Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Pokusacu i manuelno,a menjao sam sve zemlje, nece. A kako mogu upgredovati firmware na tv u s obizorm da nema usb?

Јел то Ехе дигао мало цене? Има ли неких нових услуга, канала?

Koliko dugo se ceka na prikljucak od kada se prijavite online?

Све зависи да ли их има у згради или у околини. Ја сам их уловио када су постављали ормариће у зграду преко пута, довео их у моју, одрадили посао са дозволом и довукли кабл, све за можда недељу дана. Када сам јавио да хоћу прикључак, мислим да је требало 3-4 дана (можда зато што сам се јавио у четвртак па дошли у понедељак) и одрадили све за пола сата.

Цене јесу промењене пре неколико месеци, могуће прошлог лета па пакет који користим не кошта 2.690 него 2.850 а мислим да је отприлике тада или мало раније повећана и брзина. За нешто мало мање пара СББ даје 30/2 па ми делује да је то боља варијанта него пар услуга и канала разлике. Чека се и фиксна мада је питање чему би ми служила, мислим да сам са ове мтс фиксне ове година позвао највише 3 пута, а мене су позвали десетак пута плус стотинак пута да ми нуде разне јастуке, душеке, прекриваче и остале корисне ствари. ;)
Ако имаш неку нову информацију о поскупљењу, то може да значи и нове брзине и остало али по уговору ја имам гарантовану цену.

Нисам те питао шта ти користиш а шта не користиш, шта нуди неко други за исти новац. Пре је цена била 2690дин а сада 2850дин како кажеш па сам питао да ли је нешто ново понуђено или само изједначавање према евру.

Не знам шта је тачно било у понуди до прошлог лета па да поредим, користим их од краја фебруара а до тада сам повремено бацао поглед и гледао делове понуде. Небитно шта су нудили пре годину, две, имаш цену и садашњу понуду па одлучи.
Нису јаки као фирма и са понудама као СББ а ја сам изабрао оно што мени више одговара. Ти бирај по својим идејама.

Иначе не плаћам ову цену него доста мање, попуст сам добио због једне куповине од њих некад давно и као неко ко је помогао да заврше детаље око уласка у зграду.

Капирам све то али не користим само ја услуге па морам питати шта треба да садржи пакет.

Jel vam se desava, korisnicima exe neta da na nekim kanalima imate pixelizaciju?

Kod mene se desava u poslednje vreme,narocito tv Prva,cak dodje do smrzavanja sekund,dva.A sto se tice problema sa kanalima koji se ne vide,na Samsungu starom 5 godina se ne vidi ni jedan kanal Arena sporta,samo ton.A na novom LG se desava kad ukljucim Pink i B92 info da se tv restartuje svaki put.

Kod mene se desava u poslednje vreme,narocito tv Prva,cak dodje do smrzavanja sekund,dva.A sto se tice problema sa kanalima koji se ne vide,na Samsungu starom 5 godina se ne vidi ni jedan kanal Arena sporta,samo ton.A na novom LG se desava kad ukljucim Pink i B92 info da se tv restartuje svaki put.

A jel ti se desavalo ranije? Meni se desava History 2 HD, Nickoledeon HD,FOOD network,do malopre na N1 , i na pola XXX kanala. Moj sony tv koji je u drugoj sobi je star skoro 8 godina tako da verovatno otvara samo mpeg4... Jel si prijavio EXE NET u tu pikselizaciju? AKo vise nas prijavi mozda ce popraviti brze.Ali ja sam nov korisnik, ne znam da li je bilo ranije te pikselizacije.

Poslednja izmena:
Drustvo, da li bi neko imao savet. Uveo sam exe net,sve radi ok,ali u drugoj sobi gde imam drugi lcd tv, SONY BRAVIA nalazi samo trecinu digitalnih kanala, dok za ostale kanale televizor pokazuje info "no video" dok se cuje zvuk i pokazuje epg na svim kanalima iako nema slike. Trecina kanala rade ok,i analogni kanali su u redu. Da li imate savet sta da radim,da li da idem do SONY jevog servisa ili da zovem EXE NET. Kada su uvodili, nisu znali da rese problem jer misle da je do televizora. Inace u dnevnoj sobi na lcd tv dekoder radi sve super kanali...

