Šta je novo?

Eve Online

Na 14 ima jos ali sam zaboravio gde se nalazi, kako doci do shive?

Znam da je ovo bajat thread, ali kada je bio u zizhi interesovanja ja sam se raspadao od nemashtine, a jako me interesuje sama igra. Sad dolazi zima, izbachishe me sa faxa, devojchica me vara sa krimosom, a navatao sam neku kesh lovu pa daj da se uchaurim i pocnem da pikam. Nema veze ima bata bubrege.

:bottle:

Elem. Koja mi je najlaksa varijanta za uplacivanje i koliko bi kostala ona varijanta od 6 meseci? I da li postoji neka pozitivna osoba koja bi mogla da mi nareze klient i objasni par stvari? Castim pivo!

Tnx.

Poslednja izmena:
e, ako je bio bajat tada, kako plesnjiv li je sad..? :d

anyway, i mene interesuje isto, odn. kako najlakshe uplaccivati ( recimo, da li radi sa njihovim sistemom placcanja ona Visa Virtuon)?

vrlo mi je HITNO da saznam i zavrshim to sutra do kraja dana, jer mi istiche trial, a bash sam dobro zapocheo sa ovim likom koga trenutno vodim..:smoke:
ako neko mozze da pomogne, chastim pivom, a i dajem pride sve klip-ove koje sam skinuo sa njihovog site-a ( mislim da nema ni jedan koji nisam) + koje god josh hoccete iz moje kolekcije ( razni 'izvodjachi') ,)

hvala unapred i pozdrav

Posle elite ,Igra je luda sam svih (mojih ) snova..nazalost mogu samo da gledam....
Ljudi probao bih i ja ;( cak sam i modem ubacio u pc POMAGAJTE molim :)

EVE-Online je stvarno igra snova za one koje su voleli Elite i Frontier. Ja je igram vec dve godine intenzivno i za to vreme nijedna sigle-player nije uspela da me drži duže od 15min. Jedino je Civilisation 4 uspela da "izgura" nepuna 3 popodneva.

Srećom po mene i ostale koji su se upecali, igra napreduje. Za razliku od ostalih MMORPG, EVE se igra jednom serveru. Za to je bilo neophodno da se veže oko 130 racunara u klaster. Kada sam ja pocinjao, maksimalan broj igraca koji je istovremeno je bio oko 6000. Nedavno je ta brojka presla 22.000 i zbog toga vlasnici igre planiraju da sve racunare zamene 64-bitnim Blade serverima. Očekuje se da će, kad migracija bude kompletirana, taj klaster ući u TOP 500 super računara sveta.

Po meni to je najluđa stvar koja se desila. Jedan od najbržih super računara u svetu kreiran samo zbog igrice ?! :eyebrows:

moze li mala pomoc oko igre:
Vec 4-ti dan (noc igram) ... ali eto cuda ...kad god sredim pirata, koji je me naravno prvo dobro izresetao :), ...umesto ...bonusa u vidu isk_a dobijem "agression coundown 14 min." -pa odbrojava ...na kraju videh da nemam licencu za "kill"
pa sad ako moze objasnite mi to: kako se dobija dozvola ... i zar nemam pravo na odbranu ... da ne odem za hag na kraju :D

macman je napisao(la):
moze li mala pomoc oko igre:
Vec 4-ti dan (noc igram) ... ali eto cuda ...kad god sredim pirata, koji je me naravno prvo dobro izresetao :), ...umesto ...bonusa u vidu isk_a dobijem "agression coundown 14 min." -pa odbrojava ...na kraju videh da nemam licencu za "kill"
pa sad ako moze objasnite mi to: kako se dobija dozvola ... i zar nemam pravo na odbranu ... da ne odem za hag na kraju :D
"agression countdown" znachi da "drugari" tog NPC pirata ( rat-a) mogu da te napadnu.. ako pomerish misha iznad tog obaveshtenja, dobiccesh popup sa informacijom o tome..
ne obraccaj preterano pazznju na to..

za taj licence to kill ne znam, ako je rat crven na ekranu radara i puca na tebe, naravno da mozzesh da ga sredish..
mada, baci pogled u eve-mail, mozzda ti je Concord poslao neki info o tome..

pozdrav

Tek sam sad pročitao, a danas sam i pazario PC CHIP sa narezanim klijentom. Moraću da pokušam jer sam ELITU obožavao, čak sam je ponovo igrao pre jedno pola godine.

lepo je to shto moze sad da se za pare u igrici kupi josh mesec dana igranja i josh mesec hehe

Tek sam pre nekoliko dana naleto na ovu igru i mislim da na ovo cekam celu moju igracku karijeru. E sad, da li bi neko mogao da me preporuci pa da potvrdim ovo misljenje...

