Šta je novo?

Exceleram

dobri su, imaju dobru cenu a i dobar i cist izgled kome je to vazno..

Na papiru izgleda kao jako dobra kupovina + MSI 770-C45 + neki BE :banana:

Samo sto cu ja izgleda ipak propustiti ovu priliku :(

Uzeh 2x2 1600Mhz Black Sark al' u WinWin-nu za 6,6K.
Ko će sad da čeka to da dođe iz emmi-ja u Banovce kad si po ceo dan na poslu a toliko bi platio i postarinu. E samo me z pa sam po flash morao da idem iz Balkanske u Zemun ali ne mari, usput mi bilo.

Memorija je overkill za moje trenutne potrebe. Evo teram mašinu na 4,06Ghz(12,5x325) memorija radi okrglo na 1300Mhz sa latencijama 7-7-7-20 na naponu ~1,6v (+0,1V). Vrteo prime95 jedno 5-10min. i nema da stucne. CPU ide na 67-68 C na TX2 mod na TX3. Uh da se noctua pastica nije rasusila?

Cpu mi ima zid vec oko 330-334. Radi ali nije bas stabilan izgleda. Mozda i uspem da ga napenalim tako da dobijem 1333Mhz za memoriju sa pomenutim latencijama. Ko zna mozda moze i jače da joj se stegne kaish sa latencijama. Ili to ili me moje staro napajanje izdaje polako. Zato uzeh CM GX 750W(za pod jelku ..;) ) al' ko će to da montira sad ovako smoren od posla i jurenja komponeti. Memoriju bocneš čas.

E znao sam da mora da dodje dan kada cu iz GA P35C-DS3R ploče da iscedim i poslednji evro uložen u nju, iako je stara više od 3 godine. Sad da imam CPU koji oće FSB 400-500Mhz išla bi ova memorija na njene taktove tj. na ono sto reće maxpower 8-8-8-24.

Toliko. A sad mi je drago što uzeh ovo a ne onaj hyperX Limited Edition za 200 din. manje, koji je uz to 9-9-9-27.

A flash neće da se baci sinak. Korisno je sve sto se dobije u paketu.

Čisto radi poređenja.
Izvadih 2x2 Geil Black Dragon DDR2 800Mhz CL=4-4-4-12 GB24GB6400C4DC VOLTAGE: 2.0v

Nije se pokazala kao neki kloker. Ne sećam se da je isla preko 1000Mhz ali je mogla 900-1000Mhz sa labavih CL=5-5-5-15. Moraću da proverim jer sam je sad zatekao na 900 cl5 što nije dirano dugo. Možda na nekom AMD-u se i pokaže bolje, šta znam. Ide na oglas pa ko se javi njegova je.

Ovako sam sad spreman da dočekam Sandy Bridge. Što bi rekli spala knjiga na 2 slova, CPU i MB.:rtfm: Vec sam se namerachio na GA P67A-UD4 a za cpu ćemo da vidimo prvo cene. :eyebrows:

Poslednja izmena:
Upravo sam uzeo dotichny memoriju,tacnije red culvert 7-10-10-24 1600mhz. Medjutim nece da radi na tim latencijama,vec 8-10-10-24.

Takođe uzeh Red Culvert i na AMDu ne'ć da mrdne sa CL 7 već samo CL 8 !!!
Uspeo sam da je namestim na 8-9-8-24, 1T kao i ti ali me sada muči pitanje da li je tu posrednik IMC CPUa ili sama memorija pa neće da radi na CL 7 po specifikaciji?

Ua Excelram, Uaaaaa :eyebrows::eyebrows::eyebrows:

Poslednja izmena:
Ma memorija je vrh,taj post je stari,nisam se ni igrao dovoljno :D Za te pare,ovo je najbolja memara :D
Moras povecati napon na 1.71 V (ispod toga nece da radi)
qlt-Captur.jpg

inace digao sam sistem i radilo je "ok" pri 7-9-7-20 ali u prime posle par minuta izbacuje gresku ;)
edit: I kad' cemo srediti mac-a? :D *** te pas! :) :D

Ne dolazi taj exceleram flash nego patriot

Verovatno je brza red sa CL7, ali ako maxpower tvrdi da mu black sark radi na 8-8-8-24, to je sigurno brze od CL 7-10-10-24

Super je ovo. Ja porucio bratu ovu Black Shark memoriju ono cisto jer su odlucili da poklone fles uz nju a usput sam mislim ovdje
na forumu procitao da je to brand pod okriljem Mushkina + 5 godina garancije, a moj brat je nece klokovati garant, a ja sebi fles maznjavam :D
Jel moze ko da potvrdi da ovaj fles ide kao sto sam vidio par review na netu oko 30-31MB/s read, oko 20MB/s write? :banana:

Za te pare,ovo je najbolja memara :D

Hmmm, pa ne mogu bas da se saglasim sa tom izjavom :p, evo moj Hyperx Blu radi na 7-8-7-24 1T 1600Mhz a plus je i jeftinija :)

Sa sadasnjim podesavanjima za moj CPU memara radi na 1740MHz 8-9-7-27 1T ;)

Prilozi

• 1333 6-7-6-21.JPG
    1333 6-7-6-21.JPG
    53.8 KB · Pregleda: 76
  • blu 2.JPG
    blu 2.JPG
    80.9 KB · Pregleda: 62
  • BLU.JPG
    BLU.JPG
    101.2 KB · Pregleda: 67
  • Desktop_2010_11_20_03_20_13_369.jpg
    Desktop_2010_11_20_03_20_13_369.jpg
    415.8 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
ne bih rekao da je jeftinija. :p Mada pouchen losim iskustvom sa kingstonom ranije,ne bi je uzeo,pa da mi je dzabe dash :D

Juce sam uzeo Exceleram 2x2Gb Red CL7 i imam problem da ih nateram da rade na 1600 MHz. Na 1333 radi bez problema, ali cim aktiviram xtreme memory profile w7 nece da se podigne. Probao sam sve moguce kombinacije i za sada nisam nista uspeo. Moze li mala pomoc?

Vidi Dark Sider kako podesi memorije svaka mu cast. Ja od ovoga nisam mogao vise. Za sada.

S9mME.jpg
Probao sam svaki da spustim na 8 ali je zapistala maticna 3 puta restartovao i htelo da se podigne u 1333 MHz ali sam usao u BIOS i podigao taj srednjui na 9. Tako ne zeza nigde testirao sam.
CPU je na default zbogt onog malog vraga od coolera.

Poslednja izmena od urednika:
Zato sto nece lat 7 na 1.65V :D A za intel,sve preko 1.65V moze da bude pogubno :p

tema se pretvorila u exceleream vs kingston, ali hvala za kingston rezultate, uzeh njega :)
samo da napomenem ukinuli su poromociju i ne dele vise flash tako da je excele sada daleko od bestbaja.

Covek ima amd a ne intel :)

@Vlado, imas "obicni" hyperx, koji ako se ne varam radice ti lepo na 8-8-8-24 1T 1.65V(znaci postavi napon na 1.65 a ne na 1.60). Probaj pa javi rezultate...
I da ne "prljamo" vise temu :D rezultate pisi u temi za hyperx.

Poslednja izmena:
Bogami ne znam prvo sam sa 1.5V poddigao na 1.65 V i stavio 8-8-8-24 ali se desi sledece pojave se neke kockice sarene. Sacekacu malo da se navikne i na ovo ona, xexe. Pa cu videti za koji dan da probam ponovo, mrzi me da vadim graficku sada jer ispod je baterije ako poludi. Cudno mi je to pise na sajtu da memorija radi na 1.7 V do 1.9V a meni je 1.65 vec malo u crvenoj zoni.

Bogami ne znam prvo sam sa 1.5V poddigao na 1.65 V i stavio 8-8-8-24 ali se desi sledece pojave se neke kockice sarene. Sacekacu malo da se navikne i na ovo ona, xexe. Pa cu videti za koji dan da probam ponovo, mrzi me da vadim graficku sada jer ispod je baterije ako poludi. Cudno mi je to pise na sajtu da memorija radi na 1.7 V do 1.9V a meni je 1.65 vec malo u crvenoj zoni.

eto gde je problem, ja mislio da imas onu sto radi na 1.65V, u tvom slucaju moras da je postavis da radi 1.70V i ne brini ako u biosu ti pokazuje crveno ;)

tema se pretvorila u exceleream vs kingston, ali hvala za kingston rezultate, uzeh njega :)
samo da napomenem ukinuli su poromociju i ne dele vise flash tako da je excele sada daleko od bestbaja.

Ne znam ko te je lagao da ne dele flesic uz memaru, ja sam danas burazeru uzeo jos jedan komplet u emmiju i dobio usb...

Stoji im na sajtu da do 31.12 traje action!

