Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Explorer je odličan, npr na windows 8 mi on jedini pusti tečno 4K video sa youtuba, dok na mozili i hromu baš secka. Ima on to nešto u sebi što drugi nemaju :D

Ima li neko listu UDP adresa i portova za njihov IPTV? Ili mozda ima mogucnost da je iscita...

Da li postoji mogucnost kod ovog provajdera da razveze mrezu na objekat sa 3,4 spratova u svaku prostoriju, kao sto ima u zgradama i da imam prikljucak u svaku sobu za internet i tv, da ne zavisim od jednog koji se uglavnom nalazi u dnevnoj sobi pa se razvode kablovi za internet i tv. Valjda razumete sta sam hteo pitati... :D

Da li postoji mogucnost kod ovog provajdera da razveze mrezu na objekat sa 3,4 spratova u svaku prostoriju, kao sto ima u zgradama i da imam prikljucak u svaku sobu za internet i tv, da ne zavisim od jednog koji se uglavnom nalazi u dnevnoj sobi pa se razvode kablovi za internet i tv. Valjda razumete sta sam hteo pitati... :D

Sam razvučeš mrežu (ili angažuješ električara ako si spreman na ozbiljnije radove štemovanja zidova i pravljenja utičnica), staviš ruter... onda od apsolutno bilo kog provajdera udeneš internet u ruter i uživaš. E sad, pošto je tvoje pitanje da li ovaj provajder tako nešto izvodi... besplatno svakako ne, a da li njihovi monteri rade ovako nešto za naknadu... možda, pozoveš i pitaš ali u startu lepo reci da si spreman da platiš.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru :)

Imam ja odštemovano već sve to, u svakoj prostoji je crevo za priključke. Samo je potrebno ako je moguće naravno da se razveže mreža. Prošetaću se i pitati oko toga sigurno, jer mi se ne isplati da sa jednog sprata vučem kablove po celoj kući(nemoguće je kod mene razvlačiti mrežu sa sprata na ostale primera. 3/3( tv/net) po spratu) ako već može sa krova da se razvuče mreža.

Hvala na odgovoru :)

Imam ja odštemovano već sve to, u svakoj prostoji je crevo za priključke. Samo je potrebno ako je moguće naravno da se razveže mreža. Prošetaću se i pitati oko toga sigurno, jer mi se ne isplati da sa jednog sprata vučem kablove po celoj kući(nemoguće je kod mene razvlačiti mrežu sa sprata na ostale primera. 3/3( tv/net) po spratu) ako već može sa krova da se razvuče mreža.

Optika dolazi samo do jedne tačke, na primer u tavanu kuće gde ti je obično razvedena televizija. Glavni spliter za tv se iskoristi, i svi televizori dobijaju exe net signal. Još ako imaš neki utp na tavanu i struju, to je očas posla. Tako je najbolje i najlakše za obe strane, ovo pričam iz iskustva jer sam upravo monter Exe Neta. Ako imaš dodatnih pitanja, slobodno me pitaj u inbox, sve ću ti detaljno objasniti.

Jel ovo nema više Prva Plus? Nije da mi nešto puno nedostaje, onako samo pitam.

NXT-L09

Ajde kad merimo brz(duz)inu da se pohvalim i ja ;)

Inace, jel koristi neko njihovu IPTV? Kakva su iskustva?
Trenutno imam SBB D3i koji mi je OK, ali mi ide preko 10/1 adsl pa zna da secka ponekad kad ima vise ljudi na mrezi. Imam exe-net optiku pred zgradom pa rekoh da objedinim sve to. Cini mi se da Exe-netov STB moze da prihvati WIFI adapter?

BTW: na sajtu nema spiska kanala (ili ja nisam umeo da nadjem, sto je jos gore)

Koji je to internet paket? Ne vidim da neki ima 40Mb upload.

Doplacujemo par upload boostera. Ovo je u firmi.