E-mail:

[email protected]

Ouch, igra izgleda impresivno, deluje impresivno, svi je hvalite, svugde je hvale a i strasno volim ovakav tip igara... Jedini problem mi predstavlja kinta i jos veci problem naravno TIME-KILL, jer verujem da se necu odvojiti od EVE pocnem li jednom... Sta da kazem ali "i'm scared" :S: . Skinucu i ja igru pa makar ako nista da probam taj free-trial a i par drugara su zainteresovana. Btw ovo postaje sve popularnije (po mnoooogima najbolji MMO), koliko otprilike ima igraca ukupno? ,)

pa, kazzu da ima ~70 000 aktivnih account-a, mada je to neproverena informacija..
na oficijelnom site-u se hvale kad podignu granicu PCU ( Peak Concurrent Users, igracha u isto vreme u igri)

1/2/2006
EVE Players greet the New Year

At 20:44 this evening a new PCU milestone was reached when 22.020 EVE Players were logged in at the same time. CCP's hardware partners are working around the clock to deliver more power to the Tranquility cluster so that the regiment of one unsharded virtual world with no instancing can hold.

pozdrav

kaptoxic je napisao(la):
Ouch, igra izgleda impresivno, deluje impresivno, svi je hvalite, svugde je hvale a i strasno volim ovakav tip igara... Jedini problem mi predstavlja kinta i jos veci problem naravno TIME-KILL, jer verujem da se necu odvojiti od EVE pocnem li jednom... Sta da kazem ali "i'm scared" :S: . Skinucu i ja igru pa makar ako nista da probam taj free-trial a i par drugara su zainteresovana. Btw ovo postaje sve popularnije (po mnoooogima najbolji MMO), koliko otprilike ima igraca ukupno? ,)

Ja ovu igru preporucujem samo neprijateljima ,)

Problem je zaista u tome sto je igra "highly adictive". Odjednom pocne da trpi posao, druzenje, slobodno vreme... Ima vise od dve godine kako nista drugo ne igram. Jednostavno, ni jedna igra nema tu dubinu, kompleksnost. Nekada sam proveo godine igrajuci razne verzije Civilizacije, a sada me ova nova zadrzala dva popodneva. Suvise je jednostavna. :zgran:
Zvanicnici iz kompanije tvrde da imaju oko 85.000 igraca koji placaju redovno i 20.000 koji su na trial. To nije ni blizu kao WOW (mislim da tamo ima 4 miliona pretplatnika?) ali druge igre nemogu da se porede u tehnickom smislu jer EVE se igra na samo jednom ogromnom serveru, dok svi ostali imaju gomilu nezavisnih servera. Na EVE je uspostavljen svetski rekord broja igraca koji igraju svi na jednom serveru, taj broj je trenutno preko 22.000 i polako raste, dobrim delom zahvaljujuci WOW.

At 20:44 this evening a new PCU milestone was reached when 22.020 EVE Players were logged in at the same time. CCP's hardware partners are working around the clock to deliver more power to the Tranquility cluster so that the regiment of one unsharded virtual world with no instancing can hold.
Impresivno, veoma impresivno :zgran:

Ja ovu igru preporucujem samo neprijateljima
LOL!!! Realno... :D

Na EVE je uspostavljen svetski rekord broja igraca koji igraju svi na jednom serveru, taj broj je trenutno preko 22.000 i polako raste, dobrim delom zahvaljujuci WOW.
Objasni zasto polako raste, zbog WOW-a? Kada kazes da 4mil ljudi pici WOW?

Btw, uverio sam se da se World Of Warcraft (a i ostali "hype-ovani" MMO-ovi) nemoze porediti sa kvalitetom Eve-a.

Pojava WOW-a je dovela do velikog povećanja on-line igraca. Mnogi koji nikad nisu igrali igrice na internetu su to poceli samo zato sto su voleli da igraju razne verzije Warcraft-a u single modu ili po net-cafe.

E sad, kad imas 4 miliona ljudi, uvek ces naci i veliki broj nezadovoljnih zakerala kojima se ne svidja ovo ili ono i pocnu da traze neke druge igre da igraju, tako da od pojave WOW-a sve ostale MMORPG su povecale broj pretplatnika, pa i EVE-online.

Inace, nedavno je na www.mmorpg.com odrzano glasanje za najbolje internet igre. EVE je pobedio u 4 od 7 kategorija, WOW u jednoj od sedam (!?)
Moram da priznam da su, iako jesam EVE fan, rezultati za mene iznenadjenje. Kod svakog glasanja vecina, naravno, prevagne. Ocekivao sam da WOW zbog velike mase od 4 miliona pretplatnika prevagne u svim vaznijim kategorijama, ali to se, eto, nije desilo. Mala grupa od 100.000 nadglasala je (i to ne za mali procenat) masu od 4.000.000.

