Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Jel jos uvek postoje Super EXE paketi? Posto vidim na telekomovim reklamnim listovima EXE NET je predstavljen kao brend za sebe. Na listu ima mts, supernova, exe net, m sat tv i antena plus(za antenu plus nisam siguran)

Dobro, ali onda tako kaži, ovo je samo tvoja pretpostavka.

Ona prva poruka je delovala kao da imaš 100% precizne informacije.

Šta misliš da će se desiti?

Je l' si pratio situaciju Kopernikusa i Vektora šta je tu bilo? Isto sve, ponavlja se bukvalno njihov downgrade. Ne trebaš mnogo da razmisliš da shvatiš da slede crnji dani za Exe korisnike.

• Like
Reagovanja: uji
Jel jos uvek postoje Super EXE paketi? Posto vidim na telekomovim reklamnim listovima EXE NET je predstavljen kao brend za sebe. Na listu ima mts, supernova, exe net, m sat tv i antena plus(za antenu plus nisam siguran)
Nudili su se ovde u Pirotu pre par nedelja baš povoljno, sa 12 meseci po 1 RSD, samo za nove korisnike.

Nudili su se ovde u Pirotu pre par nedelja baš povoljno, sa 12 meseci po 1 RSD, samo za nove korisnike.
Da znam to 12 meseci 1rsd je za opticki net, a za koaksijalnu vezu je 10 meseci 50% za nove korisnike. A jel se paketi jos uvek nazivaju Super EXE ili samo Super, takodje bas je glupo ovo sa super planovima, bolje da ostave super par i super sve a da dodaju samo super plan(onaj sa mobilnom) a ne i da menjaju ime super par i super sve paketa.

Da, zovu se SuperEXE, летак је Еxe.... sve je stara propaganda i Supernova se nigde ne pojavljuje na reklamama.

Šta misliš da će se desiti?

Je l' si pratio situaciju Kopernikusa i Vektora šta je tu bilo? Isto sve, ponavlja se bukvalno njihov downgrade. Ne trebaš mnogo da razmisliš da shvatiš da slede crnji dani za Exe korisnike.
Nemam pojma šta će se desiti :)

Nije ti baš relevantno poređenje, Kopernikus i Vektor su bili kabl provajderi sa sličnim paketima, exe je druga priča, i sumnjam da će menjati pakete exe korisnicima jer imaju ugovornu obavezu, time bi im omogućili da raskinu ugovor, a to sigurno ne žele...

Tako da je moja pretpostavka da se starim exe korisnicima ništa neće menjati.

Приликом драстичне промене пакета имате право на раскид уговора без плаћања пенала.

To će oni, ako nećete vi. Neće više biti Super Exe paketa. Džabe i što ste dobili 12 meseci besplatno, kad vam se ugovori svakako raskidaju. Uceniće vas nekom svojom akcijom, verovatno 10 meseci upola cene i to je to.

A i ne verujem da smeju baš tolko da unište ponudu zbog Niša. Tu imaš i Jotel i NetNet - otići će ljudi kod njih.

Pa smeju, ali ako su Exe naterali da se prodaju dupliranjem zakupa bandera, uradiće isto i sa Jotelom, NetNetom i Ninetom da im se tako ćefne. Može im se!

Oni su pukli vec ovim pokusajem i prebacivanjem deo Exe korisnika na njihovu retardiranu sn mrezu, i time sto na taj nacin korisnici idu iza cg-nata. MTS vlasnik i umesto da exe zadrzi te napredne stvari koje naravno postoje u mts optici (dobar odnos up/down i dinamicka adresa, pppoe konekcija) oni exe degradiraju i ocekuju da zadrze korisnike? Poslovna politika nije 0 nego -100000.

I naravno Exe se nikako ne moze uporediti sa kopernikusom i vektorom, a sn mreza je bazirana na kcn-u zato je i takva retardirana. Nestrucni nesposobni ljudi koji pojima nemaju ni o cemu (tehnicki) a takodje i marketing i pravljenje paketa i svega ostalog. Doci ce dan kad ce neko debelo snositi odgovornost za to.

