Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Iskreno ako placam 100mb/s hocu da mi ruter daje 100mb... ako merim na 2 razlicita uredjaja 50mb/s a prvog dana sam merio 85 do 95 znaci da nije ni do rutera ni do mojih telefona.... nego do njih.
Ako plaćaš (do) 100Mb/s и рутер то испоручује на каблу, онда је то ОК. А да ли мислиш да би и на 10Mb картици морао да имаш 100? Као што је поглавица написао, онај први телефон не може преко 50.
Ко зна какав ти је комшилук и какво је загушење. Ако тада на каблу имаш пуну брзину, не знам шта више они могу да ураде. Да ти дају неки рутер од 200€?

Ako imaš Xiaomi Redmi 5A kao što piše. Na tom telefonu jedino možeš dobiti bržu vezu ako staviš 40MHz širinu kanala za wifi na 2.4GHz (ovo preporučujem samo u slučaju da nema drugih wifi mreža u komšiluku - u stanu nikako).

Bas citam ovaj tvoj post. I ja placam 100/35Mbs i isto toliko mi isporucuje ruter (koji sam ja kupio, gigabitni), preko LAN-a, na kompjuter. Medjutim, sada sam proverio podesavanja za 2,4Ghz u ruteru i pored brojke za kanal, stoji 40MHz (tako je po defaultu, nisam ja to nista podesavao). Zivim u stanu, gusto naselje, oko mene mreza na 2,4Ghz, koliko hoces! Pojedine imaju signal, kao da mi je njihov ruter u stanu. Imam i ja dosta smanjenu brzinu na 2,4Ghz-nim wifi uredjajima (nemam nijedan na 5Ghz, kako bih probao i tu frekvenciju dual band rutera). Ja sam zadovoljan maks.brzinom na LAN-u, sto znaci da EXENet korektno obavlja posao. Na koliko da stavim u ruteru i da li ce to popraviti wifi brzinu?

Poslednja izmena:
Da uzmeš 1000Mbps paket na optici (trenutno postoji samo na Orion i mts optici) na wifi-ju NIKAD nećeš videti.

Sto nikad, izasli su vec ruteri i telefoni(Samsung S10) sa 802.11ax standardom, e sad sto je to trenutno skupo i nije za siroke narodne mase je druga stvar.

Ko hoce velike brzine preko wifi-ja i moze da plati, ima vec tu mogucnost.

Teorija je jedno a praksa je drugo. Počevši od toga što brzine koje navode u tim specifikacijama nisu brzine koje se ustvaruju u "full duplex" radu (= kad imaš istovremeno i download i upload saobraćaj), pa do toga da treba odgovarajući MIMO setup i na "klijent uređajima". Pa tek na sve to momenat da nisi jedini koji koristi "etar".

Kabl je mama.

Ok evo onda s mog drugog telefona

P.s. sto se kanala tice ako u tv-u imate npr dvbc tjuner ali tv nije za nase trziste pa ne mozete u meniju da odaberete srpski kao primarni jezik za titl onda kad god promenim na takav kanal stavlja automatski na prvi titl na spisku pa onda moram rucno da trazim svaki put.... znam da je tv u pitanju ali sta ce mi 5 vrste titla kad smo u Srbiji?

Druga stvar, Hrt od 5 kanala ne radi nijedan.
Slikacu listu u toku dana ne znam zasto se toliko krije?
b3e2013cca9e730db17e9b94341316de.jpg

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока
Ne znam koj tv imas ali ja na lg-u iz 2010god i na novom Fox-u nemam takvih problema, jednom kad namestim titl na kanalu tako i ostane. Fox je mozda podesen na srpski region dok lg sigurno nije.

Poslato sa HUAWEI GRA-L09 uz pomoć Tapatoka

Verovatno su vam različiti paketi a svi vidite sve kanale koji su u ponudi. Samo što vam ipak nisu otključani svima svi kanali kako ovde većina priča, na sajtu im jasno piše ipak broj kanala koji je od 180 u najmanjem paketu do 290 u najvećem.Tako i ovaj FullHD što kuka da ih non stop testiraju i nikako da ih puste te kanale što on želi verovatno samo nema odgovarajući paket.

Zabuna oko tih kanala za kojima on kuka, je u tome što oni nose naziv TestX-TestY. I to su jedini zaključani kanali za sve korisnike, nebitno koji paket su izabrali da koriste.

Jabree je tek došao u mrežu exenet i ne zna da se iza tih zaključanih test kanala (ako ih je uopšte i video u listi kanala) ustvari nalaze HBO i sl. Odnosno malo ko i zna, jer em se nalaze na 9xx pozicijama, em su nešto kratko bili otključani pa je nekolicina videla šta se ustvari krije iza tih test naziva.

Otuda ta zabuna. Ovaj kuka svako malo, ostali zbunjeni ne razumeju o čemu se radi i tako u krug mesecima. [emoji14]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Koliko im obicno treba od momenta prijave u Nisu da uvedu net? Juce sam se prijavio i dobio potvrdu da postoje tehnicki uslovi.

То нико не зна, може да буде брзо а могу и да развлаче, зависи да ли нека екипа ради ту негде па сврати и до тебе. Код мене (у зграду) су дошли после можда недељу дана од дана када су добили потписе да могу да уђу у зграду. А код мене конкретно, јер сам се пријавио мало касније, опет после неколико дана.
У овим ситуацијама важи оно за убавог и досадног. ;)

Koliko im obicno treba od momenta prijave u Nisu da uvedu net? Juce sam se prijavio i dobio potvrdu da postoje tehnicki uslovi.
Online si se prijavio ili si bio do poslovnice? Planiram i ja da uzmem kablovsku i net ali ne znam da li postoje zehnočke mpgućnosti. Možda znaš, Knjaževačka u tri solitera? :)

Sent from my STF-L09 using Tapatalk

^Prijavio sam se online, odgovorili su za 5 minuta. Ja zivim u kuci i u ulici vec neki imaju Exe-net pa su verovatno odmah mogli da odgovore. Ne znam za tri solitera.

Da li neko koristi svoj ruter, tj. da li ovaj njihov ONT moze da se prebaci u "bridge" mod?

Većina ljudi koristi svoje rutere. Meni ovo dosta znači. Kupim opremu koja meni odgovara i ćao zdravo.

^Prijavio sam se online, odgovorili su za 5 minuta. Ja zivim u kuci i u ulici vec neki imaju Exe-net pa su verovatno odmah mogli da odgovore. Ne znam za tri solitera.

Da li neko koristi svoj ruter, tj. da li ovaj njihov ONT moze da se prebaci u "bridge" mod?

Takodje, koristim svoj ruter. Nisam hteo da placam jednokratnu najamninu za njihov uredjaj, nego dodao josa malo para na tu njihovu cifru i kao sto je vec receno, "kupio sta mi se svidja". Ovo vazi samo za internet, ne znam da li uz paket sa tv-om, daju obavezno i ruter.

Ja sam se prijavio i sutradan su dosli da uvedu net :)
Zgrada na bulevaru je u pitanju.
Medjutim nisu doneli onaj android uredjaj, pa su to uradili sledeceg dana ujutru, a za ruter koji podrzava obecane brzine u wifi (jer su doneli onu tendu samo) sam pricekao oko 2 nedelje, medjutim sve je sredjeno

TOP kanal koji je na SBB u kupila ih Nova tv iz Hrvayske i postace Nova S. Mts sad kad je kupio manje kablovske provajdere, imaju svi superstar hd...ispade Exe net nema nijedan dobar serijski/filmski kanal...

Zabuna oko tih kanala za kojima on kuka, je u tome što oni nose naziv TestX-TestY. I to su jedini zaključani kanali za sve korisnike, nebitno koji paket su izabrali da koriste.

Jabree je tek došao u mrežu exenet i ne zna da se iza tih zaključanih test kanala (ako ih je uopšte i video u listi kanala) ustvari nalaze HBO i sl. Odnosno malo ko i zna, jer em se nalaze na 9xx pozicijama, em su nešto kratko bili otključani pa je nekolicina videla šta se ustvari krije iza tih test naziva.

Otuda ta zabuna. Ovaj kuka svako malo, ostali zbunjeni ne razumeju o čemu se radi i tako u krug mesecima. [emoji14]

Sent from my Mi A1 using Tapatalk
Nisam uopste mislio na test kanale. Svaki drugi dan mi neki nasumicni kanali ne rade. Npr danas diskaveri jedan deciji crtani jedan filmski itd.... pa onda nat geo radi kao kad jedva ima signala na satelitu.... i tako neko vreme..... pa onda neki drugi kanali a ovi se oprave....

