Šta je novo?

Exe Net - iskustva

Мени је мука од тог гледања алтернативних начина. Повремено погледам нешто на СК па идем преко оних уживо линкова и стално се нервирам. Од повремених прекида, преко сталног штуцања и враћања неког дела безброј пута до варијанте када одбојку наше женске репрезентације против рецимо Италије (пре финала) преноси хрватски коментатор који толико навија за талијанке да ми је било смешно. Или нека утакмица у којој га оно што преноси не занима па ту и тамо каже понешто. Нормално, колико би неког нашег занимала одбојка хрватске и боливијске репрезентације па да се нешто потруди.

Који су бољи начини за гледање СК од лајв стриминг сајтова?

Иначе избегавам приче о ехе телевизији, одавно сам написао да им је то слаб део али да толико не гледам да ми ништа не значи и да буде десет пута боље или много горе.

Moze li mi neko reci kakvog iskustva ima sa optikom u Krusevcu? Jeste li zadovoljni uslugom interneta i televizije?

Kontam da pričate da im kablovska nije jača strana, ali da je toliko loše nisam verovao,ili je kod mene problem u konektorima : Postao sam pre par dana novi Exe net korisnik ( fiber duo home 1, Zaječar u pitanju )... Net radi dobro, nisam za sada primetio neke anomalije, ali kablovska.... Skenirao mi TV 322 digitalnih kanala i 11 radio stanica. Od toga rade 2-3 radio stanice a TV, moja gruba procena od tih 320 kanala 100 i kusur ne rade.... Neki ne rade, pa posle prodjem oni se pojave.... Totalno bzvz.... Meni TV kanali stvarno nisu bitna stvar u životu ali kontam ako se već nešto nudi neka bar ima neki smisao. Jel je ovo samo kod mene tako ili i kod ostalih korisnika?

Sent from my S9+

Пре неки дан сам проверио телевизију и првих стотинак је радило, није ми се проверавало даље. За радио мислим да је и даље експериментална варијанта јер је ту добар део и тв станица које је тако препознао а од десетак стварно радио станица (где нема већине озбиљних) мислим да само једна не ради.
На медиа конвертору из кога излази коаксијалац постоји неки тример и чуо сам да ту нешто може да се оправи али нисам сигуран да сам икада пробао. Можда би могао да их позовеш да пробају да измере и подесе.

Које битне теве станице не раде, да пробам, јер стварно немам намеру да прелазим кроз 300+ да бих сазнао тако нешто? Ако не ради нека која те баш баш занима онда није добро али ако не раде неке за које у животу ниси чуо, није нека штета. Штета је што (нигде) нема понуде да изаберемо одређени број програма и плаћамо део, ја бих изабрао плафон 30 и смањио трошкове. ;) Ма и 30 је превише али ајде да се разбацујем.

Svakako treba da se prijavi problem. Kada su meni instalirali, bilo je dosta problema. Pikselizacija, prekidi, kvalitet signala 30%... Kada sam prijavio, vrlo brzo su opravili.

Vex, jesi siguran da uopste imas 200 kanala u tom paketu?:)

Cale, legalno ako zelis da ludujes, imas Netflix sa VPNom (i bez njega za neke naslove koji nisu dostupni u USA, jer ih CBS AA i slicni distribuiraju tamo), Hulu, HBO Go, iPlayer.
Skupo? Naspram osnovnog TV paketa da. Ali zato ima 20.000.000x vise stvari da se stvarno pogledaju :)
Samo iPlayer (preko VPNa) mislim iskreno da vredi vise od svega ostalog zajedno, ali verovatno se neko ne bi slozio :)

Utakmice kako da gledas real-time, to vec ne znam iskreno, ali zadnji put sam sport POGLEDAO (ne odgledao, nego POGLEDAO samo) pre ... 27 godina. A vi se setite sta je bilo tada specificno igrano i zasto se toga secam :)

U Pirotu prvi vidljivi radovi na postavljanju exenet optike u centru grada. Još nikakav tačan datum, ali bliži se dan kad će prvi korisnici biti povezani.