@uji Pa tesko da ce to tek tako da izvedu. Duzni su ko grcka, zaduzuju se a ovamo se hvale kako imaju pozitivno poslovanje da bi zamazali oci obicnom narodu. Nemaju oni vise para da kupuju. Nece smeti da diraju brzine jer ce izgubiti sve korisnike u Nisu a to uopste nije mali broj. Medjutim ovim integrisanjem u sn (cg-nat, dhcp itd) su vec naneli veliku stetu Exe korisnicima. TO je ta njihova "napredna" mreza.

A kako si siguran da Jotel i NetNet vec ne placaju vecu cenu zakupa stubova? Jotelu su cini mi se u Vranju jednom skidali kablove sa stubova, bas u to doba povecanja cena zakupa.

@V.i.P.e.R
Evo i dve pozitivne stvari kod ove tranzicije (koje su daleko manje bitne od nedostataka):
1. MTU od 1500 bajta - exenet je koristio 1400 (objasniću zašto)
2. IPv6 sa /56 prefiksom

A evo i tehničkih nedostataka:
3. IPv4 CGNAT bez mogućnosti dobijanja javne adrese osim ako se ne doplati
4. CGNAT koji zbog optimizacije logovanja ima timeout na 5 minuta za TCP, UDP i ICMP pakete (dodeljuje portove u blokovima od 128, kako bi izbegli logovanje svake pojedinačne sesije, ali mora da ima mali timeout da ne bi prepunili)
5. Kada korisnik potraži statičku adresu, ponovo ne dobija pristup celom IPv4 internetu: korisnik ne može slati pakete na adrese drugih korisnika iz istog subnet-a (korisnike u istom gradu koji koriste ExeNet i imaju statičku adresu) jer se na CCNA kursu ne uči ProxyARP i slične tehnologije, pa niko iz SN ne ume da reši ovaj problem.

Kada bi koristili PPPoE kao na mts optici (ne postoji tehnički razlog da ne mogu da koriste PPPoE na bilo kojoj PON mreži), ne bi imali problema da reše 3. i 5. - 5. bi radilo odmah, a 3. bi bilo samo prebacivanje korisnka u drugi pool adresa na RADIUS serveru.

Na kopernikusovoj mreži mogu da koriste MTU od 1500b jer nemaju nikakvu dodatnu enkapsulaciju. Na mts optici je MTU od 1492 zbog PPPoE overhead-a, a na Exe mreži je 1400 zbog kompatibilnosti sa korisnicima na bežičnoj infrastrukturi - za povezivanje istih ne koriste VLAN već EoIP tj, GRETAP.

A kako si siguran da Jotel i NetNet vec ne placaju vecu cenu zakupa stubova? Jotelu su cini mi se u Vranju jednom skidali kablove sa stubova, bas u to doba povecanja cena zakupa.
Za Exe je bila priča da na duplo ide još duplo na to i tako su poklekli. Moguće da su Jotelu, NetNetu i NiNetu samo duplirali pa se tako još uvek uklapaju. Nisu ni zadnji, ni prvi i ima 20 godina unazad kako reketiraju kablovske i isp lokalce.
@uji Pa tesko da ce to tek tako da izvedu. Duzni su ko grcka, zaduzuju se a ovamo se hvale kako imaju pozitivno poslovanje da bi zamazali oci obicnom narodu. Nemaju oni vise para da kupuju. Nece smeti da diraju brzine jer ce izgubiti sve korisnike u Nisu a to uopste nije mali broj. Medjutim ovim integrisanjem u sn (cg-nat, dhcp itd) su vec naneli veliku stetu Exe korisnicima. TO je ta njihova "napredna" mreza.
Zapravo i hoće da još više devastiraju Telekom sa još većim dugovanjima ili zaduženjima pa ga tako revizorski ko po običaju izvrdaju, a šta ostane, ide na doboš. U to sam se uverio 2018. prilikom raskida ugovora sa mts-om. To nije onaj mts iz 2015./16. koji je te dve godine pratio unapređenja i nudio kvalitetnu uslugu. Sve se posle sunovratilo kao na 2012. a ako ne i gore. Nekom je očigledno više odgovaralo da se dalje upropaštava i u skladu s tim nudi ograničena usluga. Ja se definitivno slažem sa činjenicom da je Super Exe trebalo ostaviti na snazi barem još dve godine, ali kao pojedinac se ništa ne pitam, a na sve su pravno mislili sa njihove strane kako da izvuku deblji kraj. Pretpostavljam, pratili su poskupljenje Yettel-a, i sami su podigli cenu Net limit dodatka, mali broj korisnika je otišao u oba slučajeva i to je to.
Edit: Kad razmislim, moguće da su Exe Netu istekle dozvole za licenciranje kanala i Telekomu je sad to skuplje da plaća, nego da mu ode pola juga. Da je neke pravde, pustili bi signal Supernova televizije, dali CA module i zadržali Super Exe pakete, ali ovako im se dalo i ide ucena.

