Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Čudo bi bilo da je drugačije - svi mlate pare, i NVidia i AMD i Vitalik - što menjati nešto što besprekorno funkcioniše?

Da li su ovo spekulacije ili šta već, ima li neko konkretan komentar na ovo? Na koji će se period odložiti i da li će uopšte?

Ma ko to moze znati, prica o POS traje godinama. Ko zna sta sve jos ne valja na eth 2.0 i koje se sve igre igraju. Uvek isto, evo sad ce, za 6 meseci, pa ne bice ipak dogodine i tako u nedogled.

Kako čujem, nije otkazan, nego se neće zvati ETH 2.0 nego drugačije.
Ko ima bolji info, neka kaže i mene baš zanima taj bitan događaj koji će uticati na sve nas.

Ne kapiram sta se desilo pa je ovako porastao profitability ?
Ne pricam u $, vec iskljucivo u kolicini ETH koji se iskopa.
Na Ethermine mi pokazuje daily profit 50% vise nego obicno.

Kao da je u nekoliko zemalja nestalo struje, pa brdo kartica i asica ne kopa..

To se i ja pitam, verovatno je greška, videćemo kasnije.

Nije, nasao sam na redditu sta se desilo.
Iskopano je 9 nekih velikih blokova sa rewardom izmedju 300 i 600 ETH-a.

Flexpool je iskopao 3, Ethermine izgleda 2-3, Hive 2 komada ..

E sad, odakle tako veliki reward za te blokove?
Izgleda da je veliki broj nekih NFT mintovanja uradjeno u kratkom periodu, pa je to razlog.

Nemam pojma, ali samo napred NFT 😂

Ko je na flexpool-u svaka čast, zarada 3x veća nego obično, lep dobitak ma koliko dugo da traje...

Jedan solo rudar je iskopao blok sa samo 260mh/s snage 😱🤑, to se zove sreća.

Mi na ethermine ćemo se zadovoljiti sa "samo" 60% veće trenutne zarade 😂.

Baš me interesuje kako će izgledati tržište polovnih grafa, kako će se rangirati cene s obzirom da su 4gb karte ljudi kupovali i po 250-300e

Sve dokle na drugim coinima ima zarada, biće skupe.

Uvek će biti nešto da se kopa™.

Zavisi i od cene btc-a. Ja mislim da hoće, ali videćemo.

Baš me interesuje kako će izgledati tržište polovnih grafa, kako će se rangirati cene s obzirom da su 4gb karte ljudi kupovali i po 250-300e
Jedna baraba mi je pre godinu dana nudila 30 e za MSI 570 4g. I to kaže ako ima kutiju. Rekoh mu FCY, ja sam mislio da ti prodam za 15e. Godinu dana kasnije prodao sam je za 220 e. U međuvremenu je bila u rigu na ETC-u.

Upravo sam n CEX-U O.14..... etheriuma konvertovao u oko 351e i sada na CEX-u piše da imam 0.000000 ETH , ali mi nije nije stigao nikakav mail koji potvrđuje transver, niti na CEX-u mogu bilo gde pronaći svojih 351e.
U Profile>Activity mi piše d je zadnja aktivnost u CEX-u uspešno logovanje. O transferu novca ništa ne piše.

Da li se dešava da CEX ponekad celu proceduru transfera ne odradi odma?

Upravo sam n CEX-U O.14..... etheriuma konvertovao u oko 351e i sada na CEX-u piše da imam 0.000000 ETH , ali mi nije nije stigao nikakav mail koji potvrđuje transver, niti na CEX-u mogu bilo gde pronaći svojih 351e.
U Profile>Activity mi piše d je zadnja aktivnost u CEX-u uspešno logovanje. O transferu novca ništa ne piše.

Sacekaj malo...

Ako si, kako kažeš konvertovao, onda je logično da ti stanje ETH bude 0... Ako si išao na SPOT trading par ETH/EUR, za takvu akciju CEX ne šalje mejl. Proveri u tab-u FINANCE, tu bi trebalo da ti bude vidljivo u FIAT BALANCE

Ma zeznuo sam se. Sve je bilo OK. posle 30 min. Doduše, to je malo duže nego uobičajeno da CEX odradi sve što treba.

Hvala na odgovorima,

ma stavio prodaju po svojoj cijeni pa dok nije prosao order bilo mu stanje 0 na svemu :D

Izgleda da prelazak na PoS dolazi u junu.

Ne izgleda, ako testnet ne prodje kako treba opet će se odložiti.

Ta prognoza za jun/jul je predvidjanje samo u idealnom slučaju da ništa ne krene naopako...

Oni su tek pustili test u rad a narednih meseci ćemo videti koliko će i da li će uopšte biti problema prilikom rada mreže na testu.

Moguce ali tesko da ce testiranje trajati nekoliko meseci, kod je verovatno vec testiran pre pustanja na testnet.
Uglavnom za sada sve ide po planu

Mora da traje dugo, u pitanju su milijarde $$$.
Nije ovo igrica pa i ako izadje sa bagovima izbacice patch.
Mora ovo da fercera bez greske, i bolje da testiraju do kraja godine ako treba.

Moguce ali tesko da ce testiranje trajati nekoliko meseci, kod je verovatno vec testiran pre pustanja na testnet.
Uglavnom za sada sve ide po planu
Uglavnom ništa ne ide po planu, merge je trebao da se desi u decembru 2021.
Oko tri meseca testiranja i to u slučaju da sve prođe savršeno.

Vrh Dno