Šta je novo?

Everest Cache & Memory Benchmark

Izvinjavamse na ovakovom upadanju na forum sa predhodnim postom.
I nije valjda stari FX josuvek konkurentan?

pa sa takvim RAM-om i na tom taktu jeste, pogotovo u memory bandwidthu 🙂 (Integrisani mem. cntrl.) Konkurentan je i bilo koji x2 na tom taktu i sa tom brzinom memorije i latencijama...Pricamo konkretno o memory bandwidth testovima, ima testova gde nije konkurentan bla bla 🙂

Da malo iscupamo temu iz mrtvijeh 🙂

Evo ih rezovi klokovanog sempija sa 1.6 na 2.67 na stocku, i kingstona 667cl5 na 890cl4 @2.1v.

Prilozi

• superprc.webp
    superprc.webp
    31.1 KB · Pregleda: 99
***, nije lose... Bice bolje kad se namilim da ga nasviram ponovo na 2,5GHz

Poslednja izmena:
Trebalo bi svi da koristimo i istu (poslednju, 4.20) verziju Everesta, meni prethodna verzija daje mnogo veći skor za L2 Read, a i sve ostalo je malo bolje.

Ja sam duboko razocaran, dal je ploca, dal je OS, ne znam, ali razocaravajuce...
Nema sanse da toliko opadne read zbog 4 stapa.

Prilozi

• SSSSS.webp
    SSSSS.webp
    40.6 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
evo i mog rezultata:smoke:

Prilozi

• everest bench.webp
    everest bench.webp
    28.4 KB · Pregleda: 86
Ja sam duboko razocaran, dal je ploca, dal je OS, ne znam, ali razocaravajuce...
Nema sanse da toliko opadne read zbog 4 stapa.
nije ti opao read zbog 4 stapa toliko (mada hoce kad popunis sva 4 da zeza malo ali ne bas toliko) pre ce biti da te ogranicava cipset na ploci, omatoreo je vec

evo i mog testa, konfa iz potpisa

Prilozi

• cachemem.webp
    cachemem.webp
    29.8 KB · Pregleda: 103
Malo sam "progledo" posto je score bio poprilicno mizeran pa sad stavio u biosu turbo opciju za memoriju, i ide lepo, stabilno, i hvala bogu poboljsanje !

Prilozi

• SSS.webp
    SSS.webp
    41.9 KB · Pregleda: 108
Ovo smo svi zaobilazili na foru, "wtf su ovo stavili koje smece je bre ovo"
A ono vidi, fin i siguran naci za ravno 1mb vise read-a !
Jos da je normalna memorija pa na 1000MHz i ovo ufff..

mislis 1gb ? 😛

Ma da bre, i meni nece na iljadarku majke joj ga spalim. Oseca se boost u windowsu posle ovoga, definitvno.

o hebem ih lude ladno napisali ako OC-ujete nemojte da drzite na TURBO, kako lazu sabani evo i kod mene skok woohoo

Prilozi

• cachemem2.webp
    cachemem2.webp
    29.7 KB · Pregleda: 143
:wall: Da, 1GB..
Eh bre nista bez mene :d
Ovo je za sada druga fancy stvar koja mi se svidja sa Gigabyte plocama, a prva je ona fancy nalepnica 😀

kode mene kad stavim na EXTREME nece ni da podigne sistem, ni na 800 ni na vise od toga, znci samo TURBO za mene

aaa, nemam ja na DS4 Xtreme opciju 🙂
A ako kod tebe nece onda je to verovatno jedna on onih dodatnih a.k.a ne potrebnih opcija u DQ6 seriji 😀

E ovako se setuje memorija za svaki dan 🙂
Da me ne mrzi da restartujem komp, bilo bi za slikanje i bolje 😀

:wave:

nova makina

stara

Poslednja izmena:
Ja kad malo pogledam niko da me generalno ubije, a vozim memoriju ispod 1000 🙂
Ovde ne pricam samo o READ sekciji, tu ima po neko malo bolji 😀

U cemu je fazon tvog setup-a ako nije tajna?

Ja kad malo pogledam niko da me generalno ubije, a vozim memoriju ispod 1000 🙂
Ovde ne pricam samo o READ sekciji, tu ima po neko malo bolji 😀

Ne znam sta si radio ali ocigledno funkcionise 🙂 ja na slicnom taktu, 1:1 odnos, PL6, 4-4-4 imam znatno nize protoke, i za 10ns vecu latenciju...No dobro, imam i 150e jeftiniju plocu 😛

Trik je u triku 😀
Dobra ploca, visko FSB 1:1, pritegnute latencije i sub latencije i popunjene sve memorijske banke 🙂

Ako pogledas moj skor okacen ovde, videces da je razlika 1000MB/s izmedju mene i tebe, a moj FSB je 420 i kusur, opet napominjem CAS 4 (naspram tvojih 5), e sad, zatezanjem sub latencija ja nisam dobio vise od 100MB/s pa sam odustao od tog sporta. PL je na 6, moze na 5 ali samo se read bandw. povecava (i latencija malo smanji). No dobro, kao sto rekoh, bolja ploca, a imas i CPU sa vishe cache-a...

Trik je u triku 😀
Dobra ploca, visko FSB 1:1, pritegnute latencije i sub latencije i popunjene sve memorijske banke 🙂
tako sam i mislio,visok fsb.ja imam problem posto moj cpu ima wall preko 450mhz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno