Šta je novo?

Everest Cache & Memory Benchmark

Izvinjavamse na ovakovom upadanju na forum sa predhodnim postom.
I nije valjda stari FX josuvek konkurentan?

pa sa takvim RAM-om i na tom taktu jeste, pogotovo u memory bandwidthu :) (Integrisani mem. cntrl.) Konkurentan je i bilo koji x2 na tom taktu i sa tom brzinom memorije i latencijama...Pricamo konkretno o memory bandwidth testovima, ima testova gde nije konkurentan bla bla :)

Da malo iscupamo temu iz mrtvijeh :)

Evo ih rezovi klokovanog sempija sa 1.6 na 2.67 na stocku, i kingstona 667cl5 na 890cl4 @2.1v.

Prilozi

• superprc.jpg
    superprc.jpg
    46.5 KB · Pregleda: 99
***, nije lose... Bice bolje kad se namilim da ga nasviram ponovo na 2,5GHz

Poslednja izmena:
Trebalo bi svi da koristimo i istu (poslednju, 4.20) verziju Everesta, meni prethodna verzija daje mnogo veći skor za L2 Read, a i sve ostalo je malo bolje.

Ja sam duboko razocaran, dal je ploca, dal je OS, ne znam, ali razocaravajuce...
Nema sanse da toliko opadne read zbog 4 stapa.

Prilozi

• SSSSS.jpg
    SSSSS.jpg
    81 KB · Pregleda: 113
Poslednja izmena:
evo i mog rezultata:smoke:

Prilozi

• everest bench.png
    everest bench.png
    187.5 KB · Pregleda: 86
Ja sam duboko razocaran, dal je ploca, dal je OS, ne znam, ali razocaravajuce...
Nema sanse da toliko opadne read zbog 4 stapa.
nije ti opao read zbog 4 stapa toliko (mada hoce kad popunis sva 4 da zeza malo ali ne bas toliko) pre ce biti da te ogranicava cipset na ploci, omatoreo je vec

evo i mog testa, konfa iz potpisa

Prilozi

• cachemem.png
    cachemem.png
    206.4 KB · Pregleda: 103
Malo sam "progledo" posto je score bio poprilicno mizeran pa sad stavio u biosu turbo opciju za memoriju, i ide lepo, stabilno, i hvala bogu poboljsanje !

Prilozi

• SSS.jpg
    SSS.jpg
    87.1 KB · Pregleda: 108
Ovo smo svi zaobilazili na foru, "wtf su ovo stavili koje smece je bre ovo"
A ono vidi, fin i siguran naci za ravno 1mb vise read-a !
Jos da je normalna memorija pa na 1000MHz i ovo ufff..

mislis 1gb ? :p

Ma da bre, i meni nece na iljadarku majke joj ga spalim. Oseca se boost u windowsu posle ovoga, definitvno.

o hebem ih lude ladno napisali ako OC-ujete nemojte da drzite na TURBO, kako lazu sabani evo i kod mene skok woohoo

Prilozi

• cachemem2.png
    cachemem2.png
    206.7 KB · Pregleda: 143
:wall: Da, 1GB..
Eh bre nista bez mene :d
Ovo je za sada druga fancy stvar koja mi se svidja sa Gigabyte plocama, a prva je ona fancy nalepnica :D

kode mene kad stavim na EXTREME nece ni da podigne sistem, ni na 800 ni na vise od toga, znci samo TURBO za mene

E ovako se setuje memorija za svaki dan :)
Da me ne mrzi da restartujem komp, bilo bi za slikanje i bolje :D

:wave:

nova makina

stara

Poslednja izmena:
Ja kad malo pogledam niko da me generalno ubije, a vozim memoriju ispod 1000 :)
Ovde ne pricam samo o READ sekciji, tu ima po neko malo bolji :D

U cemu je fazon tvog setup-a ako nije tajna?

Ja kad malo pogledam niko da me generalno ubije, a vozim memoriju ispod 1000 :)
Ovde ne pricam samo o READ sekciji, tu ima po neko malo bolji :D

Ne znam sta si radio ali ocigledno funkcionise :) ja na slicnom taktu, 1:1 odnos, PL6, 4-4-4 imam znatno nize protoke, i za 10ns vecu latenciju...No dobro, imam i 150e jeftiniju plocu :p

Trik je u triku :D
Dobra ploca, visko FSB 1:1, pritegnute latencije i sub latencije i popunjene sve memorijske banke :)

Ako pogledas moj skor okacen ovde, videces da je razlika 1000MB/s izmedju mene i tebe, a moj FSB je 420 i kusur, opet napominjem CAS 4 (naspram tvojih 5), e sad, zatezanjem sub latencija ja nisam dobio vise od 100MB/s pa sam odustao od tog sporta. PL je na 6, moze na 5 ali samo se read bandw. povecava (i latencija malo smanji). No dobro, kao sto rekoh, bolja ploca, a imas i CPU sa vishe cache-a...

Trik je u triku :D
Dobra ploca, visko FSB 1:1, pritegnute latencije i sub latencije i popunjene sve memorijske banke :)
tako sam i mislio,visok fsb.ja imam problem posto moj cpu ima wall preko 450mhz.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno