Šta je novo?

Externe baterije (generic)

Ako je neko zainteresovan za malo korišten (4-5 puta) Xiaoim ZMI 10000mAh nek se javi na pp.

Uglavnom, ja sam do sad uzimao dva modela Xiaoim pb-a, najpre one od 10400 mAh a onda one od 10000 mAh, sigurno preko 15 komada, nijedan nije bio fejk, u jednom momentu kad su bili na akciji bilo je povoljnije uzeti ovaj PB nego kupovati individualne baterije tako da sam četiri novija modela rasturio da bi napravio batery pak za bajs lampe, kvalitetne ćelije unutra + već su punktirane, milina za lemljenje...
Odakle si uzimao? Jel može link do prodavaca ako je sa aliexpress-a?

Tja. A sve je krenulo od toga što je meni sada za vikend potrebna kvalitetna baterija. Coolpad BigBoy niko nema na stanju, kao možda može da bude sutra isporučeno. A malopre sam shvatio da sad više nema vremena ni za slanje.

Sta.jos valja osim Xiaomi i Coolpad? Možda nešto mogu sutra da kupim u nekoj prodavnici u Beogradu.
Ako ti je za utehu ja imam vise externih baterija i sem Coolpada (i Xiaomi koji sam samo isprobao par dana) sve su manje vise krs. Najbolja u toj gomili je ova - http://3gstore.rs/backup-battery-ebai-5600-mah-bela/21198
Pise da je kapacitet 5600 mAh, ali stvarni kapacitet je negde oko 3000-3200 mAh, doduse koristio sam je ja dosta cesto, a devojka stalno i jos uvek savrseno radi i nije nesto izgubila kapacitet. Jedina mana je sto se plastika lako vremenom zaprlja, a nemoguce je ocistiti sta god da radis. :)

Porediš cene u Srbiji i cene u Ljubljani - glupost na kvadrat. Napravi radnju ovde, uzmu tu robu iz Ljubljane čak i po maloprodajnim cenama ne treba ti ni vp rabat, prodaj ovde po manjoj ceni nego ovdašnji prodavci. Ti bogat, nama svima super i pokazao si da ti priča nije obično palamudjenje.
Poredim cene jer ovde dosta njih dere kozu. Zasto 3G store ima istu bateriju po ceni od 3900 kada je kod ostalih 2900 u legalnoj prodaji? Iskreno ne verujem da cu bilo kada poceti da se bavim preprodajom robe - upoznat sam tacno sta treba i kako da se radi i svestan sam da pojedini deru cene, ali isto tako to nije nesto sa cim bi se zamlacivao iz vise razloga, a i mislim da cak kada bih samo bio vlasnik neke tako prodavnice i zamlacivao se oko toga da bi bilo gubljenje mog vremena na neke nebulozne stvari koje bilo ko moze da radi. Srecan sam sa time cime mi se firme trenutno bave i zelim da se posvetim tome, a tebi hvala na ideji, ali odavno sam prevazisao zelju za tim nacinom zarade (verovatno jos u srednjoj skoli).

Opet sa IQ većem od krompira mi pričaš o kupovini Xiaomi baterije iz Kine, a ja sve vreme pričam o kupovini ovde kod tih glupaka (kako si ih nazvao). Toliko o sposobnosti pažnje i/ili kapiranja.
Onda dolazimo do ovoga ispod.

Matematiku ti niko tražio nije, samo je nabacana da bi post izgledao pametnije. I tako nema smisla, sve si pogrešno skapirao, poenta je da ću ja češće puniti i prazniti power bank jer mi je potrošnja mnogo veća, zato mi treba POUZDAN uredjaj. A po toj tvojoj uvrnutoj logici je isto kupiti Teslu, Alcatel ili Samsung istih specifikacija - jer je garancija ista :D Ma idi begaj.
Nije isto - baterija je poprilicno jednostavan uredjaj, a telefon je mnogo vise od toga. Po mojoj logici (ako te zanima) nema smisla kupovati ni jedan Android sem Nexusa, a on je nazalost uglavnom negde zakinut sa HW.

