Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Gde su sad oni koji su pricali pre mesec dana pasce on na 200, budale su koji kupuju za 250-275$ :(

pa kad je ltc zbog btc-a mogao da dodje na 300 moze i on na 700 :) mora malo da ga naplasi, ali je nerealno da se odrzi bice nova godina pre nove godine :d

• Like
Reagovanja: MPM
Jel ima neko LTC...ETH...?Primio bih na "cuvanje" :d

Imam ja LTC.. dajem da ga čuvaš za 300$ po komadu. :D

Da li je moguce 480ku 8gb sapphire nitro nagurati da kopa eth 30mhs?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Nece preko 26

traba da moze vrv zavsis od primerka memorije na koliko ce mhz da ide. ja imam strix i rade na 28 29 lagano

Ljudi, jel mi se cini ili u zadnje vreme ima nesto mnogo vise stale share-ova? Kopam preko ethermine pool-a i svi rigovi mi imaju konstantno preko 5% stale shares a nekad cak i 10%... Jel jos neko primetio, kakvo je stanje na ostalim pool-ovima? Imam i rx 470 i 480 i 580, 4gb, 8gb...ne uocavam pravilnost...

...nisu se poklapali calculatori...

Poslednja izmena:
Moj Rig-----ETH solo mining 144 Mh/s brzina
GPU: Sapphire PULSE RX 570 4GB - Hynix 5 komada sesta crkla
CPU: Intel Celeron G3930 2.90GHz
RAM: 4GB Crucial Technology(15-15-15-35)
Motherboard: BIOSTAR Group TB250-BTC
Storage: 111GB BIOSTAR S100-120GB (SSD)
Napajanje: Kenweiipc KW 1600PG 1600W

Hocu da radim duel mining

ali je cudno sto pasc smanji eth Mh/s za pola

pasc.png

a dcr eth brzinu smanji za 10 Mh/s i sia isto smanji skoro pola brzinu

dcr.png

Znaci radicu dcr. Zanimame da li moze i pasc da radi bolje i ako moze kako?

Poslednja izmena:
Moj Rig-----ETH solo mining 144 Mh/s brzina
GPU: Sapphire PULSE RX 570 4GB - Hynix 5 komada sesta crkla
CPU: Intel Celeron G3930 2.90GHz
RAM: 4GB Crucial Technology(15-15-15-35)
Motherboard: BIOSTAR Group TB250-BTC
Storage: 111GB BIOSTAR S100-120GB (SSD)
Napajanje: Kenweiipc KW 1600PG 1600W

Hocu da radim duel mining

ali je cudno sto pasc smanji eth Mh/s za pola

Pogledajte prilog 242668

a dcr eth brzinu smanji za 10 Mh/s i sia isto smanji skoro pola brzinu

Pogledajte prilog 242669

Znaci radicu dcr. Zanimame da li moze i pasc da radi bolje i ako moze kako?
Kucaj - ili + na tastaturi da smanjis ili povecas odnos eth i pasc ili dcr.

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Hvala tako je to kad ne citam uputstvo. Citajte uputstvo!

Poslednja izmena:
Da li kopate solo eth ili kopate i dcr npr? Na kom poolu, koje menjacnice koristite? Poloniex?

Ja lbc na coinmine.pl, ne kažem da je najisplativije, samo me mrzi da menjam i ako nije :)

Da li je na nvida karticama resen problem sa Hynix memorijama?Ima li nacina da se zna neki model unapred koja je memorija kad kupujes?

Koji je bio problem sa hynix memorijama?
Nema načina, jedino polovno da uzimaš.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Manji hashrate sa hynix na nvida je ipak problem,pa reko da li je to mozda reseno.

Manji hashrate sa hynix na nvida je ipak problem,pa reko da li je to mozda reseno.
Asus Gtx 1070 stix oc imaju micron memoriju. Pre neki da uzeo sapphire nitro oc 580 8 gb sa samsung memorijom a sve dosad bile sa hynix...nikad se ne zna

Послато са SM-G935F уз помоћ Тапатока

Da li je na nvida karticama resen problem sa Hynix memorijama?Ima li nacina da se zna neki model unapred koja je memorija kad kupujes?

nema nacina, kupis pa sta dobijes. GTX 170, mozes sta hoces od memorije, 1060 je vec druga prica, tu nije svejedno, razlika je tipa 23MH i 19MH, dok svi ostali algoritmi rade slicno nevezano za tip memorije (2-3%)

Poslednja izmena:
Probao sam sa pretragom ali nisam našao.Ako moze pomoć uzeo sam jos jednu kartu u pitanju je ASUS ROG-STRIX-RX570-4G-GAMING RX 570 4GB GDDR ,našao sam neki modovani bios za nju i kad probam da flešujem kartu atiflash mi izbaci poruku "atiwinflash subsystem id mismatch" .Kako zaobići to i flešovati kartu? Hvala unapred:wave:

mozes sa komandom -f ali prvo proveri da li je bios za nju

mozes sa komandom -f ali prvo proveri da li je bios za nju

Hvala ,probaću. Na tom računaru imam jos 2 570-tke da li moram njih da raskačim da bi samo ovu flešovao? Možda postavljam malo glupa pitanja ali na taj način nisam nikad flešovao karticu.Ove dve su isšle preko atiflash-a.

Zdravo ljudi, moze li jedno laicko pitanje. Naime, sto vise citam o eth imam sve vise poverenja u neku ok buducnost ovoga. Mislim se da nesto malo novca, koji sam spreman da izgubim, ulozim u ETH. Znaci pricam o tome da kupim nesto i da bukvalno sto se kaze zaboravim na neko vreme, ne zanima me da kupim i prodam kad skoci i ako skoci 50%.

Treba mi samo savet da li je coinbase dobro mesto za to. Ovde u Singapuru mi kazu da je to zgodno, mogu da registrujem karticu i kupim direktno. Dakle, da li je taj sajt ok i kad kupim gde posle drzim ETH?

Zdravo ljudi, moze li jedno laicko pitanje. Naime, sto vise citam o eth imam sve vise poverenja u neku ok buducnost ovoga. Mislim se da nesto malo novca, koji sam spreman da izgubim, ulozim u ETH. Znaci pricam o tome da kupim nesto i da bukvalno sto se kaze zaboravim na neko vreme, ne zanima me da kupim i prodam kad skoci i ako skoci 50%.

Treba mi samo savet da li je coinbase dobro mesto za to. Ovde u Singapuru mi kazu da je to zgodno, mogu da registrujem karticu i kupim direktno. Dakle, da li je taj sajt ok i kad kupim gde posle drzim ETH?
Mozes drzati na
https://www.myetherwallet.com/ to ti je online wallet,mozes na https://www.exodus.io/ to ti je desktop wallet mozes na https://www.ledgerwallet.com/ hardware wallet. Prvo kupi recimo za nekih 100 dolara ili eura ETH pa onda prebaci na zeljeni wallet,malo eksperimentisi dok nevidis kako funkcionise pa posle kad ti bude jasnije,onda ostalu kolicinu. Za coinbase mi iz Srbije ne mozemo da vrsimo depoziti,ti verovatno iz Singapura mozes,mi ovde pretezno vrsimo depozit preko https://cex.io tu moze da se kupi. Kada kupis na nekoj menjacnici tu onda tvoj ETH stoji na walletu a odatle prebacis na neki tvoj wallet.

Hvala Lukisa!

Laičko pitanje - ako se sada sklapa rig za kopanje, da li je i koliko važno da kartice imaju 8, a ne 4 GB memorije?
Takođe, da li su realni podaci približni onome što daje www.whattomine.com? Naročito me zanima da li su 1070 toliko lošiji izbor za kopanje etera od 580? WTTM daje 50 % slabije (neto) rezultate na dnevnom nivou. Ne ako je isti broj kartica, nego ako se uzima za istu ukupnu cenu. Npr, grubo gledano, za cenu 8x580 može da se kupi 5x1070. WTTM za prvi rig daje 25 usd neto, a za drugi samo 16. Pritom ni najprofitabiliniji koin za 1070 ne donosi onih 25 dolara. Dakle, koliko je WTTM precizan i može li zaista da se uzima za računicu?

1. 4GB je dovoljno i bice jos dugo, ne vredi ici na 8GB jer je osetno skuplje a nista ne dobijas trenutno, https://investoon.com/tools/dag_size, kada bude potrebno 8GB bice to vec sve neupotrebljive kartice, ali istrazi jos malo, ja sam malo pogledao i ovo zakljucio
2. Gledas odnos para i MH/s, sa 470/570/580 4GB je najbolji odnos cena MH/s, nvidia izadje dosta skuplje, sada jedino re-sale value gledati, ali tesko je znati, ja bih isao na sto jeftinije za sto vise MH/s.
3. 160MH/s trenutno kopa oko 0.61ETH mesecno (0.02 na 24h), pa se mozes orijentisati po tome

Nazad
Vrh Dno