U Pirotu prvi vidljivi radovi na postavljanju exenet optike u centru grada. Još nikakav tačan datum, ali bliži se dan kad će prvi korisnici biti povezani.

OOOO Честитам!!!! Значи и Пирот добија оптику!

@VEXMUNJA: Позови техничку подршку на 018/3230000 и пријави проблем или им пиши маил. Веровтно се ради о неком сетовању код тебе. Надам се само да ниси поломио оптички кабал, једном мом пријатељу се десило па су морали да му замене у кући. Није прошло 10 дана од кад су га увели али човек није знао да је оптика нежна и да нема жица унутра у каблу па је пресавио. Сецкали су му канали док му је интернет радио нормално. Кад су му заменили, све ок. Имаш и оно црвено дугменце да сетујеш сигнал за телевизоре.

Moze li mi neko reci kakvog iskustva ima sa optikom u Krusevcu? Jeste li zadovoljni uslugom interneta i televizije?

Другар гејмер из Крушевца чека на увођење. Ваљда сутра или прекосутра му уводе, па јављам кад среди утиске. Пријавио се за пакет преко 100М и узима гигабитни рутер. Мислим да је он већ сам купио неки Асус-ов од 1200М ВИФИ. Много му је битан пинг да буде што мањи.

Kontam da pričate da im kablovska nije jača strana.

Ја се не слажем са овим. Кабловска можда није боља од СББ-ове, јер нема ХБО и такви премиум канали као Спорт Клуб... Али је за Коперникус и Јотел, Егзе Нет кабловска је премиум категорија и далеко изнад. Свакако је много боља од ИПТВ-ија код Ориона и Телекома.

Не гледам много ТВ, али има доста ХД канала које гледам, немам замерки. Имао сам пре СББ, мени је овде боље. А да не причам о интернету. Ту нема равног конкурента у Србији, Егзе нету. Квалитет пре свега.

Vex, jesi siguran da uopste imas 200 kanala u tom paketu?:)

Cale, legalno ako zelis da ludujes, imas Netflix sa VPNom (i bez njega za neke naslove koji nisu dostupni u USA, jer ih CBS AA i slicni distribuiraju tamo), Hulu, HBO Go, iPlayer.
Мислим да још не ограничавају пакете и сви имају све.

Да лудујем? Па ја филм одгледам пар пута месечно, некад и ређе. Спорт погледам када играју наши, нарочито ако су добри.

Уа звездаш. ;) Мене фудбал углавном не занима отприлике од тада, пре тога сам био солидан посматрач али ми делује да је тада пукло у том спорту и не пратим.

А Пироћанци да часте, ја чекам позив за у неку кафану (нажалост, више не може код Мартина у сокаче) јер да би нешто радило, мора да се залије. Ни трава не расте без тога. ;)

Другар гејмер из Крушевца чека на увођење. Ваљда сутра или прекосутра му уводе, па јављам кад среди утиске. Пријавио се за пакет преко 100М и узима гигабитни рутер. Мислим да је он већ сам купио неки Асус-ов од 1200М ВИФИ. Много му је битан пинг да буде што мањи.

Siguran sam da neće biti problema s pingom na exe optici. Jednostavno je oko 1ms do izlaska iz exenet mreže (iskustva iz Niša) kao i bilo kojoj drugoj gPON zasnovanoj vezi.

Ја се не слажем са овим. Кабловска можда није боља од СББ-ове, јер нема ХБО и такви премиум канали као Спорт Клуб... Али је за Коперникус и Јотел, Егзе Нет кабловска је премиум категорија и далеко изнад. Свакако је много боља од ИПТВ-ија код Ориона и Телекома.

Не гледам много ТВ, али има доста ХД канала које гледам, немам замерки. Имао сам пре СББ, мени је овде боље. А да не причам о интернету. Ту нема равног конкурента у Србији, Егзе нету. Квалитет пре свега.

Internet im je ubedljivo najbolji. A kablovska i ne bas. Orion ima Cinestar premium kanale, Kopernikus Sport klub i Arene, N1, a od kako su prodati Telekomu dobili su i neke kanale koje nisu imali i nov filmski kanal Star tv HD kao koji je u iptv. Orion ima vracanje kanala besplatno.

За Коперникус ће да се зна за пар месеци када им истекне уговор са СББ. А шта има на тим Cinestar premium каналима, видим да ЕХЕ има три, СББ шест а Орион четири па вероватно ЕХЕ може да довуче и остале?

Jel ima na nekom sajtu spisak kanala za exenet?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Da ne citiram vise vas ,samo cu se nadovezati na pricu. Moram da priznam da sam se JAKO POZITIVNO i PRIJATNO iznenadio kada me je veceras covek iz EXE net podrske kontaktirao na mob sa namerom da pita u cemu je problem sa kablovskom a pri tom ja nigde osim na ovom forumu nisam pisao vezano za njihovu kablovsku niti sam njih kontaktirao da imam problem jer sam ja ovde vise postavljao pitanja nego sto sam konstatovao stvari. Zakljucujem da neko iz Exe neta jako prati sta se pise ovde i da im je stalo do svojih korisnika,sto moram da priznam, do sada gde sam boravio nije bio slucaj. Iz razgovora sa covekom iz teh. podrske smo zakljucili da se kablovska exe tv mreza tek razvija u Zajecaru i da trenutno stanje nije "finalni proizvod". Najavio mi je da ce se sve to srediti i stabilisati u jako bliskoj buducnosti ,bez laznih obecanja. Kaze da im je prioritet bio da postave na noge osnovne kanale i one koji se najcesce gledaju... Ja konkretno ne gledam te standardne kanale pa sam mozda zato i primetio anomalije... Tipa moja cerka gleda decije kanale a ne rade Disney kanali,Baby Tv i mozda jos neki ne mogu sve da popamtim... Ja sam se na primer pronasao jos pre da mi prija muzicki kanal Mooz Dance koji recimo neko vreme radi pa se izgubi...sreca pa MTV Live HD radi odlicno :)Mozda bi mogao biti bolji kvalitet SD kanala (malo veca rezolucija),Arene HD hoce da stucnu ponekad itd...da ne nabrajam sta sve ne radi,osnova neka radi, treba sesti sat vremena za TV i pocistiti listu ... LM, propraticu situaciju ,ako budem primetio neke vece nepravilnosti ,kontaktiracu ih,mozda fale neke sitne stelke :) a posle ovog razgovora verujem da ce ljudi srediti stvari... Da ispeglaju vecinu ovih kanala koji su najavljeni kroz listu, bice najjaci,meni vise od ovoga nece trebati.

Kad već čitaju mogli bi da vide šta se dešava s mojim slučajem. Pre 20 dana je bilo "doći će koleginice sutra da skupe potpise za uvođenje u zgradu". I od tada ni traga ni glasa. :D

Neka jave sta im treba, ja im skupljam 6 ulaza u Nisu :) Sve sto hocu je da uvedu do jula :)

