Šta je novo?

Externe baterije (generic)

Znaci poceli sve da carine. Spremaju se za kampanje.

da da da pravi je kapacitet :banghead:

Sto ne bi bio?ogromna je. A i dopunjavaju se noću.
Inace, i za moj xwave se tako pričalo ali je ispalo da je izuzetna baterija. Predrasude su čudo.

nema tu predrasuda znam koliko kostaju dobre 18650 baterije sa zastitom...

Oko 8$ cini mi se par LG od 2600mah na dx

Da, samo što nema šanse da u ono kućište stane 5 komada takvih baterija.
Pitanje je da li u ono može da stane i više od 2 sa svom elektronikom. Neka i budu citavih 4 u paralelnom univerzumu, to znači da je svaka preko 3Ah, a to nije tačno. To samo kinezi imaju baterije od preko 3Ah.

upravo to i kazem zato je xiami toliko veliki i tezak jer ima tacan kapacitet.

Pa i vidi se na slici otvorenog 10400 staju 4 18650 baterije

Koja je razlika između modela xiaomi 10400mah i 10000mah, samo 400mah, ili ima još razlika?

verovatno je 10000 model litijum polimer baterija nije 18650 kao u 10400...tako je kod 5000 i 5200 modela.

A 18650 su?

ukucaj u google 18650 batteries i videces koje su.

Koliko sam ja shvatio bolje su 18650, jaču struju trpe?

To su ti baterije koje se koriste u laptopovima npr. Dugotrajnije su.

Pozdrav!

Ja sam mogao ranije ovde da dodjem i da pitam za savet, mada nisam, pa aj bar da pitam naknadno. :)

Ja sam kupio neku WIPOV eksternu bateriju, tj. power bank, ima 6500 mAh. Do sad mi je lepo radila, malo se samo greje telefon... Neki mi kazu da je to normalno? Inace imam Lumiu 532, a njen punjac mi puni na valjda 650mA, a taj power bank ima mogucnost da puni sa 1A i 2A. Kapacitet, takav mu je kakav mu je, napunim bateriju dva puta, treci put nisam do sad ni pokusavao, mada je tada vec bivao prazniji power bank. Vise me zanima to da li taj power bank moze da mi ostecuje bateriju ako je neki manje kvalitetan - za WIPOV ja ranije nikad cuo, ili tako nesto? Malo sam pozurio sa tom kupovinom...

Jedini nacin koji vidim da bi mogao da osteti bateriju je neadekvatan napon, ali to je skoro nemoguce jer postoje jednostavna kola koja to ogranicavaju. Teze je uraditi pogresno.
Struju ce da vuce telefon koliko mu treba.

Nije da nema filozofije oko struje punjenja, ali ne moras da razmisljas o tome.

TLDR, opusti se.

Razumeo, hvala! :)

Стигао powerbank, плаћено укупно 590дин царина тражила 440. У питању је Xiaomi 10400. Проверио оригинал је.

imam ja xiaomi od 16 000 platio 20$ i 340 carinu, gde si uzeo ti tvoj za 590? kazi mi kako se proverava da li je original?

590 su mu ukupno uzeli, 440 dinara pdv i 150 dinara otvaranje paketa.
Ovde možeš proveriti jel original:
http://www.mi.com/verify/

Drugari, jedno pitanje...
Koliko dugo vam se puni xiaomi 16000?
Meni se vec puni 8 sati (punjac od Samsung S2) i 2 diode sijaju a treca trepce...
Poz

Ogromna je to baterija a taj punjač je koliko, 1A? Puniće se verovatno 14-16h.

Imam Galaxy S3 i trebala bi mi neka od eksternih baterija da ne ostanem bez telefona na putu a da nisam ni do granice stigao:)

Vidim da ima dosta reci o baterijama iz Kine i narudzbinama istih ali meni bi to trebalo najkasnije u narednih 7 dana pa me zanima sta dobro mogu da uzmem ovde kod nas na trzistu? Hvala unapred:)

Da li bi mogao neko da napise koje su sve pouzdane prodavnice (i aliexpress prodavci) koje daju original Xiaomi power bank?

Trebalo bi uskoro da uzmem verziju od 16.000mAh, pa da znam gde da gledam i kako da prodjem jeftinije :)

Nazad
Vrh Dno