Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

  • DwarfPool

    Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

    Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

    Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

    Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

    Glasovi: 122 20.2%

  • Ukupno glasača
    603
Ja ne mogu da izdrzim mesec dana da ne prodam kad skoci cena, a kamoli godinama da cuvam. Pa u prvom talasu na 400$, 95% ljudi je prodalo sve, a kamoli posle. Mali je broj onih koji su sa pocetka sacuvali do danasnjih 2000, potpisujem. Sa jednim rigom je na samom pocetku moglo da se iskopa preko 20 coina, pa vi vidite 40000 dnevno :)
 
@darkoj89 ja od početka nisam prodao ni jedan jedini ETH, osim za ulaganje u proširivanje farme :cool: Gre'ota da sam ga prodao na tih 400$ kad znam da će da bidne 5000$ :love:
 
Short term, short term 🤣
 
Ja sam tek trece vece uspeo da pustim jedan rig sa 4 x HD 5850, nema pula , direktno zakacen na nodove, preko noci otvorio 3 bloka i dobio 15 ETH-a... :)
E to su bila vremena :D.
Ili kad se sjetim koliko mi je novcica otislo na notroll pool-u (ako se dobro sjecam imena), cini mi se 2012-te kad je hakovan...
 
valjda su mogle karte sa 2 gb minimum dag je u startu bio 1,3gb ....
 
valjda su mogle karte sa 2 gb minimum dag je u startu bio 1,3gb ....

nije htelo iz prve nego sam se jos malo pomajao i na kraju prorade na komantdu ethminer -G

za sada izgleda ovako i radi negde nesto :
Pogledajte prilog 176330



ukupna brzina kad je dostigne je 87Mh za 4x7950 u mom slucaju ...

sad samo da proverim gde sam i sta radim ako moze mala pomoc oko toga... :d
Evo ga , naso post... Jesu bile 4 X HD 7950... :) smesno mi sad kad gledam sve ovo...
Dobro je da ovi novi majneri procitaju prvih 5-6 strana ove teme da vide kakve su to muke bile , kopati ETH...
 
Poslednja izmena:
Ne još, ali nadamo se uskoro :love:
 
zna li neko sto je razlog sto je jedna kartica opasno pocela da se grije, tj temp 70 a fanovi do 80-90 ? ostale na 40-50c fan na 30-40 ?
 
Da nije zveknuo ventilator? Možda je vreme za zamenu paste/padova?
 
vrv to što kaže outlaw, eventualno da ti nije iz nekog razloga resetovana voltaža na toj jednoj, pa radi na defaultu pa se greje toliko + je još i negde u sredini riga
 
Nemoguće da pasta napravi toliku razliku u temperaturi. Meni se dešavalo da se Phoenix "zaglupi" pa je jedna kartica pokazivala veće temperature. Posle restarta sistema sve je bilo OK.
 
Oxito je neki bug, restartovao, update radio linuxa i opet isto.
Samo sad stavim fan speed max 75% ona radi normalno do temperature zacrtane 67 ne grije se preko. Samo su fan na max(75%) non stop.
 
Prvo ih skini, pa vidi sa zadnje strane bi trebalo da ima nalepnica ili gumeni čepić. Tu kapnes par kapi ulja. Imas verovatno video na yt za konkretan model.
 
Ako se fanovi vrte brzo onda nije do njih. Ventovi se podmazuju kad uspore. Prvo probaj da zamjenis mjesta karticama da vidis kako ce se ponasati u drugom slotu. Ako bude isto onda zamjena paste. Ako ni to ne pomogne onda moguce da je neki pajp otisao i ne prenosi toplotu na rebra.
 
Nazad
Vrh Dno