Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Ne mora te nikoga pozivati ali je bolje da su stavili SPLITER koji služi za povezivanje dva i više uređaja a na jedan vod tj.antenski priključak odakle i dobijate TV signal !

Možete sami nabaviti SPLITER ali trebate nabaviti i kabli do tog drugog TV-a Najbolje i najsigurnije za Vas je da nabavku izvršite u nekim od prodavnicama gde ujedno mogu da Vam objasne na koji način će te to najlakše obaviti !
To je za Exe net ili Supernova ( usluga EPG )!?
Exe net.

1 mesec 50% popusta. Mozes i da podneses zahtev za raskid i da te onda sutradan pozovu iz Bg i ponude nesto više zavisno od paketa (najčešće 5,6 meseci za 1 dinar)

Kako pristupiti ruteru ? Ne radi 192.168.1.1 niti 192.168.0.1 . Nešto su menjali iz supernove ? Imam huawei ruter Huawei HG8245Q2

Adresa je kao u prethodnom postu, user: admin, pass: admin.

Kako da na Huawei HG8245Q2 zabranim otvaranje sajtova koji su na black listi, podesio sam sajtove za blokiranje u Parental Control Configuration ali se sajtovima i dalje bez problema pristupa.

Mislim da zbog CGNAT-a to ne radi, blokiraj sajtove u hosts fajlu...

Ovako drugari. Imao sam problem sa internetom, tačnije nisam mogao većinu sajtova da otvorim, među kojima su bili google.com, gmail.com, youtube.com. Takođe i Youtube aplikacija na televizoru nije htela da radi.
Prijavio sam problem na mail i zvali su me nakon toga sa dobro poznato Exe-Net broja, gde su mi rekli da su prešli na DHCP konekciju, da više ne koriste PPPoE konekciju, i da moram to promeniti u podešavanjima rutera, a oni su to takođe uradili sa njihove strane. Sada sve radi kako treba, ali ono što sam dobio je CGNAT, sada natuju adrese.
Takođe moja adresa na speedtest sajtu se vodi kao mts ip adresa, tj. iz mts-ovog opsega ip adresa, a ne Supernove. Čisto sam hteo da podelim sa vama, ukoliko neko bude imao isti problem, da zna šta ga čeka. :)

Pozdrav, imam nekoliko TV-a ali to nije bitno, na jednom od njih se pojavljuju dupli kanali, a u onom supernovinom "meniju" nema opcije da se kanali brisu, samo zakljucaju i stave kao omiljeni, kako da ih obrisem (vise puta sam brisao sve pa skenirao ponovo, uvek se dupliraju)?

Ako koristiš TV po tvom ili Move uređaj, možda je bolje da postaviš pitanje u Supernova temi. Exe i dalje standardno nudi SkyMaster/X96 STB ili FTTH CATV za konverziju na koaksijalni do TV-a uz DVB-C tjuner.

Ako moze pomoc.
Zanima me jel mogu da predjem sa BOX 4 na njegov ekvivalent u Supernovoj? Ugovor mi istice za 2 meseca, pa ako neko zna ili je bio u slicnoj situaciji neka napise svoje iskustvo. Pisem ovde jer je kod mene ex Exenet mreza.

Možeš da sklopiš ugovor i na Super Plan 4, ako ti to više odgovara u odnosu na Super Exe Par/Sve (Duo/Trio) pakete.

U Knjaževcu od ponoći nema ni neta ni televizije, zna li neko nešto o tome?

Možeš da sklopiš ugovor i na Super Plan 4, ako ti to više odgovara u odnosu na Super Exe Par/Sve (Duo/Trio) pakete.
Pa da na Superplan 4 i mislim. Nego jel su i dalje na Exenetu otkljucani svi ovi kanali iz visih paketa (Scifi, MTV90s, MTV 80s...) u osnovnom paketu? Jel ima neko novi spisak kanala iz Exeneta (ako se razikuje od ovog standardnog Supernovinog)?

Uzeo sam novi ugovor na Super Par 2 i sada su mi opet otključani svi ili skoro svi kanali, što će donekle trajati pa najverovatnije posle 6 meseci ili godinu dana mi vraćaju kanale prema paketu. Spisak nigde ne postoji, a ni ja nemam mogućnosti da listu exportujem. Ima određenih razlika u Exe i Supernova kanalima. Mislim da SciFi i MTV kanali jesu ionako tu na osnovnom.

Treba mi info šta se od stb dobija kod exe neta.. Jel u pitanju box kao iptv ili ima i stb sa karticom kao kod Supernove?

Ne dobija se ništa, kabli direktno u tv. Ko uzima HBO može da bira ili karticu za tv ili stb.

Pre nego pozovem tehničku podršku, da pitam ovde možda je neko imao sličan problem. Lokacija je Niš. Već danima se javlja seckanje i pikselizacija slike koja je u početku bila mala, juče nešto veća a danas je baš izražena. Imam utisak da što je napolju toplije, ta je pikselizacija izraženija a danas je baš vruće. Ove smetnje se javljaju samo na domaćim kanalima RTS 1, RTS 2, Pink, Happy, Prva, B92 i na još tri lokalna TV kanala iz Niša. Trenutno su najveće smetnje na RTS 1 i 2, a na drugim kanalima ima toga ali umereno. Na ostalim kanalima nikakvih smetnji nema, sve radi odlično. Do pre desetak dana, a Exe imam dve i po godine, to se nije nikada dešavalo. Kod mene ništa menjao niti dirao nisam. Internet radi bez problema.

Moguće je svašta kao problem, kada se pogledaju ta ptičija gnezda među krošnjama drveća imesto kablovske mreže,
ali kako se ovo javlja sa najgledanijim kanalima pretpostavio bih da je prvo problem sa opterećenjem dela mreže - brzinom.
Ako se javlja tokom celog dana proveravaj brzine pa juri teh.podršku.

Izasli na teren iz Exe-a tj supernove, oko optickog interneta, i nemam mogucnost za njihov net, ne moze kabal da bude duzi od 50m. Fali im jedna bandera.
U Pirotu inace.
Ili im se ne radi , pa me otkacise, ili stvarno nema mogucnosti... :(

Obično ide do 50 metara, a jesu leševi nekad, na kraju su ljudi sami postavljali drvenu banderu (podelili trošak), došli, montirali i to je to.
Ali da, idu uglavnom na razdaljinu od 50 metara, što je mahom svuda 4-5 bandera od kutije.

Nazad
Vrh Dno