Šta je novo?

F.E.A.R. Extraction Point

dve kile. jednom mi je igra zakucala na 10 sekundi :zgran: mislio sam da se se resetovati masina. uzas.
jel' zna neko jel' su prckali po endzinu? verovatno jesu i to fino. cobani jedni :mad:

tebe bre nesto zeza definitivno.10 sec da ti zakuca,slajd show u call u juarez-u...hmmm reinstalacija win-a mozda?
igru sam igrao u istoj rez kao i ti ali soft shadows on 16xaf i nisam imao tolike oscilacije u fps-u a tek o zakucavanju na 10 sekundi da ne govorim.zeza te nesto drugo na kompu sigurno

sad sam presao jedan interval sa 2xAA umesto 4 i igra je poletela. ume i sad da se spusti ispod 30, ali nista strasno. juce mi je bas lose radila. inace, XP je svez. a ova expanzija je znatno zahtevnija od originala koji leti na ovoj karti.

Pohvale za igru i ne komentarisem vise suvisno je bilo sta lose reci a i stvar ukusa nije kod svakoga ista.Sto se tice igrice sve max sa 7900 i dva giga-leti.Moram priznati da i mene pomalo smaraju i ne mogu vise da igram kao nekad ni upola,kao sto to rece kolega valjda to ide sa godinama.

meni na 7900gto i 2 gb rama nista ne sece, sve popaljeno na max sa soft shadows...... nista nije klokovano.... a plus u pozadini jos gomila programa, cak i onaj java shit opensky za skidanje sa satelita......

Nabavio sam F.E.A.R. Extraction Point pre neki dan al nisam imao nameru da ga igram. Hteo sam da igram novi Splinter Cell, al posto nemam dovoljno slobodnog prostora za njega, ajd da probam Extraction Point. Igra se nastavlja tamo gde se original zavrsio. Atmosfera i osecaj prilikom igranja je isti ko u orginalu. Drzim na 800x600 medium,high detalje i igra jako lepo radi. Igra je dobra, ali posle Call of Juarez-a nemam neku volju da prelazim jos jedan FPS. Mada mozda i nastavim da igram.

Za ovu moju jadnu kartu ovo je prakticno neigrivo u 1024 rezoluciji.Uskoro stize druga,valjda ce se i to promeniti.

Stize druga pa je i ovo poletelo:d .Naravno ne u bukvalnom smislu.Igra nije nista bolja od originala,bar pocetak.

Meni je FEAR XP baš prijao... Početak stvarno smara, ali je dobro od drugog intervala. Zahtevna je toliko da u 1920 x 1200 ne može da se igra na 7950GX2 (bar ne sa mekim senkama) i max AF, ali može na 8800gtx-u, jer ima onih šatro outdoor nivoa sa dosta eksplozija, gde je fps dosta manji nego u onom walkthrough testu...

... jer ima onih šatro outdoor nivoa sa dosta eksplozija, gde je fps dosta manji nego u onom walkthrough testu...
e vi's i ja sam skontao tu gloopost sa tim testom !!!
ali cekaj jel nije sada fora da se renderuje samo ono sto se vidi, a ne i scene koje su iza 5 prostorija :)
ili to nema veze sa hardware-om ... :trust:

Koliko me je odusevio prvi deo toliko sam razocaran drugim.
Uradili su isto kao na kraju II Gospodara Prstenova,totalno nedovrseno!
Stavili su cetiri nova oruzja:
1.Rocket Launcher
2.Laser gun za odsecanje delova tela
3.Mashine gun tipa T2
4.Nail Gun-a

Igra je smor sa pocetka,mrtvaci se cracaju u zivotu katolickoj crkvi,krecete da se bakcete opet sa istim stvarima!
Konstantna bezanija kroz nivoe,kopirali su neke delove iz prethodnog dela.
Npr. celu garazu iz crio corpa iz I dela su prekopirali i stavili u II deo samo sto se krcete ka nadole ! WooW
Imam utisak da su sve izfusherili da bi uzeli pare na staroj slavi,taman kada se instalira 1.07 patch na keca ,dobijate proizvod kakav je trebalo da bude na pocetku sa dobro odradjenom optimizacijom.Da bi postalo josh gore kada instalirate Extraction Point koji vraca sve na pocetak i deluje kao da su ga izfusherili.
Prvi deo mi se dopao zbog atmonsfere koju stvara kada se igra u mraku sa odvrnutim zvucnicima koji me je podsetio na Clive Barker-Undying.Igra ima svoje kvalitete kao sto su napr. "FIZIKA" objekata ,grafika....ali to jednostavno nije vishe ono sto je bilo.