Нема у пакету, има у додацима.

Зашто би користио IPTV ако већ имаш оптику? Или користи D3i преко те оптике.

Постоји списак аналогних и страна где су набројани дигитални али не баш као списак.

Pa cisto da bude jednostavnije, ako je exe-netov iptv slican kao d3i, onda jedan racun manje. A svidja mi se sto sam video da taj STB koji exe-net daje moze da koristi wifi usb adapter. Mada, neozbiljno da ne mogu spisak kanala da nadjem...

Нисам сигуран да разумем шта тачно хоћеш. Ако планираш да пређеш на оптику, онда узмеш и телевизију. Ако хоћеш да користиш IPTV, то нема везе са оптиком него иде преко њихове wireless везе. Бар тако мислим да ради.

Moja greska bio sam nejasan: Na poslu imam optiku (odatle je speedtest). Kod kuce nemam ali mogu da uvedem, pa zato pitam kakav je D3i u odnosu na exe-net. Kuci trenutno koristim adsl 10/1 i d3i.

Помињеш IPTV па сам зато питао. Не знам како ради D3i али знам какав је D3 па могу нешто да поредим. Мислим да ехе још мора да ради на телевизији, постоји неколико детаља са којима кубуре. Чека се 72ч тј они су увели 100ч за IPTV али још ништа за ову преко оптике. Немају Спорт клуб али имају Арене ако ти нешто значи. Дигитална је отворена па можеш да гледаш на колико хоћеш телевизора који имају DVB-C тјунер или можеш да узмеш њихов STB (цене имаш на сајту) а за сада нису делили на (најављене) пакете по којима на јефтинијим пакетима има мање програма.

Телевизор и немам, понекад погледам на монитору па не могу много о телевизији ... очигледно је да ме не занима превише. ;) Немам појма зашто крију списак канала, имаш на њиховом сајту набројане онако на гомилу.

Cekaj, ne razumem sad malo ovo: IPTV se dobija preko wifi mreže, inače može i ovako da radi,samo bocneš u ruter, ali se za optiku koriste DVBC risiveri za starije televizore.

Ja imam uslove za optiku. Kakva televizija ide preko nje? Imam plazmu bez DVB-C tjunera.

Ok, onda nista. Ce da bude samo net onda. Hvala!

Koliko ja znam a znam, HD kanali se televizijama mnogo skuplje plaćaju. Cena za operatera je za HD kanal često i po 3 do 4 puta veća u odnosu na cenu za SD kanal. Drugi ih nude u paketu za koji moraš da doplatiš. Ne možeš da porediš nešto što košta mnogo više sa nečim što košta mnogo manje. Konkretno Arena HD je za operatera mnogostruko skuplja nego SD.

Ako hoćeš da platiš za više HD kanala kao ja recimo, to je druga priča. Tu već ulazimo u priču monopola, gde recimo druge kuće ne daju manjim operaterima neke svoje kanale. Recimo Sport Klub je tipičan primer zloupotrebe zakona o zaštiti konkurencije gde SBB kao vlasnik ovog kanala operaterima čak i ne šalje ponudu za ove kanale. Dok obični korisnici krivicu svaljuju na operatera da neće da uvrsti Sport Klub u svoju ponudu a oni uopšte nisu krivi. Ovde država ne radi svoj posao. Imate primer u Bosni, pisano je negde na temama ovog foruma, da su tamo kaznili vlasnika Sport Kluba (čitaj SBB) jer nikome nije ustupio kanale. SBB je uredno platio kaznu i to tako stoji.

Uskoro će sigurno da bude standard da svi kanali postanu HD ali tu malo treba sačekati jer se trenutno na tome zarađuje više novca.

Na kojoj teritoriji se nalazi exe-net? Ima li ih u ulici Vojislava ilica?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Calexx, našalio sam se malo, ti odmah ozbiljno :)

Ako imaš zamerke najbolje da pošalješ email za tehničku podršku, da naglasiš šta konkretno zameraš i neko ko se bavi time će ti odgovoriti brzo.