Da ne citiram vise vas ,samo cu se nadovezati na pricu. Moram da priznam da sam se JAKO POZITIVNO i PRIJATNO iznenadio kada me je veceras covek iz EXE net podrske kontaktirao na mob sa namerom da pita u cemu je problem sa kablovskom a pri tom ja nigde osim na ovom forumu nisam pisao vezano za njihovu kablovsku niti sam njih kontaktirao da imam problem jer sam ja ovde vise postavljao pitanja nego sto sam konstatovao stvari. Zakljucujem da neko iz Exe neta jako prati sta se pise ovde i da im je stalo do svojih korisnika,sto moram da priznam, do sada gde sam boravio nije bio slucaj. Iz razgovora sa covekom iz teh. podrske smo zakljucili da se kablovska exe tv mreza tek razvija u Zajecaru i da trenutno stanje nije "finalni proizvod". Najavio mi je da ce se sve to srediti i stabilisati u jako bliskoj buducnosti ,bez laznih obecanja. Kaze da im je prioritet bio da postave na noge osnovne kanale i one koji se najcesce gledaju... Ja konkretno ne gledam te standardne kanale pa sam mozda zato i primetio anomalije... Tipa moja cerka gleda decije kanale a ne rade Disney kanali,Baby Tv i mozda jos neki ne mogu sve da popamtim... Ja sam se na primer pronasao jos pre da mi prija muzicki kanal Mooz Dance koji recimo neko vreme radi pa se izgubi...sreca pa MTV Live HD radi odlicno :)Mozda bi mogao biti bolji kvalitet SD kanala (malo veca rezolucija),Arene HD hoce da stucnu ponekad itd...da ne nabrajam sta sve ne radi,osnova neka radi, treba sesti sat vremena za TV i pocistiti listu ... LM, propraticu situaciju ,ako budem primetio neke vece nepravilnosti ,kontaktiracu ih,mozda fale neke sitne stelke :) a posle ovog razgovora verujem da ce ljudi srediti stvari... Da ispeglaju vecinu ovih kanala koji su najavljeni kroz listu, bice najjaci,meni vise od ovoga nece trebati.

Ja moram da pitam ako ih nisi kontaktiro sve i da oni prate ovu temu kako neko može da zna ko si ti po da te zove.Nego će biti da neko od tvojih uzo stvar u svoje ruke pa im prijavio problem umesto da traži rešenje po forumima.

Па можда је негде написао када је узео и где живи па пошто ту нема више корисника, сазнали су. Или видели датум рођења и нашли по матичном броју. ;) Можда су само хтели да му јуче честитају рођендан па се потрудили.

Razmiljam da uzmem fiber duo home 2 paket (net+tv). Ali posto ne gledam puno tv zbog manjka slobodnog vrmeena znacilo bi mi da imam mogucnost motanja kanala unazad da gledam sta zelim. Kakva je njihova politika davanja rutera? Moze li se tu na pregovaranje izboksovati jos jedan gratis ili 'pak mora da se placa mesecno rentiranje?

Ja koliko sam se raspitao, uz taj paket koji ti hoćeš se dobija gratis na korišćenje gigabitni wifi ruter i android box ( samim tim i usluga vraćanja tv unazad)

Sent from my S9+

Нешто сам тражио и видим да ми је промакло обавештење на сајту. Пре месец и више су променили услове због нових закона и сада постоји ценовник за услуге без УО па се плаћа та разлика и сетап од 12к ако неко хоће раније да раскине уговор. Можда је неко и пренео али нисам приметио.

^kladim se da misli na box za TV?
Spoji poruke, kad vec mozes editovati.

Поруке су из различитих прича и не морам да их мешам.

Treba mi za 2 TV-a mogucnost motanja televizije unazad :D
Moracu da odem do njih da vidim tacno sta i kako jer kad sam zvao call centar njihova sluzbenica bas i nije previse upucena (bukvalno je procitala ono sto pise na sajtu gde je cena i gratis meseci).
Korisnim sam Sbb-a pa sam navikao na eon tv za 5 uredjaja i samo mi to nedostaje kod exenet-a (i hbo delimicno)...

Ne znam zasto ne zele da ubace dodatnj paket HBO a ili Cinestar HD. Neki Jotel nudi HBO a exe ne uvodi. Razlog vise sto su testirali HBO i Cinestar pod test 1,2 3 i 4. Meni bi bilo dovoljno 30kanala i Cinestar HD... Jednim su mi i rekli na Call,centru da hoce to da uvedu da korisnici sami izaberu koje kanale hoce...Vise od 200 kanala me ne zanima, ni pinkovi, ni lokalni, ni filmbox, ni sportski...sem par hd kanala, muzickih i da imaju neki bolji filmski, uz odlicsn internet, bila bi i odlicna ponuda...

Sta ste komplikovani Boze cuvaj,te ovako te onako,pa sto ga uzimas ako ti ne odgovara?Malo mu 300 kanala,oce jos neki da mu ubace,ako na 300 kanala nemas sta da gledas,idi na net pa gledaj.

Nazad
Vrh Dno