Ja nikad nisam igrao WOW, niti bilo koji drugi MMORPG i nemogu da pricam dali su bolji ili losiji od EVE, ali su mi ti rezultati neverovatni. Moze biti da je EVE stvarno mnogo bolja igra od drugih?

Hvala na objasnjenju, sada mi je postalo mnogo jasnije.

Ja nikad nisam igrao WOW, niti bilo koji drugi MMORPG i nemogu da pricam dali su bolji ili losiji od EVE, ali su mi ti rezultati neverovatni. Moze biti da je EVE stvarno mnogo bolja igra od drugih?
Pa na sajtu MMORPG.com EVE je izglasan kao pobednik u 4 od 7 kategorija. To je svakako dokaz kvaliteta igre... Moje misljenje da je cak igra jos dosta kvalitetnija i bolja (bar od drugih naslova) kada je u ovakvom glasanju pobedila dok broj korisnika (playera) ima 40x manje nego WoW (ne racunajuci i druge igre ovakvog tipa a ima ih podosta). Impressive....
Sto se WoW-a tice za tebe bi (vrlo verovatno) bilo gubljenje vremena, no ne kazem da je los i da ne bi trebalo da ga probas (ako imas priliku)... Nisam u poziciji da odredjujem da li igra jeste bolja od drugih ali MOZE biti sigurno a prema mnogima ona to i JESTE.

Mozda nije iznenadjenje sto je EVE nadglasao WOW .
.. Pitam se : u kom su starosnom rangu igraci (procek godina igraca) wow i igraci eve.
Moja predpostavka da su igraci EVE "malo stariji " , a da wow masovno igraju "klinci" i da oni ne mogu shvatiti dubinu igre eve.

Ja sam odigrao 2 trijala za zadnjih mesec dana i nije mi dosta (frontiera sam igrao 3-4 godine :) pa, posto sam i ovako asocijalan :p ne smeta mi :D i jedva cekam da mogu da nastavim......i ovako su u zadnje vreme igre bezveze nijedna igra me nije zadrzala vise od 7 dana (i to je mnogo) i uvek kad sam igrao neki games igram da ga sto pre zavrsim, ma ni povecanje tezine nivoa nije pomoglo da se poboljsa nivo atmosfere u igri...

Onaj koji je odrastao uz SF, uz Isaka Asimova citajuci o Carstvu i zaduzbini , koji je igrao Elite na IBM :D,commodore , amigi i frontier na amigi,pc znace sta sam time hteo da kazem

macman je napisao(la):
.................
Onaj koji je odrastao uz SF, uz Isaka Asimova citajuci o Carstvu i zaduzbini , koji je igrao Elite na IBM :D,commodore , amigi i frontier na amigi,pc znace sta sam time hteo da kazem
o, da, vrlo dobro shvatam(o) shta si hteo time da kazzesh :D:D:D
dodaccu i Frontier:First Encounters na PC-kantama, kao logichan sled za nekoga ko nije mogao da nabavi/sachuva legendarnu "prijateljicu" :lupko: :(

offtopic: koga zanima, postoji nachin da se FFE startuje i igra i na NT sistemima ( W2K, XP..) izveden pomoccu reverse engineering-a
chak mislim da je savrsheno legalan i priznat od tvoraca Elite/Frontier-a ( postoje link-ovi na njihovom i fan site-ovima)
koga zanima, na PM.. ,)

pozdrav

Poslednja izmena:
Još jedna odlična strana EVE-a je i kada ste offline napredujete jel se skillovi tj skillpoeni dobijaju u realnom vremenu, tako da ako i morate da napravite puzu od npr mesec dana zbog RL nista necete izgubiti u smislu napredovanja lika.

Kreirao sam account i prijavio pogresno placanje. Kako sad da ispravim tu gresku, placao bi karticom!?!?!?!

jel moze neko po srpski i ukratko / sazeto :D da objasni placanje visa karticom sta se mora ubaciti tamo od brojeva , a sta ne mora i sta nikako ne dati .... nemam ama bas nikakvog iskustva stim = /total duduk / , za neki dan se nadam da ce me >Generalna Sociala< napakon udostojiti i pozvati da "dignem tu" !@# kartu i da napokon produzim games gde sam stao...
poz

jel moze neko da me preporuci za buddy list skinuo sam client pa bih hteo da probam kako to izgleda ....hvala svima unapred.....mail [email protected]

Poslednja izmena:
ok hvala ...nisam odmah pogledao link ...pozdrav

Poslednja izmena:
pa ovde pravis trial nalog, ne skidas igru :) ukucas onaj kod sa slike i mail, oni ti posalju pass na mail kojim napravis nalog
onda samo instaliras igru, to sto si skinuo, eventualno samo jos skines poslednji patch ago vec nisi, ukucas user/pass i igras
posle 14 dana ako hoces da nastavis, ukucas #cc, ili kod sa gametime kartice i nastavljas gde si stao

edit: :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno