Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Ако ово треба да буде клуб хејтера и пошто не сме ништа позитивно да се напише јер одмах испадам да сам запослен, заиста нема сврхе ни да пишем.

Наставите у стилу да комшији цркне крава слободно.

Nikada nisam nesto hvalio sto nije bilo dobro niti sam cutao za neke stvari pa tako necu ni za ovo. Ljudi bi trebalo da znaju kakve su realne stvari a ne samo da se pise ovde "Ma uzimaj exenet on ti je najbolji" "Nema boljeg od exeneta" "wifi im je odlican" a da se cuti na druge jako bitne stvari i da se ne pise ovde.

Jer ako neko hoce da uzme njihov net trebao bi da zna sta ga ceka i kad je u pitanju optika, wifi, i ugovor.

edit: @gagi018 posto vidim da si napisao u temi Jotel da imas neke "nezvanicne informacije" da ce exenet da odgovori na povecanje brzine kod Jotela a pritom i "ne radis" u exenetu pa da te pitam kada ce da bude taj odgovor exeneta, sta kazu sefovi u firmi? :)

Ili ste dobili instrukcije da pisete sad u temi Jotela kako ce i exenet da poveca brzine da ne prelaze korisnici :)

I kad bude bilo povecanje to znaci za nas stare korisnika da ako zelimo vecu brzinu mora da se potpise drugi ugovor koji se automatski produzava? :)

Poslednja izmena:
Jaje je okrugilo (ExeNet ima odlicnu ponudu i odlican opticki net)
Lego kockice trebaju biti sarene i kvadratastog oblika, ali je plastika otopljena i bole prsti (Exenet ugovor je bezobrazan).

Dva su povezana kako? Nicim. net im je super, cool.
Ugovor im je bezobrazan. Jedno ne resava drugo i obratno.

Stvarno nemam zamerke na tehničku stranu. To za automatsku obnovu ugovora treba da se popravi. Ako to urade, stvarno ne znam koju zamerku (za optički net) možete da nađete.

Ja koristim i optiku u Nišu i wifi (za sad u Pirotu), čim stigne optika do mene u pi, prelazim na istu. Ipak mnogo više se dobije nego što se izgubi (zbog te stavke u ugovoru). Tako ja gledam.

Uradili su optiku po jugoistoku Srbije na dosta mesta već, rade u još dva grada sad. Prestići će i mts i SBB, a već jesu na dosta mesta.

SJa koristim i optiku u Nišu i wifi (za sad u Pirotu), čim stigne optika do mene u pi, prelazim na istu. Ipak mnogo više se dobije nego što se izgubi (zbog te stavke u ugovoru). Tako ja gledam.
Dokle ce to ici? U smislu oni posle mogu ubaciti stakvu da se ugovor produzava na 99 godina, i ti nemas izbora?
Ne treba takve stakve od pocetka da se prihvataju, i mora na neki nacin da se iskaze nezadovoljstvo, jer sto vise se prihvata, to brze ide u gore.

Ja za sebe i peers smatram da to uopste nije dobro, cak ni ugovor na 2 godine... jer koliko nas se ne preseli u ovim godinama? Ja sam dovoljno cesto vani da mi ugovori na 2 godine ne znace. A vise od pola drustva se preselilo vani, eventualno na NBG, neki pak otisli u manje gradove.
Cak i za roditelje nisam siguran da li ce za godinu dana ziveti u istoj kuci ili mozda se preseliti u BG.
Ne zelim da jos moram da razmisljam o perpetual ugovorima. Dosta je sto moram biti advokat i knjigovodja inace godisnje ode 10000e barem, sad jos treba i memory-card da budem :D

Kad stave da se ugovor produžava na 99 godina, onda im raskinem ugovor bez penala.

Što se same ugovorne obaveze tiče, mene smara i kod mobilnih operatera to, jer recimo koristim mts već skoro 6 godina. Imali su okej signal kod mene ovde, a onda su nešto zeznuli mrežu načisto, pa mi telefon >25% vremena bez signala, a pozivi preusmereni u slučaju nedostupnosti na drugi broj. Za mobilni internet sam čak prešao na prepaid (globaltel) jer su me smorili što u pola Pirota nemaju 4G (mts). Dok recimo Telenor i Vip su baš blizu po pitanju 4G pokrivenosti u Pirotu i bližoj okolini grada, a svetlosnim godinama ispred mts-a.

Takođe koristim VDSL 50/2Mbps bez UO (platio sam i setup i svakog meseca po 2000 din), ali neću da se vezujem jer mi je bitan upload. Njega trenutno imam na exe wifi-ju. Ranije sam za upload koristio vikend net, ali mi ovako bolje (jer Vip ima neki *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ski NAT koji mi posle oko 1min neaktivnosti konekcije istu ubije, pa FTP, SFTP itd baguju do granice upotrebljivosti). Što se preseljenja tiče, imam sreću da sam "sam svoj gazda" i da mi jedino od interneta zavisi posao. A to da li ću putovati na neki sastanak iz Pirota, Niša ili Beograda, menja stvar, ali ne drastično, na 70km (istočno i zapadno) imam 2 aerodroma. Tako da bar za sad ne planiram selidbu za BG. Pre može da se desi da odem preko. A u tom slučaju tih 200e duga (za 2 godine ugovora) već nisu naj bitnija stvar.

Svakako se slažem da je loše to što se automatski obnavlja ugovor na novih 12 ili 24 meseca, a samu UO mogu da razumem "na ime smanjenja setup fee-a na nulu", jedino u tom kontekstu mogu da opravdam i razumem da UO ima smisla.

Smatram da opetateri treba da ponude i pakete bes UO, al da se plati setup. Ipak neko treba da dovuče taj kabl do tebe i da ti da besplatno da koristiš ONT, ruter...

Ако ово треба да буде клуб хејтера и пошто не сме ништа позитивно да се напише јер одмах испадам да сам запослен, заиста нема сврхе ни да пишем.

Наставите у стилу да комшији цркне крава слободно.

Ti komentarises iskljucivo u ovoj temi i logicno je da svi misle da imas neki interes kada se poveze sa odbranom provajdera koji ti nije ni otac ni majka a vala ni bliza porodica. Tebi ne smeta produzenje ugovora i mi smo automatski hejteri jer nam smeta. Rekoh ja vec da to ne prolazi ovde jer niko ovde nije sisao vesla.

Otislo je dotle da sam poceo da orem po zakonima da vidim gde se pominje to famozno sprecavanje automatskog produzavanja "kada se donese zakon", nadjem jedno mesto gde se pominje, ti kazes nije to, drugde ga nema i to znaci da ni ne postoji ta odredba nigde u buducem zakonu sto znaci da ili svesno obmanjujes ili jednostavno gresis i netacna ti je informacija, sto opet u oba slucaja vodi ka tome da ta stavka ugovora treba da se izbaci.

Lepo alfa kaze, imas super uslugu i upropascavas je losim odredbama u ugovoru, ne znam da li treba jos da se crta jer se ovde ja licno ne zalim na kvalitet usluge nego na los nacin nametanja iste a to ti pominje i jos jedno 5 osoba u ovoj temi od kojih su dobar deo i korisnici ukljucujuci i mene.

poglavicas je napisao(la):
Smatram da opetateri treba da ponude i pakete bes UO, al da se plati setup. Ipak neko treba da dovuče taj kabl do tebe i da ti da besplatno da koristiš ONT, ruter...

Ima to za WiFi, kosta oko 5000 cini mi se, nema ugovorne obaveze.

