Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Receno je da ne mora da se instalira catalyst i da onaj patcher resava to, mada ipak mora. Instalira se catalyst i patcher i prebace karte na compute, onda radi.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Batalite te *******cije sa win. Samo gubite vreme. Na smos-u radi sve ok.
Malo je nezgodno dok se ne naviknete na novo okruzenje, ali to je resenje na duge staze. Linux vam ne gine.

Neke stvari ne kapiram kako da podesim, npr. fan speed za svaku karticu individualno. Ali bez obzira na to, masina radi.

Meni se Hive svidja, ali kada sam ga ja probao, nisam mogao kartice da namestim da rade na 0.85v. Znaci nista ispod 0.93v nisam mogao. Ako to moze sada, ja prebacujem sve na Hive odmah.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

I ja sam hteo hive, ali sam odustao jer prvi put mora da se startuje sa prikljucenim monitorom na kartici. Iz nekog razloga kada namestim primarni izlaz na karticu, ne mogu da udjem u bios. Preskoci mi post screen i onda da bi mogao nesto da menjam u biosu, moram da izvadim cmos bateriju da bi primarni izlaz bio sa integrisane. Ludilo.

U glavnom zadovoljan sam sa smos. Ne znam sada da li mi je undervolt bas tacan, ali sa meraca iz zida vucem kao i na windowsu. Mozda cak i za nijansu manje. Hash mi je pao za oko 1mhash (ukupan mhs, da ne bude zabune). I core clock nece da mi drzi na 1100, nego na 1156mhz. Jos uvek nisam nasao koji je razlog, ali tih 56mhz mi nista ne smeta.

Sve u svemu, *******cija je da se namesti, ali kad se mora nije tesko.

Poslednja izmena:
Čemu svo to mučenje sa linuxima kad na windowsu sve još uvek lepo radi? Mislim na 4 gb kartice. Radi sa bilo kojim drajverima. Sa ili bez catalyst kontrol centra, to nema veze. Virtuelna mi je na 40 GB max podešena ali vidim da win uzima i koristi samo 20. Claymore No Fee na bazi 11.8

Poslednja izmena:
Imam ssd od 60gb, ne mogu da dignem virtuelnu preko 25-30gb i da hocu :(. A i sada je prava prilika oko praznika kada imam vremena da se ceo dan zezam sa rigom, a plus ces jednog dana morati na linux, barem ako hoces eth.

Uskoro ce biti smanjen reward za 30% i sumnjam da ce biti isplatljivo kopanje grafikama,bar je takav plan ako se nesto nije menjalo.

Cijena ETH-a se malo popravila tako da i sa smanjenjem nagrade po bloku i dalje ce biti na granici isplativosti, ali ta cijena isto tako moze opet ispod 100$ e onda bi to bio kraj, svakako da smanjenje nagrade po bloku ne ide u korist rudarima, ali Vitalik time pokusava da smanji dump iskopani coina-a jer je sad situacija takva da 90% rudara dumpuju sve iskopano da bi pokrili troskove.

Ne vidim kako ce smanjiti dump, uvek će veliki prodavati deo za troskove...

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

pa jednostavno manje se kopa-manje se prodaje. Ukupna kolicina koja se iskopa za 24h manja je i automatski manje se dumpuje.

To sto pricas i nema nekog smisla. Ako je reward za 30% manji jedino sto ce smanjiti je obim prodaje, a procentualno ce sve ostati isto.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nije valjda da ne shvatate, ako se danas iskopa cca 17500 ETH-a a smanjenjem nagrade to ce biti oko 11 500 logicno je valjda da ce mineri imati manju kolicinu ETh-a u opticaju, zbog racuna i troskova oni su u vecini prinudjeni da iskopani ETH dumpuju na dnevnom nivou, e sad zar je isto dumpovat danas 17,5 ili 11,5k ETH-a znas sta moze uciniti ta kolicina od 6k ETH-a na dnevnom nivou kad se stalno dumpuje, jednostavno se radi velik pritisak zato su i odlucili da kresu nagradu po bloku kako bi mineri dobivali sto manje ETh-a i time smanjili dump potencijalno imali mogucnost da odrzavaju cijenu.

Razumijemo te, ali bar ja ne smatram da ce to nesto znacajno uticati na cijenu.

Vidicemo mislim da je ovaj rast prije forka vec ukalkulisan prije svega treba posmatrat odnos ETH/BTC jer cijena u $ prije svega ovisi o kretanju BTC-a, ja ocekujem da se do forka odnos ETH/BTC popravi i da se nakon forka odrzava ukoliko ne dodje do neki negativni vijesti jer sa forkom nikad nisi nacisto, ali ekipa iza sebe ima vec vise forkova tako da bi i ovo trebalo proci OK.

Pozdrav, da li ima nego resenje za dag problem za Clay ? Nikako da resim problem na rx570

Vidicemo mislim da je ovaj rast prije forka vec ukalkulisan prije svega treba posmatrat odnos ETH/BTC jer cijena u $ prije svega ovisi o kretanju BTC-a, ja ocekujem da se do forka odnos ETH/BTC popravi i da se nakon forka odrzava ukoliko ne dodje do neki negativni vijesti jer sa forkom nikad nisi nacisto, ali ekipa iza sebe ima vec vise forkova tako da bi i ovo trebalo proci OK.

I ja isto ocekujem, da se prije forka popravi odnos prema Btc-u i daljnje odrzavanje tog odnosa dok god ne dodje do veceg potopa Btc-a, pri kome ce altovi jos vise potonuti.

Poslednja izmena:
Instalirajte nove drivere: Adrenalin 2019 Edition bilo koja 18.x.x verzija
https://www.amd.com/en/support/graphics/radeon-500-series/radeon-rx-500-series/radeon-rx-570
Ponekad mora prvo DDU

Pecujte kartice sa 1.4.6
https://www.monitortests.com/forum/Thread-AMD-ATI-Pixel-Clock-Patcher

Prebaci kartice na compute opciju
https://www.youtube.com/watch?v=hrBdth2bQfk

-Eres 0
V12.0 miner
32+ virtual mem

Pozdrav, da li ima nego resenje za dag problem za Clay ? Nikako da resim problem na rx570

Ovo radi...

Odradio na 18.6 patch i onaj drugi patch za compute mode, zakljucan mi je AF
I stalno se resetuje miner

Ne koristim AF. Sve podesi u Clayu i radice sve, meni bar radi.

Ja sam samo obrisao eres komandu, i dodao ove (prekopirao iz jednog drugog minera), i proradilo mi:

setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

Naravno, pagefile povecao na 35GB (bilo 18). E sad sta je pomoglo od svega ovoga, ne znam, niti me se tice, dok kopa :) .

Nisam ostalo nista dirao (nema potrebe za instalom novih drajvera i ostalih kerefeka).
Meni je ovo pomoglo.

Puno hvala diviner!

Page file 40Gb, DDU treba koristiti ver 17 meni 18 pravila problem sa ver 17 sve radi. kada instaliras drajvere odradis Patch sa 1.4.6 i onda otvoris AMD settings pa gaming/global settings i onda za svaku karticu pojedinacno podesis u compute mod da predje. Meni radi bez da dodajem u caly u -eres 0 komandu. Na 3 rig sa sapphire RX 580 4Gb ova metoda prosla i sve radi bez problema.

Jos ove god se moze kopati sa 4gb kartama posle idu u penziju ili na drugih algo :D

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Da, verzije sa 4Gb

Ups, ja sam omasio za celu godinu :) btw vec sad je zauzece memorije skoro 3gb

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno