Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Da li neko zna username i password za pristup ruteru koje postavljaju operateri? Da ne mora svaki put da se zove podrska

Moje iskustvo sa "sluzbom"

Imam exe net na 3 lokacije u Nisu (keva, cale i ja).
Selim se iz stana A u stan B (gazda prodaje stan A - ja podstanar)....i prilikom biranja stana izaberemo stan B. Pozovemo EXE...jel moze....kazu moze (zvali i ja i verenica vise puta). Iznajmimo stan B, okrecimo, preselimo se....dodje dan preseljenja (oko 1vog maja bese nesto...koj dan ranije)...i KOMPIR. Skustina stanara ne dozvoljava preseljenje. Pre par meseci exenet vec povezao nekog korisnika u toj zgradi bez odobrenja skupstine (busili nesto oluke/zidove). Skupstina popizdi i pokida kablove i najuri ih.
Ja se preselio....i obzirom da sam bi prinudjen...uvedem SBB.

EXENET - nece da dozvoli raskid ugovora. Kada sam ih pozvao opet da dodju da prikljuce...rekli "jao znaaaamo...to ona problematicna zgrada....sta da radimo...nije do nas...."
I tako meni ostade jos 14meseci da placam exenet koj nemam. Jos su nam nudili i novi smart ugovor da potpisemo. Znaci bezobrazluk....znali su da je nemoguce, rekli da je moguce...i sad ja ispadam kriv.Jos mi lik u tiketu kaze :"pregovaraj sa skupstinom stanara, i mi cemo ti preseliti opremu". Cek bre...ja da pregovaram ? Sto da pregovaram ako ste rekli da moze :mad:

Sve u svemu....pasce jedna prijava inspekciji...pa cemo se cerati.

ps - sta mislite sta ce da se desi sa ostala 2 naloga. Cim istekne ugovor gasim i vracam opremu.

pps - net je OK (bolji ping o sbb), cena OK, tv onako...sbb ima bolji tv (bar meni...eon itd)....ali podrska...uzas zivi. Sve je ok, do trenutka kad nije OK...onda su najgori. SBB mi je bio problematican par puta...uvek su dosli u roku od 1 dan i resili problem bez pogovora. Na tome im skidam kapu. Jedini razlog prelaska na exe je bio cena...ali moji nervi su skuplji od ovog ******.

Uzgred, rade li vam kanali HD Animal Planet, HD Motor Vision, HD SciFI i E!. Prva tri i ne sećam se kad su radila, a na kanalu E! radi samo ton, a na njihovom boxu ide i prevod. Slike nema nigde. Ne znam, možda je nešto do mene?

Sve popravili, svi navedeni kanali sada rade kako treba. Baš su bili brzi.

mefistoNis, zali se dalje RATELu i NOPSu, ne ostavljaj nikako to.
Kada se selis mora da shvate da nije do tebe i da ne mozes ti da utices na takve stvari u ovoj drzavi.

I ja sad muke mucim sa exenetom zbog reklamacije racuna. Kad me zvali rekli da ce racun da bude umanjen zbog toga sto nisam imao kablovsku, ja ne budem lenj i posaljem mail oni mi odgovore kako sam potpisao ugovor i to je ta razlika jos mi kazu punu cenu-standardnu a oni nisu ni dosli da mi prikljuce kablovsku ali zato racun stigo i to po punoj ceni i ako je u ugovoru pisala druga cena. Zato cu i ja sad da odem sa opremom i da im kazem dovidjenja, jer su bezobrazni i nesposobni da za 32 dana dodju i prikljuce jednu kablovsku. Ali zato racune znaju da salju i to po punoj ceni a ne po onoj sto smo se dogovorili i koja je pisala u ugovoru.

Za vas iz exeneta sto citate ovo a znam da citate jer kad sam prosli put ovde ostavio komentar odmah uvece ste me zvali a to je bilo 10.05. A pre toga se niste setili citavih 32 dana. Samo da vam kazem da ne morate da me zovete jer sada ja necu da potpisem ugovor i nemojte da se izvinjavate kao i onda kad ste zvali.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Poslednja izmena:
mefistoNis, zali se dalje RATELu i NOPSu, ne ostavljaj nikako to.
Kada se selis mora da shvate da nije do tebe i da ne mozes ti da utices na takve stvari u ovoj drzavi.

Aha znaci kad dobijem ponudu od nekog provajdera tipa 12 meseci gratis, ja samo podnesem zahtev za premestaj gde ne moze i onda... Odmah mi raskinu i ja cepam negde 12 meseci gratis..

Zvuci li to logicno?

Jel ima još nekog kome ne radi net trenutno, ustvari u mom slučaju već zadnjih 2 sata?
CC ne može da se dobije ni pod razno
Sent from my Samsung A50 4/128 using Tapatalk

Covek je napisao da su mu oni rekli da moze.

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Jel ima još nekog kome ne radi net trenutno, ustvari u mom slučaju već zadnjih 2 sata?
CC ne može da se dobije ni pod razno
Sent from my Samsung A50 4/128 using Tapatalk
I kod nas u kancelariji zeza zadnjih par sati, Nis-Pantelej

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Imali su neki masivan napad na mrezi kako su mi rekli. Sad je kako vidim ok.