Послато са Redmi 5A уз помоћ Тапатока

Top kanal nije kupila hrvatska Nova. Svi kanali Nova u regionu su vlasnistvo UG kao i sam Top kanal,svi SK kanali,Vavoom,Grand,IDJTV,Brainz,svi N1 kanali u regionu,Cinemanija,Lov i ribolov,Pikaboo,Mini Tv,Fight Tv,Doma.Top kanal samo menja ime u Nova S.

@jabree nisam mislio na tebe kada sam rekao da za nekog da kuka, već na smarača fullhd. ;-)

Sto on vise kukao, a mi ga ignorisali, to ce pre ExeNet da NE poveca cene, jer mora da ubaci kanale :)

Zato i nema nikakvih kanala
posebno. Bolje izbaciti gomilu lokalnih, pinkovih i raznih ex yu, ali imati jedan ili dva ljudska kanala...

Ako ce to smanjiti cenu net paketa (bez TVa), izbaci sve slobodno ;) Ako ce dodatak HBO-a i ostalih povecati tebi cenu TVa, a nama smanjiti cenu neta - opet, slobodno :D

Samo nam ne diraj cenu neta! Ako izuzmeno OSI cene kod Telekoma, niko ne moze da pridje cenama najnizeg net paketa za nas kojima je TV samo dodatni trosak.

Алфа, немаш оне паре за раскид? Да скупљамо прилоге?

Presao i ja danas na Exe-net. Sre radi odlicno.

Paket 130/50, WI-FI

Koje su korisnicko i sifra za ruter? Probao sam onu sifru sa nalepnice rutera (Huawei HG8245Q2) ali ne radi. Probao sam i korisnicko/sifru sa onog korisnickiservis portala i to isto nece.

Poslednja izmena:
Posalji im tiket da ti "naprave" i posalju kredencijale za pristup ruteru.

Zato i nema nikakvih kanala
posebno. Bolje izbaciti gomilu lokalnih, pinkovih i raznih ex yu, ali imati jedan ili dva ljudska kanala...
Verovatno pod ljudskim kanalom smatraš onaj koji se tebi sviđa :)
Što se mene tiče, ima dosta ljudskih kanala, a ne gledam ni pinkove, ni ex-yu, ni lokalne.

Ништа док их фулхд не прихвати и одобри или бар похвали.

Sto on vise kukao, a mi ga ignorisali, to ce pre ExeNet da NE poveca cene, jer mora da ubaci kanale :)

Ključno ovde je "a mi ga ignorisali" :) Da ga svi ignorišete/mo i ne odgovarate/mo na njegove postove, manje bi bilo zabune ovde što se tiče kanala (i uopšteno bilo čega jer lik samo stvara konfuziju ljudima koji se ne razumeju dovoljno u sve ovo, a najtužnije je što se ni on ne razume...) koji su inače fenomenalni u odnosu na Jotel ili Kopernikus. Sbb nikad nisam koristio niti cu, ne volim sbb. (a i van pameti mi je da neko daje 2000 više za paket zbog 3, 4 kanala...)

Što se tiče povećanja cena, sigurno bi bila veća cena da ima tih neki test kanala koji se ovde stalno spominju ali nije lud ovako dobar provajder da izgubi korisnike zbog 2, 3, kanala koja IONAKO vrte sve filmove u krug i to su sve VEĆ VIĐENI filmovi od pre 2, 3, godine :) I sam posedujem HBOgo (preko telenora) i ništa novo ne ubacuju već evo ima godina dana, samo vraćaju neke stare "filmske hitove" i kao ponovo su premijerno na HBO-u... Verovatno dotični nije čuo da postoje narodski programi i da tamo može da odgleda sve filmove.... A i nije loš otići u bioskop i pogledati film... Imamo bioskope u Nišu za one koji ne znaju..

Алфа, немаш оне паре за раскид? Да скупљамо прилоге?

Dajem pola para. Ostalo sakupite :)

Ej, kasni mi uplata, nisam ja kriv direktno sto je cova i dalje tu :D

Evo da ne bude posle preko telefona merim pa ne moze zato vise od 50mb/s ovo je direktno vezano na ruter fabrika lan kabl nov sad otvoren, down jedva 45 a upload nece ni da krene probao iz svih pretrazivaca izgasio sve zivo od antivirusa firewallova programa.....
Definitivno i ovako bolje radi nego vip kn koji sam imao do sad, ali brate ako placam 100mb ocu da imam bar 90..... i kanali svaki dan bar 20tak il seckaju ili crna slika a idu samo titlovi.....
efd09c0e44285448f1489e7ca4980652.jpg

Послато са SM-G925F уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh Dno