Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Evo sada idem do malog bratanca da mu izvadim iz kucista rx560 4gb i proverim, al kad bi se zezali.🥳

Na nicehashu kad se kopa on pronadje coin koji ti donosi najvise novca za karticu koji imas, kopa taj novcic i vrsi konverziju u btc i tako isplacuje.
Ako karta ima 4gb kopa etc.

Da li je svejedno uzeti 1660Ti ili obicnu 1660 za kopanje ETH, ili je 1660Ti u drasticnoj prednosti ?

Da li je neko uspeo da clokuje Palit Nvidia GTX 1070 8 GB da kopa 31mhz.
Na stranim sajtovima piše da može, al kog mene ne prelazi 26.50
Kartica je čišćena, i stavljena joj je nova pasta.

Ovu karticu Palit Nvidia GTX 1070 8 GB sam platio 380e.
Čitah da može da se clokuje i kopa 31MHz, ali najviši rezultat je 26.10 ( temperatura 70C, brzina fana 72%)
Jesam li je preplatio?

Ovu karticu Palit Nvidia GTX 1070 8 GB sam platio 380e.
Čitah da može da se clokuje i kopa 31MHz, ali najviši rezultat je 26.10 ( temperatura 70C, brzina fana 72%)
Jesam li je preplatio?

temp je prevelika za tu karticu, ne bi smeo na kopanju da bude preko 60C sa do 50% fan-a. odavno GTX1070 ne kopa 30+ MH/s vec zavisno od stelovanja od 25-28(extremno dobri primerci) ali svakako ne treba ni jednu karticu silovati na MAX jer ce naravno crci. ako pasta nije menjana zameni(nekom boljom) i tih 26MH/s je ok za cenu moglo je i gore da bude

kako uopste racunate cene po kojima vam se isplati kartica ?

ja sam jedno vreme racunao nekih 13 do 15e po jednom MH/s maks, sve preko toga mi bilo skupo..
Ali vec neko vreme nisam pazario neke nove karte, sigurno se promenilo trziste.

Trenutno sve ispod 20e po MH/s da je novo sa domacom garancijom je uspeh a da li je to realno je druga prica...Upravo sada neko nudi na KP 1660TI za 800e ali nema je jos dolazi mu za nedelju dana :) Ljudi su izgubili kompas, da je ETH sada 10k ne mogu da zamislim cene kartica. Postalo je pomalo i komicno kada ljudi prodaju RX 580 koja nije majnovala ni sekund, igrao se pasijans vikendom i samo sto se ne zakunu a onda u ocenama vidite da mu je zadnjih 10 ocena iskljucivo kartice/rigovi/riseri i slicno...

Ja uzimam 10xx seriju, gtx 1060, 25mhs oko 8-10e po mhs, eventualno 1080/1080ti za 390/540e ali 1060 je neprevazidjena u odnosu na cenu.
Sve ostalo je preskupo.

Za malo više od 4 meseca diff se maltene udvostručio :eek:

Šta je tvoja (a takđe bih voleo da čujem i ostale) procena, do kada će ETH biti najisplativiji za kopanje putem GPU (grafičkih kartica)?

S obzirom na ovaj rast iz tabele čini mi se da će taj momenat doći u sledećih pola godine, tj da će kopanje nečeg drugog postati isplativije.

Šta je tvoja (a takđe bih voleo da čujem i ostale) procena, do kada će ETH biti najisplativiji za kopanje putem GPU (grafičkih kartica)?

S obzirom na ovaj rast iz tabele čini mi se da će taj momenat doći u sledećih pola godine, tj da će kopanje nečeg drugog postati isplativije.

Kratko i jasno - dok ETH ne pređe na PoS ;)

Čak i ako difficulty nastavi da raste ovim tempom, a čini se da hoće?

Po WhatToMine, prvi sledeći po profitabilnosti je RVN, i to 60% od ETH-a (ostali - ETC, ERGO, itd. su još lošiji), tako da mislim da će svi kopati ETH "do kraja" ;)

Čak i ako difficulty nastavi da raste ovim tempom, a čini se da hoće?

da jer raste i cena.
Ti ces zaista kopati sve manje i manje ETH-a (sa istim MH/s), ali ce to vredeti vise jer ETH skace.

Ono što mene jedino plaši jeste mogućnost da cena ne prati rast "težine" kopanja, odnosno, da bude prikucana za vrednost bitkoina, kao i do sada.

Nisam siguran da je promena uslova kopanja (povećanje "težine") imalo (makar do sada) velikog uticaja na cenu, koliko vidim, ista se menjala direktno proporcionalno sa promenom cene bitkoina.

Ako to i dalje bude slučaj, najdalje za nekoliko meseci isplativost kopanja ETHa i Ravena npr, verovatno će se izjednačiti.

Da li sve verzije RX 6600 XT imaju isti hashrate za ETH a to je oko 32MH/s, ili postoje i neki izuzeci ?

Neko je skoro pisao ovde da mu kopaju 35, sto ja nigde nisam video da je zabelezeno.

Kod mene u jednom rigu 1 AsRock daje oko 34mh, a Asus Dual daju oko 33mh, pulse isto oko 33mh.

Pokrenuo sam teamredminer 0.8.6.3 na Ubuntu sa karticama rx570 4 i 8 mb
i uspeo sam sa obe da majnujem ETH. Brzine su bile 9kh/s sa 4mb i 30Mh/s sa 8mb kartom.
Tako da karte sa 4mb i dalje mogu da majnuju ETH

evo skripte:
./teamredminer -a ethash -o stratum+tcp://eth-eu1.nanopool.org:9999 -u 0x6601f9145b612E3455d3A3F38EBB5A52AD365bfF.e/ethash -p x --temp_limit=65 --temp_resume=63

link za stastistiku:

Uvid u statistiku je moguć 20 minuta posle prvog šera poslatog na pool

Dobra vijest za sve miner-e, kao sto se i dalo pretpostaviti Eth 2.0 odgodjen za minimum Decembar 2022-ge.

masala, e to je bas lepa vest

Nazad
Vrh Dno