Poslednja izmena:
Kad su supernovu pripojili telekomu nema ni tv reklama za sn ni poslovnice ne rade. Kakva glupost. A jel mozete vi u Nisu kod supernove da izaberete hocete li EXE ili KTI?

zar vi ne shvatate da je exe net provajder prestao da postoji tog dana tog trenutka kada je supernova (telekom) kupila (prisvojila) exe net.
sve te boginje koje sada vi imate skremblovani kanali, pucanje interneta, natovanje interneta, ukidanje nekih kanala, nezadovoljstvo korisnika smo mi bivši korisnici RADIJUS VEKTORA preležali pre par godina kada je osnovana Supernova i preuzela Radijus Vektor, Kopernikus, AVcom i još par operatera.
prvo što su uradili ugasili su sajt RV pa su nam ukinuli sport klub i ostale kanale UM i svi smo bili ogorčeni, i šta? jel nas je neko pitao da nam ukinu?
u neko buduće vreme dobiće te svi njihove resivere, move uređaje, modeme i ostalu opremu i njihovu SUPERNOVA programsku šemu hteli vi to ili ne-ko vas pita
ako hoćete imaće te pravo da raskinete ugovor i ništa više.....
šta ima koga da tužiš-operater ima pravo da menja opremu, programsku šemu, da te natuje uz mogućnost da raskineš ugovor ako ti sve to ne odgovara
ako imaš mogućnost da pređeš kod drugog operatera pređi, a ne da se osnivaju udruženja da bi ih tužio.....
nemojte da shvatite ovaj post kao zlonameran....samo sam hteo da kažem da sve to o čemu trenutno pišete smo mi korisnici ex RV odavno prošli i isto tako se bunili i žalili na forumu, i ništa to nije pomoglo
DOBRO DOŠLI U SUPERNOVU

Poslednja izmena:
Sredili su internet, a TV, sve je skremblovano ... mada, mene TV toliko i ne interesuje ...
Naime, zvali me iz ovog njihovog centra, trupili mi nešto o TV-u, prelasku na novi sistem bla,bla ...
Pitam ja za internet brzine, kaže "Pa biće do 200..." ... Naglasim da me interesuje u upload, on spominje nešto 20 ili 50 ... što je degradacija sa sadašnjeg 250/80 Mbps ...
Jel imaju pravo tek tako da mi ubijaju vezu? (Ugovor sam sklopio oktobra 2021 na 24 meseca )
Zemljak, imas pravo da raskines ugovor.
meni skremblovano vec nedelju dana x)
Za sad ne bi trebali da diraju net, osim sto nekima sa 100mbps povecavaju na 150mbps, naravno bez bilo kakve informacije o uploadu.
Mene zvali i kazu mi imaces brzi net, ja pitam koja brzina ona kaze 100mbps (fazon imam 150 sad)....

Ljudi jer Vam rade svi kanali!????
Meni net proradio ali fon joj

Verovatno treba u rooter opcijama ponovo da se uključi 5GHz WIFI.

Mnogima su resetovali rutere i samim tim sjebali WiFi (a ujedno i promenili i pristupne parametre) zato si mozda ostao bez 5GHz.

Opet mesaju,rotiraju kanale a neki se i izgubili,nema prva world i jos neki od prva tv kanala....i jos nekih ali sad neznam tacno kojih....UZAS

Bio je neki globalni problem sa televizijom, niko od prijatelja nije imao kanale pre par dana. Sada sam proveravao, sve je na mestu i svih kanala ima. Nema mozda par lokalnih. Vidim i da su BN Music i OBN sada u HD.

Ima i viška. Par radijskih kanala se pojavilo u TV opsegu.

Nazad
Vrh Dno