Rasklimani usb, ljuštenje farbe, i sve ostalo što može da podje po zlu (ne znam za Coolpad i ne kažem da hoće, ali Xiaomi sigurno ZNAM da neće) - i to pokriva garancija?
Sto se tice ljustenja farbe to mi stvarno ne predstavlja problem jer nisam planirao da externu bateriju stvaljam na modnu pistu vec da mi ista napuni telefon kada treba. Ako te zanima - izrada Big Boya deluje mnogo bolje nego Xiaomi 10000. USB portovi (2 standard i onaj micro) su nenormalno cvrsti. Takodje ne znam kako ne potpada pod garanciju ako se port rasklima i desava se prekid - to SPADA pod garanciju i prodavac je DUZAN PO ZAKONU da ti takav kvar otkloni. Dakle, sve sto moze da podje po zlu sem ljustenja farbe ili da ti baterija ispadne sa tipa 10-og sprata, ili upadne u rostilj i sl. spada pod garanciju, i samim tim miran si koju god da uzmes.

I na kraju, toliko dobar uredaj da ne postoji NIGDE osim u Srbiji ostavljam vama informisanima, mi zatupljeni ćemo pre dati soma više ili za iste pare poručiti od preko PROVEREN i POUZDAN proizvod.
Ako ces da te informisem opet - EU su slicni zakoni kao u Srbiji, a u USA npr. nisu pa je poprilicno drugacije regulisana ta roba. Ovde si jednostavno 2 godine miran... Inace i stvari poput Xiaomi, Meizu, pa cak i Huawei nisu pre bile smatrane proverenima, a eto danas kada imas legano da ih kupis sa garancijom se kupuju kao lude.

Tja. A sve je krenulo od toga što je meni sada za vikend potrebna kvalitetna baterija. Coolpad BigBoy niko nema na stanju, kao možda može da bude sutra isporučeno. A malopre sam shvatio da sad više nema vremena ni za slanje.

Sta.jos valja osim Xiaomi i Coolpad? Možda nešto mogu sutra da kupim u nekoj prodavnici u Beogradu.
Ja sam uzeo u winwin Horizons od 4000mah litijum junaka baterija veoma tanak tad je bio 2300 sad mislim da je oko 1700-1800din kod njih. Ima dva usb jedan na 1A drugi na 2A punim s3 neo skoro puna 2 puta od 20-tak posto baterije do 100..... A veoma je malih dimenzija što mi je bilo presudno za nošenje u džepu...... Aluminijum plus izgleda lepše.....

Malo off..... Ima li neko pokvareni xiaomi od 10400mAh plaćam po dogovoru..... Hoću da probam nešto.

Radim u prodavnici oružja i lakše je kod nas kupiti komad opreme nego powerbank u WinWin. Zahvaljujem članu foruma koji je pomogao uvidom u lager listu WinWin i upućivanjem u odgovarajuću prodavnicu (prodavnice?! :)).

Coolpad BigBoy za prvi test radi korektno. Njegov ultra-kratki-smešno-oblikovani kabal zapravo bez problema puni i uređaje koji su veoma probirljivi po pitanju kablova, ali sam PowerBank sam probao da napunim sa provereno dobrim kablom i neće ni da mrdne. Sada je zakačen na onaj njegov patrljak i puni se.

Ne znam šta si hteo da kažeš nit sam zaposlen tamo nit me boli ona stvar za winwin poenta je da od sveg tog kupusa pomognemo jedni drugima da nađemo pristojan Powerbank.
Evo ja bez ovog ne mrdam.... dok ove veće nosim samo na dalje relacije..... Kupljeno na kupujem prodajem......

