Šta je novo?

F. E. A. R. 2: Project Origin

Sad mi ništa nije jasno.Smanjio sam taktove na default i igrao 10-ak minuta i radi.
Na povećanim taktovima(GPU Clock-770, Memory Clock- 950) grafička prolazi i 3DMark i FUR Rendering Benchmark v1.0.0 i sve novije igre koje sam igrao do sada (Crysis, Far Cry 2 ...) bez ikakvih problema ali ne i F.E.A.R.2 ???Kad pokrenem F.E.A.R.2 u prvoj sceni u igri, kad treba da skočim u rupu za onom simpatičnom klinkom, tu mi restartuje.Kad sam smanjio taktove nastavio sam dalje bez problema???

Ja imam istu grafu, ni jednom mi se to nije desilo, konfe su slicne. Btw, presao sam fear sa lakocom...:smoke:
:wave:

1. Igra nije laka zbog konzola, već je laka zato što je laka. Najbolji i najuspešniji fpsovi sa konzola su sto puta teži i da su hteli njih da imitiraju igru bi načinili daleko težom. Pre bih rekao da su to napravili jer se sve nešto ruši i pršti kada se puca i krv brzo zamućuje pogled, pa u svom tom haosu igrač teže vidi gde puca (manje-više) sa jedne strane, odnosno što su daleko povećali broj neprijatelja sa druge strane.

2. Autosave nije feature sa konzola, već odavno sa PCja. To što ne daju mogućnost ručnog sejvovanja je feature koji su viđeniji PC igrači ovde još davno tražili, tvrdeći da mogućnost sejviranja u bilo kom trenutku ubija igrivost i izazov (starije rasprave generalnog tipa)

Moje lično mišljenje je da je igra đubre. Prvi FEAR je deset klasa iznad ovog. Živo me interesuje šta su to potrpali u 11.5 gigabajta jer dobru grafiku sigurno nisu

Poslednja izmena:
zanimljivo je da je to da fps ne moze da padne ispod 30 nikako,ovo prvi put vidim u igrama do sada

Odigrao...misljenje..nista specijalno ali moze da prodje...10-ak sati igranja

Zanimljivo da nekad senki ima, a nekad ne, zavisi od "scenarija"...ali onako, grafika nije losa.

Gameplay je promenjen u odnosu na keca..., izbacili su lean, "oslabili" botove, i dodali municije i pancira iza svakog coska, pa su na taj nacin pokusali da ubrzaju igraca...sad komotno moze da se uleti medju njih cetiri-pet i rokati ih iz blizine...sto i nije tako lose.

Da nije ovog HUD-a pretrpanog glupostima i crnih traka koje svima idu na zivce...

Zanimljivo da nekad senki ima, a nekad ne, zavisi od "scenarija"...ali onako, grafika nije losa.

Gameplay je promenjen u odnosu na keca..., izbacili su lean, "oslabili" botove, i dodali municije i pancira iza svakog coska, pa su na taj nacin pokusali da ubrzaju igraca...sad komotno moze da se uleti medju njih cetiri-pet i rokati ih iz blizine...sto i nije tako lose.

Da nije ovog HUD-a pretrpanog glupostima i crnih traka koje svima idu na zivce...
Mozda tebi, ali ja sam se zasitio takvih igara. Mislim valjda trebaju da otezaju igru prsa u prsa, a ne da to bude jedan od glavnih elemenata napucavanja. Mislim mozda ovaj post zvuchi kao gomila bodenja ali me opet nervira sistem. Recimo gears je za mene bio kao igra iz snova jer kad god bi izasho iz zaklona odma cap i nema te vishe.

Ne znam, meni i ne smeta...tu je slow-mo, neprijatelji se bas fino raspadaju, sve je puno objekata koji lete naokolo, neki i eksplodiraju, prave elektricne shokove...tako da mi je interesantno da uletim shotgunom...to je pre bilo maltene nemoguce.
I snajp mi se dopada, mozda prelako cepa headshotove, al mi je - zanimljivo:)

Bah, posle silnih peripetija sa kupovinom i raspakivanjem, igra mi jednostavno ne radi, instalirah onaj c++ i DX kao i zadnje NV drajvere ali izbacuje onu glupu send/dontsend gresku. Mislim da cu odustati od ove igre, pogotovo ako se ispostavi da sam skinuo neispravnu verziju :(

Ja sam je presao za dva dana mnogo kratka igra 7 intervala, ali zanimljiva je, na pocetku ne toliko ali kasnije je sve bolja i bolja, prica je zbunjujuca kao i u proslom FEAR-u i ekspanzijama, definitivno ce opet biti neki nastavak.

