Tja. A sve je krenulo od toga što je meni sada za vikend potrebna kvalitetna baterija. Coolpad BigBoy niko nema na stanju, kao možda može da bude sutra isporučeno. A malopre sam shvatio da sad više nema vremena ni za slanje.
Sta.jos valja osim Xiaomi i Coolpad? Možda nešto mogu sutra da kupim u nekoj prodavnici u Beogradu.
Ako ti je za utehu ja imam vise externih baterija i sem Coolpada (i Xiaomi koji sam samo isprobao par dana) sve su manje vise krs. Najbolja u toj gomili je ova -
http://3gstore.rs/backup-battery-ebai-5600-mah-bela/21198
Pise da je kapacitet 5600 mAh, ali stvarni kapacitet je negde oko 3000-3200 mAh, doduse koristio sam je ja dosta cesto, a devojka stalno i jos uvek savrseno radi i nije nesto izgubila kapacitet. Jedina mana je sto se plastika lako vremenom zaprlja, a nemoguce je ocistiti sta god da radis.
Porediš cene u Srbiji i cene u Ljubljani - glupost na kvadrat. Napravi radnju ovde, uzmu tu robu iz Ljubljane čak i po maloprodajnim cenama ne treba ti ni vp rabat, prodaj ovde po manjoj ceni nego ovdašnji prodavci. Ti bogat, nama svima super i pokazao si da ti priča nije obično palamudjenje.
Poredim cene jer ovde dosta njih dere kozu. Zasto 3G store ima istu bateriju po ceni od 3900 kada je kod ostalih 2900 u legalnoj prodaji? Iskreno ne verujem da cu bilo kada poceti da se bavim preprodajom robe - upoznat sam tacno sta treba i kako da se radi i svestan sam da pojedini deru cene, ali isto tako to nije nesto sa cim bi se zamlacivao iz vise razloga, a i mislim da cak kada bih samo bio vlasnik neke tako prodavnice i zamlacivao se oko toga da bi bilo gubljenje mog vremena na neke nebulozne stvari koje bilo ko moze da radi. Srecan sam sa time cime mi se firme trenutno bave i zelim da se posvetim tome, a tebi hvala na ideji, ali odavno sam prevazisao zelju za tim nacinom zarade (verovatno jos u srednjoj skoli).
Opet sa IQ većem od krompira mi pričaš o kupovini Xiaomi baterije iz Kine, a ja sve vreme pričam o kupovini ovde kod tih glupaka (kako si ih nazvao). Toliko o sposobnosti pažnje i/ili kapiranja.
Onda dolazimo do ovoga ispod.
Matematiku ti niko tražio nije, samo je nabacana da bi post izgledao pametnije. I tako nema smisla, sve si pogrešno skapirao, poenta je da ću ja češće puniti i prazniti power bank jer mi je potrošnja mnogo veća, zato mi treba POUZDAN uredjaj. A po toj tvojoj uvrnutoj logici je isto kupiti Teslu, Alcatel ili Samsung istih specifikacija - jer je garancija ista

Ma idi begaj.
Nije isto - baterija je poprilicno jednostavan uredjaj, a telefon je mnogo vise od toga. Po mojoj logici (ako te zanima) nema smisla kupovati ni jedan Android sem Nexusa, a on je nazalost uglavnom negde zakinut sa HW.
Rasklimani usb, ljuštenje farbe, i sve ostalo što može da podje po zlu (ne znam za Coolpad i ne kažem da hoće, ali Xiaomi sigurno ZNAM da neće) - i to pokriva garancija?
Sto se tice ljustenja farbe to mi stvarno ne predstavlja problem jer nisam planirao da externu bateriju stvaljam na modnu pistu vec da mi ista napuni telefon kada treba. Ako te zanima - izrada Big Boya deluje mnogo bolje nego Xiaomi 10000. USB portovi (2 standard i onaj micro) su nenormalno cvrsti. Takodje ne znam kako ne potpada pod garanciju ako se port rasklima i desava se prekid - to SPADA pod garanciju i prodavac je DUZAN PO ZAKONU da ti takav kvar otkloni. Dakle, sve sto moze da podje po zlu sem ljustenja farbe ili da ti baterija ispadne sa tipa 10-og sprata, ili upadne u rostilj i sl. spada pod garanciju, i samim tim miran si koju god da uzmes.
I na kraju, toliko dobar uredaj da ne postoji NIGDE osim u Srbiji ostavljam vama informisanima, mi zatupljeni ćemo pre dati soma više ili za iste pare poručiti od preko PROVEREN i POUZDAN proizvod.
Ako ces da te informisem opet - EU su slicni zakoni kao u Srbiji, a u USA npr. nisu pa je poprilicno drugacije regulisana ta roba. Ovde si jednostavno 2 godine miran... Inace i stvari poput Xiaomi, Meizu, pa cak i Huawei nisu pre bile smatrane proverenima, a eto danas kada imas legano da ih kupis sa garancijom se kupuju kao lude.