Šta je novo?

Externe baterije (generic)

Stigao danas xiaomi 10000mAh sa gearbest 12,4€ sa tracking number, narucio pre 20ak dana.
Za sada je super, javljam utiske posle nekog vremena.

@Septimus meni su za moj racunali vrednost od 10 dolara i naplatili 210 dinara carinu + valjda otvaranje paketa i sta sve ima, pdv, sve ukupno = 355 dinara platio jutros u posti. Ja zadovoljan :)

Poslednja izmena:
Meni nisu nista naplatili, prosao Bgd carinu bez problema. Inace Xiaomi 10400 vredi svaku paru. Preporucujem i Xiaomi silikonsku futrolu za power bank, isto kvalitetna i pristojna cena.

@Septimus meni su za moj racunali vrednost od 10 dolara i naplatili 210 dinara carinu + valjda otvaranje paketa i sta sve ima, pdv, sve ukupno = 355 dinara platio jutros u posti. Ja zadovoljan :)
355 je valjda ako otvore paket samo, bez carine. Znam, jer evo stigla su mi 4 paketa skoro, po 2 sala svaki, po ~350 din. za svaki paket :) Tacno otvaranje paketa + 45 din za uplatu :)

Ja sam narucio 10400 sa gearbesta sve sa silikonskom futrolom pracenjem posiljke i osiguranjem izace manje od $21,vise mi uliva poverenja ovaj stariji od 10400 mislim da je kvalitetnije uradjen,gledamosam jedan test gde ga uporedjuju sa asus powerbankom.ima dosta kvalitetniju stabilizaciju sa vise tranzistora

Jel gearbest stavlja pravu cenu na pakete ili lupe 5,10$ ili gift?

355 je valjda ako otvore paket samo, bez carine. Znam, jer evo stigla su mi 4 paketa skoro, po 2 sala svaki, po ~350 din. za svaki paket :) Tacno otvaranje paketa + 45 din za uplatu :)
Mogućee, mada ne vidim baš poentu u naplati otvaranja paketa, vidim samo da ga nisu lepo ni zatvorili..
Jel gearbest stavlja pravu cenu na pakete ili lupe 5,10$ ili gift?
Evo sta kod mene pise na paketu koji je stigao:
90efd3f1ee10f6bd5342d9f749083fb2.jpg

Стигао Xiaomi 10000mAh са gearbest-а за 11.89$ за тачно 20 дана. Отварали су пакет на царини, али ништа нису наплатили, на пакету пише исто што и код @mikec_thebest
Мислим да су отварали, јер је пакет залепљен селотејпом.

Jesi uzimao bez trackinga? Posto spominjes tu cenu?

Edit: mozda mali off, ali koliko sam video na gearbestu mozete da napisete review i dobijete neke poene za naredne kupovine, tako da se lepo isplatii

Да, без trackinga. Не знам како и зашто некоме наплате пдв и отварање пакета, а некоме ништа, а ради се о идентичним пакетима?!

Znas li mozda koja je razlika izmedju 10000mAh i 10400mAh modela, sem po izgledu i maloj razlici u kapacitetu?

Значајно је мањи, чак 21.4 % по запремини од 10400mAh модела. По величини је мало већи од кредитне картице. Не знам каква је разлика унутра, осим што су батерије очигледно веће густине капацитета.

Meni nisu nista naplatili, prosao Bgd carinu bez problema. Inace Xiaomi 10400 vredi svaku paru. Preporucujem i Xiaomi silikonsku futrolu za power bank, isto kvalitetna i pristojna cena.
Gde da je nadjem za model od 16000 mislim na silikon?

Не ради ми каблић за пуњење од Xiaomi 10000mAh, тј. прекида пуњење чим се мало савије. Није неки проблем, могу користити било који други кабл од усб микро пуњача. Писао сам подршци на GB, не надам се да ће ми нешто изаћи у сусрет, али да покушам, чисто да видим како се односе према купцима.

Gearbest ми је вратио 2$ и дао 10 оних њихових бодова за неисправан микро усб кабл од батерије, што мислим да је фер накнада. Нудили су и да пошаљу нови кабл, али да платим 5$ поштарине.

I mene zanima za razliku izmedju 10.000 i 10.400.... da li velicina baterije utice na dugovecnost mozda,ili sta vec??
Narucio bih ovaj od 10.000 jer je cena boli glava.

Ivice ako mene pitas daleko ti je lepsa, bolja i prakticnija ova nova zmi 10000 od xiaomija, dosta njih ni ne zna da se pojavila. Stara 10k je suvise debela, ova nova opusteno staje u ruku zajedno sa telefonom ispred.

Jel merio neko pravi kapacitet powerbanka, tj da li stvarno ima koliko pise

Kako se meri kapacitet powerbank a?
I meni je ovaj Xiaomi 5000mah nešto sumnjiv. Bio ne pun skroz i sad baš punim moj S5 (2800mAh), koji je bio na 25%, sad je na 90% i ne powerbank u blinka zadnja lampica.
Po nekoj računici ovaj 5000mah treba da napuni moj S5 skoro 2x od 0-100%

Meni napuni bateriju od 3050 mAh vitamin mu ostane još malo tako da je to to. Isto xiaomi od 5000 mAh.
@marko_ns vrši se konverzija napona tako da xiaomi od 5000 ima kapacitet 3300 MAh.

Poslednja izmena:
Pa nije isto da li telefon koristis dok punis ili je ugasen. Ali je sigurno da nije taj kapacitet baterije koji pise na powerbank-u bilo kog proizvodjaca. Negde sam video da xiaomi od 16000 ima realnih oko 11000.

Ne kontam to oko konverzije napona?
Zašto piše 5000mah ako to nije 5000mAh?

Au čoveče u kojoj sam ja zabludi bio. :D
Snajka će da popizdi kad joj stigne powerbank od 3050mAh što sam joj poručio za S6. :D

Drugim rečima lažu nas, marketinške fore, neverovatno

Xiaomi od 16000 puni N3 od 3-5% na 100% tacno 3 puta.
Na upaljen telefon...

Nista nije marketing fora, informisite se pre kupovine. U svemu postoje gubici, kao sto nije isto da se vozi auto po ravnom uz brdo ili niz brdo, nece trositi isto goriva. Tako je i ovde ovde slucaj, na bateriji postoji propisano za 5v koliko okvirno daje plus gubici koji su mali ali postoje.

Kolika mu je baterija na mobilnom?
Pitam jer sam uzeo da pravim nesto sa baterijama, pa ako je to stvarno kapacitet bolje mi je da kupim nekoliko

Nazad
Vrh Dno