Docekao si da pobegnes od SBB-a :D

Veoma glupa izjava, sem ako nisi neko zaposlen u SBB.

Poslednja izmena:
Neznam kakve veze ima sa ovim gde sam ja zaposlen????

Nego te se secam sa sbb foruma :d

Kako su to bile legendarne rasprave sa njihovim korisnickim servisom :d:d

Znaci zaposlen si. Bas vam krivo sto sam otisao bez placanja penala.

U kom si sektoru u niskom sbb zaposljen? Molim urednika da obrise ove postove nevezane za temu

Sve radi ok, ono sa tv je bio stari tip tv, pa je reseno sa dekoderom jos jednim.ALi sam u mdjuvremenu naisao na jos jedan problem, prvi put kad je uvedena kablovska, na dekoderu je za desetak kanala pisalo "uknown chanell". Prijavio, sam, kazu kdo njih u centrali radi sve odlicno. Dosla jedna ekipa, menjali 2 one kutijice crne, ti kanali su se cak izgubili u listi tih 20. Rekao da ce psoalti drugu ekipu kad stigne jos jedna tura kutijica, doslid rugi oni nisu ni nalsi te kanale u spisku pa se cudli sta kako,promenili i oni jos jednu kutijicu i opet isto. Kasnije zvali da predloze telfonom da udaljim bezicni ruter, neka on hoce da pravi smetnju opet isto. A kada sam udaljio wi fi modem od ftth digitalnog risivera, tada je durgi tv u drugoj sobi koji ima ugradjen dvb-c tjuner,nasao ih je ali crna slika na svih 20setak i prve skeunde se pojavi naziv emisije i izgubi,pise proverite signal ili antenu. Zna li nekko sta moze da bude problem? Kanali koji fale su filmbox extra HD, KIKA HD, russia 24, disney xd,mooz dance hd itd...blizu tog uredjaje i produzni sa nekih 5 prikljucaka...

Jel moze neko da se javi ako koristi njihov paket od 40 mb, da li meni zbog paketa ne sleduju ti kanali ili je do njih neki kvar?

Kod mene rade odlično, ne mrda ništa, sve je perfektno. Nije kvar sto posto. Ja mislim da kod tebe ima smetnje na toj frekvenciji u okviru stana/lokacije. Možda je neko u Nišu pustio nešto na toj frekvenciji 810 000 i pravi smetnje... Garant da je tako nešto. Treba izmeriti. Javi se ti podršci sa ovom mojom idejom pa nek vide ako mogu da ti pojačaju signal na toj frekvenciji ili tako nešto.

Pa treba oni sami da poprave a ne ja da im javljam. Pola njih prihvata cinjenicu da je neki problem sa prijemom kanala prisutan a pola njih se cudi sta je problem. Jos te kanale risiver ne nalazi posle zamene ostalih kutijica pa se dodatno cude sta prijavljujem iako i sami znaju koliki broj kanala moj risiver pronalazi a koliko treba da ih bude...

Poslednja izmena:
Da, li oni ne vide problem kod njih ni kod većine korisnika. Smetnje su na tvojoj lokaciji. Zato trebaš biti uporan. To je moje mišljenje, ja bih tako uradio. Malo se razumem u tehniku pa kapiram stvari oko kablovske. A možda nisam u pravu uopšte, ko zna. Kod mene sve radi bez greške.

Pa dva put su dolazili,menjali kutije risivere, merili signal i nista. Jedni se cude drugi znaju da je problem ali precutkuju. Sve u stilu ''pa rade kanali''

Телевизија им је слаба страна, још нису то средили. Помињу се програми који ће да буду уз неке пакете али и даље сви раде па можда експериментишу, мењају, мешају .... можда тек уче материју. Ја слабо гледам али не разумем ни оне који 24/7 претражују све програме и траже који не раде. Камо среће да може да се изабере 20-30 и плати мање, све преко тога ми је небитно.