Poslednja izmena:
Meni je ovaj nastavak ok kao shooter,ali kao nastavak fenomenalnog F.E.A.R baš i ne mogu da poredim.
Grafika je super,ali je AI neprijatelja dooosta lošiji nego u originalu,i nema nekog preteranog izazova napucavati se sa njima.
Horrora nema ni kao blage jeze a kamo li nešto ozbiljnije,čak počinju da me iritiraju te kvazi fore sa duhovima i slično a čak me i ne štrecnu po malo.

E da,što se tiče hardware zahtevnosti na mom kompu i sve namešteno na max koji nudi, sa 4xAA i 16xAF sve ide glatko i do 50 fps na 12x10 rezoluciji.Ne računam kad sam lutam pa ide i preko 80 fps.Sjajno optimizovano.

Poslednja izmena:
1. Igra nije laka zbog konzola, već je laka zato što je laka. Najbolji i najuspešniji fpsovi sa konzola su sto puta teži i da su hteli njih da imitiraju igru bi načinili daleko težom. Pre bih rekao da su to napravili jer se sve nešto ruši i pršti kada se puca i krv brzo zamućuje pogled, pa u svom tom haosu igrač teže vidi gde puca (manje-više) sa jedne strane, odnosno što su daleko povećali broj neprijatelja sa druge strane.

2. Autosave nije feature sa konzola, već odavno sa PCja. To što ne daju mogućnost ručnog sejvovanja je feature koji su viđeniji PC igrači ovde još davno tražili, tvrdeći da mogućnost sejviranja u bilo kom trenutku ubija igrivost i izazov (starije rasprave generalnog tipa)

1. Igra je pravljena sa konzolama na prvom mestu(sto je veoma lose jer je u pitanju PC naslov) pa ih je mrzelo da pojacavaju tezinu za PC.Zakljucak-igra je laka zbog konzola.
2.Nije u pitanju autosave vec checkpoint bez mogucnosti snimanja koji je feature sa konzola.

LOL,nema senki. :D

Poslednja izmena:
Igra i nije bas prelaka, kako kome, na pocetku je laka dok kasnije pocinje da bude sve teza i teza, ali definitivno je laksa nego prvi deo FEAR-a. A i chekpoint sistem savrseno funkcionise, nije potreban save uopste...

Bez obzira na to, igra je super na PC-ju, na konzoli nema smisla igrati. Grafika je dovoljno dobra, daleko od vrhunske, ali atmosfera je dobra. Dobar build up u odnosu na prvi deo. Ko je voleo FEAR 1, ovo ne sme da propusti!

1. Igra je pravljena sa konzolama na prvom mestu(sto je veoma lose jer je u pitanju PC naslov) pa ih je mrzelo da pojacavaju tezinu za PC.Zakljucak-igra je laka zbog konzola.
Mda, svakako :) Ako je to tako, zašto su najbolje akcione igre i fpsovi sa konzola 100x teži? Ti timovi rade već dugo konzolne ekskluzive, nisu valjda blesavi? Možda ti razvojni timovi nisu svesni da bi prodali još više kopija da su im igre lake? ;)

Bez obzira na to, igra je super na PC-ju, na konzoli nema smisla igrati. Grafika je dovoljno dobra, daleko od vrhunske, ali atmosfera je dobra. Dobar build up u odnosu na prvi deo. Ko je voleo FEAR 1, ovo ne sme da propusti!
Ne mogu ovo da podržim. I to kažem kao neko kome se Fear 1 dopao. Suviše se stvari desilo u međuvremenu da bih sada podržavao igre koje imaju očiglednih mana i nisu korak napred u odnosu na svoje prethodnike, da ne kažem da imaju ozbiljnih problema u pojedinim aspektima. To se nekada dalo tolerisati, ali više se nema ni volje ni vremena.

ovo je nastavak, nije nikakva druga igra te je sasvim normalno je da je sa istom il slicnom igrivoscu

naravnod a pc naslovi gube na svom kvalitetu sa adaptiranjem istih za konzolno trziste jer su to dva razlicita sveta

Zavrsio...meni se ovaj FEAR dopao, pa i prica mi se svidela, pazio sam na casu opet:D Skupio skoro sve log-ove (fali mi jos 3), prica je fino skockana sa prvim delom, ima smisla i neke stvari su postale jasne.Za divno cudo, nastavak koji ne otvara gomilu novih pitanja vec je uglavno objasnjavao stvari iz prvog dela, uz par novih momenata -project Harbringer na primer.

Ostaje da se vidi, sta je sa Point Man-om iz prvog dela i da li ce ona bitch Zeneviv dobiti sto zasluzuje, sa sve ekipom iz upravnog odbora :D

Lol, pratim pricu iz fijra...:p

Ocekivao sam vise. F.E.A.R. 1 je 10 puta bolji. Cak i expanzija prva mi je bolja. Grafika je okej, ali... ne znam kao da je sve nekako nejasno, mutno, nemam pojma. Ona bateriska lampa je isto uzas.

Oruzije je isto bez veze. Mislim obicni metkovi. Sta je sa najjacim oruzijem iz prvog dela, nail gun-om? Snajper je isto bio bolji u prvom delu, atmosfera je bila bolja, ma sve....

Takodje prica je bila jasnija u prvom delu. Ovde nista zivo nisam skapirao. Eto alma.. ti nju juris, ona ubija... nemam pojma, bez veze mi je iskreno. Igra nije losa kao FPS (ocena 83%), ali je razocarala kao nastavak fear-a (ocena 70%).

Nema nail-guna, ali zato ima hammerhead ;) Ista stvar, ali drugo ime.S tom razlikom da hammerhead moze i da prikuca neprijatelja za zid.

Poslednja izmena:
Zavrsio...meni se ovaj FEAR dopao, pa i prica mi se svidela, pazio sam na casu opet:D Skupio skoro sve log-ove (fali mi jos 3), prica je fino skockana sa prvim delom, ima smisla i neke stvari su postale jasne.Za divno cudo, nastavak koji ne otvara gomilu novih pitanja vec je uglavno objasnjavao stvari iz prvog dela, uz par novih momenata -project Harbringer na primer.

Ostaje da se vidi, sta je sa Point Man-om iz prvog dela i da li ce ona bitch Zeneviv dobiti sto zasluzuje, sa sve ekipom iz upravnog odbora :D

Lol, pratim pricu iz fijra...:p

Ajde nas prosvetli posto meni i dalje nista nije jasno :D

Ocekivao sam vise. F.E.A.R. 1 je 10 puta bolji. Cak i expanzija prva mi je bolja. Grafika je okej, ali... ne znam kao da je sve nekako nejasno, mutno, nemam pojma. Ona bateriska lampa je isto uzas.

Oruzije je isto bez veze. Mislim obicni metkovi. Sta je sa najjacim oruzijem iz prvog dela, nail gun-om? Snajper je isto bio bolji u prvom delu, atmosfera je bila bolja, ma sve....

Takodje prica je bila jasnija u prvom delu. Ovde nista zivo nisam skapirao. Eto alma.. ti nju juris, ona ubija... nemam pojma, bez veze mi je iskreno. Igra nije losa kao FPS (ocena 83%), ali je razocarala kao nastavak fear-a (ocena 70%).

Kaze se "baterijska" i "meci" a ne metkovi :D
Sedi, jedan!

Ne znam sta fali klasicnim automatskim puskama - ubitacne su, kidaju delove tela k'o satara, neprijatelji padaju k'o muve :)

Ajde nas prosvetli posto meni i dalje nista nije jasno :D

Hir ju go... :)

Cela ova SFOD-D ekipa ukljucujuci i Beketa, su "kandidati" za Harbringer projekat, tj. "naprednu verziju" Origina, koji je jelte, propao- zato sto je Alma uprkos tome sto je zatocena u PSI-blokirajucem kontejneru uspela da kontrolise Fetel-a kako bi je oslobodio, sto se i desilo u kecu.

Nije slucajnost sto je upravo Zeneviv trazila SFOD "asistenciju" kako bi joj se pruzila zastita u zamenu za svedocenje protiv Armacam-a, i to bas odred koji se sastoji od Harbringer kandidata.

Harbringer projekat podrazumeva savrsenog vojnika sa izrazenim PSI sposobnostima koji bi iz one stolice kontrolisao armiju.Ali s tom razlikom da za razliku od Origin-a, ovi kandidati moraju proci vojnu obuku i solidno obrazovanje.

Kad se probudis u onoj "bolnici", mocices da nadjes logove vezane za svakog clana tima, u kojima pise da je Beket "outstanding" u sve tri kategorije.Ona zeMska je "neispitana" btw...
Zatim imamo Wade Memorijal "skolu" (Arlan Wade- vodja projekta i Almin otac) u kojoj se "napredna deca" podvrgavaju svakakvim eksperimentima i drogama kako bi, prema Wade-ovim zamislima, ubrzao evoluciju i napravio ljude koji bi poveli covecanstvo napred...
Dobra fora je sa "nurse room", u kojoj uvode klince kad im navodno "nije dobro", zatim ih uspavaju i spuste liftom u laboratoriju na eksperimentisanje, i pranje mozga ako se nekim slucajem probude:D
U tu skolu je isla i Alma, a verovatno i vecina likova iz ovog SFOD tima.