Poslednja izmena:
Замерке су углавном усмерене на неке небитне детаље које је превидео онај ко то ради. Типа ... мислим да је врло погрешно то што су РТС 1 и РТС2 постављени на прва два канала који се не виде на многим старијим телевизорима а такве имају старији корисници који опет више воле поменуте програме него фајтерске или научне. Односи се на аналогну. Сада не могу да се сетим још нечега, осим прилично траљаво одрађених менија на СТБ са гомилом промашених слова и неисправних формата имена канала. Или проблема са лошом претрагом после које бар туце програма заврши у радио делу. Или повремених замазивања слике тј јаке пикселизације на неким каналима. Срећом, телевизију не гледам скоро уопште па ми ово и не смета.
Е да, поменуо сам то једном када сам свратио па разговарао са неким из ТП али је он само покушао да оправда то што сам навео као небитно што не смета.

Konkretno Arena HD je za operatera mnogostruko skuplja nego SD.
Много кошта и да се убаце сви пинк канали па их има. Много (ваљда) кошта и гомила HD канала које емитује ехе-нет па их ипак плаћају а немам појма колико се то гледа. Arena HD би требало да буде маркетиншки потез јер се они који гледају спорт лакше одлуче да плате више за HD варијанту преноса. А ни Еуроспорт 1 HD не би био лош потез. Ако би требало да постоји неки спортски HD канал, то су пре Арена или Еуроспорт 1 него супертенис или неки фајтерски. Или би могао да се смањи број HD порњаве и дода Арена.

HD bi trebao da bude standard danas, 4K je odavno prisutan, a mi vodimo polemiku o tome kako je HD skuplji, nepotreban ili kako treba dodatno da se placa i slicno. Jos gore je to sto se kod nas mnogi kanali i dalje emituju u 4/3 formatu, ali to je sada druga tema. Da se ja pitam ja ne bih emitovao 2 ista kanala - SD i HD varijantu, vec samo HD verziju, jer je aspolutno nepotrebno gomilanje istih, zauzima se bez potrebe bandwidth, a verovatno je i skuplje posto se pretpostavljam placaju posebno (u slucaju da je sadrzaj isti - posto se kod nekih razlikuje SD verzija od HD). Takodje bih i analognu televiziju ukinuo i lepo dodelio svima DVB-C reisivere, jer poenta digitalne televizije je valjda kristalno cista slika, a ne analogna konverzija.
Kao sto Calexx kaze, nedostaje Eurosport 1 HD, Eurosport 2 je HD, dok 1 ne. Arene HD takodje. Generalno nedostaje dosta HD kanala koji su bukvalno sada postali deo osnovnog paketa na Total TV-u - History Channel (stoji na sajtu da ga ima medjutim ima samo SD), Viasat Nature/History, N. Geographic, N.G. Wild, Discovery (Showcase, Turbo itd), Animal Planet, ceo Fox paket (Movies, Life, Crime, Fox) itd.
U svakom slucaju veoma su korektni i verujem da ce se sve ovo vremenom srediti.

Poslednja izmena:
Vec 2 dana nema 24 kitchen cinestar i jos neki kanali samo pise zasticen program.

Jedno tehničko pitanje ako neko zna neka odgovori. Da li ja kao korisnik određenog paketa sa ugovornom obavezom od dve godine mogu za vreme trajanja UO da pređem na veći paket, a da se posle nekog vremena vratim na svoj paket za koji sam potpisao ugovor? Za ovo prvo pretpostavljam da sigurno može, ali me ovo drugo interesuje, da li je moguće vratiti se u pod kojim uslovima.