Ne moze Dark, nema sanse. Mozda neko spretniji ali ja ne. Ma dosta je i ovo sta bi dobio sa jos 2 osmice 0.2%. Nema veze.

Ne znam ko te je lagao da ne dele flesic uz memaru, ja sam danas burazeru uzeo jos jedan komplet u emmiju i dobio usb...

Stoji im na sajtu da do 31.12 traje action!

lagale su me moje oci koje nikad ne lazu. kada si ti poslednji put gledao? izbrisali su sa sajta danas, a stajalo je do 31.12. ali to je totalno neozbiljna firma (kao i sve u srbiji). takodje su mi prodali plocu koju nemaju.

kako god, imate kingstona koji je jeftiniji - taman za cenu flesha (a bolji). evo nekih testova excelerama - i poredjenje sa drugima, pa i kingstonom:

http://www.oc-lab.si/test.php?t=121&p=4

Poslednja izmena:
*** izgleda da su te slagale...

http://emmi.rs/novosti_online_akcije_pogodnosti_vesti_sa_it_trzista.143.html

Nemam sta da gledam, danas sam jos jednu kupio, a u radnji cim udjes stoji ta promotivna ponuda, bode oci :)

Kingston im je 5900 a fles ne mozes za 399 dinara kupiti od 8GB i to ovako brz pa da si Magic Johnson...

tu stranu prvi put vidim - stvarno pise, ali su sklonili natpis kada otvoris proizvod - tamo gde je pisalo da traje do 31.12. ja u nju gledam.

al dobro balck.sh* memorija je ionako crap, dzaba im sto je usb solidan :)

kingstona ima "od" 4900, moj placen 5199

Poslednja izmena:
Ti bas imas neki pik na exceleram? Meni evo 2 kompleta Black Sark rade fantasticno na 1650 MHz 8-8-8-24 na 1.7v

Po meni odlicna memorija, plus flash kida, 31MB/s read 22MB/s write.

Lako je pljuvati po nekome, koji to kingston ima za 4900 1600MHz? Ja sam najnize nasao 5900 din...

Ti bas imas neki pik na exceleram? Meni evo 2 kompleta Black Sark rade fantasticno na 1650 MHz 8-8-8-24 na 1.7v

Po meni odlicna memorija, plus flash kida, 31MB/s read 22MB/s write.

Lako je pljuvati po nekome, koji to kingston ima za 4900 1600MHz? Ja sam najnize nasao 5900 din...

:d:d:d
I ja sam svoj ram platio 55€ ali dilerski ;) dok u radnji košta 6.399 RSD :cigar:

:laugh:

Imas Kingston 2x2GB 1600MHz za ~4800din, ja upravo kupio jos jedan, sad imam 4x2GB. Da ne reklamiram, pogledaj pcberzu i itsvet. Iskreno pojma nemam kakva je, meni radi na 1550MHz, overclock mi ne treba

I jedna i druga su dobre na svoj naci i zato oladite malo :). Postavio sam pitanje juce, ali niko ga izgleda od silnih K vs E postova nije video... :). Dakle da ponovim uzeo sam pre neki dan Red CL7-10-10-24 i nece da radi na 1600... Ploca je Gigabyte P55 UD3L. Probao i rucno unose (smanjivao povecavao latencije i napon), aktivirao xms profil, probao i bez njega, ali nikako nece da radi na 1600 MHz. Stabilnost se gubi vec od 1400 MHz, bez obizra da li je aktiviran xms ili ne. Gde gresim?

I jedna i druga su dobre na svoj naci i zato oladite malo :). Postavio sam pitanje juce, ali niko ga izgleda od silnih K vs E postova nije video... :). Dakle da ponovim uzeo sam pre neki dan Red CL7-10-10-24 i nece da radi na 1600... Ploca je Gigabyte P55 UD3L. Probao i rucno unose (smanjivao povecavao latencije i napon), aktivirao xms profil, probao i bez njega, ali nikako nece da radi na 1600 MHz. Stabilnost se gubi vec od 1400 MHz, bez obizra da li je aktiviran xms ili ne. Gde gresim?

Aktiviraj XMP i obrati pažnju na ovo što sam ti uokvirio prilikom podešavanja parametara!!!

Sve od ponuđenih opcija podesi ručno (uz prethodno aktiviran XMP) TRC, PRC, MRC, CCC... Vdimm i ostalo i trebalo bi da radi. Ako ni tada neće onda se ne gađa sa pločom tj GA je loše odradio kompatibilnost...
Untitled.png

Nazad
Vrh Dno