Poslednja izmena:
Razmisljam da sa sbb-a predjem na exe net, u Nisu.
Meni je ugovor istekao u sbb-u, sad ste me zbunili, nadam se da mi nisu produzili ?
Ja na takvo nesto ne pristajem, i sada prvi put cujem, pominjwte da je tako u mts-u, exe-u...
Sad ne znam dal je i u sbb tako [emoji20]
Presao bih sa duo silvera na optiku 35/3
I tv
1000 dinara jeftinije nego sto sada placam
Da napomenem da mi je tv totalno ne bitan
Bitno da ima nase kanale, neki filmski, i arenu ili sportklub..
Ostale programe ne gledam

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Prelazis u prepaid koliko ja znam, dakle nakon isteka obaveznih 12/24 meseci pod ugovorom nastavljas da placas dokle hoces, mozes da raskines kad hoces posle 12/24 meseci.

Mi se ovde bunimo oko toga sto ti ovde cim ti istekne 12/24 meseci, oni automatski produze na jos toliko.

^^Arenu ima, štaviše u HDu svih 5, sport klub nema i ako ne robuješ istom slobodno možeš da pređeš. Ja sam isto sa SBB-a prešao na Exe pre godinu ipo i što se tiče interneta mogu da kažem da sam progledao. Što se TVa tiče, za mene više nego dobra usluga. Sport ne gledam, najviše serije i poneki film. E sad mjau mjau mjau, ta famozna stavka da se ugovor produžava automatski im je baš baš loša stvar, pa ti sad vidi, sam proceni.

Poslednja izmena:
Tačnije, čitaju i prate ovu temu jako jako često, čak su u jednom navratu tražili da se ukinu neke informacije iz teme jer eto tako, ali su dobil isrednji prst.
Neki od stalnih učesnika teme su u stvari zaposleni ovog nesrećnog provajdera.

Voleli bi oni jako da se cenzurise ova tema da ne bi videli ljudi kakvim se sve forama bave al evo im ga... Ako su mislili da mogu da igraju tako a da se ne sazna mnogo su se za****li.

Naravno da su zaposleni, zasto bi se bilo ko ko je obican korisnik trudio da raznim stavovima opravda njihov bezobrazluk, samo zato sto mu dobro radi net?!

Ko god da proba da na bezobrazan nacin posluje sa korisnicima ima da dobije zasluzeno bez obzira da li je najbolji provajder na svetu i u tome treba da budemo svi slozni a ne da pokusavamo da pravdamo nekim drugim stvarima.

Razmisljam da sa sbb-a predjem na exe net, u Nisu.
Meni je ugovor istekao u sbb-u, sad ste me zbunili, nadam se da mi nisu produzili ?
Ja na takvo nesto ne pristajem, i sada prvi put cujem, pominjwte da je tako u mts-u, exe-u...
Sad ne znam dal je i u sbb tako [emoji20]
Presao bih sa duo silvera na optiku 35/3
I tv
1000 dinara jeftinije nego sto sada placam
Da napomenem da mi je tv totalno ne bitan
Bitno da ima nase kanale, neki filmski, i arenu ili sportklub..
Ostale programe ne gledam

Imas filmske kanale, imas sve Arene u HD-u, nema SK kanala. Domaće kanale imaš pun đavo, što nacionalne što sve pinkove što brdo lokalnih. Internet je skroz dobar (usuđujem se odgovorno da kažem boji od SBB-a). Naravno ovo pričam za optiku. Fiksni isto radi korektno.

Kad stave da se ugovor produžava na 99 godina, onda im raskinem ugovor bez penala.
Pa ne mozes, potpisao si ga? Nisi gledao da stoji da je na 99 godina. Koja je razlika? Trenutno je vidis kao 50x, ali vremenom se lako pomeri granica, i ljudima to izgleda normalno, a nije.

+1, to je jedina stvar koja bi smela da se naplati kao razlika.
Ne pricamo o luksuzu ipak, vec o necemu sto je u dosta zemalja vec osnovno pravo.

BTW, @all, odakle to da kod Telekoma ima automatsko produzenje ugovora? U doba kada je onaj post pravljen na ESu nije ni bilo optike za fizicka lica, i koliko znam ne postoji ta stavka? A za pravna lica... to je vec druga prica, i kako poredite onda nesto sto ima mozda 0.1% korisnika (Telekom optiku, ako i toliko) naspram necega sto ima ipak sigurno 3-5% korisnika (koliko imaju korisnika oni realno? Od 2.5 miliona domacinstava, imaju barem 100.000 korisnika?)