Aha znaci kad dobijem ponudu od nekog provajdera tipa 12 meseci gratis, ja samo podnesem zahtev za premestaj gde ne moze i onda... Odmah mi raskinu i ja cepam negde 12 meseci gratis..
Zvuci li to logicno?
Mozemo da pregovaramo da li treba da isplati te mesece, ali ne i da li sme da raskine...
Ne kazem da to postoji u zakonu, ne znam da li ima. Ali ako provider ne postoji tamo gde se selim, itekako treba da pusti :)

Mozemo da pregovaramo da li treba da isplati te mesece, ali ne i da li sme da raskine...
Ne kazem da to postoji u zakonu, ne znam da li ima. Ali ako provider ne postoji tamo gde se selim, itekako treba da pusti :)

Losa formulacija...daju mi raskid ugovora naravno...pod uslovom da platim ostalih 14 meseci za uslugu koju oni nisu u stanju da mi pruze (a rekli da moze...).

U principu nagodicemo se nekako da produzim jedan od druga 2 ugovora (obnovim) na jos 2 god (sto nije problem jer se koriste). Bolje to nego da placam 14 rata za nesto sto ne dobijam.
E sad...da nisam u toj situaciji (da imam samo ovaj jedan problematicni nalog) mislim da bi se tuzili 100god :)

Da li si probao da se obratis nekoj organizaciji za zastitu potrosaca? I Nisu su valjda u Kalci. Ako se ne varam, po zakonu o obligacionim odnosima, ne mozes da platis za uslugu koja ti nije isporucena.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

Samo za onaj primer Gigin sam mislio da se pregovara sta raditi.
Ne i kada nisi dobio nijedan mesec za produzenje ugovora.

Ljudi se u Srbiji ne sele na dva tri meseca, stanje je takvo da ne mogu da racunaju na te stvari.
Treba se ganjati i sa vecima za takve izmene ako ne dozvoljavaju, kamoli manjima.

username: root
password: admin123

Nakon objavljivanja problema u vezi sa televizijom, bilo putem tiketa ili prilikom objave istih ovde na forumu, problemi se relativno brzo reše, ali nakon par dana nastanu novi. Ja ne znam da li je svuda tako, ili imaju posebnu podcentralu za Vlasotince i okolinu...

Signala nema na kanalima:

920. HD Animal Planet
202. TLC
200. E!
124. HD Life and Holiday
931. HD DTX

Na kanalu 004. RTS HD ide kanal RTS Svet HD (koga već imamo na kanalu 254), a slika ide sa sitnim prekidima, a ton kasni. Prijavio sam to putem tiketa pre dvadesetak dana i rečeno mi je da će se to vrlo brzo srediti, i nije mi je jasno u čemu je problem da na mestu kanala RTS HD zaista i ubace kanal sa tim logom.
Dalje, čudno mi je da na SD Arenama ima EPG-a, a na HD verzijama ga nema.

Napisao sam ove probleme ovde na forumu, jer čini mi se da brže reaguju kada za probleme saznaju ovde, nego preko tiketa.

RTS HD.jpg

Jel ima jos neko probema sada? Ne radi mi net, ni TV preko aplikacija a ni sajt njihov mi ne otvara.

Ne radi ni kod mene, neki kanali rade na TV-u.

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ni meni net uglavnom ne radi. Kabolvska par sekundi radi - par ne radi. U sustini, neupotrebiljvo.

Takodje njihov web sajt ne mogu da otvorim.

Ne radi ni sa MTS mreze.
EDIT Ni sa Opera VPNa.

Sve je sad OK.

Otežano se pristupa sajtu ali sve ostalo radi normalno.

Na sajtu pise:

Ažurirano:
19.05.2019. • 20:00 Svi servisi: DDOS napad na infrastrukturu Exe Net-a u Nišu
 Exenet Lokalne Mreže: OK

Dana 19.05.2019. od 20h pa nadalje, došlo je masivnog napada na internet infrastrukturu u Nišu kao i na primarni Exe Net websajt.

Napad je neutralizovan.

Код мене је синоћ мало радило, мало не, било је успорено па нисам ни користио. Јутрос је слично, негде ради ок, негде не може. На ехе, мтс, бенч не може, спид тест показује пуну брзину. Још се нису одбранили. ;)

Телевизију нисам ни пробао.

Код мене је синоћ мало радило, мало не, било је успорено па нисам ни користио. Јутрос је слично, негде ради ок, негде не може. На ехе, мтс, бенч не може, спид тест показује пуну брзину. Још се нису одбранили. ;)

Телевизију нисам ни пробао.

Neki nezadovoljni korisnik ? Pa oni imaju jednu od najkorektnijih ponuda ,kome bi to smetalo ?!

Neki nezadovoljni korisnik ? Pa oni imaju jednu od najkorektnijih ponuda ,kome bi to smetalo ?!

Dobar vic :Neki nezadovoljni korisnik ? Da se odradi DDOS treba mnogo jaca infrastruktura od jednog korisnika, na hiljade bootova to rade. Najverovatnije je neko platio nekome na Deep Web da to odradi, neka firma kojj su zasmetali.

Nazad
Vrh Dno