Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Da li neko ima probleme sa netom veceras? Selektivno radi, nesto otvori nesto nece.

Isto ovde, možda su neke rute loše podešene posle problema sa DDOSom, koji izgleda još traje. Pozovi podršku i kaži im koji sajtovi ne rade. Možeš i ovde pa da probam konkretne stvari da li rade.

Код мене је боље него синоћ и јутрос, не ради гугл преводиоц (тј разне гугл услуге пријављују да сам офлајн) а сада видим да ни distrowatch не ради.

Meni danas radi u prekidima, jutros nije htelo pa je radilo veci deo dana i poslednjih 2-3h radi selektivno. Npr, ne radi mi AWS Console, Slack, Gmail radi pa ne radi.

0620d215-9247-4989-813a-a0d0cad8ed5b.png
Nesto se zbiva(lo), sajt im radi pod HTTPS ali izbacuje warning prilikom otvaranja. Sve u svemu dobro je da su preziveli, nadam se da nece da ih sruse

Realno kada pogledate da za tipa 3,500 dinara možete u paketu da imate 250/80 mb brzinu interneta i priključite kolko hoćete tv-a i plus fiksni onda nije ni čudno kad ih napadaju da ih sruše i srozaju kod korisnika.....u borbi konkurencije nema pravila. Iskreno ne verujem da imaju napade tek tako :)

Ja na 2 sprata imam exe net na jedan mts koji mi ističe sutra, samo ću telefon da prebacim u exe od mts-a i cela kuća mi je pokrivena za smešne pare. 10 priključka tv-a, 3 net i jedan fiksni plus wifi cela kuća.

Poslednja izmena:
Код мене је и брзина мања, нисам проверавао ових дана, сада не прелази ~70/85 од могућих 320/100 али је то вероватно последица проблема па ћу да сачекам да их реше.

Na njima nikad nije ni bilo tona otkad sam Exe-Net korisnik.
Na televizorima u kući na kanalu E! nema signala, a na njihovom stb-u ide samo ton i prevod.
HD Animal Planet nakon prijave i njihove brze intervencije radio je ceo jedan dan.
Na televizorima u kući na kanalu HD Discovery Science ponuđenih titlova ima čak 12 i to sledećim redosledom: švedski, danski, norveški, holandski, finski, arapski, rumunski, grčki, bugarski, hebrejski, engleski i zadnji na listi srpski. Na televizorima srpski titl radi bez problema, međutim, na njihovom stb-u maksimalni broj ponuđenih titlova je 10, a pošto je srpski zadnji, istog uopšte nema kao ponuđenog, pa stb automatski bira prvi titl na listi, a to je švedski. Izbaciti neke nepotrebne titlove, ili srpski postaviti kao prvi ponuđeni.
1b4a6a2e6eb0befe0019444daa60839b.jpg

Poslednja izmena:
Ima zvuka na oba kanala.

Njihov risiver kod mene automatski ima izabran srpski na tom discoveriju. Mada nepotrebno toliko jezika.

Odakle si Bojane? Kod nas u Vlasotincu i Leskovcu situacija je kao što sam naveo. :)

Ехе се полако шири па је време да они који нису из Ниша додају инфо одакле су јер изгледа да уопште није исто и да свуда раде другачије. И код мене сви канали који се овде помену раде а проверим кад видим да неко пријави јер иначе скоро да и не гледам теве програм.
Брзина код мене је и даље опасно исечена, сад ћу да рестартујем рутер а онда вероватно отварам нови тикет. ;) Како је код вас са брзином?

Cele nedelje su nestabilni, od jutros neupotrebljivi. Optika. Jel i dalje DDoS?

Kod mene je dobra brzina, 150/60.

Kod mene je sve bilo pokoceno par sekundi ali su brzo reagovali. Sigurno je ponovo bio neki napad posto ih bombarduju sa svih strana vec par dana.

U ovom trenutku i ja potvrdjujem da je sve ok i sa brzinom i sa kvalitetom. Ne znam kako je bilo u trenutku kad je Terza prijavio.

Da, čujem da ih žestoko napadaju već par dana. Ali ako je DDoS onda se uspešno brane i ovo što nekad neko napiše nije toliko strašno. To je moj utisak. Ja sam samo u nedelju primetio problem i odmah sam prijavio .. rekoše pod masivnim su napadom. Posle se sve normalizovalo.

Управо сам добио одговор, ваљда је решено и DL је ОК али је UL нешто танак. Ипак, сада сам под пенџерима и апдејтујем их, кад завршим поново проверавам на линуху па ћу ту да видим реално стање. Могуће је да нису све вратили па је потребно да се пријави.

Kod nas bilo stabilno 30ak minuta i sada se opet vuce.

Nema svrhe, i kod nas u Panteleju i kolega u Komrenu i drugi na Bulevaru prijavili iste probleme u isto vreme. Trenutno smo stabilno. Nema svrhe da smaram podrsku koja verovatno ne zna gde joj je glava od DDoS i miliona poziva korisnika.

Poslednja izmena:
Ја сам пријавио, имао сам неколико разговора, мењао порт на рутеру, гасио га, мењали адресу у неку из другог опсега и ништа, UL од 30-50, осећам се скоро па као СББ-овац. ;) Рекао сам да не журе, да лагано решавају проблем јер имају већих брига од тога да ли ја имам UL 30 или 100Mbps.

Хм, почињем да сумњам у још нешто. Малопре пробам на више ОС-ова и свуда добар DL и слаб UL. Све на ookla тесту. Пробам још неке сајтове и на више њих ми покаже ОК брзину тј 320/100. Да није негде проблем код ових или између? Тренутно немам где да пробам реалан UL али ћу касније вечерас да пробам према академској мрежи јер имам неки налог који не волим да користим дању па да сачекам да студенти оду кући. ;)

ipconfig /flushdns, promeni dns, probaj nesto od toga

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

placam 100/35 u Pirotu, centar grada,
Ovo su rezultati pomcu raznih testova:
att.jpg

speedtestnet.jpg

banwidth.jpg

fast.jpg

nisam primetio probleme sa uploadom

Pa meni je jedino bitno kako radi van ExeNet mreže, ali evo:

Ping.jpg

Nazad