Poslednja izmena:
A što se tiče produženja ugovora, mislim da bi im najboje bilo da korisnicima ponude neke benefite za produženje na novi period, bar mesec, dva, tri gratis, neki popust, nešto, pa ko želi, potpiše aneks na novi period. I bilo bi dobro da recimo pozovu korisnika i ponude mu tako nešto. To bi bilo krajnje fer.

Tako bi po meni i vuk bio sit i ovce na broju.

Kod exe neta mi se ne svidja opcija da ne mogu da razdvojim tv od neta. Odnosno moze samo net, a samo tv ne.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

A što se tiče produženja ugovora, mislim da bi im najboje bilo da korisnicima ponude neke benefite za produženje na novi period, bar mesec, dva, tri gratis, neki popust, nešto, pa ko želi, potpiše aneks na novi period. I bilo bi dobro da recimo pozovu korisnika i ponude mu tako nešto. To bi bilo krajnje fer.

Tako bi po meni i vuk bio sit i ovce na broju.

Druze lepo je to ali dzabe kad im je samo do love.

I da uvedu da moze samo tv, ne znam dal bi im se isplatilo da ti daju ispod 1500 RSD mesecno na optici. Jer sve jedno treba da ti dovuku kabl, i da ti daju media converter (sa optike na coax za tv). Jos bi veci problem bio da hoces 120h unazad jer to radi preko neta.

EDIT:
Zvao sam podrsku da se raspitam. Moze samo TV, uskoro ce na sajtu da bude to kao ponuda. 1150 RSD mesecno je samo tv bez neta.

Poslednja izmena:
To su sebe zeznuli realno. Verujem da ima veci broj onih koji bi samo TV nego samo net.

Ima li promotera za ExeNet, kao sto je za SBB/RV, da nude nesto van zvanicnog cenovnika? Ugovor bez one perpetual-lease klauzule, barem?

To su sebe zeznuli realno. Verujem da ima veci broj onih koji bi samo TV nego samo net.

Ima li promotera za ExeNet, kao sto je za SBB/RV, da nude nesto van zvanicnog cenovnika? Ugovor bez one perpetual-lease klauzule, barem?

Pogledaj moj edit. Moze samo tv za 1150 RSD.

Hoce li biti nekih povecanja brzina, da sacekam jos malo ? :)
Vidim da se pisalo o tome...
Merkam prvi duo paket, od 1999 dinara (35/3 net i 150tv kanala)

Cekamo korisnicki da nam odgovori posto imaju "nezvanicne informacije" da ce uskoro biti kao odgovor Jotelu [emoji2]

Poslednja izmena:
Hoce li biti nekih povecanja brzina, da sacekam jos malo ? :)
Vidim da se pisalo o tome...
Merkam prvi duo paket, od 1999 dinara (35/3 net i 150tv kanala)

Kod njih to malo drugačije ide. Na primer ja sam potpisao ugovor u decembru 2016 za brzinu 50/5. Nekoliko meseci kasnije, tačnije 01.03.2017. su povećali brzine u paketima i to je važilo za nove korisnike i za postojeće koji su potpisali ugovor počev od 01.10.2016. tako da je i mene zakačilo povećanje brzine pa sad imam 60/6.

Ja sam potpisao ugovor 06.01.2016 i nije mi se povecala brzina i dalje imam 50/5

edit: ustvari ne, moja greska ja sam Janura 2016 potpisao zato mi i nisu povecali brzinu

Poslednja izmena:
Ok, znaci povecavaju retroaktivno korisnicima. Bar onoma koji su skorije potpisali ugovor.
Lepo

Postoji velika šansa da brzine budu veće, verovatno do kraja meseca.

Sad bas gledam, ko god je radio redizajn stranice, napravio je katastrofalnu gresku, apsolutno nigde nema podataka o WiFi ponudi, kao da su samo opticki provajder.

Nazad
Vrh Dno