a AI protivnika ;)
idem, misleci da sam iscistio hodnik, kada iz druge prostorije iskace kroz prozor i praveci kolut puca u mene, zatim bezeci u jednoj ruci drzi pusku i puca i zalazi za cosak ... mislim sta reci osim ODLICNO :)

AI je u FEARu odlican, mada nikada nisam video bota da gurne dvosed, kao sto je radio u onim filmicima pre nego sto je izasao FEAR :)

a AI protivnika ;)
idem, misleci da sam iscistio hodnik, kada iz druge prostorije iskace kroz prozor i praveci kolut puca u mene, zatim bezeci u jednoj ruci drzi pusku i puca i zalazi za cosak ... mislim sta reci osim ODLICNO :)

Bez premca :banana: :banana: :banana:

Ovom FEAR-u je takodje malo 1GB rama za igranje na max setinzima...:( ne mogu da verujem...teksture moram na medium da stavim da bi mogao da igram glatko bez ucitavanja i swapovanja...nije mi jasno kako neke druge igre koje su cak i kompleksnije sa vise tekstura rade, a FEAR-u je malo 1GB... uzas

I ja imam isti problem!

sta se desava,sve sam uradio kako bog zapoveda (update directx,novi drajveri,patch..) i kad treba da ocita prvu mapu nista se ne desava (crn ekran),u pozadini se cuje zvuk,nije zapucala ali slike nema... ako je imao neko ovaj problem ili zna sta treba da radim neka mi odgovori.
konf. 6600gt agp,athlon 2400+,1gb rama...

i ja imam isti problem. jesi uspeo neko da ga otkloni ?

hehe, i meni test kaze da nemam nista ispod 40fps, a opet, prva scena u ekspanziji, helikopter koji je pao, vatra, ono dvoje na spratu iznad, fps ~22-24

kada fps ne bi u EP isao ispod min fps iz demoa to bi bilo sjajno...

nema veze sa gameplayom onaj test, ako da 100% iznad 40 sa npr avg 85 padace u igri i na 20tak.

Probao instalaciju FEAR XP, ponudi da instalira patch 1.7 i nece jer je FEAR verzija english 1.0 a FEAR XP english (North America):( :(
Sta da radim?

pa odes na zvanican sajt i skines patch za tvoju verziju fear-a, imas 1.08 full update sa 1.0, tezi oko 380mb :)

Nije mi jasno zasto trazi 1.07 a nece da se instalira bez 1.08(bar je kod mene to bio slucaj).Sjajna ekspanzija,cisto da ne zaboravimo koliko je F.E.A.R. dobra igra. :)

pa odes na zvanican sajt i skines patch za tvoju verziju fear-a, imas 1.08 full update sa 1.0, tezi oko 380mb :)

ehem, posle petljanja sa nekim kvazi-patchovanjem, fale mi neke texture i imam problema sa zvukom... Sad, posto sam malo zaboravan: kako da znam koja je moja verzija FEAR-a: USA ili UK il nesto trece?

ehem, posle petljanja sa nekim kvazi-patchovanjem, fale mi neke texture i imam problema sa zvukom... Sad, posto sam malo zaboravan: kako da znam koja je moja verzija FEAR-a: USA ili UK il nesto trece?
U readme za evropsku verziju piše "English version 1.0", a za američku "English (North America) version 1.0"

U readme za evropsku verziju piše "English version 1.0", a za američku "English (North America) version 1.0"
txnx. Sam sam to sinoc slucajno provalio :) Inace, nije bio problem sa patchovanjem (varijanta koju je dao user Trek, da ne mora da se skida cijeli 1.07-1.08, thnx jos jednom), nego (nadam se) sa directx-om, jer su se i meni gubile neke texture (vrata providna, ali vidi se kvaka, i sl).

XP je smor :) previse je kratak i kraj prvog dela je dosta bolji od kraja XP a... utisak je pih .. :)

Jel ne treba da se ima instaliran FEAR da bi instalirao XP ?

...treba i patch od 350 i kusur mega za originalni fear da bi mogao da instaliras ekspanziju :p

Nazad
Vrh Dno