Pozadina svega se zna, ko razume - razume. A inace sve to sto se desava msm na stanje interneta i telveizije, po meni iskljucivo je kriv narod koji samo gleda i vecito cuti i dozvoljava da neko menja uslove i namece. Niko se ne buni, vec svi cute i ok kako za sve tako i za mene... sta je tu je. Tako razmislja prosecan srbin zato smo tu gde jesmo.
Danas izbor postoji i necu da placam debilne unazadjene servise i kraj price. Net-net sem sto je televizija nesto slabija (msm na izbor kanala) sve ostalo nudi isto kao stari Exe od brzine, do neogranicenog broja Tv-a, u 99 posto slucajeva nema cg-nata, a i ako se desi moze se lako dogovoriti sa njima izlaze u susret. Veliki broj poslovnih korisnika koje poznajem, a i prijatelji (privatni korisnici) samo cekaju momenat da sve to degradiraju i lepo kazu cao, a uopste nije mali broj. Svi smo mi korisnici Exe bas zbog onoga sto nude, tako da.... Ja sam 1000 puta pisao, ne vidim nikakvu logiku, da se kodira sve, da se ogranici na 3 tv-a, (to su pravdali kao NFC ne moze da podnese itd, msm nebuloze,, osim toga ova je opticka mreza tako da...) u redu dodatni kanali i paketi i nekako ali ostavi OSNOVNI paket, znaci cela programska sema NE, ne vidim logiku stavljanja iza cg-nata korisnike Exe neta kad Exe ima svoj opseg koji vise nego zadovoljava potrebe Exe korisnika, (a osim toga ako bas mora, a ne mora ovo msm i za druge provajdere, najslabiji paket ok neka bude cg-nat ostali ne), ne vidim logiku debilnog minamalnog uploada kod sn paketa, ma nista nema logike kod njih. Da imaju imalo stida otkaz bi sami svi trebali da daju i dozvolili da dodju ljudi koji imaju viziju, koji znaju da naprave balans i budu svi zadovoljni... ovako samo tonemo...
Sve ovo sto ti pricas, ja sam vec pricao i sa kim treba i ne treba - DZABA JE.
Jednostavno moras da shvatis ono sto je ovde poenta.
Dacu ti primer: imas kompaniju... i posle par godina, shvatis da ti ne treba po 2 cistacice na svakom spratu, nego jedna moze da zavrava posao. Odmah otkaz za polovinu. To sto ce da bude neko nezadovoljan, zabole te, ti gledas samo svoj dzep. Ne zanima te sto ti ostatak firme nije srecan, sto si tim cistacicama kojia si dao otkaz unesrecio porodice, jednostavno te boli za sve. E to ti je i politika Telekoma, Supernove, svejedno.....
Pogledaj samo strategiju sa SUPERNOVA projektom. Prvo se pokupovale sve ove male, ako za EXE uopste mozes da kazes da su MALI. Pa kad su ih pokupovali, pocelo da se nudi ljudima svasta. Stavili su kanale i Arena i Sport Klub, samo da namame ljude da sto pre predju, jer posle je logicnoda ce uvek manji broj da raskine, nego da ostane. Znaci poenta te SN price je bila da se pokupe ljudi sto vise, a TEK ONDA, da se krene sa resavanjem tehnike i problema i infrastrukture. Plan koji pali samo u ovoj zemlji, ali eto... E onda kad se videlo da ce protivnici ipak da nose pobede, pribegava se planu B: kupujemo Premier League i zavrsavamo sa korisnicima SBB-a. Evo zivi bili pa videli, ali mi te podatke necemo imati nikad. Avgust ove godine, kad krene nova sezona.... PRILIVI, samo tako...
Nego, pusti to... to znaju i mala deca... nek se neko drugi bavi sa tim kako i sta... vratimo se mi na sustinu onoga sto te, koliko vidim, UBIJA U POJAM:
1. Pominjes CG Nat - 95% korisnika niti zna sta je to, niti im se u realnosti menja situacija koriscenja neta. Imaju net da mogu da bleje na Facebook i You Tube i to je to....
2. Pominjes broj korisnika koji ce da im ode - ZABOLE IH. Savrseno su spremni da ih napusti broj korisnika nezadovoljnih bilo kojim promenama oko CG-Nat.
3. Pominjes izbacivanje paketa velikih. Pa njima su oni koji koriste vece paketa zadnja rupa na svirali, ima ih da ih nabrojis na prste jedne ruke i ponovo imamo isti odgovor - ZABOLE IH. Sta zna boranija da li ima 40, 60 ili 80 mbit/s uplaod, sta ce njima 150 i 200, srecni su i sa 5.
4. E sad to sto pominjes da treba da imaju razumevanja i prema korisnicima koji imaju malo vece zahteve - ti znas GDE mi zivimo. Zemlja monopola i amaterstva. Briga nekog sto onaj u Bugarskoj ima na osnovnom paketu optike 1000/500 ili sto neki privatni operater ima u ponudi jace pakete. Ne sekiraj se, budu li se i oni rasirili malo vise, sledi im ISTO sto je i EXE-u se desilo. Prodaja i CAO.
Tako da nema druge, nego cekati jos par pandemija, 5G-ova i jedno deceniju, da se nesto desi u ovoj zemlji, pa da se nesto i pojaca.
Godina 2022, a mi imamo paket isti ko na startu, 100/40. Da nije tuzno, bilo bi smesno.