Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
Ja sam danas bas kalkulisao (posto je Decred bas blebnuo nadole) i dobih da je LBRY oko 5% isplativiji. SIA je isto kao i DCR, a za Pascal nisam ni racunao.
Inace je to na masini sa 1070. Claymore na -dcri 60 daje 30 ETH + 47 LBRY.

Na 1070 sia,amd dcr ali evo texacha kaze da je lybr isplativiji pa mozes i njega. Generalno mala je razlika tu

pa sto se *****avas ako imas AMD, obavezno dual. Ja sve mislim nVidija pa je upitno da li kopati dual ili ne

Obavezno dual?
To sto trosi vise struje se ne uzima u obzir jel?

Pa jos ako slucajno vise para ode na taj visak struje nego sto se zaradi..ili ako ostane neka sica tipa 20-30$ od xy masina.
Da, obavezno dual :)

Trenutno je bolje kopati Monero sa rx 4xx i rx 5xx serijom nego dual bio nekad bolji dual sada vise nije.

Moram da se slozim sa Darkom :).

Kako znas da je bolji monero nego dual na AMD-u, jel imas ijedan AMD rig jesi li testirao, opet pricas na pamet, ne znas vjerovatno kakvi su polovi za monero i koliko se u praksi dobije?

To i govorim, sa biosom i klokovima za ETH bacaju od 800-900 u zavisnosti od karte, i trose struje ko leptirici.
Cim se nategne preko toga drasticno skace i potrosnja, za sta, za +100h/s.

Znam da su losi poolovi citao sam temu ``Monero`` ali obrni okreni tu su negde i dual i samo kopanje monera po isplativosti,monero prednosti su te sto trosi manje struje i manje se greje.

A znam kako je kopati u dualu kopao sam sa rx 480 jedino kada bi dual donosio 2 dolara po karti dnevno ili vise kopao bi dual ovako ne vidim prednosti?

Ali da naglasim to je moje misljenje samo nikad ne bi mucio karte za ovoliko malu isplativost kakva je sada u dualu.

Recimo karte su toplije 5-10 stepeni u dualu nego kada se kopa jedan novcic vent mora da se postavi na vecu brzinu i to vazi za svaki dual nebitno da li je Etc+Lbc ili Eth+Sia i to sam imao Sapphire karte koje su jedne od najboljih ali ne vredi.I koliko se secam u dualu moze kartica da povuce i 50w vise nego kad kopa samo jedan novcic.

I ne kazem uopsteno za sve Amd karte nego samo za rx 470,rx570,rx580,rx 480 za ostale ne znam kakvo je stanje.

Ako sam nesto pogresno napisao slobodno me ispravi.

Poslednja izmena:
6x msi 470
ETH LBC.png
XMR.png

eth+lbc 850w zid
xmr 700w zid
Corsair merenje potrosnje

A koliko si namestio da jedna rx 470 baca monero?
A koliko ti baca na eth+lbc?
Koje su temperature?
Na kojim obrtajima ti je vent?
I na kraju kad uracunas i struju i sve koliko se dual vise isplati?

Poslednja izmena:
Ovo racuna Awesome miner, odakle vuce parametre, nemam pojma :)
A hash 170/320 vs 4000
Testirao na brzaka, samo informativno...inace kopam Dual na 1080/2100 -96 u AB, nemam pojma koliko u gpuz GPU only , pratim na Corsairu da ne zapalim nesto...
:)

edit: evo oborio malo :)
aaaaaa.png

Poslednja izmena:
Eth+lbc 4x480 8gb sapphire
118 mhs ethereum
330 mhs lbc
650w iz zida

Temperature 53 stepena. Safirke kidaju kako rade.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa da kao sto sam i rekao single potrosnja Eth-a oko 100w u dualu koliko vidim 150w....

Monero trosi oko 100w.

U sustini ipak dual ispada malo isplativiji ali bas malo kad se plati struja.

Inace to su ti sjajne temperature od 53 stepena meni nikad u dualu nije moglo da radi na toj temperaturi....

rX 480 nitro+ 4Gb elpida- solo eth 120w, u dual eth+LBC 150w razlika je dakle 30w a ne 50w, to je mjereno bar do sad na 20 rigova razni napajanja CM v1000, RMi RMx 1000 EVGA 850 1000 G2 superfloweri itd itd sve na taktovima 1140/2000 -0.88v
Moze ukupna potrosnja i niza i visa da bude, logicno ovisno od taktova i napona. ali na ovim taktovima se izvalci solo maksimum pa iste taktove drzim i za dual.

Da ti si ih utegao maksimalno verujem da je samo 30w meni je bilo 50w na rx 480 pri 1150-2080 nije dirana voltaza mnogo nesto.

Ok recimo da monero trosi 100w rig sa 6 karti trosi 600w ovamo u dualu ta brojka je 900w.Ako su oni kalkulatori tacni da Eth daje 9 dolara a Monero 6 dolara.Onda ispada 648 kw za Eth a za Monero 432 kw.I sad razlika je 1/3 a to je isti odnos kao i u dolarima sto opet znaci da su tu negde dual je nesto malo isplativiji u pravu si samo je pitanje da li za to nesto malo vredi da se muce karte.

I, sta se na kraju vise isplati ? :D

Evo kako je kod mene na test rigu sa 4 karte (3x470 i 1x570) mereno na uticnici:

ETH : 119.3mhs (490w)
ETH + SIA : 117.4 mhs + 410 mhs (585w)
XMR : 3600 hs (365w)

Eth+LBC to je znatno bolje od eth+sia, sia kopaju asic-ima a cijena u bunaru to vise nije isplativo nikako.

za RX 480 eth+ lbc je u praksi 1.5$ dok je monero oko 1.2$

Razlika tj veca zarada pokriva struju.

a i na LBC čekamo moon, reko željko biće :D

Zeljko je reko da su ICo prava stvar za kripto, ali evo jos nema nikakvi desavanja cekamo :d moon :d

zar zeljko nije napljuvo lbc i rekao da vise ne ulazi u njega? :d i da sad ulaze u druge ICO-e?

napljuvao je i ethereum :) davno, tako da ne znaci da cena, za lbc, nece otici gore

Ja glasam za lbc sto i kopam :D

Posto se DCR malo oporavio, mislim da je sada mrtva trka, tj izadje na isto, pa uzmes sta ti se vise svidja. Do pre par dana je LBRY bio malo isplativiji.

Nazad
Vrh Dno