Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Problem je ispao jer je win 10 povukao update drivera na 17.7, treba u iskljuciti update windowsa u registriju, malo pre mi je jos jedan rig povukao nove drivere i isto se desilo, hash svuda 0 mhs, ocigledno sam na ta dva riga zaboravio da iskljucim update, a vidi se u trixxu da ne pise beta ... vec 17.7, to sam skontao jer mi je onaj prvi rig opet u medjuvremenu opet pukao i bacao sve nule i tu sam primetio da driveri nisu beta vec noviji, posle iskljucivanja update-a radi ok. Moje ploce su biostar tb250 i asrock btc pro v1.

Iskljuci se update i win 10 rade bez greske, dobro pocetnici to jos ne znaju, polako naucicete ;)

je l' moze neko da baci link sa uputstvom kako se iskljucuje taj update?

Hvala!

U search ukucas services pa nadjes windows updates i kliknes stop.. I umesto manual u opadajucem meniju izaberes disable..

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

I pored toga 10ka ume da povuce neki usran update. Desilo mi se par puta do sad

dws lite....

Meni ni jednom. Koristim SasNet verziju desetke i nikada takvih problema.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Na svakom racunaru su mi iskljuceni update i opet na svaka par dana prodje neki usrani update.

screenshot.png

gasim ga ovako i preko 100 rigova nikad nijedan nije povuko neki update, a kako vi gasite ne znam....

Poslednja izmena:
1) disable win update
2) disable driver update
3) namestiti power na high preformance i iskljuciti sleep
4) namestiti virt memoriju po potrebi
5) iskljcuiti sve vrste startap repaira

ovo su obavezne stvari pri instalaciji windwosa sa majnovanje

Ja sam nakon cetvrtog ciscenja svega i ponovnog instaliranja valjda resio problem, i dalje nisam 100% siguran sta je (videcemo da li je reseno). A, sto se tice update-a, potvrdjujem da i nakon gasenja na sve moguce nacine (services, registry i sve ostalo) zna nekad da povuce update (mozda vi imate neku drugu verziju win). Ima beskonacno diskusija na netu po tom pitanju i valjda jedini nacin da se 100% iskljuci update je da pored svig ovih disable-ovanja se network prebaci na metric i na taj nacin win zna da ne sme da skida fajlove...

Gašenje kroz gpedit je po mom iskustvu dovoljno
Tema je eth, nemojte nastavljati o windowsima i ostalim stvarima

A ETH pada li pada....a oni raspravljaju o win update-u....ccc
BTW ja imam cudan problem "ako je problem"....kopam eth na ethermine-u i nekad mi reported hash i AVG 24h hash bukvalno budu poklopljeni a to je retko...obicno mi je mnogo manji avg....reported mi je normalan 139-140Mhs,kao sto bi trebao da bude...ali avg zna toliko da se pomera da me nervira vise....padne mi cak do 125Mhs...zanimljiva stvar je da kad mi tako padne AVG obicno se povecaju STALE share-ovi...rejected nemam mozda samo poneki na 24h...podesavanja ista,driver,sve ok,nema update-a,itd
Zanima me samo kako je ostalima,da li je ovaj vid problema iskljucivo vezan za pool,mada sam i pool-ove pokusao da menjam u toku kopanja (epools) eu1,eu2,us1...nekad bude bolje nekad ne!

Cena skače i pada, just another day at the office :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Iskljucujem update cim dignem nov Win. Nije do updatea drivera. Nesto drugo se tu desilo... driver mi ostao isti

Sent from my SM-G925F using Tapatalk

BTW ja imam cudan problem "ako je problem"....kopam eth na ethermine-u i nekad mi reported hash i AVG 24h hash bukvalno budu poklopljeni a to je retko...obicno mi je mnogo manji avg....reported mi je normalan 139-140Mhs,kao sto bi trebao da bude...ali avg zna toliko da se pomera da me nervira vise....padne mi cak do 125Mhs...zanimljiva stvar je da kad mi tako padne AVG obicno se povecaju STALE share-ovi...rejected nemam mozda samo poneki na 24h...podesavanja ista,driver,sve ok,nema update-a,itd
Zanima me samo kako je ostalima,da li je ovaj vid problema iskljucivo vezan za pool,mada sam i pool-ove pokusao da menjam u toku kopanja (epools) eu1,eu2,us1...nekad bude bolje nekad ne!

ja mislim da je to ok, kod mene i jos par ljudi koje znam je slicna situacija. Koje kartice imas?

Molio bih za mišljenje ... Imam rig 6 kartica Asus gtx 1070 8gb , Claymore dual eth i dcr kopam, stabilno mi radi na 180-182 MH/s , svaka se mota oko 30 i malo više, DCR nisam ništa menjao u komandi niti povećavao njega u odnosu na ETH on je na konstantnih 1800 mh/s ukupno , rig ukupno troši 820 w/h.

I onda ovde na linku kaže da na ovu cenu treba da kopam 85 dolara po kartici mesečno 0.27eth , a ja realno iskopam 0.85 ili ukupno po ethermine.org statistici.

http://www.miningspeed.com/page.php?id=300488&hash=30Mh/s

Nemam potrebu sad za tim novcem, kopam da ga slažem što duže budem mogao, ali me interesuje samo da li grešim negde i da li imate sličnih iskustava.

U zadnjih par dana na ethermine mnogo mi više StaleShare nego ranije, u claymoru reject blokova 2-3 komada , rig mi se zakuca svaka 3-4 dana ali watchdog odradi i sve je oko toga ok.
Ovo mi je OC podešavanje ... Neko neku sugestiju ili da ćutim i kopam :)

Screenshot_5.png

ja mislim da je to ok, kod mene i jos par ljudi koje znam je slicna situacija. Koje kartice imas?

Imam R9 390 Asus Strix...radilo je sve full i retko kad mi je AVG 24h bio ispod 134-135-136...nekada i celih 139.9 po 15-20 sati...a stale nikad nije prelazio 1-2%
Od pre neki dan haos....avg 127 i ispod a stale preko 10%

Ista stvar i kod mene.
Konstantno u zadnjih dva dana, 10-15% manji average od reported hashrate na ethermine.org.
Zanimljivo je da je posle Hard fork-a average neko vreme bio VECI od reported.
Koliko sam primetio pad je poceo sa DAG epoch #146, "nicim izazvan".

Claymore 9.8, Win7, 17.9.1.

Neko je ovde rekao da je na nanopool-u u pitanju pogresan prikaz statistike.
Da li je i na etermine.org isti razlogili je nesto drugo u pitanju?

gledam rezultate ankete, zbog cega ethermine pool ubedljivo vodi? ja sam naprimer na nanopoolu. koja je razlika?

Da li se Claymore miner kada majnuje developeru njegov fee diskonektuje sa pool-a na koji je podesen i kaci se na neki drugi? Ako je tako, onda to moze biti uzrok dosta nizeg average ucinka.

Kakba vam je situacija sa kopanjem juce i danas? Posle forka mi se kopanje popelo sa 0.16 na 0.2 dnevno. A juce i danas 0.17 malopre i 0.16 cak

Koji je razlog ovolikog povećanja procenta stale shares-a? Zna li neko?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno