Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Za keš..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja prodao 9 komada pre 2 dana, osecam se kao bilmez zbog ovog skoka ali jednom sam morao prelomiti...nije loše, idemo dalje :)

Jer mozemo da znamo razlog sta te je nateralo da prodas? Sa obzirom da si ga prodao pre dva dana,nije valjda da si prodao da bi orgijao negde za novu godinu :)

Mene vise zanima zasto cuvati? Generalno, ovo je odlican period sto se tice isplativosti, cuvacemo kada padne tamo na dolar po karti...?

Isto tako kupovacemo kad poraste na 10 000 dolara po karti.
Nikad ne reba zaliti sto se uzeo profit, ali uvek deo treba drzati.

Jer mozemo da znamo razlog sta te je nateralo da prodas? Sa obzirom da si ga prodao pre dva dana,nije valjda da si prodao da bi orgijao negde za novu godinu :)

Da bih isplatio opremu, sve je ovo predobro da bi trajalo, šta znam. Pare na računu su nešto opipljivije ipak ;)

Cao drustvo. Totalno nisam u materiji, ali razmisljam nesto da udjem u ove vode turisticki i investiram u neku plg n play masinu za mining. Iz vase price kapiram da je negde najmanji rizik dugorocno da idem sa gtx1070 x6 opcijom. Krajnje grubo i odokativno, prema trenutnim uslovima, koliko vremena treba za povrat investicije?

Najbolja karta je vega 56 pa posle ide rx 580 rx 570 pa tek onda ide gtx 1070....A i moderator treba da premesti tvoje pitanje u temu hardver za kopanje.

Mislim da smo baš nedavno utvrdili da je za grubu računicu dovoljan sajt http://www.whattomine.com
Samo se izabere koliko kojih kartica i dobije se pregled isplativosti za gomilu koina. Samo će sada računica biti dosta loša zbog uticaja decembarskih previranja.

Najbolja karta je vega 56 pa posle ide rx 580 rx 570 pa tek onda ide gtx 1070....A i moderator treba da premesti tvoje pitanje u temu hardver za kopanje.

Dobro, manje vise me interesuje HW. Lose sam formulisao pitanje, vise me je zanimalo okvirno za koliko se povrat investicija. KOliko videh na ovom kalkulatoru (hvala canejr), Otprilike oko 6 meseci za rig od 6 kartica, ako uracunam max cenu struje u crvenoj zoni kod nas..ispravite me ako sam lose procenio :D

Nije bitno koliko imas kartica ako kopas 1 kartom ili sa 6 komada period odplate je isti...Na tih 6 meseci dodaj jos 2 meseca do 4 meseca nikad nije po racunici tacno obicno je period odplate duzi....Ako malo stedis na ostalim komponentama napajanju procesoru maticnoj ram-u hard disku period odplate se normalno smanjuje....

Ne bi trebao da udjes u crvenu zonu sa jednim rigom, ako si u domacinstvu sa nekom prosecnom potrosnjom struje

Sta znaci ovo? To mi na bitrexu pise kad idem na volet i na eth
5f53a38f09cea48b00f041d58325d2b1.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Due to incredibly high gas prices, we're preventing new ETH and asset deposit addresses from being created. Existing deposit addresses will work as normal.

Ima opcija da se namesti na nanopulu da mi prebacuje 0.05eth na menjacnicu. Meni stoji na def 0.2. E sad gde treba da upisem moj mejl u miner? Nemam ni vorkera napravljenog, ma nemam nista, a prebacuje mi na menjacnicu, posle 8 dana tek

Upises ga u bat fajl minera.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Ma jok. Na pulu mi pise incorect password kad upisem moj mejl

Okaci bat da vidimo.

Ispred kopac1 obrisi tacku i stavi kosu crtu... Pa onda probaj.

Nece. Moram ostaviti za drugi put, nemam vise vremena da se zezam sa ovim. Aj hvala na trudu

Nznm. Nesto ne radis kako treba. Samo na nanopool odes u settings uneses promenu za isplatu stavis mail i to je to.

Mora da se ocita prvo statistika, ostavi sat,dva pa ce hteti

Ono za password nije do statistike, objašnjeno je sve na nanopoolu piše u helpu (barem je za etn tako). Pass je zapravo email koji se mora uneti onda se mogu menjati podešavanja, a ujedno će i na taj mail stizati obaveštenje ako neki worker stane.
Ide adresa.workername/mail

Da li kasni nekom prebacivanje iskopanog sa nanopola na bitterex?Nikad da stigne u wallet tamo.

Kada je miner novi i nema dovolju kolicini share-a davace mu gresku kao da je pass pogresan, o tome sam pricao.

A na bitt malo kasni ali ok je

Ono za password nije do statistike, objašnjeno je sve na nanopoolu piše u helpu (barem je za etn tako). Pass je zapravo email koji se mora uneti onda se mogu menjati podešavanja, a ujedno će i na taj mail stizati obaveštenje ako neki worker stane.
Ide adresa.workername/mail

baš tako

If you are getting "incorrect password" message:

1) Check all the workers use the same email

2) Workers have more than 10 rating

3) There are no workers with high rating and old email (probably offline)

i zar nije adresa/ime/mail

adresa.ime je valjda na ethermine

Vrh Dno