NXT-L09

Zaobilazite ih u širokom luku

neprofesionalnost, neljubaznost ,neznanje su njihve karakteristike
Internet protok im stalno varira, nikad ne isporučuju onaj minimum na koji se obavežu ugovorom,ne daj bože da imate televiziju koja zavisi od interneta ili da im prijavite neku smetnju ....skloni su da na svoju ruku menjaju ugovor i da lažu kako ste vi sami tražili tu promenu , a to kakvi su im operateri i ovi iz tehničke ne smem ni da pominjem....retki su oni koji imaju dobro iskustvo sa njima, namame te niskom cenom da te navuku a onda kreće ludilo...

I čik probaj da raskineš ugovor ili da ne želiš da produžiš njihovu uslugu...:)

E, dobro da si se registrovao i odmah dosao ovde da napljujes nesto sto ocigledno ni ne koristis, odnosno meni je NEPRIHVATLJIVO da ti ovo pises iz iskustva, a evo i zasto:

Sa Exe-Netom smo od 2006, prvo na 2.4GHz, na jednoj, pa na drugoj, trecoj, pa "posebnoj" baznoj stanici, pa cetvrtoj (kako su se dolazili novi korisnici, tako smo rasporedjivani na novim/drugim manje opterecenim BS), zatim prelazak na 5Ghz, pa najzad i na fiber, tamo negde 2014.

Realno, za ovih 10ak godina sa njima, sve ukopno ne znam da li smo bili 10 dana bez neta, sve ukupno. Najduzi prekid je bio nekoliko sati kada su pre nekoliko godina pokidali/presekli opticki kabal Telekomu na mostu Gazela prilikom rekonstrukcije istog. Ali tada cela Srbija nije ni imala net.

I jednom prilikom kada su su se ispraznile baterije na baznoj stanici, posto u tom delu grada nije bilo struje celog dana. Tu je mozda bilo oko 2-3h prekida. Sitnih ispada sa mreze je bilo tu i tamo, ali to je uvek trajalo po nekoliko minuta.

To je sve sto pamtim od znacajnih ispada.

O garantovanom protoku i pingu/lagu, necu ni da govorim. Uvek je bilo onoliko koliko pise u paketu. Ali uvek. Retko su se desavale neke oscilacije u protoku, jednostavno smesno je i pominjati ih.

To je valjda i razlog zasto smo kao heavy korsnici ostali sa Exe-om ostali svih ovih godina. Cena / Kvalitet / Usluga, jednostavno nismo natcali nikada na povoljnije - bolje.

Pre nekoliko meseci sam odjavio curi SBB analognu (1250din / cujem da je sada 1300din), i exe wifi (950din 5Mbps/768Kbps), i prebacio je na Fiber Duo Home Basic za 1990din.
Sve u svemu, dobila je digitalnu, analognu, 30/3Mbps interneta za manje novca nego SBB analogna + najmanji WiFi paket.
Uskoro cemo preci na Trio, cekamo da joj istekne ugovor sa Telekomom, posto je skoro prebacila broj na svoje ime.

Jeste da zvuci kao reklama, ali ovo je licno iskustvo. Moguce da ostali nisu imali tu srecu kao ja / mi. :)

Korisnicki servis je mozda najveca slaba tacka ExeNeta, ali srecom nismo imali previse dodira sa njima. Skoro uopste.

-------------
omtw, iskreno ne znam, mi jesmo prelazili na vece pakete, ali nikada na manje. Iskreno mislim da ukoliko ne potpisujes novu ugovornu obavezu kada prelazis na veci paket, ne bi smelo da bude problema da se kasnije spustis na nizi paket, koji ti i stoji u ugovoru. Ipak, ja bih ovu informaciju proverio sa njima, licno ili mejlom.

Auuu kako dijametralno suprotni postovi od dvojice novajlija. Da uvedemo i ovde pravilo kao za oglase :).

Što se tiče podrške, a koji to servis u Srbiji ima dobru podršku?

Nazad
Vrh Dno