Šta je novo?

Everest Cache & Memory Benchmark

activated1

Čuven
Učlanjen(a)
12.12.2004
Poena
709
Postujete rezultate iz dotichnog benchmarka (Everest 4).

Konfa iz potpisa, evo rezultata :bottle:

Prilozi

• cachemem2.webp
    cachemem2.webp
    28.6 KB · Pregleda: 639
Evo da nebude da ima samo Intel-a ... znaci nista OC. Razlike u procesoru su ogromne .. posebno Copy , ipak je to novije.

Prilozi

• zokocx4800.webp
    zokocx4800.webp
    28.5 KB · Pregleda: 387
Da se nadovezem direktno na zokocx-ov post.

Slicna podesavanja CPU & Memory clock (ciljao sam da bude sto slicnije), ali sa ukljucenom integrisanom grafikom.

Edit:

Vidi se da integrusa pojede dobar deo Read (razlika -28%), nesto malo manje Copy (-23%) i najmanje Write (-10%) bandwidtha.
Takodje, lepo se vidi nesto veci latency L2 kesa kod Brisbane jezgra u odnosu na Windsor.

Prilozi

• int690g.webp
    int690g.webp
    28.1 KB · Pregleda: 305
Poslednja izmena:
Imam everest ali ne znam da pokrenem ovaj test???

Hvala evo sad cu da uradim test. pa postavljam rezultat.😉

Evo i rezultat:

EDIT: Sta mislite kakav mi je rezultat?

Poslednja izmena:
Imam everest ali ne znam da pokrenem ovaj test???

Pa ovaj test postoji od 4.00 verzije (nisam siguran) ides na Tools => Cache & Memory Benchmark - dole imas Start Benchmark i gledas, kad uradi Save i sacuvas kao .png sliku... jednostavno.

Hvala Uspeo sam.

Evo i od mene. Masina iz potpisa.

OC na 3.2Ghz

OC na 3.46Ghz

Mogao bi jos malo da se OC-uje ali nesto ne bih mnogo da se igram sa BOX kulerom.

Evo josh jedan od mene sa druge mashine:

AMD Duron 800mhz
ASUS A7S333
512Mb Smrt DDR266 @ DDR200
Windows Vista Business :eyebrows:

Prilozi

• cpuid.webp
    cpuid.webp
    27.5 KB · Pregleda: 216
  • cachemem.webp
    cachemem.webp
    24.5 KB · Pregleda: 214
Poslednja izmena:
Masina iz potpisa .... naravno clockovana 🙂

Inace prvi run .

Prilozi

• cachemem.webp
    cachemem.webp
    28.2 KB · Pregleda: 252
intel 2140 & geil 1000 & asus p5k-e wifi

evereststosketz2.jpg

Poslednja izmena:
Ispade ovaj moj starac prilicno dobar... bolji od x2...

snapda3.jpg

Pa sad, otkud znam...

Prilozi

• Capture.webp
    Capture.webp
    31.2 KB · Pregleda: 215
Ispade ovaj moj starac prilicno dobar... bolji od x2...

Da, DC DDR1 odvaljuje DDR2 u latencijama, pogotovo kod tebe posto si ga posteno nasvirao.

Evo jedne slichke AM2 Semprona @2GHz na ubogoj nforce250 ploci... doduse, iz starijeg everesta:

Prilozi

• cachemem-am2-800.webp
    cachemem-am2-800.webp
    27.3 KB · Pregleda: 169
Poslednja izmena:
Ja sam se razocarao :crash:
Mashina iz potpisa:

Prilozi

• default.webp
    default.webp
    27.3 KB · Pregleda: 210
  • 3.0 4-4-4-12.webp
    3.0 4-4-4-12.webp
    27.8 KB · Pregleda: 180
cachemem.png

Ostoja, solidna je ova ploca. Reci mi koji bios drzis na njoj F3 ili F4a?

Ja sam se razocarao :crash:
Mashina iz potpisa:

nesto nisi dobro namestio, probaj da stavis 1:1 odnos FSB : RAM (bitno za write i copy speed) i skini SetMem i pogledaj koji je performance level namesten, sto nizi to bolji (3 je vec jako nisko tj jako zahtevno, 4-5 je odlicno. Vodi racuna da nizi seting za perf. level zaheva vise napona za ram (meni za 1066mhz perf lvl. 8 treba 1.8V (to jei default) , za isto to samo perf lvl 5 treba 2.1-2.2V)

cachemem3200_800_4-4-4_1v1.png

nesto nisi dobro namestio, probaj da stavis 1:1 odnos FSB : RAM (bitno za write i copy speed) i skini SetMem i pogledaj koji je performance level namesten, sto nizi to bolji (3 je vec jako nisko tj jako zahtevno, 4-5 je odlicno. Vodi racuna da nizi seting za perf. level zaheva vise napona za ram (meni za 1066mhz perf lvl. 8 treba 1.8V (to jei default) , za isto to samo perf lvl 5 treba 2.1-2.2V)
Sad ispadam malo gloop,al nema veze :S:,tu sam da nesto naucim :type: ,taj SetMem nigde nisam nasao...ako ne gresim jedina varijanta da bude odnos Fsb:Ram 1:1 je da spustim memoriju sa 800 na 667Mhz (333:333) (a da ostane memorija na 800 (400) mnozioc na 9 a fsb da dignem na 400 mislim da bi me malo zabolela glava za Q6600 sa tenutnim napajanjem i Hyper TX :S🙂 ...tako da iz prilozenog sve ispada jos gore:wall::wall::wall:

Prilozi

• cachemem.webp
    cachemem.webp
    27.6 KB · Pregleda: 140
pfff...da, 667 je bas malo :S: (i ne ispadas glup, nema veze sa time, nisam to ni mislio, daleko bilo), setmem potrazi na benchu u ovoj temi, uradi search, naci ces link, tako sam ga i ja nasao, na netu ga maltene nema, svi linkovi su povuceni itd, a korisno je programce, pogotovo za performance level (ne znam da li u biosu od asus-a ima da se namesta performance level pod setinzima za memoriju ?!), kazem, razlika izmedju recimo 8 i 5 je primetna u korist 5 ali zaheteva i malo vise napona za stabilan rad.

Evo i mog rezultata.:wave:

:type::smash:

Prilozi

• 936 4 4 4 12 1T.webp
    936 4 4 4 12 1T.webp
    27.8 KB · Pregleda: 180
  • cachemem.webp
    cachemem.webp
    27.4 KB · Pregleda: 152
Poslednja izmena:
moj CPU ceka BSEL mod, a ploca backplate da bi mogao da pritegnem WB kako treba pa cemo onda da vidimo kako ce ici 24/7 😀 ali dobro jei ovako naravno.

i moj(CPU:d) ceka bsel mod i vodeno 😉 a mozda ga iza nekog coska saceka i dryice 😀 🙂:banana::type:

Poslednja izmena:
Malo sam uporedjivao brzine izmedju Xp-a I Viste u Everestu,rezultate mozete i sami pogledati.
Masina je iz potpisa.

Prilozi

• 3322MHz - DDR2 1038MHz(5-5-5-15).webp
    3322MHz - DDR2 1038MHz(5-5-5-15).webp
    124 KB · Pregleda: 174
  • EVEREST-MAX.webp
    EVEREST-MAX.webp
    113.7 KB · Pregleda: 160
  • EVEREST(XP i VISTA)TEST.rar
    EVEREST(XP i VISTA)TEST.rar
    4.7 KB · Pregleda: 171
Nazad