255a4fc4289b4ecebdc60168016d7b3e.jpg

1270b64897f29d442302c68e11bb7ad6.jpg

Ne znam šta si hteo da kažeš nit sam zaposlen tamo nit me boli ona stvar za winwin poenta je da od sveg tog kupusa pomognemo jedni drugima da nađemo pristojan Powerbank.
Evo ja bez ovog ne mrdam.... dok ove veće nosim samo na dalje relacije..... Kupljeno na kupujem prodajem......

255a4fc4289b4ecebdc60168016d7b3e.jpg

1270b64897f29d442302c68e11bb7ad6.jpg

U call centru WinWin su mi rekli da ga nemaju na stanju.
Jedan od članova foruma mi je dao spisak prodavnica u kojima ima proizvod koji sam tražio. Problem je nastao što pakovanje za Coolpad nema kukicu za kačenje, u prodavnicama ne visi gde i svi PowerBank, pa su mi zaposleni govorili da ih nema na stanju. U jednoj prodavnici su ga našli na polici iza nekih futrola za mobilne telefone.

@PJ

sličnu stvar sam nedavno opisao, u jednoj drugoj bratskoj radnji, tražio sam cover za tablet, nemamo na stanju, pogledajte na netu, rekoh stoji vam ovde upaljen računar, kad gle imamo ga baš u našoj radnji...stoji iza kase...

Juče sam video Xiaomi bateriju od 20.000mAh. Ne da su je odradili nego svaka čast, bela sa nekim sitnim reljefom po telu (kao bodljice, da ne kliza), baš izgleda profi. Sad se ložim pa pokušavam da izmislim razloge da mi baš takva treba, ali mi slabo ide :D

efbb7c0c90bad8e960b85540aefec483.jpg

Ovako izgleda jedna od kopija xiaomi powerbanka, morao sam da otvorim....
A ovako ćelije..... Ove bledo roze.....
8b4fbe538abfbbb1c845f4ca05dd1e41.jpg

Vidim da mi je neko od admina obrisao post..... Izvinjavam se ako sam nesvrsno prekršio neko od pravila, ali treba mi neki pokvareni powerbank od xiaomi-ja da uporedim sa ovim.... U toku vikenda ću da izmerim kako funkcioniše ovaj.... A ako ima nekog ko ima pokvareni nek mi pusti pm, voleo bi da uporedim vrednosti.....

Jos jedan update za ljude koji citaju - Omega 2600 mAh - vise puta koriscena i svaki put napuni iPhone 6 od 20% do 60%. Tesko je proceniti realni kapacitet ali bih rekao da je negde izmedju 600 i 900 mAh.

Jos jedan update za ljude koji citaju - Omega 2600 mAh - vise puta koriscena i svaki put napuni iPhone 6 od 20% do 60%. Tesko je proceniti realni kapacitet ali bih rekao da je negde izmedju 600 i 900 mAh.
Par dolara je uređaj za merenje, a i van toga nije teško proceniti.
Staviš da se puni kad je baterija iznad 30% (zbog grejanja i eventualnih gubitaka), a posle procentualno izračunaš na osnovu kapaciteta baterije.

Ja sam tako merio za mali punjač isti kao onaj koji je neko skoro kačio (samo naziv drugi) na Note 2 i napunio je od 34 do 84%, dakle 50% na bateriju od 3.100mAh, što mu dođe 1650 mAh. Nisam uzeo u obzir starost baterije i pad kapaciteta koji sa njim ide, ali i ovako se slaže matematika sa pretpostavkom da je unutra jedna 18650 ćelija.

Prestao xiaomi od 16000 mah da mi puni fon. Prvo je jedva poceo da se puni (a ima tri lampice da svetle) pa sad nece da puni telefon. Probao sam oba porta i drugi kabal. Ima li resenja?

Ово је послао 6п!

Poslednja izmena:
@Nemanja123 ako možeš link na pm od te spravice za merenje.....
@Zulu 92 možda mu konektor za punjenje ne valja čim se ne napuni dobro... ali možda su i baterije....

