting the corrupt one.
3. Quit the game and create a backup of the new, clean My GamesF1 2010 folder.
4. Copy all my original files and folders back to the newly created My GamesF1 2010 folder. Run the game, which didn’t complain about any corruption. So far so good, but the game is still at the beginning.
5. Copy half of the files from your Autosave0 folder to My GamesF1 2010. Run the game to check for corruption. If everything is OK, copy in half of the remaining files and so on. If there were problems, restore the clean data files created at step 3. The idea is just to go through a process of elimination to find the bad file.

Ovo sto sam boldovao, na sta se tu misli pod tim original files, na prvobitni save?

Ovo sam boksom nije normalno,ulazim ti ja u boks i dodje Ferarijev bolid prodje kroz mene :zgran: ja vozim normalno 99 km/h u pit-u.I sad meni mehanicari zamenili gume za 5 sekundi,ali sacekali su jos toliko da bi ovaj Ferari krenuo pre mene i tek su me onda pustili. :wall:

Ovo sam boksom nije normalno,ulazim ti ja u boks i dodje Ferarijev bolid prodje kroz mene :zgran: ja vozim normalno 99 km/h u pit-u.I sad meni mehanicari zamenili gume za 5 sekundi,ali sacekali su jos toliko da bi ovaj Ferari krenuo pre mene i tek su me onda pustili. :wall:

Nemoj ulaziti u box kada te pozovu , vec idi sledeci krug . To se i meni desavalo , u box udjem kao 5 ili 6 , zadrze me po 15 sekundi i tek onda me puste iz box-a i naravno zavrsim na poslednjem mestu . Kada odem krug kasnije , zamenu guma i sve sto je potrebno izvrse za 5 sekundi .

Bas gledam, vozim monako, i iza mene se stvorio vozic a ovi napred mi odmakli, znaci vozim bez greske, najbolje sto mogu i vremena su mi oko 1:23+ a u kvalifikacijama sam vozio nesto ispod 1:20 i bio 8., medjutim pise mi weber prvi i njegovo vreme oko 1:19 a toliko je vozio i u kvalifikacijama. Kako su svi jezivo brzi od mene ( i ovi iza cim me obidju mi pobegnu) , a njihova vremena kao u kvalifikacijama znaci ima neki bag kod mene gde na botove izgleda ne utice kolicina goriva. Vozim 50% trke i boga mi me obidju vodeci i za pun krug.

Jeeee, pobeda u Australiji, Ferari, kupuj me:D

Novice tezina FTW :d

Jeeee resio sam problem :banana:
Ugasio fuel simulation i sad sam konkurentan :smoke:
Ajde ljudi probajte i vi kako vam se ponasaju botovi sa i bez simulacije goriva ( ili je to samo kod mene neki problem ). Sad jos ostaje da proverim da li trosenje guma radi kod njih ili mogu da voze na option-su vecinu trke.

Poslednja izmena:
^
Iskljucio i ja,i lakse je nego sa fuel simulation ON.

Poceo sam drugu sezonu, nema ponude za prelazak u neki drugi tim ( 5x pole, 6x win) i sa istim nivoom tezine povecao se AI protivnika, kao i utisak da ih sada nije bas jednostavno prestici.
Znaci, obavezno na pocetku novog profila staviti jednu ili 3 sezone, nikako 7.

A možda je još bolje sačekati neki patch pre nego što se krene karijera :p

Poceo sam drugu sezonu, nema ponude za prelazak u neki drugi tim ( 5x pole, 6x win) i sa istim nivoom tezine povecao se AI protivnika, kao i utisak da ih sada nije bas jednostavno prestici.
Znaci, obavezno na pocetku novog profila staviti jednu ili 3 sezone, nikako 7.

Ja sam dobio ponudu da produzim ugovor kao prvi vozac Virgina posle 10 trka. Trenutno sam prvi u generalnom plasmanu. Stavio sam 7 sezona na pocetku.

I sad meni mehanicari zamenili gume za 5 sekundi,ali sacekali su jos toliko da bi ovaj Ferari krenuo pre mene i tek su me onda pustili.

Pa brate nisu oni nista sacekali. Ako si nekad gledao formulu setices se da gube zamene za nekoliko sekundi a uvek dolivanje goriva traje dosta duze.

Poslednja izmena:
Ja sam dobio ponudu da produzim ugovor kao prvi vozac Virgina posle 10 trka. Trenutno sam prvi u generalnom plasmanu. Stavio sam 7 sezona na pocetku.

Pa brate nisu oni nista sacekali. Ako si nekad gledao formulu setices se da gube zamene za nekoliko sekundi a uvek dolivanje goriva traje dosta duze.

Dolivanje u ovoj sezoni 2010. ne postoji. Svi krecu sa punim rezervoraim i tako voze do kraja trke

Da odrade patch za fiziku, da se auto ponasa realnije, fali im jos mod za osvetljenje za sve staze. A sto se tice Codemastersa, neka isprave bag sa AI ako je moguce i eto nama extra simulacije.

Skini sve pomoci, pa da vidis kako ces krug od 1.45.xxx da vozis oko 2.15.xxx.
Da je F1 ( F2, wtcc...) tako jednostavna svi bi bili sampioni.

Mene je oduševio Anthony Davidson, izjavom da je Formula 1 u rFactoru teža za vožnju nego u stvarnosti :) Ljudi jednostavno preteruju, F1 2010 je odličan kao simulacija. Fale detaljnija oštećenja i kvarovi, ali Codemasters jasno ističe da to jednostavno ne smeju da rade, jer FIA ne dozvoljava.

Skini sve pomoci, pa da vidis kako ces krug od 1.45.xxx da vozis oko 2.15.xxx.
Da je F1 ( F2, wtcc...) tako jednostavna svi bi bili sampioni.

Pomoc nikada ni ne korisim, a igram online vec 4-5 godina.
Evo pre nekoliko dana krug u Bahreinu.

http://forum.benchmark.rs/showpost.php?p=2300099&postcount=571

Da li je dovoljno dobar krug?

Ovogodisnji Pole position
Sebastian Vettel - Red Bull / Renault 1'54.101.

Da li mislis da je ova formula i dalje simulacija ako se iskljuce sve pomoci?

Poslednja izmena:
Bug. Bilo je u nekom od tekstova objasnjenje od developera, da se AI zaglupi ponekad pa ne kapira kada je izlaz iz boksa "bezbedan" pa zadrzava...
A i ima bugova sa drugim vozacima - danas mi je Petrov uzeo 2. mesto zato sto nije isao u boks uopste:S: FIA ,reaguj!11! Kazna!!

U vezi Fuel simulation-a - potvrdjujem i ja. Definitivno samo na tebe utice, ne i na botove. Formula mi se pre prilikom starta ponasala kao meshina, sad je poput ostalih...ne gubim 3-4 mesta na start-liniji...
Steta, bas je bilo dobro kad se tokom trke bolid sve zivahnije ponasa, pa jos kad krene da gubi grip zbog istrosenih guma...:)

Juce kad smo igrali preko Hamače je drugaru pukla guma na sred SPA, sama od sebe. :)

Koliko kosta igra?

pa kda nije menjao :p

Nazad
Vrh Dno