Meni npr, nabrojani kanali ne rade od pocetka, na toj frekvenciji, koju je Gagi naveo. Naravno da uz postojece kanale nije vazno tih 10setak ili koliko vec, ali kad budu uveli pakete kanala pa oduzme se i ovi sto ne rade to ce biti vec pozamasan broj. A i nije mi bitan broj kanala, vec spominjem, da bi radilo sve ispravno. Cinjenica je da ima tu neki problem...

Телевизија им уопште није слаба страна. Чак шта више имају најбољу понуду. Спорт Клуб не гледам тако да ме то не интересује, генерално без спорт клуба има доста спортских канала. У техничком смислу деси се неки пропуст око телевизије понекад, ја сам можда приметио нешто свега пар пута откад имам да се појави нека цртица или да неки канал понекад не ради. Имам скоро од почетка, све око канала генерално ради веома добро што не могу да кажем за претходне оператере које сам користио.

Meni npr, nabrojani kanali ne rade od pocetka, na toj frekvenciji, koju je Gagi naveo. Naravno da uz postojece kanale nije vazno tih 10setak ili koliko vec, ali kad budu uveli pakete kanala pa oduzme se i ovi sto ne rade to ce biti vec pozamasan broj. A i nije mi bitan broj kanala, vec spominjem, da bi radilo sve ispravno. Cinjenica je da ima tu neki problem...

Претпостављам да ће ти то средити и да је проблем појединачно на твојој локацији или има неких сметњи. Само буди упоран преко маилова. Тако ја решавам кад ми треба нешто од њих.

Телевизија им уопште није слаба страна. Чак шта више имају најбољу понуду.
Не мислим на понуду канала него уопште. За почетак им замерам што су на аналогној неке канале ставили у спец опсег који не може да се види на старим телевизорима. Можда некоме делује чудно али ако неко старији има стар телевизор, он на аналогној не може да гледа РТС1 или РТС2 а можда и још неки од оних које такви гледају. Апсолутна ситница која им је промакла. Кад сам већ ту, а имам један стари телевизор који углавном и не гледам, чини ми се да се на њему UHF опсег једва види и сви програми на њему су очајног квалитета. Не користим га па ми није много битно али је ипак важан детаљ. На њему је СББ радио сасвим нормално.

Пријемник који је код мене је тотално ван либеле али мислим да није само код мене јер се то исто дешава и комшији, кад год га укључим он ресетује сат на 14:00. Некад у току гледања врати нормално време, некад настави са тим наопаким и данима. То сам им одмах јавио и прво су му набацили нови софтвер али се није много променило. Следећи пут су ми рекли да се то дешава зато што се нешто ради у мом крају и онда пријемник не може да синхронизује време са сервером. Изгледа да је подешено да то ради једном дневно па ако буде, онда ОК. Када се сат синхронизује, онда добро ради до првог укључивања и онда се опет врати на 14:00.

Колико видим, Еуроспорт нема HD канале, тј има Еуроспорт2 HD али је тип кога сам то питао тврдио да их они уопште немају у HD варијанти. Нису баш сигурни у своју понуду. Колико знам, немају ни Арене у HD варијанти па је спорт ипак мало танак.

Ту су и остале услуге типа 72ч што су већ многи увели и што као најављују или нешто за гледање на другим уређајима.

Није нека понуда ако имају ~280 канала а од тога ~20 порњаве, ~50 Пинк канала и још толико ових локалних из свих крајева. Можда некоме и значи да гледа локалну телевизију из ширег региона али је мало бзвз што су их убацили у толиком броју.

Za analognu to ti je onaj isti opseg sto ima na svakom televizoru, nema bas na kantama. I SBB ima isto tu kanale. Imam stariji tv na kome sve to sljaka i na sbb i na exe. Los ti je tv def. Pojacaj mu signal, imas na onom uredjaju.

Ja mislim da se taj sat sihronizuje preko TV kanala jer on nema utp internet. Kod mene dobro pokazuje.

Pa da znaci bolje je da imas mnogo manje kanala od vise kanala i da vise placas za manje kanala kao sto bi radio da si ostao kod starog provajdera? Hmmm... Dobro.

Nazad
Vrh Dno