Ima dva porta. Jedan nekad radi, nekad ne, a u drugi kad ubacim baterija se umrtvi. Dignem je tek kad je prikljucim na punjac (po xiaomi uputstvu to je izgleda negde kratak spoj). Kada mi je na punjacu pb i kada punim telefon radi. Samo tad. Moram gledati neku drugu da uzmem kod nas. Kakva je Remax od 30000mah? Nemam vremena da mi stigne iz Kine do 9. sept.

Ово је послао 6п!

Remax sam ja jednom kupio samo se ne secam dal je bilo 6000 ili tako nesto i nije mogla ni 1500 da napuni. Vratio je i trazio pare nazad. Uglavnom sta god uzeo cuvaj fiskalni i zali se ako ne radi kako treba :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Uvek cuvam fiskalne :) Sta imate za preporuku kod nas veceg kapaciteta? Bas sam se razocarao u Xiaomi.

Ово је послао 6п!

Ima nekih Samsunga u winwin ako se ne varam.

Sigurno. Proverio kod, kabal, lampice i usb. Radio godinu dana bez problema, 2 putovanja normalno. I sad poceo da zeza. Nece da puni fon, definitivno sam to ustanovio. Sam on se puni. Pretpostavljam da kod nas nema gde da se popravi? Otvoricu ga veceras ukoliko je philips srafciger, ukoliko je torx moram cekati da se vratim u Bg. Jer mi deluje kao neki kratak spoj, sto ce mi biti jako tesko da utvrdim gde.
Edit: Ne uspevam da nadjem u WW te Samsungove. A i verovatno cena je da udara po usima.
Ово је послао 6п!

Poslednja izmena:
koju vi eksternu bateriju koristite? imam z2 i baterija je sasvim okej, ali mi treba neka baterija za svaki slucaj

Sent from my D6503 using Tapatalk

@Nemanja123 ako možeš link na pm od te spravice za merenje.....
@Zulu 92 možda mu konektor za punjenje ne valja čim se ne napuni dobro... ali možda su i baterije....
Evo ovde imaš postupak za testiranje baterija (pojedinačno) i link do eBay proizvoda u komentarima
https://m.youtube.com/watch?v=mduBqDeNOto

Ako hoćeš ceo PB da testiraš treba ti ili merač potrošnje struje (sa utičnicom) preko koga se meri potrošnja raznih aparata po kući (njime testiraš punjenje PB-a) ili USB tester i load rezistor (oba imaš na aliexpress ili ebay-u za po 1-3$). O njima sam pisao u ovoj temi ranije.

Xiaomi bilo koji model...imas od 5-20k mah pa ti vidi koja ti velicina/tezina/kapacitet pase

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Evo ovde imaš postupak za testiranje baterija (pojedinačno) i link do eBay proizvoda u komentarima
https://m.youtube.com/watch?v=mduBqDeNOto

Ako hoćeš ceo PB da testiraš treba ti ili merač potrošnje struje (sa utičnicom) preko koga se meri potrošnja raznih aparata po kući (njime testiraš punjenje PB-a) ili USB tester i load rezistor (oba imaš na aliexpress ili ebay-u za po 1-3$). O njima sam pisao u ovoj temi ranije.
Sve mi deluje da nije do samih bat. Nego do nekog cipa koji kontrolise izlaz. Jer puni se, ali nece da puni fon. Stane, pogase se lampice i tek se na punacu ozivi.

Ово је послао 6п!

Mislim da je neki lem problem i da se lako može rešiti. Ako je ulaz prelemiš ga ili zameniš drugim.

Nadam se da cu uspeti veceras da ga otvorim pa da vidim gde je problem. Nadam se da je bas to sto kazes, da se neki lem odvojio.

Ово је послао 6п!

Proveri konektor da li ima dobar kontakt jer i to hoće da zeza kao i kablovi

Mislis kad ga otvorim pa se mozda razlemio? Hvala, provericu svakako.

Ово је послао 6п!

Ma i oni pipci unutra u usb ulazu hoce nekad da zezaju..... da li ti se možda taj usb greje dosta na metalnom delu gde ulazi kabl?

Vrh Dno