Nesrecni slucajevi (tj, neuspeli primerci Harbringer projekta) zavrsavaju u onim stenarama kao zivotinje bez mozga (oni sto trce po zidovima).

Dalje, posto je "upravni odbor" Armacam-a (verovatno sa izvesnim senatorom na celu) resio sve da zatrpa i pocisti, time sto je poslao placenu vojsku koja unistava sve vezano za Wade-ove projekte, Zeneviv Aristid zeli da spase guz time sto ce Almu ponovo zatvoriti u kontejner, i time dobiti mogucnost za cenkanje -projekti bi mogli da se nastave, sto Armacam ne moze da odbije:D
Za tu svrhu koristi Beketa, kao kandidata koji je jelte, izuzetan primerak, i prema kome Alma "oseca hemiju" :D Na kraju je to i uspela da uradi.Beket i Stokes su hteli da uniste Almu tako sto bi je namamili u izolator i unistili svest (po savetu onog ubergeek-a Snake Fist-a -lol), ali eto, tu se pojavila Zeneviv i zeznula sve odreda, sto je i bilo ocigledno i predvidivo gaddemit:smash:

U igri smo videli neke detalje iz Alminog zivota, muzicku kutiju koju je volela, ljuljasku na idilicnom brdascetu iz maste (a zapravo je u bednoj rupi sa pogledom na nuklearku:d ), njene dve bebe koje su joj "oteli" (Fetel i Point Man iz keca), njen otac koji je vodi na eksperimentisanje, itd itd...

Zatim smo videli odakle u stvari dolaze Replike vojnici...koje sada kontrolise Alma...

I tako to...:p

Poslednja izmena:
@nex999
Pošto se razumeš u F.E.A.R. materiju možeš li nam prokomentaristai kraj.
Vidi se da je Alma navodno trudna sa Beketom ali kako je to moguće?

Poslednja izmena:
I dunno...moze biti da samo "zamislja"...ili joj je tek u planu, posto ce biti zajedno neko vreme:D

Mada, s obzirom da je sposobna da radi sve i svasta, to bi joj bio i najmanji problem.Mozda je sve vreme to i htela, da izadje iz kontejnera kako bi dobila dete sa "odgovarajucim" likom, tj dovela ga...to se recimo nije dopalo onom kolegi iz tima "Why she wants YOU??" s kojim se bijes na kraju...A zapravo nije ni htela da "unisti svet" ? Mogutje.

Mene najvise zanima sta ce biti sa Point Man-om iz prvog dela, kapiram da ce morati da ga ponovo uvedu u pricu...mada komotno mogu i da zavrse ovako kako jeste.

Poslednja izmena:
Da li neko zna shta je problem?
Shesti interval kad Alma pocne da smara :) (svaki cas napada i pomera one "kutije") tada ulazim u neki lift gde se zavrshava taj deo postave i krece ucitavanje sledece...E tu nastaje problem, ucitavanje stane na 80% i nema shanse da mrdne dalje! :(
Isto se deshava na visti i na win 7 (ova beta)
Bio bi vam zahvalan ako neko moze da mi pomogne ili poshalje save posle tog ucitavanja. :wave:

Nema nail-guna, ali zato ima hammerhead ;) Ista stvar, ali drugo ime.S tom razlikom da hammerhead moze i da prikuca neprijatelja za zid.

Cek bre... U Fear Combatu nail gun kuca za zid sve u 16. Ne secam se kako je u single-u

^Aha, ne znam, nisam igrao Combat, u single nisam to primetio (doduse koristio sam ga iskljucivo protiv mechova, i onih oklopljenih... protiv botova mi nije nesto ostao u secanju, kao ona sexy particle puska na primer).

@oragros:
Bug verovatno, a save radi preko checkpointa, probaj nesto da odradis sa ovim.Ovo je jedini checkpoint file koji stoji u save folderu...Probaj sa mission select pa nadji misiju gde je zapelo...
Pogledajte prilog Save.zip

Inace jedini bug na koji sam naisao jeste na jednom od poslednjih nivoa, kad pratim Keegan-a i u jednoj prostoriji propadam kroz pod...resenje su dva brza skoka do merdevina:D

@oragros:
Bug verovatno, a save radi preko checkpointa, probaj nesto da odradis sa ovim.Ovo je jedini checkpoint file koji stoji u save folderu...Probaj sa mission select pa nadji misiju gde je zapelo...
Mission select sam probao i opet isto, sad cu probam sa ovim save-om pa cu javim :)
Hvala :)
Probao, sada blokira na 87%, a shto je interesantno kao da je moj save... na mission select isto je zadnja postava kao i moja, ne mogu da preskocim taj deo... ne kontam:S:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno